Polityka
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
No do nich nie dociera. Jak nie widzą co się dzieje i jak skompromitowany jest Trzasek, i jedyne co potrafią jakieś g***a wyciągać, coś nawet premier Murańskim podobno się podpierał

To są ludzie już zindoktrynowani i tego się nie cofnie niczym. Na absolutnie wszystko znajdą wytłumaczenie, w najgorszym wypadku: 'a bo PIS...' - i nie świta w małym mózgu, że już bardzo dużą część społeczeństwa nie obchodzi Kaczyński i jego świta, i że z ryżym kolegą i ten też ze swoją wesołą tęczowo-ekoterrorystyczną kompanią, powinien spadać w podskokach.
Nie zgodzę się, że zło to zło i uj. Dajmy na to, taki matoł jako dyrektor - powiedzmy - teatru, nie wyrządzi tyle złego, co na stanowisku, powiedzmy prezydenta. Nawrocki będzie kontynuował dziadostwo poprzednika, krzyż na drogę, a Trzasek dołoży coś od siebie, sporo nowych polan do podpalenia reszty co w kraju zostało dobrego.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie ma to jak zakamuflowany pisowiec oskarżający innych o bycie zakamuflowanymymi peowcami XDDDD
Btw, ponieważ szanowny pan Volto oskarżył Trzaskowskiego o bycie terrorystą- bez problemu wskaże na pewno, gdzie Rafau nawołuje do stosowania przemocy fizycznej (a jak nie wskaże, o imo za coś takiego powinien być ban - nie normalizujmy nazywanie przeciwników terorystami, zdrajcami, alfonsami itp.
Generalnie fajna ta druga tura, najwięksi fanboje robią wiele, żebym jeszcze bardziej znielubił ich faworyta
Btw, ponieważ szanowny pan Volto oskarżył Trzaskowskiego o bycie terrorystą- bez problemu wskaże na pewno, gdzie Rafau nawołuje do stosowania przemocy fizycznej (a jak nie wskaże, o imo za coś takiego powinien być ban - nie normalizujmy nazywanie przeciwników terorystami, zdrajcami, alfonsami itp.
Generalnie fajna ta druga tura, najwięksi fanboje robią wiele, żebym jeszcze bardziej znielubił ich faworyta

- Volto
- Juventino
Jestem narodowcem, co tu już pisałem. Od x lat. Jak już kogoś popieram to partie Bosaka. Kolejny: jak nie my to pisowiec!!! Matko boska, z wami serio nie ma sensu gadać. Wasi to nie są przeciwnicy. To są zdrajcy, którzy handlują z Berlinem w zamian za poparcie. Wszystkie jego działania to ekoterroryzm, nie będę jednak się produkował betonowi tuskowemu, doprowadzi to tylko do tego, że znowu zostanę ... pisowcemPaya pisze: ↑29 maja 2025, 23:45 Nie ma to jak zakamuflowany pisowiec oskarżający innych o bycie zakamuflowanymymi peowcami XDDDD
Btw, ponieważ szanowny pan Volto oskarżył Trzaskowskiego o bycie terrorystą- bez problemu wskaże na pewno, gdzie Radau nawołuje do stosowania przemocy ekologii (a jak nie wskaże, o imo za coś takiego powinien być ban - nie normalizujmy nazywanie przeciwników terorystami, zdrajcami, alfonsami itp.
Generalnie fajna ta druga tura, najwięksi fanboje robią wiele, żebym jeszcze bardziej znielubił ich faworyta![]()

- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
I się dziwić, że jest duopol - ktoś narzeka na jednego bardziej niż na drugiego jest odrazu pisiorem/peowcem. Piszę od początku tego wątku, że nie mam na kogo głosować - ale oczywiście inni wiedzą lepiej i jakąś łatkę muszę mieć przypiętą

