Serie A 24/25 (28): JUVENTUS FC 0-4 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 10:46

vitoo pisze: 10 marca 2025, 10:37 Locatelli:
Po golu nie zareagowaliśmy właściwie. Załamaliśmy się, a to niedopuszczalne. Jesteśmy młodzi i niedoświadczeni.
Motta:
Atalanta zagrała inaczej niż w rundzie jesiennej i zasłużyła na wygraną. Strata gola po rzucie karnym nas sfrustrowała.
To ja już nie wiem. Może ktoś powinien im w szatni na stałe powiesić koszulki Del Piero, Zidane'a, Platiniego czy Baggio, żeby im przypominać, w jakim klubie grają? Jak w ogóle można się tłumaczyć tym, że bramka w 30. minucie (sic!) załamała i sfrustrowała piłkarzy i trenera do tego stopnia, że poddali mecz? Jeżeli oni otwarcie przyznają, że bramka na 0:1 po pół godziny gry, na własnym stadionie, osłabiła ich morale do tego stopnia, że nie byli w stanie odpowiedzieć, to trudno o bardziej bezpośrednie przyznanie, że brakuje im pewności siebie i wiary w ten cały projekt.

Takimi wypowiedziami Locatelli i Motta sami wprost przyznają, że nie nadają się do Juventusu, jaki kibice chcieliby oglądać.
Mlody i niedoswiadczony zespół to może być w Serie C. Młody i niedoświadczony zespół (kolejny raz się powtorze) to też Barcelona którą ma średnia wieku 24.1 a w zeszlym sezonie mieli 25.8... I co? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> radzą sobie. Bo nie mają parodysty bez jaj na ławce. Bo nie mają sprowadzanych za dziesiątki milionów grajków którzy jaja zostawiają w szatni. Graja młodzikami z akademii i ogarniają temat. Dostaja 4 bramki? I <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z tym, pakują wtedy 5.

Koszulki w szatni? Wiesz gdzie oni mają te koszulki i ideały Juventusu? Głęboko w dupie. Dla nich liczy się tylko to mają zapisane w kontrakcie, kibice będą buczeć? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, lecimy dalej w swoim bogatym żyćku , <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mnie po sezonie? Spoko, agent znajdzie następnego naiwniaka.

Ps. Średnia wieku w Juve w 2015roku kiedy gnietlismy wszystkich aż do finału LM wynosiła 30.5

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
HayabusaMD

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 10:51

Cóż jednak po 10 latach z allegrim, będziemy kolejne 10 wygrzebywać się z tego bagna które po sobie zostawił :facepalm:
Trener też niestety nie pomaga, ale też nie dziwne bo który trener po 10 latach kału odrazu w pierwszym sezonie by coś ugrał... może Conte i Klopp. Zresztą dopóki w klubie będą tacy goście jak Locatelli, Mckennie, Weah czy Milik to nic z tego nie będzie niezależnie od trenera :whiteflag: Jedyny plus Giuntolego taki że pozbywa się piłkarzy przesiąkniętych kałem, tyle i aż tyle :ok:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 11:05

Milik, którego nie ma, Weah, który raptem sezon spędził z Allegrim, Kenni, który i tak jest lepszy od graczy za 50/60 mln, czy Loca, nie nadający się na lidera, ale grający mimo wszystko dość solidnie na pewno to są główne problemy obecnego Juventusu :prochno:
Na pewno fakt wydania kasy na taki szrot jak Luiz, Koop, Gonzalez czy też Kelly nie ma tutaj nic wspólnego z obecną sytuacją. No na pewno fakt, ze niektórzy z nich mieli być kluczowi zawodnikami i prowadzić grę Juventusu są albo połamani, albo totalnie daremni albo to i to nie jest największą bolączką obecnej ekipy, tylko Milik musi odejść by Koop wiedział jak prosto piłkę kopnąć :laugh:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Garreat pisze: 10 marca 2025, 09:37 Natychmiast po zdjęciu Calafioriego, który incydentalnie okazał się piłkarzem klasy europejskiej, Juventus Maxa wsadził tej jego Bolonii 3 bramki w 10 minut.
Tak tylko się odniosę. W tamtym momencie już Allegriego nie było. Trenerem tymczasowym był Montero i to on to spotkanie zremisował. Jestem pewny, że Allegri po takim wpierdzielu 3:0 by tego nie odrobił w tamtym momencie.

