Nowy zarząd?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 08:06

Wczoraj było kilka ciekawych rzeczy :
- Giuntoli oraz Scanavino nie chcą Conte
- Giuntoli nie jest zwolennikiem Tognozziego, którego też nie chce a sam Tognozzi odszedł przez niego
- Giuntoli wczoraj zaatakował dziennikarzy, że piszą bzdury bo to on rządzi i kpił z nich
- w szatni Napoli istnieje przekonanie, że Conte ich opuści
- Conte zdaje sobie sprawę, że odrzucenie teraz Juve będzie oznaczało już zamknięte drzwi do Juventusu na zawsze
- Elkann przebudowuje Juventus - Chiellini, Comiolli oraz Tognozii mają u niego najwieksze zaufanie, los Giuntoliego niepewny i wręcz zagrożony
- w najbliższych godzinach może być kilka bardzo ważnych decyzji, jedna z nich może dotyczyć bardzo dużej roli Chielliniego w klubie
- Tognozii ma wrócić jako szef skautów, ma propozycję z dwóch klubów włoskich oraz angielskiego ale wezwanie Elkanna więcej dla niego znaczy

Jeżeli to prawda to Giuntoliego buta i arogancja są nieprawdopodobne (Giuntoli prawdopodobnie nie nasrał Elkannowi do aktówki, pozbierałem doniesienia medialne - FDV, Romano, GDM, GDS).

Obrazek
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 08:19

Wychodzi na to ze Giuntoli to kret albo kretyn, albo oba naraz.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 08:38

No nic, po początkowym entuzjazmie, wczorajsze wieści z Neapolu, że wszystko jeszcze może się zmienić w sprawie Conte, nie napawają optymizmem. Kto wie czy za chwilę po raz kolejny nie zostaniemy "z ręką w nocniku"? Pogonić Giuntolego, to warunek konieczny. Miałem duże nadzieje z nim związane, kiedy przychodził, ale pomyliłem się totalnie, co do niego. Gość, to jedna wielka parodia i kpina, działająca na szkodę klubu. Kolejne dni będą bardzo ciekawe, choć chyba osobiście muszę podejść do wszystkiego z dystansem, bo jednak narobiłem sobie nadziei na nowe-stare rozdanie, a wszystko może się jeszcze posypać.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 08:57

A już nie przesadzaj bo pozostanie z Tudorem nie będzie pozostaniem z ręką w nocniku. Musi mieć tylko czas choć ja osobiście uważam, że Conte wróci. Za wszystkim stoi Elkann więc myślę, że nie odmówi bo to ostatni moment na powrót. Rodzina Conte mieszka w Turynie i na weekend jeździ do Neapolu, podobno dał sobie kilka dni do namysłu i choć ADL sporo mu obiecał to jednak Conte sporo też narzekał na zaplecze treningowe. Myślę, że w najbliższych dniach sporo się wyjaśni.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 09:16

Podobno ma być bomba dziś/jutro dotycząca zarządu, krążą pogłoski ale póki to tylko pogłoski, niezweryfikowane ale wczorajsze zachowania mogły niejako sugerować wzrost napięć w klubie.

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 09:30

MRN pisze: 28 maja 2025, 08:57 A już nie przesadzaj bo pozostanie z Tudorem nie będzie pozostaniem z ręką w nocniku. Musi mieć tylko czas choć ja osobiście uważam, że Conte wróci. Za wszystkim stoi Elkann więc myślę, że nie odmówi bo to ostatni moment na powrót. Rodzina Conte mieszka w Turynie i na weekend jeździ do Neapolu, podobno dał sobie kilka dni do namysłu i choć ADL sporo mu obiecał to jednak Conte sporo też narzekał na zaplecze treningowe. Myślę, że w najbliższych dniach sporo się wyjaśni.
Bardziej chodziło mi o to, że Tudorowi też pewnie taka sytuacja nie na rękę, gdzie też chłop nie wie na czym stoi. Jeśli sprawa rozstrzygnie się szybko, czy to w jedną czy drugą stronę, to pół biedy. Gorzej jak się będziemy z tą decyzją wozić dłużej.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 09:56

Jeśli przychodzi Comolli to oficjalnie wchodzimy w erę Moneyball. Myślę, że pomysł jego zatrudnienia mógł wyjść od Ardoino. Ciekawe czasy przed nami

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 10:22

Verse pisze: 28 maja 2025, 09:56 Jeśli przychodzi Comolli to oficjalnie wchodzimy w erę Moneyball. Myślę, że pomysł jego zatrudnienia mógł wyjść od Ardoino. Ciekawe czasy przed nami
Co to w ogóle znaczy? :think: :laugh:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 10:43

Chyba po raz pierwszy od kiedy jestem kibicem Juventusu, bardziej czekam na zmianę na stanowisku dyrektora, niż na zmianę trenera czy zakup jakiegoś piłkarza. Prawda jest taka, że z Tudorem możemy spokojnie zostać na przyszły sezon i jeśli tak to się zakończy, to nie będzie to żadną tragedią. Natomiast każde kolejne okno transferowe pod batutą Giuntoliego to powiększanie bajzlu, który w końcu przyjdzie nam posprzątać. Dużo tych nazwisk pada, Comolli, Chiellini, Massara, Tognozzi i zdaje się, że żadne z nich nie wyklucza pozostałych. Gdyby całe to towarzystwo miało się zająć zarządzaniem klubem, to ja już naprawdę nie wiem, co ten Giuntoli miałby tu robić. Kawę im parzyć?

