Nowy zarząd?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 17:19

Mój strzał jest taki, że Dżonowi te cyfrowe hajsy brzydko pachną, bo skąd to i od kogo nie za bardzo wiadomo. Kwestia numer dwa to zagrożenie możliwością utraty klubu. Skubanie niewielkich % udziałów w krótkich odstępach czasu to była taktyka Glazerów jak przejmowali United.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 18:01

jackop pisze: 02 czerwca 2025, 17:19 Mój strzał jest taki, że Dżonowi te cyfrowe hajsy brzydko pachną, bo skąd to i od kogo nie za bardzo wiadomo. Kwestia numer dwa to zagrożenie możliwością utraty klubu. Skubanie niewielkich % udziałów w krótkich odstępach czasu to była taktyka Glazerów jak przejmowali United.
No to chyba trochę ch***we podejście Elkana. Poza tym slabo jak widać prowadzi swoje firmy bo stellantis notuje straty. A co do "cyfrowych hajsów" to sporo klubow korzysta z takich form, oficjalnie przyznało sie do tego np PSG a nieoficjalnie pewnie jest wieeeeele więcej

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 19:15

Poprostu pisze: 02 czerwca 2025, 17:12
Verse pisze: 02 czerwca 2025, 16:46 Wiecie, że Elkann jest tak zamknięty, że nie chce by tether finansował Juventus? Właściciel tethera powiedział, że miesiąc temu złożył propozycję dofinansowania klubu w wysokości od 15 do 110 milionów, a Elkann mu do tej pory nie odpowiedział
Chyba coś źle przeczytałeś. Klub ma robić dofinansowanie od akcjonariuszy ale tether nie będzie miał możliwości wykupu akcji.
Wiesz co, nie znam włoskiego, tak mi na x przetłumaczyło. Napiszę co mi przetłumaczyło:
Paolo Ardoino (CEO Tether):
"Od czasu, gdy Tether ogłosił swoją inwestycję w Juventus, a zwłaszcza w ciągu ostatnich kilku dni, w związku z rosnącą frustracją fanów co do obecnej kondycji zespołu, wielu z Was pytało mnie, kiedy Tether „zbierze fundusze”, aby wesprzeć Juventus, kupić nowych graczy itd.

Tether nie może się doczekać, aby stać się częścią rozwoju i przyszłości zespołu.

Ale do tej pory firma nie wyraziła nawet zgody na udział Tetheru w podwyższeniu kapitału ogłoszonym miesiąc temu (około 15-110 mln).

Po prostu nie możemy się przyczynić do rozwoju społeczeństwa, jeśli społeczeństwo nam na to nie pozwoli.
To prawdziwa szkoda, że ​​pomijamy chętnych członków, którzy mogliby znacząco pomóc w przywróceniu Juventusowi wielkości.

Mam nadzieję, że chociaż pieniądze z mojego biletu na trybunę pomogą pokryć wydatki zarządu...

Przywróćmy Juventusowi wielkość MJGA 🦓🦓"

A swoją drogą ludzie mu odpisują, żeby albo się stonował, albo żeby prywatnie gadał z Elkannem, a nie wypisywał takie rzeczy na necie."

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 19:35

Maplu90 pisze: 02 czerwca 2025, 18:01A co do "cyfrowych hajsów" to sporo klubow korzysta z takich form, oficjalnie przyznało sie do tego np PSG a nieoficjalnie pewnie jest wieeeeele więcej
Jak mają w bitcointy czy inne ethery zainwestowane przez swoich właścicieli, to nie widzę problemu. Mnie się rozchodzi, że to jest kasa z zewnątrz, pochodzenia niewiadomego, a może być ze wszystkiego: handel bronią, narkotykami, ludźmi. Równie dobrze może być totalnie legitna - nie siedzę na tyle głęboko w IT :dontknow: Jesteśmy notowani na giełdzie, a jak wiemy wszelakie organy finansowe lubią nam grzebać w papierach.

