# 9 Dušan Vlahović
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Te dokapitalizowania to dla śmiechu, prawda? Świetnie stoimy finansowo... Wiedzy tez brak, że widełki do 5 netto to ma być max w naszych pensjach.nawimundo pisze: ↑03 maja 2025, 22:46 Beka, że ludzie tutaj są głęboko w finansach Juventusu i wiedzą, że nie stać nas, dlatego trzeba zacisnąć pasa xDDDD
Napisałem tak: jeśli Osimhen MIAŁBY TUTAJ TRAFIĆ, to Flaković może odejść już dziś. Wrzuciłem jego statsy z poważnego grania, a tu ziomek cały na biało, że hola hola, Osimhen ma tylko dwa gole więcej niż Piątek. Tylko dwa gole.
K*rwa beka![]()
Widzę, że całkowicie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ani merytorycznie odnosić się do faktów, a jedynie wyciągać pojedyncze frazy z kontekstu, nie będę się więcej powtarzał. Bez odbioru.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Chłopie, ty się upierasz że Osimhen to top 10 światowych SPRAWDZONYCH napastników a w wieku 26 lat (rocznikowo 27) nie ma nawet 20 występów w Lidze Mistrzów, za to będzie kosztował sporo (bo ADL) i nie będzie na pensji 4mln tylko bardziej 7-10 jak już. Właśnie dlatego ludzie mówią, że byłoby to wejście we Vlaho 2.0. Pewnie, że piłkarsko jest lepszy niż Vlaho. Jest też bardziej szklany. I biorąc pod uwagę historię, to absolutnie każdy może flopnąć, zwłaszcza w mocniejszym zespole a nie prowincjonalnym bądź co bądź Napoli.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jest koniec sezonu więc warto odświeżyć statystkę napastnika za 83,5 mln Euro.Sila Spokoju pisze: ↑28 stycznia 2025, 16:21 Minęły 22 kolejki a nasz GOLEADOR kupiony łącznie za 83 mln euro, zarabiający 10 mln Euro zdobył w SerieA całe 7 potężnych bramek.
A jakie to były potężne bramki warto przypomnieć poniżej:
26.08.2024 || 2. kolejka || 2 trafienia z Hellasem Veroną - 1 karny.
28.09.2024 || 6. kolejka || 2 trafienia z Genoą - 1 karny.
06.10.2024 || 7. kolejka || 1 trafienie z Cagliari - 1 karny.
27.10.2024 || 9. kolejka || 1 trafienie z Interem.
14.12.2024 || 16. kolejka || 1 trafienie z Venezią - 1 karny.
Podsumowując te wybitne osiągnięcia
1. Ponad pół sezonu, a chłop strzelił tylko 3 gole z gry, 4 bramki z karnych.
2. W zasadzie tylko 1 bramka z trudnym rywalem (Inter), reszta z zespołami zajmującymi następujące miejsca w tabeli: 12, 15, 17, 19.
3. Ani razu nie strzelił w dwóch meczach z rzędu notując przy tym kilkukrotnie serie kilku spotkań bez bramki.
4. Na ten moment za każdą bramkę płacimy w przybliżeniu ok 1,42 mln euro.
5. Od połowy grudnia gość nie strzelił zupełnie nic.
Dusan od grudnia ubiegłego roku dołożył potężne 3 trafienia!! A jakie to były trafienia warto wspomnieć poniżej:
02.02.2025 || 23. kolejka || 1 trafienie z Empoli (na 3:1 w 90') (Empoli 14 w tabeli)
23.02.2025 || 26. kolejka || 1 trafienie z Cagliari (wygrana 1:0) (Cagliari 14 w tabeli)
18.05.2025 || 37. kolejka || 1 trafienie z Udinese (na 2:0 w 88') (Udinese 12 w tabeli).
Chłop w całym sezonie strzelił 10 bramek i tylko 1 trafienie drużynie z czołówki (inter). Potężny DUSAN, niech idzie do swojego Mentora do Napoli