Jeśli chodzi o Mottę to jego warsztat pokazuje aktualna sytuacja Bolonii, która po odejściu trenera nadal sobie dobrze radzi, tracąc tylko 2 punkty do 4 pozycji. Widocznie był tam dość dobry potencjał piłkarski, a nie potencjał trenerski. Po raz kolejny nabraliśmy się na sezonowca, tym razem w postaci trenera.

Sam wynik mnie jakoś nie dziwi, chociaż przyznam szczerze, że meczu nie widziałem.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Ilu zostało zawodników po Allegrim? Niewielu. Problem jest z nowym kałem.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 11:32

Giorgio #Chiellini : „Dzień po bezbramkowym remisie z Milanem na San Siro, kiedy cała drużyna wróciła do szatni, byli szczęśliwi.
Milan był bardzo silny, a my byliśmy nową drużyną. Alex z kolei był zdenerwowany i zaczął wszystko kopać. Wszyscy spojrzeliśmy na niego dziwnie, oprócz Buffona, który powiedział nam: „zostawcie go w spokoju, wkrótce wyzdrowieje”.

Słowa Gigi nie usatysfakcjonowały mnie jednak, więc poszedłem do Alexa i zapytałem go, dlaczego tak się zachowuje. Nie odpowiedział mi, a ja pomyślałem, że może zrobiłem z siebie głupca, zadając mu to pytanie. Gdy jednak skończył brać prysznic, zawołał do siebie cały zespół i powiedział:

„Twoje szczęście mnie wkurza. Nie możemy być zadowoleni z remisu. Musimy zmienić podejście mentalne, bo remis dla Juventusu oznacza porażkę. Wbijcie to sobie prosto do głowy. Tego dnia zrozumiałem, co znaczy nosić koszulkę Juventusu”.

Obecnie nie ma w Juve nikogo takiego - prezydenta, dyrektorów, trenera ani piłkarzy.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 11:35

Cóż, nie zepsułem sobie świetnej niedzieli i nie oglądałem. Nie dałem się nabrać po raz kolejny w tym sezonie na "tera to już wiemy jak grać", "tera będziem walczyć", "wyciągnęliśmy wnioski", bo chyba każdy trzeźwo patrzący na tą drużynę widzi, że to turlanie g*wna trwa jakoś od października -mimo obiecujących początków.
Ciekaw tylko jestem czy Kolo już dostosował się do wizji trenera?

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 12:14

Maplu90 pisze: 10 marca 2025, 08:39

Bo najzwyczajniej domyślam się że Vlaho ma spine z miernotta . To zawodnik który żyje z strzelania bramek. A ten co mecz sadza go na ławce.
Ale Ty p***isz. Ten pajac nie potrafi w strzelanie bramek, jak by miał z tego żyć to w tydzień zdechłby z głodu, dlatego siedzi na ławce. Wczoraj dał popis na co go stać, ten serbski pajac powinien bardziej na trybunach siedzieć, a na ławkę kogoś z Nextgen.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 12:31

Volto pisze: 10 marca 2025, 12:14

Bo najzwyczajniej domyślam się że Vlaho ma spine z miernotta . To zawodnik który żyje z strzelania bramek. A ten co mecz sadza go na ławce.
Ale Ty p***isz. Ten pajac nie potrafi w strzelanie bramek, jak by miał z tego żyć to w tydzień zdechłby z głodu, dlatego siedzi na ławce. Wczoraj dał popis na co go stać, ten serbski pajac powinien bardziej na trybunach siedzieć, a na ławkę kogoś z Nextgen.
To masz do dyspozycji Adzica. Ktory w Serie C strzelił w 6 meczach 1 bramkę. Wybitny napastnik.
Vlaho w Fiorentinie w 98 meczach w 4 lata miał 44 bramki, u nas w 94 meczach w niecale 3 lata 41 bramek. Kiedy był kontuzjowany w tym sezonie to mieliśmy jego mega zastępstwo w ataku Koop, Mckennie, Kenan a nawet Weah latali jako napastnicy. Efekt? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> daremny tak jak cały aktualny skład. Macie też przykład Koło który wszedł z przydupem swoimi długimi nogami a teraz? Ile to już spotkan bez bramek? Aaa 7 .Również powiesz że to pajac?

