# 9 Dušan Vlahović
- nawimundo
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeden to sprawdzony na najwyższym poziomie środkowy napastnik, który jest spokojnie w top 10 na swojej pozycji, a drugi to mentalnie zaburzony chłopak, który nie potrafi grać na takim levelu jak ten pierwszy. Ja tam widzę ogromną różnicę między jednym a drugimNicram_93 pisze: ↑02 maja 2025, 14:29 Pomysł wymiany Vlaho na Oimhena jest tak głupi, że nawet nie wiem co tu komentować? Odejście Vlaho? Ok. Zawiódł pokładane w nim nadzieje i to pod okiem różnych trenerów, widać, że mental nie dojeżdza, sam dałem się na niego nabrać jak grał w Violi, ale przestrzeliliśmy z tym transferem całkowicie. Facet zarabia totalnie nieadekwatne pieniądze do tego co pokazuje, więc jak dla mnie niech odchodzi. Natomiast narzekamy, że trzeba się pozbyć Vlaho, bo zarabia za dużo (słusznie), tylko po to, by wziąć Osimhena i mieć ten sam problem z kolejnym graczem, wywalając oczywiście sporo "siana" na transfer, gdzie sprzedaż Vlaho, nawet gdyby się udała nigdy tego nie pokryje? Chore. My sami szukamy kolejnych problemów. "Zamienił stryjek siekierkę na kijek".
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Strasznie wysoki ten poziom, jak gość ma gorsze liczby w pasterskiej tureckiej lidze niż taki Retegui we włoskiej. Jak by był topem to by pozamiatał w Turcji, tym bardziej, że gra w Galacie, która jest na pierwszym miejscu w tabeli, czyli najlepszej ekipie ligi, a Nigeryjczyk ma ledwie dwa gole więcej niż Piątek. Jakby tego było mało - żądał chorych pieniędzy w ostatnim okienku, zaporowych nawet dla potentatów PL. Choćby jego koszt roczny był niższy niż Vlaho, to nie powinniśmy mu oferować pieniędzy ponad obecne limity, czyli 5 na rękę (nie warta tego zresztą).
Dodam, że na poziomie europejskim to zagrał jeden świetny sezon, a ma 26 lat. Trochę małe osiągnięcie jak na wynagrodzenie ze ścisłej topki, a takowego oczekuje. Idiotyzmem byłoby jego żądania spełniać.
Co do Serba to niech idzie gdziekolwiek, jakby udało się dostać tyle, żeby w księgach nie wyszło na minus to byłby sukces.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Amortyzacja roczna Vlaho to 18-19 milionów i ja widziałem info o pensji brutto 22 mln. Osimhen za 50 mln na 5 lat to amortyzacja roczna 10 mln. Z tego co wiem ma rok do końca kontraktu, do Neapolu nie wróci póki jest Conte, więc Lametis będzie na musiku. Ofc, jak zażyczy sobie 80 baniek to temat zamknięty (tylko kto tyle za niego da skoro rok temu nikt tyle nie dał, a teraz jest starszy i po sezonie w kiepskiej lidze). David jest fajny, ale jeśli ma nas przez 5 lat kosztować 80 baniek to chyba podziękuję, Osimhen jest jednak dużo lepszy.Maplu90 pisze: ↑02 maja 2025, 23:31
Skąd tys wziął te 41-42mln? Skoro jego roczne zarobki brutto to 19.44mln euro
Osimhen aktualnie zarabiają 15mln euro brutto.
Matematyka jest prosta.
Taki Osimhen gdyby miał kosztować 50mln (w co wątpię bo reżyser kina akcji będzie chciał z Juve wyciągnąć ile się da). Do tego wypłata brutto okolo 20mln, kontrakt na 4 lata to daje plus minus 130 w 4 lata (nie dodając żadnych premi dla zawodnika i managera, razem z tym okolo 150mln).
Taki Jonathan David to około 75-80mln z premiami i wypłata na 5 lat. Więc prawie połowę mniej niż Afrykanski ksiaze. W cenie Osimhena można więc mieć Davida i drugiego napastnika którego nam bardzo brakuje.