P.S. Ciekawe czy dzisiaj dostanie szanse strzelić 17 w tabeli Venezii

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Statystyki są jeszcze bardziej porażające, niż te które komentowałem w lutym podczas poprzedniego podsumowania.Sila Spokoju pisze: ↑25 maja 2025, 21:55Jest koniec sezonu więc warto odświeżyć statystkę napastnika za 83,5 mln Euro.Sila Spokoju pisze: ↑28 stycznia 2025, 16:21 Minęły 22 kolejki a nasz GOLEADOR kupiony łącznie za 83 mln euro, zarabiający 10 mln Euro zdobył w SerieA całe 7 potężnych bramek.
A jakie to były potężne bramki warto przypomnieć poniżej:
26.08.2024 || 2. kolejka || 2 trafienia z Hellasem Veroną - 1 karny.
28.09.2024 || 6. kolejka || 2 trafienia z Genoą - 1 karny.
06.10.2024 || 7. kolejka || 1 trafienie z Cagliari - 1 karny.
27.10.2024 || 9. kolejka || 1 trafienie z Interem.
14.12.2024 || 16. kolejka || 1 trafienie z Venezią - 1 karny.
Podsumowując te wybitne osiągnięcia
1. Ponad pół sezonu, a chłop strzelił tylko 3 gole z gry, 4 bramki z karnych.
2. W zasadzie tylko 1 bramka z trudnym rywalem (Inter), reszta z zespołami zajmującymi następujące miejsca w tabeli: 12, 15, 17, 19.
3. Ani razu nie strzelił w dwóch meczach z rzędu notując przy tym kilkukrotnie serie kilku spotkań bez bramki.
4. Na ten moment za każdą bramkę płacimy w przybliżeniu ok 1,42 mln euro.
5. Od połowy grudnia gość nie strzelił zupełnie nic.
Dusan od grudnia ubiegłego roku dołożył potężne 3 trafienia!! A jakie to były trafienia warto wspomnieć poniżej:
02.02.2025 || 23. kolejka || 1 trafienie z Empoli (na 3:1 w 90') (Empoli 14 w tabeli)
23.02.2025 || 26. kolejka || 1 trafienie z Cagliari (wygrana 1:0) (Cagliari 14 w tabeli)
18.05.2025 || 37. kolejka || 1 trafienie z Udinese (na 2:0 w 88') (Udinese 12 w tabeli).
Chłop w całym sezonie strzelił 10 bramek i tylko 1 trafienie drużynie z czołówki (inter). Potężny DUSAN, niech idzie do swojego Mentora do Napoli
P.S. Ciekawe czy dzisiaj dostanie szanse strzelić 17 w tabeli Venezii![]()
W zasadzie co do mojej wyceny Vlahovicia nic się od stycznia/lutego nie zmieniło (chyba, że jeszcze bardziej na minus). Zmieniła się za to kwota podawana w newsach, nikt już raczej nie wspomina o 60-70 milionach, więc mogę skopiować i przykleić:
Szczerze to ta wymiana 1 do 1 za Osimhena za Vlahovicia naprawdę mogłaby być dobrą a nawet bardzo dobrą opcją (przy wszystkich wadach mentalnych jakie ma murzyn - Dusanowi też ich nie brakuje swoją drogą).Tony Montana pisze: ↑02 lutego 2025, 22:01 Generalnie śmiech mnie ogarnia kiedy słyszę, że Juventus będzie chciał 60-70 milionów za Dusana (i co gorsza niektórzy chyba w to wierzą).
Biorąc pod uwagę:
1. Długość kontraktu
2. Wysokość kontraktu
3. Umiejętności + potencjał
4. Nasze umiejętności sprzedaży
to 40 milionów uznam za cud. I piszę to absolutnie na poważnie, a warto przy tym zaznaczyć, że zazwyczaj jestem osobą, która narzeka na to, że zbyt tanio kogoś wypuściliśmy i dało się wyciągnąć więcej (co w sumie nawet widać w tym komentarzu sprzed 3 lat we fragmencie odnośnie tego jak sprzedaje Fiorentina).
No i tak swoją drogą transfer Vlahovicia faktycznie mocno dobił nasze finanse - teraz bawimy się w plusvalenzę, wyrzucają nas z europejskich pucharów, sprzedajemy młodych perspektywicznych zawodników, na rympał staramy się wszelkimi sposobami obniżyć budżet płacowy.
Chociaż mam też w pamięci fatalną wymianę Pjanić - Arthur.
Natomiast gdyby Osimhen miał przyjść za gotówkę to ja bym za niego nawet 40 milionów nie dał, a tutaj jakieś dziwne plotki się pojawiają, że ma kosztować 80-85 melonów xD Nikt nie da tyle za gościa z rocznym kontraktem, po rocznym pobycie w Turcji i z wątpliwościami co do jego charakteru i "kultury pracy".
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Oby się udało wymienić 1 do 1.
Vlahović to u nas gruz, a Obszczajmen na chwilę obecną to też wart jest z 30 baniek maksymalnie. Jakakolwiek duża dopłata z naszej strony, a już nie daj boże zapłacenie ~80 mln to jak kolejne splunięcie kibicom w twarz.
Vlahović to u nas gruz, a Obszczajmen na chwilę obecną to też wart jest z 30 baniek maksymalnie. Jakakolwiek duża dopłata z naszej strony, a już nie daj boże zapłacenie ~80 mln to jak kolejne splunięcie kibicom w twarz.

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja ogólnie jestem przeciwny wydawaniu dużych pieniędzy na napastników. Ale jeżeli czytam, że jesteśmy gotowi wyłożyć jakiś głupi hajs na Osimhena czy Gyökeresa, czyli najwyraźniej cierpimy na nadmiar gotówki i szukamy sposobu na to jak go utopić, to chyba jednak wolę wykup Muaniego. Kosztowałby gdzieś o 1/3 mniej niż tamci dwaj, a przynajmniej już wiemy, że się u nas w miarę odnalazł i strzelać potrafi. Zawsze to pewniejszy ruch niż tamci dwaj, którzy mogliby się okazać totalnymi flopami.