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 12:24

A to nie Motta robił rewolucje tylko Giuntoli?

FORZA JUVE!!!
Verse

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 13:09

Poprostu pisze: 28 maja 2025, 10:22
Verse pisze: 28 maja 2025, 09:56 Jeśli przychodzi Comolli to oficjalnie wchodzimy w erę Moneyball. Myślę, że pomysł jego zatrudnienia mógł wyjść od Ardoino. Ciekawe czasy przed nami
Co to w ogóle znaczy? :think: :laugh:
Dane, dane i jeszcze raz dane. Gdzieś tam mówił, że "wszystkie decyzje podejmujemy w oparciu o dane i statystyki" - od transferów, przez taktykę, po decyzje kadrowe. Próbował to wdrażać w wielu poprzednich klubach, raczej bez większego sukcesu, no może poza paroma trafionymi transferami, ale teraz w Tuluzie chyba to zaskoczyło. Podobno od czasu kiedy przybył akademia Tuluzy stała się jedną z najlepszych we Francji. Choć cholera wie, czy wszystko to jego zasługa, czy podwaliny stworzył ktoś wcześniej. Aż tak mi się grzebać nie chciało. Chyba jedna z najciekawszych anegdot związana z tym Panem jest, że zwolnił trenera, który zrobił naprawdę niezły wynik (13 miejsce oraz zdobył puchar Francji), a go zwolnił, bo specjalnie modele statystyczne wskazywały, że zespół powinien skończyć na 10/11 miejscu.

Cytat z transfery.info
"Prezes Toulouse FC, Damien Comolli, nie ukrywał rozczarowania końcowym rezultatem odniesionym w rozgrywkach o mistrzostwo kraju po zakończeniu sezonu.

- Zajęliśmy trzynaste miejsce, chociaż wszystkie wskaźniki sugerowały, że mamy drużynę, która może osiągnąć dziesiątą lub jedenastą pozycję. To pierwszy raz, odkąd jestem w klubie, kiedy nie zrealizowaliśmy wyznaczonego celu - stwierdził."

bądź w wywiadzie dla independent powiedział:
"Cała nasza operacja piłkarska opiera się na danych, niezależnie od tego, czy chodzi o to, jak rekrutujemy trenera lub podpisujemy zawodnika, w jaki sposób gramy, jak atakujemy, jak bronimy, skąd strzelamy, skąd dośrodkowujemy, gdzie pressujemy."

Edit
Zapomniałem o najważniejszym. Zauważcie, że Tudor chyba już drugi/trzeci raz w wywiadzie podkreślił, że jest mnóstwo kontuzji, gdyby nie kontuzje blablabla. Zarząd naprawdę poważnie podchodzi do tego i oprócz nagranego (podobno) Pintusa, to właśnie Comolli ma być brakującym ogniwem.

W tym samym wywiadzie co powyżej powiedział:
"W ostatnich czterech sezonach dostępność naszych zawodników na mecz wynosiła 95%, co jest najwyższym wynikiem we Francji" - dodał Comolli. "Nieustannie wykorzystujemy dane do pomiaru obciążenia zawodników, używamy sztucznej inteligencji do pomiaru danych w grze [..]

Graliśmy na Anfield, przegrywaliśmy 4:1, nasz najlepszy napastnik wciąż był na boisku, a kilka dni później mieliśmy mecz. Napisałem do analityka: "Dlaczego on wciąż jest na boisku? Jego dane pokazywały, że jest "na czerwono", więc go zdjęliśmy. Zdobył bramki w kolejnych czterech meczach, może gdybyśmy grali nim dłużej, doznałby kontuzji lub zmęczenia. "

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 15:04

I jaki trener na to pójdzie, że mu Comolli będzie wysyłał smsy kogo ma zdjąć? :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 15:55

Wywalenie głupoliego powinno być priorytetem i w żaden z sposób nie powinno być powiązane z osobą trenera. Kto by nie przyszedł i tak będzie miał utrudnienie w postaci tego ciołka.

Verse

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 16:39

Maly pisze: 28 maja 2025, 15:04 I jaki trener na to pójdzie, że mu Comolli będzie wysyłał smsy kogo ma zdjąć? :D
A tego to już nie wiem :D

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2025, 19:37

VS (dwa dobre źródełka):

Giuntoli praktycznie na aucie.

Obrazek
ODPOWIEDZ