PRZEPRASZAM! Moje niedopatrzenie, chodziło mi o koleg wypowiedź wyżej (Volto)
- belial
- Juventino
Ty w jaskini bez neta byłeś przez ostatnie tygodnie, czy masz jakieś klapki na oczach? Kandydat na prezydenta strzela w dziąsło na debatach/rozmowach z dziennikarzami, bawi się w ustawki w lesie (za sprawą pisiorów penalizowane), ma sweet focie z ludźmi o szemranej reputacji, wydymał emeryta na mieszkanie, poręczał za jakiegoś patusa, o którym teraz mówi że w sumie to go nie zna, pilnował panienek w interesach - a nawet nie powąchał jeszcze poważnej polityki. Ale to Trzask jest skompromitowany i mniejszym złem będzie Nawrocki. Robisz kurtyzanę z logiki.
- Volto
- Juventino
Logika już dawno se poszła stąd. I tak, właśnie łącznie z tym wszystkim, uznaję pisowca za mniejsze, dużo mniejsze zło od peowca. Na razie nie przebił go w dotowaniu morderców polskich działaczy niepodległościowych, z publicznych pieniędzy, rok w rok. Nie wynajmuje też żadnym quasi-terrorystom lokalu za free niemal. No i nie przeczy sobie na każdym kroku, tu zaleta pewnie jego krótkiej historii politycznej.belial pisze: ↑30 maja 2025, 00:09 Ty w jaskini bez neta byłeś przez ostatnie tygodnie, czy masz jakieś klapki na oczach? Kandydat na prezydenta strzela w dziąsło na debatach/rozmowach z dziennikarzami, bawi się w ustawki w lesie (za sprawą pisiorów penalizowane), ma sweet focie z ludźmi o szemranej reputacji, wydymał emeryta na mieszkanie, poręczał za jakiegoś patusa, o którym teraz mówi że w sumie to go nie zna, pilnował panienek w interesach - a nawet nie powąchał jeszcze poważnej polityki. Ale to Trzask jest skompromitowany i mniejszym złem będzie Nawrocki. Robisz kurtyzanę z logiki.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Odbiegając trochę od tematu wyborów (choć może nie do końca), na JM trafiłem na filmik, który idealnie podsumowuje promowanie na siłę ideologii, które nikogo nie obchodzą:
[media]https://joemonster.org/filmy/134049/Wyw ... FC_w_lutym[/media]
[media]https://joemonster.org/filmy/134049/Wyw ... FC_w_lutym[/media]
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
O widzę następny, wyciągający wnioski, chyba z jakiejś swojej magicznej ślepej kuli

Właśnie to jest jeden z większych problemów, brak zrozumienia, że krytyka jednego wcale nie oznacza poparcia dla drugiego. Sprane przez popis mózgi są jiestety nie do odratowania.
A wracać do samych wyborów to możemy się kłaść spać (exit poll) z jednym w roli prezydenta, w trakcie nocnej wyprawy (late poll) do łazienki wygrywać może drugi by rano ( oficjalne wyniki) znowu się odwróciło. Chyba nigdy nie było według sondaży aż tak blisko. Albo się okaże, że znowu sonadzownie się zblaznia i wygra jeden albo drugi >2 pp.
- Vanquish
- Qualità Juventino
Najlepsze jest to, że jeszcze niczego mu nie udowodniono ale pelikany łykają wszystko.belial pisze: ↑30 maja 2025, 00:09Kandydat na prezydenta strzela w dziąsło na debatach/rozmowach z dziennikarzami, bawi się w ustawki w lesie (za sprawą pisiorów penalizowane), ma sweet focie z ludźmi o szemranej reputacji, wydymał emeryta na mieszkanie, poręczał za jakiegoś patusa, o którym teraz mówi że w sumie to go nie zna, pilnował panienek w interesach - a nawet nie powąchał jeszcze poważnej polityki. Ale to Trzask jest skompromitowany i mniejszym złem będzie Nawrocki. Robisz kurtyzanę z logiki.
Gdyby to Trzaskowski dilował z paniami, to mówiliby teraz, że wyciągał pracownice seksualne z biedy. Ale, że to Nawrocki, jako bądź co bądź ochroniarz dorabiający w hotelu, który być może jechał windą razem z taką panią, to od razu jest to, już nie sexworkerka (jak to lewica lubi je określać) ale zwykła coorva.
U mnie w pracy są tacy co z Giertychem jechali jedną windą i jakoś im się niczego nie zarzuca

