Nowy Trener
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Antonio #Conte do mikrofonów „SkySport”: „Pod koniec każdego sezonu zawsze odbywają się dyskusje między trenerem a klubem, aby ocenić rok i zrozumieć, czy będzie ta sama wizja na przyszłość, ta sama wizja osiągania zwycięstw. Wizja jest ta sama, kontynuujemy, ponieważ jesteśmy poważnymi ludźmi. Rozmawialiśmy ze sobą, oceniliśmy sezon, rzeczy pozytywne i negatywne. Świętowanie Scudetto było piękne i niesamowite. Istnieje chęć dalszego budowania solidnych fundamentów dla Napoli, w tym samym kierunku, aby uszczęśliwić neapolitańczyków”.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie wiem czy wizja Gaspa nie jest nawet bardziej ekscytująca niz Conte.
Podobnie jak Antonio wyciąga że swoich graczy to co najlepsze, preferuje bardziej efektowny i bezpośredni futbol a do tego udokumentował go sukcesem w Europie.
Conte miał święte prawo podjąć taką a nie inną decyzję, natomiast jesli stracimy Gaspa to tylko i wyłącznie przez niekompetencję naszej kadry zarządzającej.
Podobnie jak Antonio wyciąga że swoich graczy to co najlepsze, preferuje bardziej efektowny i bezpośredni futbol a do tego udokumentował go sukcesem w Europie.
Conte miał święte prawo podjąć taką a nie inną decyzję, natomiast jesli stracimy Gaspa to tylko i wyłącznie przez niekompetencję naszej kadry zarządzającej.
calma calma
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ja tam bardzo chciałbym Gasperiniego na ławce trenerskiej Juventusu. To jest Juventinio, wychowanek naszego klubu. Z Atalantą bez kasy, wyprzedającą co sezon kluczowych zawodników zrobił magiczne rzeczy, więc dlaczego miałby sobie u nas nie poradzić?
Na pewno trzeba by mu jednak dać więcej niż 1 sezon na wprowadzenie swoich pomysłów.
Z Atalantą już w pierwszym sezonie zrobił duży postęp (z drużyny zajmującej 13 miejsce w sezonie 15/16 zajął w sezonie 16/17 - 4 miejsce dając awans do gry w europie). A później to już każdy wie jak było
Jeśli jest realna szansa sprowadzić siwego to jestem ZA!
Na pewno trzeba by mu jednak dać więcej niż 1 sezon na wprowadzenie swoich pomysłów.
Z Atalantą już w pierwszym sezonie zrobił duży postęp (z drużyny zajmującej 13 miejsce w sezonie 15/16 zajął w sezonie 16/17 - 4 miejsce dając awans do gry w europie). A później to już każdy wie jak było

Jeśli jest realna szansa sprowadzić siwego to jestem ZA!

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Gasperini to jest ciekawy pomysł (sądziłem, że jest już poza zasięgiem, gdyż transfer do Romy w zasadzie dogadany - kolejny raz nauczka, by z przymrużeniem oka traktować zapewnienia "pismaków"). Szkoda wielka jednak, że nie przyszedł sezon temu, zanim Giuntoli rozsprzedał młodzież, bo Gasperini mógłby z tych chłopaków zbudować coś w dłuższym okresie czasu, a dziś z tej młodzieży niewiele zostało. Jeśli jednak jest rzeczywiście szansa, to brać i się nie zastanawiać. Może wypali, może nie, ale gość papiery ma, które dają nadzieję na to, że mógłby coś ciekawego zmontować. Z całym szacunkiem do Tudora, chwała mu za uratowaną LM, ale czy to już trener na jakieś większe wyniki? Ja mam duże wątpliwości po tym co prezentowaliśmy w meczach pod jego wodzą.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Verse
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Btw. Jako, że punkt 1-szy odpadł, podobno przechodzimy do pkt 2. Zostały nawiązane wstępne kontakty z Gasperinim. Gasp pomimo umowy z Romą poprosił o 48 godzin na namysł.Verse pisze: ↑29 maja 2025, 15:24 To nie jest tak, że pozostał nam Tudor. On zawsze był 2/3 kandydatem. Podobno mniej więcej miało być tak:
1. Jak się uda sprowadzić Conte, to przychodzi Conte. Nawet jeśli Tudor zrobi dobrą robotę.
2. Jeśli Tudor zrobi dobrą robotę, a nie uda się sprowadzić Conte, to wtedy ma bardzo duże szanse na pozostanie. W tym przypadku mówiło się również jeszcze w razie co Gaspie i Mancinim.
