Nowy zarząd?
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
- Calvo w Aston Villi
- Giuntoli coraz bliżej oficjalki + po odejściu może trafić do Premier League (2 oferty + kluby z Arabii)
Kolejny artykuł o Comollim:
https://juvenewslive.com/who-is-damien- ... ball-club/
- Giuntoli coraz bliżej oficjalki + po odejściu może trafić do Premier League (2 oferty + kluby z Arabii)
Kolejny artykuł o Comollim:
https://juvenewslive.com/who-is-damien- ... ball-club/
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2025, 17:07 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciekawe jak sobie radzą kluby, które w ostatnich latach (lub dekadzie, jeśli mowa o pierwszym klubie) postawiły mocno na data science i odpowiednią strukturę rekrutacyjną jak np Liverpool, Arsenal, PSGMaly pisze: ↑29 maja 2025, 10:21 Wg mnie taki model to może się sprawdzić w Atalancie a nie Juve. Statystykami można prowadzić graczy bez nazwisk, wyrobionej marki i o ograniczonym do pewnego poziomu ego. Mając zawodników, którzy myślą, że są gwiazdami nie da się tak zarządzać wydaje mi się. Nie da się przeskoczyć pewnego poziomu sportowego bo piłka to nie baseball.
AI jeszcze bardzo długo nie będzie wiedział na co się ma patrzeć, bo jest trochę prawdy w tym, że piłka to nie baseball i ciężej zinterpretować dane.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Na myśl o wykorzystywaniu AI (jakoby miałby ją wykorzystywać Comolli, zobaczymy jak będzie w praktyce) mi osobiście skóra cierpnie. Dlaczego? Znam jednego pana, który kieruje się podobnie tym co mu AI wyrzuci - nazywa się Jaruś Królewski. Jakie wyniki sportowe dają te jego schematy i AI widzimy gołym okiem. Wisła będzie kopać się czwarty sezon na drugim szczeblu rozgrywkowym. Jak to ma tak wyglądać w Juve, to podziękuję. Osobiście jednak liczę na to, że "pismaki" mocno podkoloryzowują temat, a jednak sam Comolli ma trochę więcej oleju w głowie. Ja daje mu kredyt zaufania, cieszę się, że Giuntoli wylatuje. A czy sam Comolli szansę wykorzysta, to się okaże.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Piszesz o Liverpoolu czy PSG ale ten koleś to odklejeniec a oni robią to racjonalnie. Oczywiście że przy transferach warto due wspomagać ale no nie jest przecież tak że komputer wybiera skład za Enrique czy Kloppa.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Zanim skrytykujecie, polecam poczytać artykuły od @Distant Dreamer bo chyba większość tego nie zrobiła. Gość już w Totkach się przekonał, że samo patrzenie na tabelki źe się kończy, a efekty pracy w Tuluzie mówią same za siebie.
Czy sprawdzi się to na najwyższym szczeblu? - nie wiem, ale skoro przyjdzie, zasługuje na kredyt zaufania.
Czy sprawdzi się to na najwyższym szczeblu? - nie wiem, ale skoro przyjdzie, zasługuje na kredyt zaufania.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tak, artykuł fajnie pokazuje jego ewolucję. Ale też nikt (a na pewno nie ja) nie mówi o tym, żeby o wszystkim decydowały cyferki. Ja tylko mówię, że należy korzystać ze wszystkich narzędzi, a nie burzyć się że za dziadka tego nie było.Volto pisze: ↑01 czerwca 2025, 16:23 Zanim skrytykujecie, polecam poczytać artykuły od @Distant Dreamer bo chyba większość tego nie zrobiła. Gość już w Totkach się przekonał, że samo patrzenie na tabelki źe się kończy, a efekty pracy w Tuluzie mówią same za siebie.
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
W tym naszym małym cyrku zastanawia mnie jedno - gdzie jest nasz presidento Ferrero? Ciągle tylko czytam Elkan to Comolli tamto, a czy coś do powiedzenia ma Ferrero? Jaka on pełni rolę? Agnelli jak był prezydentem to było go wszędzie pełno
<Juventus Semper Fidelis>
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jest tu trochę więcej informacji o podejściu tego gościa. Może nie będzie tak źle. Polecam przesłuchać

Wyglada na to, ze rola Chielliniego będzie teraz ważna w odbudowie mentalu. Oby się udało i żeby tylko nie była to filozofia calmy.
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Wiecie, że Elkann jest tak zamknięty, że nie chce by tether finansował Juventus? Właściciel tethera powiedział, że miesiąc temu złożył propozycję dofinansowania klubu w wysokości od 15 do 110 milionów, a Elkann mu do tej pory nie odpowiedział