To jest 18 milionów, myślę że tyle wyciągniemy ;-)
Fun fact magii księgowej, jeśli sprzedamy Vlaho za taką kwotę i weźmiemy Osimhena za kwotę o której mowa wyżej, w przyszłorocznym budżecie zaoszczędzimy 15 milionów.
I tak, imo powinniśmy pewnie szukać kogoś innego na 9, tylko pytanie kto da gwarancję? Z nieoczywistych celów zakręciłbym się koło Darwina Nuneza, lpool na bank będzie chciał go sprzedać (lub kogoś z ligi francuskiej, ale jak na razie nie słychać żadnych plotek)
- nawimundo
- Juventino
O czym Ty w ogóle piszesz?Volto pisze: ↑03 maja 2025, 08:40Strasznie wysoki ten poziom, jak gość ma gorsze liczby w pasterskiej tureckiej lidze niż taki Retegui we włoskiej. Jak by był topem to by pozamiatał w Turcji, tym bardziej, że gra w Galacie, która jest na pierwszym miejscu w tabeli, czyli najlepszej ekipie ligi, a Nigeryjczyk ma ledwie dwa gole więcej niż Piątek.
Serie A: 108 meczów - 65 goli, 15 asyst
Ligue 1 - 27 meczów, 13 goli, 5 asyst
LM - 17 meczów, 9 goli
LE - 15 meczów, 10 goli
Galatasaray - 36 meczów, 31 goli, 8 asyst
Faktycznie słaby grajek
- Volto
- Juventino
@nawimundo
Klasyka. Dogadywanie sobie faktów i wkładanie w czyjeś usta słów, których się nie wypowiedziało.
Nie napisałem nigdzie, że słaby.
Miał jeden topowy sezon i tyle - fakt. Rozpisz sezon po sezonie, a nie zbiorczo wszystko wypisałeś.
Ten topowy środkowy napastnik drugi raz w karierze przekracza próg 20stu bramek na sezon. Pensje chce top 5 Europy a ja tu czytam o matematykach, i że lepszy od Vlaho. Od Serba to i już wspomniany Piątek byłby lepszy.
Klasyka. Dogadywanie sobie faktów i wkładanie w czyjeś usta słów, których się nie wypowiedziało.
Nie napisałem nigdzie, że słaby.
Miał jeden topowy sezon i tyle - fakt. Rozpisz sezon po sezonie, a nie zbiorczo wszystko wypisałeś.
Ten topowy środkowy napastnik drugi raz w karierze przekracza próg 20stu bramek na sezon. Pensje chce top 5 Europy a ja tu czytam o matematykach, i że lepszy od Vlaho. Od Serba to i już wspomniany Piątek byłby lepszy.
- nawimundo
- Juventino
@Volto
Otóż mylisz się, bo ten sezonowy Nigeryjczyk nie gra na wysokim poziomie od roku (kozakiem był już w Lille), ale po co dyskutować z kimś, kto sobie coś uzbzdurał pod własne widzimisię. Jeszcze te teksty o Piątku. Idąc tym tokiem rozumowania Wood jest na poziomie Isaka, bo strzelił 19 goli w PL. Znajdź mi lepszą dostępną 9 na rynku niż Osimhen
Otóż mylisz się, bo ten sezonowy Nigeryjczyk nie gra na wysokim poziomie od roku (kozakiem był już w Lille), ale po co dyskutować z kimś, kto sobie coś uzbzdurał pod własne widzimisię. Jeszcze te teksty o Piątku. Idąc tym tokiem rozumowania Wood jest na poziomie Isaka, bo strzelił 19 goli w PL. Znajdź mi lepszą dostępną 9 na rynku niż Osimhen
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Przecież Jasiek sypnie kasą to po ch.... sie martwic. Weźmiemy Osimhena, strzeli 10 bramek i będzie znow narzekanko.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Volto
- Juventino
dostępnąnawimundo pisze: ↑03 maja 2025, 12:49 @Volto
Otóż mylisz się, bo ten sezonowy Nigeryjczyk nie gra na wysokim poziomie od roku (kozakiem był już w Lille), ale po co dyskutować z kimś, kto sobie coś uzbzdurał pod własne widzimisię. Jeszcze te teksty o Piątku. Idąc tym tokiem rozumowania Wood jest na poziomie Isaka, bo strzelił 19 goli w PL. Znajdź mi lepszą dostępną 9 na rynku niż Osimhen![]()

no właśnie.
