# 4 Federico Gatti

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 21:47

Dać mu 3 mln, ale uciąć 1 mln za te jego wielbłądy i babole #Stonks Nie zasłużył na 3 bańki, tak jak wielu innych nie zasłużyło na to ile zarabiają w Turynie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 22:00

Jeśli dobrze liczę to byłaby 7 pensja w klubie... czyli zaraz zacznie się narracja, że sra kolegom do szafek :)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 23:41

Marcin890124 pisze: 06 czerwca 2025, 21:41 Gatti żąda podwyżki do 3mln za sezon.
Może sobie żądać, ale ma kontrakt z Juve ważny do 30.06.2028 roku (a więc jeszcze pełne 3 sezony) na obecnych warunkach gdzie zarabia coś koło 3 mln € ale brutto. Gatti ma 27 lat, więc jak będzie mu wygasała umowa to skończy 30 lat i nie wiem czy jest sens inwestować w niego dłużej. Gość nie będzie żadnym nowym Chiellinim tylko zwyczajnym wyrobnikiem, dobrym do uzupełnienia składu i wyjścia w podstawie na jakieś Coppa Italia czy mecz ligowy z dołem tabeli tak by odciążyć najbardziej eksploatowanych podstawowych obrońców, a tacy goście są w porządku jak zarabiają właśnie 1-1,5 mln €/rok.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2025, 05:59

Na chwilę obecną to on będzie podstawowym obrońcą i szybko to się nie zmieni. Kontrakt 2,5 netto jest jak najbardziej ok. Nie powinniśmy go nigdzie puszczać.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2025, 07:55

Volto pisze: 07 czerwca 2025, 05:59 Na chwilę obecną to on będzie podstawowym obrońcą i szybko to się nie zmieni. Kontrakt 2,5 netto jest jak najbardziej ok. Nie powinniśmy go nigdzie puszczać.
Na chwilę obecną to Comolli zablokował przedłużenie Gattiego, które było już w 100% uzgodnione.Ewentualne rozmowy mają być wznowione po KMŚ.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2025, 08:41

Wiem :) Co nie zmienia faktu, że jest naszym podstawowym środkowym obrońcą. Przy niewiadomej w postaci wracającego po roku absencji Bremera - najlepszym. Czy to się komuś podoba czy nie. Pozbywanie się go to byłby idiotyzm.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2025, 09:40

Volto pisze: 07 czerwca 2025, 08:41 Wiem :) Co nie zmienia faktu, że jest naszym podstawowym środkowym obrońcą. Przy niewiadomej w postaci wracającego po roku absencji Bremera - najlepszym. Czy to się komuś podoba czy nie. Pozbywanie się go to byłby idiotyzm.
Dla mnie też powinien zostać ale co o tym myśli ai 😱

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2025, 11:28

Ja tam nie mówię o sprzedaży Gattiego (chociaż wiem, że w mediach pojawiały się już jakieś plotki, że chcemy na nim zrobić plusvalenzę), bo w obecnej sytuacji kadrowej nasz środek obrony i tak wygląda słabo, a nie wiadomo jak będzie się prezentował Bremer po powrocie do zdrowia po tej nieszczęsnej kontuzji. Kolejny raz podkreślam, że Gatti ma z nami ważną umowę jeszcze przez 3 sezony i nie mamy powodu by teraz negocjować przedłużenie jego kontraktu (zwłaszcza, że tak jak pisałem po jego wygaśnięciu gość będzie miał skończone 30 lat). Jak coś to powinniśmy poczekać do końca przyszłego sezonu i następnego lata usiąść z Federico i jego agentem do negocjacji.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Tomek_29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2025, 10:15

dimebag11 pisze: 07 czerwca 2025, 11:28 Ja tam nie mówię o sprzedaży Gattiego (chociaż wiem, że w mediach pojawiały się już jakieś plotki, że chcemy na nim zrobić plusvalenzę), bo w obecnej sytuacji kadrowej nasz środek obrony i tak wygląda słabo, a nie wiadomo jak będzie się prezentował Bremer po powrocie do zdrowia po tej nieszczęsnej kontuzji. Kolejny raz podkreślam, że Gatti ma z nami ważną umowę jeszcze przez 3 sezony i nie mamy powodu by teraz negocjować przedłużenie jego kontraktu (zwłaszcza, że tak jak pisałem po jego wygaśnięciu gość będzie miał skończone 30 lat). Jak coś to powinniśmy poczekać do końca przyszłego sezonu i następnego lata usiąść z Federico i jego agentem do negocjacji.
100% racji. Jedyne co trochę może przemawiać za tą presją przedłużenia kontraktu, to pozyskanie takiej tuzy gry defensywnej jak Lloyd Kelly, po tym przykładzie widać, że w kwestii finansów warto obecnie próbować nawet z najbardziej niedorzecznymi pomysłami

ODPOWIEDZ