Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2025, 17:31

Ale serio być może przyszły prezydent latał pomiędzy jakimiś bandziorami i lał się z nimi po mordach? To, że ma jeszcze szanse wygrać, pokazuje jak słaby w oczach ludzi jest ten drugi kandydat. A wystarczyło żeby pis wystawił kogoś młodego, nieuczonego, bez żadnych dziwnych akcji z przeszłość i wygraną miałby w cuglach, to samo po wystawiając Sikorskiego. A tak mamy dwóch fatalnych kandydatów i kto nie zostanie prezydentem to i tak będzie fatalny wybór.

Ale z tego co widzę to za chwilę te ustawki staną się atutem jednego z racji poziomu drugiego :facepalm: Nie ma żadnych nadziej dla tego kraju.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2025, 17:35

AdiJuve pisze: 23 maja 2025, 17:31 Ale serio być może przyszły prezydent latał pomiędzy jakimiś bandziorami i lał się z nimi po mordach?
Jakbym był w sztabie Nawrockiego, to tę informację o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> 70 chłopa na 70 chłopa, w której brał udział, wrzucałbym w prime time z takim rozmachem, jakby to było orędzie nowego prezydenta. Serio. Bo to jest gigantyczny kontrast. Po drugiej stronie mamy Trzaskowskiego, który musi odbyć sesję z terapeutką, żeby wyjść na ustawioną debatę we własnej telewizji, bo w młodości w szkole zabierali mu kanapki...😀
Połowa klasy politycznej robi na miętowo na sam dźwięk słowa "konflikt", więc jak dla mnie wiadomość o tym, że potencjalna głowa państwa nie tylko wie, co to ustawka, ale się tam nie zgubił, to nie jest żaden wstyd. To jest polityczny atut.
Nie ma lepszej rekomendacji na to stanowisko niż informacja, że w razie ataku na Polskę, prezydent i społeczeństwo nie skuli się w kącie, tylko stanie do walki. To daje wrogom sygnał do zastanowienia.
Spójrzmy, co mamy do wyboru. Rafał Trzaskowski – dosłownie wczoraj stoczył wewnętrzną walkę o to, czy spotkać się z aktywistami klimatycznymi, bo okupowali mu jego własne biuro! I wiecie co on zrobił? Nie wpadł tam i nie wyniósł towarzystwa za kudły, tylko... zgodził się na ich warunki. We własnym biurze. Okupowanym przez dzieci bez szkoły z zapasem kleju w plecaku i kanapką, którą mama zrobiła, żeby nie siedziały na ulicy głodne. PODDAŁ SIĘ.
W świecie, w którym prezydent ma być symbolem opanowania, siły i zdolności do działania w kryzysie – naprawdę wolę kogoś, kto przeżył <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> 70 na 70 niż kogoś, kto przeżył instalację performatywną w Muzeum Sztuki Nowoczesnej i wyszedł z niej poruszony.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 81 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2025, 19:43

Sytuacja wygląda tak że Nawrocki nie jest zbyt mądry i tak się zachowuje, a Trzask nie jest zbyt mądry ale udaje mądrego.
Tak jak pisze Adi, wybór pomiędzy tą dwójką jest tak żałosny że nie ma tu dobrego wyboru.
Natomiast całe te wybory pokazują że jednak politykiem Kaczyński jest 10 razy lepszym niż Tusk.
Drugi raz wystawia kandydata, którego nikt nie zna, nieobytego z polityką, bez dobrej znajomości języków, niezbyt ogarniętego i przegrywającego mocno na starcie i znowu PO się gubi i znowu traci głosy i zniechęca do głosowania na siebie i znowu (raczej) Kaczyński wygra.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2025, 20:12

A ten tekst polecam każdemu "uśmiechniętemu", może dotrze do niego jak faktycznie "demokracja" w naszym kraju wygląda.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 08:52

AdiJuve pisze: 23 maja 2025, 20:12
A ten tekst polecam każdemu "uśmiechniętemu", może dotrze do niego jak faktycznie "demokracja" w naszym kraju wygląda.
Niestety to dotrze do pojedynczych "usmiechnietych", bo czysta woda tvp, niezależny TVN czy Onet tego tematu się nie podejma. Wyborcy KO śmieją się z oglądających republikę, że łykają jak pelikany, sami nie widząc jak mocno są zmanipulowani.
Dobry jest niedawny materiał Stanowskiego o tym jak media manipulują w jego sprawie. Pewnie większości "uśmiechniętych", widząc nazwisko Stanowiski czy kanał zero, ciśnie się na usta słowo "pisowiec", ale polecam obejrzeć całość. Każdy powinien to obejrzeć tylko niestety większość nie ma na to czasu. A jak ma godzinke to woli obejrzeć serial na Netflix, a na Onecie przeczytać tylko naglowki. Później idą na wybory dumnie głosować.
Moim zdaniem Stanowski bazuje tam na faktach (nie sprawdzałem tego, ale wątpię by kłamał). Pokazuje jakich dziennikarzy zatrudnia Onet i gazeta wyborcza

FORZA JUVE!!!
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 11:51

Stanowski w tej kampanii zyskał mój spory szacunek. Brakowało takiej osoby w mediach, która miałaby taki zasięg i potrafiła punktować te wszystkie kłamstwa, oszustwa, manipulacje. I przy okazji jest praktycznie nietykalny przez media głównego nurtu, które mogą mu naskoczyć.