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 14:05

Maplu90 pisze: 10 marca 2025, 12:31
Volto pisze: 10 marca 2025, 12:14

To masz do dyspozycji Adzica. Ktory w Serie C strzelił w 6 meczach 1 bramkę. Wybitny napastnik.
Vlaho w Fiorentinie w 98 meczach w 4 lata miał 44 bramki, u nas w 94 meczach w niecale 3 lata 41 bramek. Kiedy był kontuzjowany w tym sezonie to mieliśmy jego mega zastępstwo w ataku Koop, Mckennie, Kenan a nawet Weah latali jako napastnicy. Efekt? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> daremny tak jak cały aktualny skład. Macie też przykład Koło który wszedł z przydupem swoimi długimi nogami a teraz? Ile to już spotkan bez bramek? Aaa 7 .Również powiesz że to pajac?
Vlahović nie kopie się po czole tylko dlatego że Motta go nie lubi. On kopie się po czole przez praktycznie całą Juventusową karierę.
Jednym powodem jest to że to zawodnik który żyje z podań a pod wodzą dwóch betonów ich nie dostaje.
Drugim jest to że ma mentalność wydmuszki i wszystko go dołuje.
Trzecim jest to że oczywiście teraz nie gra i dobrze to nie wpływa na nikogo jak maja wchodzić na jedynie 10 minut
Czwarty jest to że przy jego pensji i kasie za jaką przychodził, musimy od niego oczekiwać więcej niż od takiego weaha czy kogokolwiek
Piątym jest fakt że u niego są podstawowe braki w piłkarskim fachu. On biega i podaję kwadratowo, nie strzela na pustą a przyjmowanie piłki czy koordynacja jest na poziomie 0

Zwalanie jego beznadziei na jeden element i to na ten z mottą jest straszliwym brakiem obiektywizmu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 14:39

Obrazek

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 16:14

HayabusaMD pisze: 10 marca 2025, 10:51 Cóż jednak po 10 latach z allegrim, będziemy kolejne 10 wygrzebywać się z tego bagna które po sobie zostawił :facepalm:
Trener też niestety nie pomaga, ale też nie dziwne bo który trener po 10 latach kału odrazu w pierwszym sezonie by coś ugrał... może Conte i Klopp. Zresztą dopóki w klubie będą tacy goście jak Locatelli, Mckennie, Weah czy Milik to nic z tego nie będzie niezależnie od trenera :whiteflag: Jedyny plus Giuntolego taki że pozbywa się piłkarzy przesiąkniętych kałem, tyle i aż tyle :ok:
Długo jeszcze będziecie zrzucać winę na Allegriego? ilu z tych, którzy wczoraj wystąpili pamiętają Allegriego? Czterech (Gatti, Locatelli, Vlahovic i McKennie) pracowało z Allegrim dłużej niż rok... i wszyscy grali lepiej za Allegriego niż za Motty (podobnie jak Cambiaso i Yldiz). Każdy trener z dobrym CV osiągnąłby o wiele lepsze wyniki z tym składem niż Motta. Dobry trener potrzebuje max pół roku by ogarnąć drużyne po swojemu (patrz np. Conte w Napoli, Flick w Barcelonie, Slot w Liverpoolu, De Zerbi w OM), tylko nasz geniusz nie potrafi

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 16:19

Przecież już Baroni, Italiano i Palladino lepiej ogarnęli swoje projekty niż Motta.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 16:53

Dopiero teraz obejrzałem bramki, ale ten Flaković to drewniak :prochno:

Obrazek
kathumax

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 marca 2025, 17:14

Największy błąd Giuntolego to oparcie budowy o Mottę - całą reszta to kaskada problemów z tego wynikających. On po prostu ani warsztatowo ani mentalnie nie nadaje się do budowy takiego klubu jak Juve. W przebudowie można zaakceptować brak sukcesów w pierwszym roku, ale żeby było widać jakiś postęp - a jest dokładnie odwrotnie, kilka treningów wystarczyło, żeby Kolo zapomniał jak się gra w piłkę.

Zablokowany