Nowy zarząd?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Mój strzał jest taki, że Dżonowi te cyfrowe hajsy brzydko pachną, bo skąd to i od kogo nie za bardzo wiadomo. Kwestia numer dwa to zagrożenie możliwością utraty klubu. Skubanie niewielkich % udziałów w krótkich odstępach czasu to była taktyka Glazerów jak przejmowali United.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
No to chyba trochę ch***we podejście Elkana. Poza tym slabo jak widać prowadzi swoje firmy bo stellantis notuje straty. A co do "cyfrowych hajsów" to sporo klubow korzysta z takich form, oficjalnie przyznało sie do tego np PSG a nieoficjalnie pewnie jest wieeeeele więcejjackop pisze: ↑02 czerwca 2025, 17:19 Mój strzał jest taki, że Dżonowi te cyfrowe hajsy brzydko pachną, bo skąd to i od kogo nie za bardzo wiadomo. Kwestia numer dwa to zagrożenie możliwością utraty klubu. Skubanie niewielkich % udziałów w krótkich odstępach czasu to była taktyka Glazerów jak przejmowali United.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Wiesz co, nie znam włoskiego, tak mi na x przetłumaczyło. Napiszę co mi przetłumaczyło:
Paolo Ardoino (CEO Tether):
"Od czasu, gdy Tether ogłosił swoją inwestycję w Juventus, a zwłaszcza w ciągu ostatnich kilku dni, w związku z rosnącą frustracją fanów co do obecnej kondycji zespołu, wielu z Was pytało mnie, kiedy Tether „zbierze fundusze”, aby wesprzeć Juventus, kupić nowych graczy itd.
Tether nie może się doczekać, aby stać się częścią rozwoju i przyszłości zespołu.
Ale do tej pory firma nie wyraziła nawet zgody na udział Tetheru w podwyższeniu kapitału ogłoszonym miesiąc temu (około 15-110 mln).
Po prostu nie możemy się przyczynić do rozwoju społeczeństwa, jeśli społeczeństwo nam na to nie pozwoli.
To prawdziwa szkoda, że pomijamy chętnych członków, którzy mogliby znacząco pomóc w przywróceniu Juventusowi wielkości.
Mam nadzieję, że chociaż pieniądze z mojego biletu na trybunę pomogą pokryć wydatki zarządu...
Przywróćmy Juventusowi wielkość MJGA
A swoją drogą ludzie mu odpisują, żeby albo się stonował, albo żeby prywatnie gadał z Elkannem, a nie wypisywał takie rzeczy na necie."
- jackop
- Juventino
Jak mają w bitcointy czy inne ethery zainwestowane przez swoich właścicieli, to nie widzę problemu. Mnie się rozchodzi, że to jest kasa z zewnątrz, pochodzenia niewiadomego, a może być ze wszystkiego: handel bronią, narkotykami, ludźmi. Równie dobrze może być totalnie legitna - nie siedzę na tyle głęboko w IT

Ten nasz Pan Tether wziął się w zasadzie znikąd chociaż działa już dość długo, a kibicem Juve jest chyba jeszcze dłużej. Nagle bardzo mu pilno, by inwestować w klub bardzo duże pieniądze jak na posiadanie 10% udziałów. Może chce zrobić pranie? Nawet takiemu januszowi jak ja, który nie ogląda podcastów o największych przekrętach finansowych, zapala się światło ostrzegawcze - pewnie zupełnie bez powodu

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takie rzeczy to on powinien zachować do rozmów prywatnych w klubie, nie na forum. Dopiero się pojawił, a już widzę wychodzenie przed szereg. Nie wyciąga się takich rzeczy do wiadomości publicznej, bo to wpływa negatywnie na wizerunek. A odmowa spółki może być czymś konkretnym spowodowana.
- jackop
- Juventino
Może robi to celowo, bo wywrzeć presję na Dżona w środowisku kibicowskim, żeby ten się ugiął i dał wpompować hajs.
Jeszcze jedna myśl mnie naszła. Dopiero co większość ludzi się połapała, że mamy na pokładzie neapolitańskiego kreta, który zatrudnił mediolańskiego kreta. Może lepiej teraz dwa razy pomyśleć, zanim się damy znowu wpuścić w maliny

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
- Distant Dreamer
- Juventino

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jackop
- Juventino
Dżon w końcu odpalił internet i zobaczył memy z Huijsenem i Głupolim.
Oby cały sztab fiz-med był następny
Kolejny bezmózgi frajer porobiony. Piacenza już na ciebie czeka niedorozwoju transferowy.
Oby cały sztab fiz-med był następny

- Distant Dreamer
- Juventino
Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skąd pewność, że jeśli nie przyjdzie to my go odpuściliśmy, a to nie jego osobisty wybór? Jeśli zaoferują mu tam dużo większą kasę czy większą rolę w klubie nie zdziwiłbym się, gdyby była to dla niego opcja kusząca.Distant Dreamer pisze: ↑06 czerwca 2025, 14:09 Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji
- Distant Dreamer
- Juventino
Nie mam pewności czy go odpuściliśmy czy nie, po prostu wygląda dla mnie to tak że Comolli woli ściągnąć znajomka z Francji i tak też plotki ploteczki mówią.mrozzi pisze: ↑06 czerwca 2025, 14:24Skąd pewność, że jeśli nie przyjdzie to my go odpuściliśmy, a to nie jego osobisty wybór? Jeśli zaoferują mu tam dużo większą kasę czy większą rolę w klubie nie zdziwiłbym się, gdyby była to dla niego opcja kusząca.Distant Dreamer pisze: ↑06 czerwca 2025, 14:09 Jeśli się sprawdzi to wielka porażka odpuścić Tognozziego i ściągać jakiegoś typa z Francji
Roli podobno wielkiej w Arsenalu ma nie dostać, raczej wspierać Bertę i pewnie to samo robiłby u nas z Comollim albo kimś ściągniętym jak Massara
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nie do końca, Agresti powiedział, że ujawni powód fiaska z Tognozzim kiedy ten oficjalnie zwiąże się z innym klubem.
P.S. Może pomyliły mu się torby i nasrał do tej Collegium
A z VS (dobre źródełko):
- Conte, Tognozzi to nazwiska głównie forsowane przez Chielliniego
- po przyjściu Comolli, stwierdzić on miał, że pora patrzeć do przodu i rozwijać się a nie oscylować wokół tego samego
- Tudor poleci na KMŚ ale jego przyszłość niekoniecznie związana jest z Juventusuem.
P.S. Może pomyliły mu się torby i nasrał do tej Collegium
A z VS (dobre źródełko):
- Conte, Tognozzi to nazwiska głównie forsowane przez Chielliniego
- po przyjściu Comolli, stwierdzić on miał, że pora patrzeć do przodu i rozwijać się a nie oscylować wokół tego samego
- Tudor poleci na KMŚ ale jego przyszłość niekoniecznie związana jest z Juventusuem.