3. Jeśli nie da się sprowadzić Conte, a Gasp podpisze kontrakt z kimś innym, to Tudor ma już 50% szans i to ze wskazaniem na niego, bo spełnił założony cel (LM)
Także nie jesteśmy w takiej czarnej d.. Bylibyśmy gdyby w analogicznej sytuacji Tudor nie zrobił top 4. Wtedy zostałby nam tylko Mancini. Po prostu chłop czeka na decyzję klubu
Fajnie, że bierzemy go pod uwagę (bardzo bym chciał ofensywne Juve), ale w Juventusie nie ma za grosz cierpliwości. Nie ma czasu na rozwój drużyny. Chociaż ciekawe ile Gasp mógłby osiągnąć, gdyby mu nie zabierali co rok podstawowych zawodników no i oczywiście komu by w mordę dał.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Gasperini już na prowadzeniu jeśli chodzi o ławkę Juve. Tak podaje Albanese, Di Natale i Momblano (który o dziwo trafił z Giuntolim - dziś jeszcze ma być oficjalka o jego zwolnieniu).
Nie mam nic do Gaspa, ale jednak jestem mocno zawiedziony, że Conte nie przyszedł. Wcześniej byłem wściekły na zarząd, bo Antek dwukrotnie był do wzięcia i tylko czekał na telefon, a my nie skorzystaliśmy z okazji. bylibyśmy dzisiaj w zupełnie innym miejscu. No a teraz cóż... jeśli to prawda, że byliśmy już z nim dogadani (jak podają niektóre źródła) i nas tak wystawił, to cóż... Już chyba drzwi zamknięte definitywnie. Szkoda, bo widziałem z nim Juve tworzące nową dynastię zwycięzców przez lata. No ale z pozostałych opcji, Gasp może byc (zapewne Koop się przebudzi przy nim
).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Jeżeli będzie Gasp, to tym bardziej można żałować tego, że w ostatnich latach rządził u nas Giuntoli. Zatrudnienie Motty i wyprzedanie zdolnej młodzieży, do której Siwy ma rękę jak mało kto. Po raz kolejny nasuwa się myśl "Panie Giuntoli, wystarczyło siedzieć na dupie i nic nie robić".
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mi Tudor nie przeszkadza i z dostępnych kandydatów był moim faworytem, za wyłączeniem jednego - Gaspa. Jeśli wciąż są szansę to bardzo na niego liczę. Napiszmy kolejny rozdział tej historii.

- B@rt
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Mam podobnie, Gasp był u mnie numerem jeden, a Tudor numerem 2, jeszcze zanim faktycznie przyszedł. Ale skoro Tudor już jest, to tak szczerze, mimo przepaści pod względem dorobku i doświadczenia, decyzja o tym, żeby podziękować Chorwatowi i zastąpić go Gaspem, jest, a przynajmniej moim zdaniem powinna być trudna. Jeśli przyjdzie Siwy, to będę z jednej strony się cieszył, że klub zatrudnia mojego faworyta, ale Igora będzie zwyczajnie szkoda.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Wybór między Gasperinim a Tudorem jest chyba dość prosty. Wszystkie czynniki przemawiają za Gaspem, jedynie pytanie na ile jego kandydatura jest realna, Conte też już niby miał przychodzić ale ADL się spiął i załatwił, pytanie czy Roma też się nie zepnie i nie dopnie Gaspa. Tudor spełnił oczekiwania (LM) i chwała mu za to, ale nie jestem przekonany czy poradziłby sobie w perspektywie pełnego sezonu. Formacja Tudora jest podobna do tej Gaspa więc jeśli przyjdzie Siwy to zawodnicy będą trochę przyzwyczajeni do niej, to też na plus bym zaliczył.
- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie wyobrażam sobie, żeby Tudor został na następny sezon.
Awans do LM chyba przysłonił niektórym to jak naprawdę graliśmy w ostatnich kolejkach. Nic specjalnego nie prezentowaliśmy, teoretycznie słabsi rywali potrafili nas długimi fragmentami dominować, gdyby nie ten karny z Venezią to nie jestem przekonany czy udało by się wbić na 3:2. Może tak, może nie. Mieliśmy w tym wszystkim naprawdę sporo szczęścia.
Chciałem Conte ale zgadzam się z @Pluto ,że Gasperini to sporo bardziej ekscytująca opcja (ekscytująca nie znaczy lepsza). Przede wszystkim dlatego, że facet preferuje ofensywny futbol, potrafi wyciągnąć coś ekstra z przeciętniaków, dobrze wprowadza do gry młodych. Byłbym na tak ze względu na to, że potrafi zrobić wynik ponad stan a nie mam złudzeń, że jakiejś bardzo dobrej kadry na przyszły sezon mieć nie będziemy - mamy masę przeciętnych zawodników, praktycznie żadnych TOPów i coś trzeba z tego ulepić.
Jeśli faktycznie by przyszedł to tak jak wspomniał @Nicram_93 aż żal, że na wyprzedaży garażowej pozbyliśmy się tylu młodych zawodników.
Awans do LM chyba przysłonił niektórym to jak naprawdę graliśmy w ostatnich kolejkach. Nic specjalnego nie prezentowaliśmy, teoretycznie słabsi rywali potrafili nas długimi fragmentami dominować, gdyby nie ten karny z Venezią to nie jestem przekonany czy udało by się wbić na 3:2. Może tak, może nie. Mieliśmy w tym wszystkim naprawdę sporo szczęścia.
Chciałem Conte ale zgadzam się z @Pluto ,że Gasperini to sporo bardziej ekscytująca opcja (ekscytująca nie znaczy lepsza). Przede wszystkim dlatego, że facet preferuje ofensywny futbol, potrafi wyciągnąć coś ekstra z przeciętniaków, dobrze wprowadza do gry młodych. Byłbym na tak ze względu na to, że potrafi zrobić wynik ponad stan a nie mam złudzeń, że jakiejś bardzo dobrej kadry na przyszły sezon mieć nie będziemy - mamy masę przeciętnych zawodników, praktycznie żadnych TOPów i coś trzeba z tego ulepić.
Jeśli faktycznie by przyszedł to tak jak wspomniał @Nicram_93 aż żal, że na wyprzedaży garażowej pozbyliśmy się tylu młodych zawodników.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dziś już jesteśmy klubem, którego prowadzenie nie jest nobilitacją. Następny kandydat nas odpala mimo, iż niby to jego marzenie... Jest źle, bardzo źle.
Jak kogoś kupił Tudor to szczerze współczuję. Dzięki Igor za wszystko, jesteś Juventino, ale jak zostaniesz to po 10 kolejce wszyscy Cię już będą zwalniać.
Jak kogoś kupił Tudor to szczerze współczuję. Dzięki Igor za wszystko, jesteś Juventino, ale jak zostaniesz to po 10 kolejce wszyscy Cię już będą zwalniać.

- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wiecie co? Wkur...za mnie niesamowicie cała otoczka dookoła Juventusu. I tak, możecie powiedzieć że na ch...wuju sie znam. Ale pamiętam jak majac 9 lat śmigałem w niebiesko żółtej koszulce z sklepu sportowego w SWD po Egipcie. Jak wieszałem na ścianie plakaty ADP czy Nedveda. Pamiętam tez jak 4 lata temu odważyłem sie zrobić na ręce dziarę Juventusu. I pamietam tez kazdy z trzech wyjazdow na ktorym bylem i ze za kazdym razem ogarnia mnie mega wzruszenie slyszac nasz hymn.Bo Juventus to mój, wasz klub.