Wysoki poziom, a topowy to różnica. Niestety jego koszty pozyskania i utrzymania to absolutny top. Poza tym typ nie ma ambicji, poza finansowymi. Zamiast pykać w PL za świetną kasę i walczyć o trofea to zamarzyły mu się miliony i skończył w Turcji.
No i znowu se coś dopowiadasz

- nawimundo
- Juventino
Niewiedza to plaga. Jemu się kończy kontrakt za rok, także nie będzie żadnych 70 mln, a przy sprzedaży wybitnego Serba, nawet jeśli miałby kosztować 40-50, to Juventus dzięki amortyzacji i tak wyjdzie na plus, bo Flako to flop z potężnym kontraktem. Niedocenianie Osimhena to lag w mózgu, bo to topka na tej pozycji 
Edit: nic nie dopowiadam, Wood ma 19 goli w Pl i co k*rwa z tego, po co przywołujesz Piątka?
Statsy Osimhena w Napoli mówią wszystko.
Edit: nic nie dopowiadam, Wood ma 19 goli w Pl i co k*rwa z tego, po co przywołujesz Piątka?
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Myślenie życzeniowe to też plaganawimundo pisze: ↑03 maja 2025, 18:29 Niewiedza to plaga. Jemu się kończy kontrakt za rok, także nie będzie żadnych 70 mln, a przy sprzedaży wybitnego Serba, nawet jeśli miałby kosztować 40-50, to Juventus dzięki amortyzacji i tak wyjdzie na plus, bo Flako to flop z potężnym kontraktem. Niedocenianie Osimhena to lag w mózgu, bo to topka na tej pozycji![]()

- Volto
- Juventino
@Distant Dreamer
w rzeczy samej.
@nawimundo
Doskonale wiem o roku kontraktu jak i co nieco o ADL, dla Juve 75 baniek i basta, nie ma negocjacji. Poza tym każda wyższa pensja to budowanie komina płacowego od nowa, a nie po to schodziliśmy z kontraktów wysokich, za wszelką cenę.. Co do Twojego "PS" napisałem dlaczego przywołuję Piątka.
w rzeczy samej.
@nawimundo
Doskonale wiem o roku kontraktu jak i co nieco o ADL, dla Juve 75 baniek i basta, nie ma negocjacji. Poza tym każda wyższa pensja to budowanie komina płacowego od nowa, a nie po to schodziliśmy z kontraktów wysokich, za wszelką cenę.. Co do Twojego "PS" napisałem dlaczego przywołuję Piątka.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Fachowcy od Excela już się popisali rok temu tłumacząc jakich to oszczędności nie poczynił Głupoli dzięki amortizacione, pluswalizie na młodych + obniżenie płac, które finalnie nie zmalały 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- nawimundo
- Juventino
Beka, że ludzie tutaj są głęboko w finansach Juventusu i wiedzą, że nie stać nas, dlatego trzeba zacisnąć pasa xDDDD
Napisałem tak: jeśli Osimhen MIAŁBY TUTAJ TRAFIĆ, to Flaković może odejść już dziś. Wrzuciłem jego statsy z poważnego grania, a tu ziomek cały na biało, że hola hola, Osimhen ma tylko dwa gole więcej niż Piątek. Tylko dwa gole.
K*rwa beka
Napisałem tak: jeśli Osimhen MIAŁBY TUTAJ TRAFIĆ, to Flaković może odejść już dziś. Wrzuciłem jego statsy z poważnego grania, a tu ziomek cały na biało, że hola hola, Osimhen ma tylko dwa gole więcej niż Piątek. Tylko dwa gole.
K*rwa beka