Polityka
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Tak, jego wywiady z Wojewódzkim, Rymanowskim, Stano, Żurnalistą i innymi ograniczały się do tego, że przez 1-2h na każde pytanie mówił, że nie wie. Masz rację

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zacznę od drugiego: fajne w nie byciu fanatykiem jakiejkolwiek partii jest to, że mogę powiedzieć wszyscy kłamio i mam ich w różnym stopniu gdzieś ;-)Volto pisze: ↑12 kwietnia 2025, 21:28 Słabiutko Ci się to zestarzało. Najnowszy plan UE zakłada pożyczki, dozbrajanie, i oczywiście przekazywanie pomocy wojskowej Ukrainie, "integrowanie" ich sił zbrojnych z tymi europejskimi. Oczywiście zamówienia pójdą z Brukseli bo oddaliśmy kompetencje w tej kwestii. Na pewno Polska dostanie mnóstwo zamówień. W ten sposób, jakiś tam procencik naszego PKB pójdzie poprzez UE na Ukrainę. Tylko czekać aż 0,25% zostanie przebite.
Skoro Mentzen łże, to jak określisz zachowania kandydatów rządowych?![]()
A pierwsze: wyślij linka do twardych dokumentów, bo nie przeczę, czasami jestem nie na bieżąco, może coś mnie ominęło?
Oczywiście ponieważ to nie jest żadna śmieszna debata, trzymajmy się faktów, a więc i tego co wtedy mówiłem. Czyli twardych pisemnych dowodów że:
a)Ktoś nam zabroni bronić Polski
b) że Bruksela narzuci gdzie mamy robić zakupy
c) że przymusowo będziemy przeznaczać procent PKB na Ukrainę
Czekam ;-)
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2025, 21:49 przez Paya, łącznie zmieniany 1 raz.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
@Paya
Jak tylko będzie oficjalka, nie omieszkam wrzucić. Jak na razie możemy mówić o planach i zamierzeniach, propozycjach, wszystkie są niekorzystne dla Polski i one są. Bardzo dobrze, że Mentzen i Konfederacja to nagłaśnia, nawet wyolbrzymiając, inaczej niemiecki rząd na Polskę zrobi wszystko co zechce Unia, a tak może w jakichś kwestiach się pohamują, choć nie wierzę.
Badają komuniści z Brukseli na ile sobie moga pozwolić, stąd te rezolucje wzywające do czegoś. Bez zdecydowanego oporu, zaraz zrobią z tego obowiązek. Kompetencje mają coraz większe z roku na rok, a wspólne zadłużanie się, tylko jeszcze bardziej popchną nas w zabójcze objęcia eurokratów. Ja osobiście żadnych pieniędzy z KPO czy na obronność bym nie chciał z UE, to wszystko pożyczki, Unia nic nie daje.
Jak tylko będzie oficjalka, nie omieszkam wrzucić. Jak na razie możemy mówić o planach i zamierzeniach, propozycjach, wszystkie są niekorzystne dla Polski i one są. Bardzo dobrze, że Mentzen i Konfederacja to nagłaśnia, nawet wyolbrzymiając, inaczej niemiecki rząd na Polskę zrobi wszystko co zechce Unia, a tak może w jakichś kwestiach się pohamują, choć nie wierzę.
Badają komuniści z Brukseli na ile sobie moga pozwolić, stąd te rezolucje wzywające do czegoś. Bez zdecydowanego oporu, zaraz zrobią z tego obowiązek. Kompetencje mają coraz większe z roku na rok, a wspólne zadłużanie się, tylko jeszcze bardziej popchną nas w zabójcze objęcia eurokratów. Ja osobiście żadnych pieniędzy z KPO czy na obronność bym nie chciał z UE, to wszystko pożyczki, Unia nic nie daje.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 86 razy
A ja przypomnę że w poniedziałek w TV Republika "normalna" debata gdzie wszyscy zostali zaproszeni, a nieobecni Zandberg i Mentzen będą uczestniczyć.
Dziwne że taka szczujnia jak Republika potrafiła zaprosić wszystkich i zrobić normalne warunki a 3 największe stacje zrobiły jakiś cyrk.
(Pomijam fakt że imo tych debat równie dobrze mogło by nie być skoro w maju jest prawidłowa i tradycyjna debata tak jak zawsze)
Dziwne że taka szczujnia jak Republika potrafiła zaprosić wszystkich i zrobić normalne warunki a 3 największe stacje zrobiły jakiś cyrk.
(Pomijam fakt że imo tych debat równie dobrze mogło by nie być skoro w maju jest prawidłowa i tradycyjna debata tak jak zawsze)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
- jackop
- Juventino
@BlackJacky wiesz jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z rana człowieka 

- Distant Dreamer
- Juventino
Tyle wystarczy by nie brać na poważnie tego sondażu."Jak ocenia Pan/i decyzję części kandydatów (Menzten i Zandberg) żeby nie brać udziału w debacie w Końskich?"
Źle - 56,9%
Wyszło że więcej niż większość to wybitne umysły, ludzie z umysłową papką w głowach. Ich nie obchodzi że zaproszono jedynie 2 kandydatów, nie obchodzi ich że oficjalne zaproszenie Trzaskuś wypowiedział 1,5h przed jej startem ani że kandydaci mogą mieć inne obowiązki albo że normalna debata będzie w maju.... Król wysłał zaproszenie więc trzeba rzucić wszystko i oddać hołd.
A to sondaż oparty o opinię zbieraniny ludzi których prawie połowa (44,5%) nawet jej nie oglądało
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ale naprawdę bardzo się tam pali skoro od razu sondaż wleciał
Wystarczy trochę posłuchać wypowiedzi w tvppo czy innych proplatformirskich mediach by zauważyć, że im się naprawdę zaczyna konkretnie palić. Ciągłe ugłaskiwanie betonu na poziomie 30/35% może nie wystarczyć na wygraną.