I w ostatnich dniach ten wielki klub, zdobywca 38 scudetto (tak 38 a nie 36 merdowskie ciolki) dzisiaj zachowuje sie jak KS Guminiok Uchylsko (nazwa klubu zmyslona) rządzony przez opasłego kota polskiej produkcji stali.
Zgadzam sie z Elkanem ze nalezalo zmienić struktury w klubie, ale wygląda to jak robione po łebkach i amatorsko. Coś w stylu: ahooooj wypiernicze wszystkich, zabawa trwa. Nie, panie Elkan tak sie nie robi i jak tak prowadzisz pan swoją firmę Stellantis to nie dziwię sie ze przychody netto spadły o 17% a zyski netto o 70%!
Najpierw dogadujesz sie z następcami, ustalasz strategie działania, sztab itd a potem zwalniasz tych ktorzy mieli wylecieć, nigdy na odwrót i mówię to ja mający z biznesem wspólnego tyle ze czasem poczytam cos z biznes insidera.
Moze żeby nie zrównywać klubu do tego z B klasy to możemy śmiało porównać sie do Manchesteru United. Bo zachowujemy sie tak jak oni, albo do klubów pokroju legii czy innego polskiego gooowna.
Zatrudniasz chłopie Giuntoliego, dajesz mu władze, on sprzedaje twoje największe talenty nie za pół darmo tylko za całkowite darmo a po roku ci chłopcy graja pierwsze skrzypce w Romie czy przechodzą do Realu za 60mln a ty sie cieszysz z klauzuli 10%. Pozwalasz jednocześnie sprowadzić najdroższego pomocnika i jego brazylijskiego kumpla ktorzy sa niewypałami i po sezonie chcesz ich opchnac za śmieszne pieniądze. Wiem ze to kuriozalnego porównanie ale taki Modric w 1 sezonie w Realu byl uznawany za największy flop a jak wygląda jego gablota teraz? Może warto im dać szansę pod okiem trenera który z nich coś wyciagnie.
I na koniec kilka słów o trenerze. Masz na pokładzie chlopa który ogarnął zespol pod koniec sezonu. Chlopa który pokazuje ze ma Cojones a jednocześnie prowadzisz jakies rozmowy z Conte i (mozliwe, chociaż różne źródła różnie mówią) Gasperinim. Rozumiem jeśli na stanowisku byłby Motta który nie zrobiłby top4, ok adios. Ale chlop wypełnił cel, a w klubie traktowany jest jak 3 kolo w rowerze. W nagrodę masz tu uścisk prezia i nara. "Aaa w sumie czekaj bo nie mamy jeszcze nikogo za ciebie bo wszyscy na nas sie poznali ze jesteśmy banda klaunów to zostaniesz jeszcze z nami "? To jest ten wielki Juventus który pokochałem? No ni..wuja. To marna popierdółka która będzie odpadac w 1/16 (przy kosmicznym szczęściu 1/8) LM I co sezon będzie bić sie o to żeby dostać sie do tej LM do ostatniej kolejki gdzie po meczach radość będzie co najmniej jak po zwycięstwie w LM.
Klub potrzebuje stabilizacji, odpowiednich dzialan i długoterminowego planu a nie działań pod wpływem emocji nie mając planu B,C i D. Z żalem i smutkiem patrzę na to co banda miliarderów wyprawia z tym co kocham... eh rozpisałem sie ale przechodząc do sedna. Powinniśmy postawić na Tudora, cała para w niego !
Na koniec, dzisiaj czytam ze Barcelona dala kontrakt jednemu z braci Żuk i wpisała klauzulę odejścia 100mln euro! Podpisują nowy kontrakt z Yamalem i tam ma być klauzula 1mld ! Tak sie zabezpiecza zawodnikow I tak sie buduje klub a nie sprzedając Huijsena za 15mln (płatne w ciągu 5 lat!) No to jest chore jacy amatorzy sa u władzy w klubie!