Obejrzałem wczoraj "debatę", nie w całości. Trochę też dlatego, że w 2 turze bardzo nie chciałem iść przez wybór, gdzie brzydzę się zagłosować na jednego czy drugiego.
Było to bardzo męczące psychicznie patrzeć na bardzo sztuczny uśmiech tęczowego Rafała, który wyglądał jak 3latek stojący na środku pokoju patrzący na ciebie gdy sra w pieluchę, który również na wszystkie zarzuty odpowiadał "to jest absolutna nieprawda!" mimo, że... no, jednak czasem była tą prawdą. Jeden i drugi pierdzielił głupoty w mniejszej czy większej skali.
Jednak to to pierdzielenie Rafała, połączone z wywyższaniem się i "politowaniem" w głosie gdy kłamie jak z nut... no nie wiem, na mnie działa trochę jak płachta na byka. Jest finansowany przez obcy kapitał i to jest prawda. Zielony ład jest i to jest prawda. A ten wyskakuje, że woli Sorosa od Orbana i jeszcze jedzie po wyborcach Brauna i samym Braunie podając również jakieś plotki a nie fakty.
A cała "afera" o "wciąganie" Nawrockiego szczerze wygląda mi trochę na specjalną zagrywkę pisu by zagrać kartą "to teraz chodźmy na testy narkotykowe, zobaczymy który cwany". A jak ktoś kojarzy takich osobników jak Nitras, którzy są blisko Rafała, to raczej test pozytywny mógłby wyjść nie po tej oczekiwanej stronie. :prochno:

Za to z radością obejrzę dziś Mentzena robiącego z Rafała gulasz węgierski.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 20:09

Rozgrzany Sturaro pisze: 24 maja 2025, 11:51 Stanowski w tej kampanii zyskał mój spory szacunek. Brakowało takiej osoby w mediach, która miałaby taki zasięg i potrafiła punktować te wszystkie kłamstwa, oszustwa, manipulacje. I przy okazji jest praktycznie nietykalny przez media głównego nurtu, które mogą mu naskoczyć.
Już pomijając wszystko inne, to pokazuje jak łatwo zostać kandydatem "zdroworozskądkowym" :D :D W końcu mówimy o gościu, który swego czasu miał na stronie, która była po polsku napis w rodzaju "wizytujących z polski prosimy o opuszczenie strony, bo mamy reklamy buków a to nielegalne w PL" + różne historie jak to było z płaceniem za teksty (było płacone, żeby nie było niedomówień ale ujmijmy to tak że fiskus nie był zadowolony ;) )

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 20:20

Rafał "ja mówię o czymś innym" Trzaskowski :prochno:

Ten człowiek potrafi trzymać się tematu rozmowy dłużej niż przez 3 sekundy?

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 20:56

Vanquish pisze: 24 maja 2025, 20:20 Rafał "ja mówię o czymś innym" Trzaskowski :prochno:

Ten człowiek potrafi trzymać się tematu rozmowy dłużej niż przez 3 sekundy?
Nie, inaczej musiałby skłamać, a tego nie chce robić bo i tak ciągle kłamie.

Nawrocki to nie mój kandydat, ale głosować na Trzaska to trzeba być deb.ilem.

Obrazek
Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 21:38

Wiecie co jest najlepsze w nieposianiu konia w wyścigu? Nie muszę udawać, że jeden oburza mnie bardziej od drugiego XD
Może dodam dla wyjaśnienia, bo obawiam się że dużo tutaj fanów memcena więc trzeba bardzo łopatologicznie: przy całej mojej antypatii do Trzaskowskiego, płakanie że kłamie jest bardzo śmieszne kiedy z drugiej strony masz Nawrockiego.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 22:43

@Paya z tego co się orientuję, to głosujący na doktora Sławomira dali radę przewidzieć, że Głupoli to de.bil. Myślę więc, że z ich zdolnościami kognitywnymi nie jest aż tak źle, by musieli otrzymywać przekaz łopatologiczny ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2025, 23:10

:prochno:

I reakcja Bosaka.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 81 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2025, 00:17

Myślę że ten post idealnie przedstawia sytuacje:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2025, 09:11

Jestem zniesmaczony.

Goście wyzywali go od ruskich agentów, a ten z nimi pije piwo. Zero godności.

Memcen odpalił korwinowski protokół 3%. Konfa zaorana. Muszą go czym prędzej wyrzucić z partii

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2025, 11:31

No trochę słabo to wyglada. Jednak Mentzen nie zapraszał nikogo na piwo tylko pojawił się w swoim barze i byli tam Sikorski z Trzaskoeskim. Mógł jednak podejść do stolika coś zagadać i pójść pić do swojego. Mentzen niestety kolejny raz pokazuje, że na prawie może się zna, ale politycznym graczem jest słabym. Coś nieoczekiwanego się wydarza - jakaś sytuacja czy pytanie i brakuje mu blyskotliwosci.

Ale popatrzmy na to z drugiej strony. Co czują wyborcy Trzaskowskiego? Co czuje lewica? Tak opluwają konfederację, że to skrajne konserwy a tu proszę kandydat na prezydenta i minister MSZ przyszli do baru kogoś takiego i piją sobie z nim piwo.
Uu odrażające

FORZA JUVE!!!
ODPOWIEDZ