Ten nasz Pan Tether wziął się w zasadzie znikąd chociaż działa już dość długo, a kibicem Juve jest chyba jeszcze dłużej. Nagle bardzo mu pilno, by inwestować w klub bardzo duże pieniądze jak na posiadanie 10% udziałów. Może chce zrobić pranie? Nawet takiemu januszowi jak ja, który nie ogląda podcastów o największych przekrętach finansowych, zapala się światło ostrzegawcze - pewnie zupełnie bez powodu :dontknow:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 19:38

Takie rzeczy to on powinien zachować do rozmów prywatnych w klubie, nie na forum. Dopiero się pojawił, a już widzę wychodzenie przed szereg. Nie wyciąga się takich rzeczy do wiadomości publicznej, bo to wpływa negatywnie na wizerunek. A odmowa spółki może być czymś konkretnym spowodowana.

19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 21:40

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2025, 21:54

mrozzi pisze: 02 czerwca 2025, 19:38 Nie wyciąga się takich rzeczy do wiadomości publicznej, bo to wpływa negatywnie na wizerunek.
Może robi to celowo, bo wywrzeć presję na Dżona w środowisku kibicowskim, żeby ten się ugiął i dał wpompować hajs.

Jeszcze jedna myśl mnie naszła. Dopiero co większość ludzi się połapała, że mamy na pokładzie neapolitańskiego kreta, który zatrudnił mediolańskiego kreta. Może lepiej teraz dwa razy pomyśleć, zanim się damy znowu wpuścić w maliny :whistle:

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2025, 08:09

W przeglądzie prasy, przeczytałem że Comolli planuje budżet płacowy poniżej 100mln

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2025, 09:06

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2025, 19:44

8fdf2603674f22d30a71e24dcf5bad4b,0,0,0,0 (1).jpg
Mamy to :hope:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2025, 20:31

Dżon w końcu odpalił internet i zobaczył memy z Huijsenem i Głupolim.
jackop pisze: 23 marca 2025, 00:08

Oby Głupoli był następny :pray:
Kolejny bezmózgi frajer porobiony. Piacenza już na ciebie czeka niedorozwoju transferowy.

Oby cały sztab fiz-med był następny :pray:

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 14:09

Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 14:24

Distant Dreamer pisze: 06 czerwca 2025, 14:09 Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji
Skąd pewność, że jeśli nie przyjdzie to my go odpuściliśmy, a to nie jego osobisty wybór? Jeśli zaoferują mu tam dużo większą kasę czy większą rolę w klubie nie zdziwiłbym się, gdyby była to dla niego opcja kusząca.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 14:49

mrozzi pisze: 06 czerwca 2025, 14:24
Distant Dreamer pisze: 06 czerwca 2025, 14:09 Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji
Skąd pewność, że jeśli nie przyjdzie to my go odpuściliśmy, a to nie jego osobisty wybór? Jeśli zaoferują mu tam dużo większą kasę czy większą rolę w klubie nie zdziwiłbym się, gdyby była to dla niego opcja kusząca.
Nie mam pewności czy go odpuściliśmy czy nie, po prostu wygląda dla mnie to tak że Comolli woli ściągnąć znajomka z Francji i tak też plotki ploteczki mówią.
Roli podobno wielkiej w Arsenalu ma nie dostać, raczej wspierać Bertę i pewnie to samo robiłby u nas z Comollim albo kimś ściągniętym jak Massara

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2025, 15:42

Nie do końca, Agresti powiedział, że ujawni powód fiaska z Tognozzim kiedy ten oficjalnie zwiąże się z innym klubem.

P.S. Może pomyliły mu się torby i nasrał do tej Collegium 🤣

A z VS (dobre źródełko):
- Conte, Tognozzi to nazwiska głównie forsowane przez Chielliniego
- po przyjściu Comolli, stwierdzić on miał, że pora patrzeć do przodu i rozwijać się a nie oscylować wokół tego samego
- Tudor poleci na KMŚ ale jego przyszłość niekoniecznie związana jest z Juventusuem.

Obrazek
ODPOWIEDZ