Wystarczy trochę posłuchać wypowiedzi w tvppo czy innych proplatformirskich mediach by zauważyć, że im się naprawdę zaczyna konkretnie palić. Ciągłe ugłaskiwanie betonu na poziomie 30/35% może nie wystarczyć na wygraną.
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Do tego zmierzam - jaki jest sens debat, skoro połowa to ludziki "nie oglądałem, ale wiem kto wygrał"?
Tak samo jak wiece wyborcze - po co to komu? Wyborca partii A po wizycie na wiecu partii B nagle zmieni poglądy? Te wiece to jest takie lizanie się po jajach - tylko za publiczne pieniądze. W czasach powszechnego dostępu do mediów, wystarczy włączyć jedną z dowolnie wybranych telewizji, posłuchać radia, wejść na fb/insta/x/www i poczytać sobie o każdym kandydacie. Po co są im dawane te miliony złotych z naszych podatków - żeby poobwieszać drzewa makulaturą, postawić pierdylion billboardów i rozrzucić miliony ulotek? Przekonać przekonanych?
Ja od dawna nie mam na kogo głosować - obecną sytuację oglądam z boku.Fora kibicowskie (nie tylko to) niczym się nie różnią od środowisk typu TVN (pro KO) czy Republika (pro PiS)
Tylko tutaj na męża stanu i zbawiciela Polski kreowany jest Mentzen, sondaże są zmanipulowane, niemiarodajne, nie ma co ich brać na poważnie - a potem po wyborach zdziwko 

Ja od dawna nie mam na kogo głosować - obecną sytuację oglądam z boku.Fora kibicowskie (nie tylko to) niczym się nie różnią od środowisk typu TVN (pro KO) czy Republika (pro PiS)

- Distant Dreamer
- Juventino
1.Też tego nie wiem, ale uważam że ta jedna debata tradycyjnie powinna być w maju.
A to że na siłę robią po 5 innych to już głupota.
2. Nie zgodzę się, na wiece (sam wiem z mojego doświadczenia) przychodzą też ludzie z danego miasta i okolic którzy są ciekawi/nie zdecydowani ale też przeciwnicy danego kandydata i mają one jak najbardziej sens.
3. Też nie mam na kogo głosować i mój głos będzie ważył się do dnia wyborówbelial pisze: ↑13 kwietnia 2025, 19:07 Ja od dawna nie mam na kogo głosować - obecną sytuację oglądam z boku.Fora kibicowskie (nie tylko to) niczym się nie różnią od środowisk typu TVN (pro KO) czy Republika (pro PiS)Tylko tutaj na męża stanu i zbawiciela Polski kreowany jest Mentzen, sondaże są zmanipulowane, niemiarodajne, nie ma co ich brać na poważnie - a potem po wyborach zdziwko
![]()

Co do forum to jest normalne że każdy z nas ma swoje poglądy i akurat tak się zdarzyło że większość aktywnych użytkowników popiera Mentzena, po prostu takie życie

(już pomijam to co pisałem wcześniej że każdy kandydat zasypuje obietnicami których jako prezydent nawet nie może spełnić...

A podany sondaż był niemiarodajny tak jak wspólnie się zgodziliśmy w punkcie 1

- jackop
- Juventino
Też nie miałem, dopóki nie stwierdziłem by dać szansę młodszym, nie umoczonym w trwający dekady układ. Sytuacja jest rozwojowa, ale idzie w dobrym kierunku - pozbycie się Korwina i Brauna.
Nie wiem jak na innych forach, ale tutaj ludzie raczej są w stanie (nauczeni śledzeniem poczynań Juventusubelial pisze: ↑13 kwietnia 2025, 19:07 Fora kibicowskie (nie tylko to) niczym się nie różnią od środowisk typu TVN (pro KO) czy Republika (pro PiS)Tylko tutaj na męża stanu i zbawiciela Polski kreowany jest Mentzen, sondaże są zmanipulowane, niemiarodajne, nie ma co ich brać na poważnie - a potem po wyborach zdziwko
![]()

Konfederacja może sobie obiecywać co chce, ile chce i nie ma to znaczenia dopóki nie osiągnie sukcesu w wyborach. Wtedy nastąpi weryfikacja w praktyce, tylko najpierw trzeba ich tam doprowadzić przełamując duopol i ja na to w tym momencie się piszę. Jak mnie zawiodą to stracą głos - proste.
POPiS został już wielokrotnie zweryfikowany i jak jest każdy (kto chce zobaczyć) widzi.
To jest wynik rachunku prawdopodobieństwa. PO i PiS mają największe poparcie, więc szansa że ankietowany będzie wyborcą jednej z tych partii jest największe.Distant Dreamer pisze: ↑13 kwietnia 2025, 19:52 A podany sondaż był niemiarodajny tak jak wspólnie się zgodziliśmy w punkcie 1![]()
Rafał z Karolem mogliby wyjąć pindole, nasikać na siebie, a % przekonanych o ich zwycięstwie i tak byłby wysoki - zwłaszcza u nieoglądających