- belial
- Juventino
[quote=Vanquish post_id=1037405 time=1748625428 user_id=24571]
Najlepsze jest to, że jeszcze niczego mu nie udowodniono ale pelikany łykają wszystko.
[/quote]
W większości spraw nie wypierał się wcale tego, co mu zarzucano - po prostu co chwilę zmieniał wersję wydarzeń. Każdy normalny człowiek by się bronił przed takimi pomówieniami korzystając z kroków prawnych.
Najlepsze jest to, że jeszcze niczego mu nie udowodniono ale pelikany łykają wszystko.
[/quote]
W większości spraw nie wypierał się wcale tego, co mu zarzucano - po prostu co chwilę zmieniał wersję wydarzeń. Każdy normalny człowiek by się bronił przed takimi pomówieniami korzystając z kroków prawnych.
- Vanquish
- Qualità Juventino
Cytując za onetem

Karol Nawrocki, przez swoich pełnomocników, złożył pozew o naruszenie dóbr osobistych wynikający z treści tych kłamliwych oszczerczych artykułów, ale także składa prywatny akt oskarżenia.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Pato-rząd

- belial
- Juventino
A w trybie wyborczym to nie łaska?

(15.10.2018) Anna Morawiecka wygrała w trybie wyborczym proces z wydawcą "Gazety Wyborczej". Wrocławski Sąd Apelacyjny zakazał rozpowszechniania nieprawdziwych informacji
Ostatnio zmieniony 30 maja 2025, 21:36 przez belial, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Kampania Rafała uczciwa jak Inter. Nie ma po co sprawdzać, poczekajmy aż się przedawni: https://dorzeczy.pl/kraj/732969/ke-odpo ... kiego.html

A Rumunia to taka magiczna kraina gdzie żyją smokiTymczasem stacja TVN24 podała, że na list Amerykanów odpowiedział rzecznik Komisji Europejskiej. Odpowiedział on, że unijne organy wykonawcze nie zajmują się procesami wyborczymi, które leżą w gestii władz krajowych.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Volto
- Juventino
No ta akcja z ziemniakami to
Tylko pokazuje jak odklejeni od rzeczywistości ci ludzie są i jak pogardliwie traktują społeczeństwo. Ta Gajewska to nie jest przypadkiem od ustawiania krzeseł żeby pokazać jaki pisowcy mają rząd wielki, a później panicznie kasowała wszystko?
jak się okazało, że peowcy zrobili akcję, 'a tera potrzymajcie nam piwo' 
Koalicjanci po kanałach zero i radiach rmf/zet chodzą i odpowiadają na pytania 'dlaczego tak mało się uchwala' - Dudzuś wetuje, a jak się więcej uchwali to więcej zwetuje
tylko, że na razie nie można sprawdzić bo kompletnie nic nie robią, dobra zmiana ha tfu!
No i aż sprawdziłem dziś tego Nawrockiego, co to za kanalia, no i wszystko to słowo przeciwko słowu. Tak to każdego można uwalić. Czyli nie ma na niego absolutnie nic, całe służby państwowe nic nie znalazły, ot - gorszy od Trzaska
Co do ustawek to Nawrocki gangus
, tylko że akcji Tuska na Lechii, czystej kibolki, nikt nigdy tak nie krytykował, bo to 'w młodości' no ale już wszyscy zapomnieli, łącznie z elektoratem, mającym pamięć muszki owocówki.
Nie wiem jak poewcom nie wstyd, ich środowisko jest już tak zaorane, w zasadzie przez nich samych, że następne wybory już przegrali. Tak to dla mnie wygląda.
No i to wręcz jawne finansowanie kampanii z budżetu - rzygam tak zakłamanymi ludźmi.

Koalicjanci po kanałach zero i radiach rmf/zet chodzą i odpowiadają na pytania 'dlaczego tak mało się uchwala' - Dudzuś wetuje, a jak się więcej uchwali to więcej zwetuje

No i aż sprawdziłem dziś tego Nawrockiego, co to za kanalia, no i wszystko to słowo przeciwko słowu. Tak to każdego można uwalić. Czyli nie ma na niego absolutnie nic, całe służby państwowe nic nie znalazły, ot - gorszy od Trzaska

Co do ustawek to Nawrocki gangus

Nie wiem jak poewcom nie wstyd, ich środowisko jest już tak zaorane, w zasadzie przez nich samych, że następne wybory już przegrali. Tak to dla mnie wygląda.
No i to wręcz jawne finansowanie kampanii z budżetu - rzygam tak zakłamanymi ludźmi.