I w ostatnich dniach ten wielki klub, zdobywca 38 scudetto (tak 38 a nie 36 merdowskie ciolki) dzisiaj zachowuje sie jak KS Guminiok Uchylsko (nazwa klubu zmyslona) rządzony przez opasłego kota polskiej produkcji stali.
Zgadzam sie z Elkanem ze nalezalo zmienić struktury w klubie, ale wygląda to jak robione po łebkach i amatorsko. Coś w stylu: ahooooj wypiernicze wszystkich, zabawa trwa. Nie, panie Elkan tak sie nie robi i jak tak prowadzisz pan swoją firmę Stellantis to nie dziwię sie ze przychody netto spadły o 17% a zyski netto o 70%!
Najpierw dogadujesz sie z następcami, ustalasz strategie działania, sztab itd a potem zwalniasz tych ktorzy mieli wylecieć, nigdy na odwrót i mówię to ja mający z biznesem wspólnego tyle ze czasem poczytam cos z biznes insidera.
Moze żeby nie zrównywać klubu do tego z B klasy to możemy śmiało porównać sie do Manchesteru United. Bo zachowujemy sie tak jak oni, albo do klubów pokroju legii czy innego polskiego gooowna.
Zatrudniasz chłopie Giuntoliego, dajesz mu władze, on sprzedaje twoje największe talenty nie za pół darmo tylko za całkowite darmo a po roku ci chłopcy graja pierwsze skrzypce w Romie czy przechodzą do Realu za 60mln a ty sie cieszysz z klauzuli 10%. Pozwalasz jednocześnie sprowadzić najdroższego pomocnika i jego brazylijskiego kumpla ktorzy sa niewypałami i po sezonie chcesz ich opchnac za śmieszne pieniądze. Wiem ze to kuriozalnego porównanie ale taki Modric w 1 sezonie w Realu byl uznawany za największy flop a jak wygląda jego gablota teraz? Może warto im dać szansę pod okiem trenera który z nich coś wyciagnie.
I na koniec kilka słów o trenerze. Masz na pokładzie chlopa który ogarnął zespol pod koniec sezonu. Chlopa który pokazuje ze ma Cojones a jednocześnie prowadzisz jakies rozmowy z Conte i (mozliwe, chociaż różne źródła różnie mówią) Gasperinim. Rozumiem jeśli na stanowisku byłby Motta który nie zrobiłby top4, ok adios. Ale chlop wypełnił cel, a w klubie traktowany jest jak 3 kolo w rowerze. W nagrodę masz tu uścisk prezia i nara. "Aaa w sumie czekaj bo nie mamy jeszcze nikogo za ciebie bo wszyscy na nas sie poznali ze jesteśmy banda klaunów to zostaniesz jeszcze z nami "? To jest ten wielki Juventus który pokochałem? No ni..wuja. To marna popierdółka która będzie odpadac w 1/16 (przy kosmicznym szczęściu 1/8) LM I co sezon będzie bić sie o to żeby dostać sie do tej LM do ostatniej kolejki gdzie po meczach radość będzie co najmniej jak po zwycięstwie w LM.
Klub potrzebuje stabilizacji, odpowiednich dzialan i długoterminowego planu a nie działań pod wpływem emocji nie mając planu B,C i D. Z żalem i smutkiem patrzę na to co banda miliarderów wyprawia z tym co kocham... eh rozpisałem sie ale przechodząc do sedna. Powinniśmy postawić na Tudora, cała para w niego !
Na koniec, dzisiaj czytam ze Barcelona dala kontrakt jednemu z braci Żuk i wpisała klauzulę odejścia 100mln euro! Podpisują nowy kontrakt z Yamalem i tam ma być klauzula 1mld ! Tak sie zabezpiecza zawodnikow I tak sie buduje klub a nie sprzedając Huijsena za 15mln (płatne w ciągu 5 lat!) No to jest chore jacy amatorzy sa u władzy w klubie!
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."