Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- zbynek
- Juventino
Jeśli jest szansa na Davida to brać. A orientujecie się jak to jest z tym dodatkowym oknem transferowym?
Ono jest jakoś przed KMŚ? Czyli byłaby np szansa wyciągnąć go z Lille np za 2 mln miesiąc przed końcem kontraktu ubiegając taką np Barcelonę?
Ono jest jakoś przed KMŚ? Czyli byłaby np szansa wyciągnąć go z Lille np za 2 mln miesiąc przed końcem kontraktu ubiegając taką np Barcelonę?

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 81 razy
W dziale Piłka klubowa jest osobny temat odnośnie KMŚ, ale odpowiadając na pytanie to tak, jest dodatkowe okienko (10 dni) dla klubów biorących udział
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Sprawdziłem wg strony salarysport ile aktualnie zarabiają zawodnicy laczeni z Juve (napastnicy). Dodam że nie wiem czy to kwoty brutto .
Osimhen - 13mln funtów
Kolo Muani - 11.5mln euro
Sesko - 5.6mln euro
David - 2mln euro
Więc wątpię szczerze że taki Osimhen zejdzie z pensji 13mln funtów jeśli miałby przejsc do Juve.
Kolo, czytałem że mr G. Planuję jakas umowę z PSG z wypożyczeniem do czerwca 2026 i obowiązkiem wykupu za 45-60mln.
Sesko - jeśli mielibyśmy pozbyć się Dusana to wydaje się być odpowiednim graczem żeby go ewentualnie zastąpić. Mocny, wysoki napadzior który kasowalby połowę tego co Dusan (jeśli nie chcialby mega podwyzki).
David - uzupełnienie składu z Sesko wg mnie idealne. Szybki, dynamiczny zawodnik.
Ciekawe co nam z tego wszystkiego mr G. Ugotuje.
Osimhen - 13mln funtów
Kolo Muani - 11.5mln euro
Sesko - 5.6mln euro
David - 2mln euro
Więc wątpię szczerze że taki Osimhen zejdzie z pensji 13mln funtów jeśli miałby przejsc do Juve.
Kolo, czytałem że mr G. Planuję jakas umowę z PSG z wypożyczeniem do czerwca 2026 i obowiązkiem wykupu za 45-60mln.
Sesko - jeśli mielibyśmy pozbyć się Dusana to wydaje się być odpowiednim graczem żeby go ewentualnie zastąpić. Mocny, wysoki napadzior który kasowalby połowę tego co Dusan (jeśli nie chcialby mega podwyzki).
David - uzupełnienie składu z Sesko wg mnie idealne. Szybki, dynamiczny zawodnik.
Ciekawe co nam z tego wszystkiego mr G. Ugotuje.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Muani plus David ok. Sam David to trochę za słabo, chyba nie ta klasa na podstawową 9tkę.
- Maplu90
- Juventino
Fakt jest jeden i co do tego chyba wszyscy się zgodzimy, że musimy mieć dwóch napastników. Nawet nie tyle żeby grać oboma w jednym meczu ale dla wywierania presji jeden na drugim, konkurencji i współzawodnictwa.

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
@Maplu90 te kwoty to kwoty brutto. Pensja Osimhena ogromna. Nie chce mi się wierzyć że nasi dadzą komuś taki kontrakt. Wydaje się że Osimhena to bardziej chcą nam wcisnąć media. Zobaczymy. Ma chyba jeszcze rok kontraktu i kosę z Napletami.
- Maplu90
- Juventino
Gyokeres - kontrakt wygasa 30.06.2028 - wartosc rynkowa 80mln€
Osimhen - kontrakt wygasa 30.06.2025 - wartosc rynkowa 77mln€
Sesko - kontrakt wygasa 30.06.2029 - wartosc rynkowa 49mln€
David - kontrakt wygasa 30.06.2025 - wartosc rynkowa 45mln€
Muani - wypożyczony do nas ale ko trakt w PSG wygasa 30.06.2028 - wartosc rynkowa 30mln€
Isak - kontrakt wygasa 30.06.2028 - wartoac rynkowa 73mln€
Retegui - kontrakt wygasa 30.06.2028 - wartosc rynkowa 35mln€
https://www.transfermarkt.pl/transfers/ ... Poka%C5%BC
Tu wygasające kontrakty napastników w 2026roku wiec w czerwcu można ich zgarnąć, nie bawmy się w półśrodki, dawać Yamala .. to będzie chodziło z Kenanem bajeczka
Osimhen - kontrakt wygasa 30.06.2025 - wartosc rynkowa 77mln€
Sesko - kontrakt wygasa 30.06.2029 - wartosc rynkowa 49mln€
David - kontrakt wygasa 30.06.2025 - wartosc rynkowa 45mln€
Muani - wypożyczony do nas ale ko trakt w PSG wygasa 30.06.2028 - wartosc rynkowa 30mln€
Isak - kontrakt wygasa 30.06.2028 - wartoac rynkowa 73mln€
Retegui - kontrakt wygasa 30.06.2028 - wartosc rynkowa 35mln€
https://www.transfermarkt.pl/transfers/ ... Poka%C5%BC
Tu wygasające kontrakty napastników w 2026roku wiec w czerwcu można ich zgarnąć, nie bawmy się w półśrodki, dawać Yamala .. to będzie chodziło z Kenanem bajeczka

- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Pewnie, że tak - sam jego transfer do Turków już uważam za równoznaczny z tym, że gość nie dąży do osiągania jakichś celów sportowych, a finansowych pewnie i większych niż apanaże Vlahovicia - David najlepsza opcja. Szkoda, za żaden z tych zawodników nie przypomina charakterystyką Teveza, czy chociaż Dybali. To wciąż podobna charakterystyka zawodników których w Juve mam przesyt już na przestrzeni ostatnich paru sezonów. David najrozsądniejsza opcja.
By the way - skąd przekonanie, że Yamal by się sprawdził z Yildizem i by to chodziło? Yamal pewnie by wymiatał bo to udowodnił na arenie międzynarodowej - jednak młodu Turek do tej pory udowodnił tylko to, że na ten moment nie zasługuje na numer 10, nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności i zalicza sinusoidę która polega na tym, że gra różnie i bardzo rzadko dobrze przede wszystkim z dobrymi przeciwnikami (jedyny prawdziwy wyjątek to mecz z Interem gdzie strzelił 2 bramki) . Tak ogólnie to gdy mecze mają dużą wartość jak ten z PSV to Yildiz mocno się od Nico niestety nie różni. Już bliżej mi do dania "10" Franciszkowi niż Kenanowi na ten moment. A ogólnie "10" powinien mieć lider, top, a nie młokos z ogromnym potencjałem. Mimo sympatii do kenana to poprostu w ostatnich latach "10" Juventusu to klub sobie wytarł dupę od momentu wyrzucenia za burtę Dybali. Brakuję mi zawodnika o takiej charakterystyce gry jak właśnie Argentyńczycy wyżej wymienieni
By the way - skąd przekonanie, że Yamal by się sprawdził z Yildizem i by to chodziło? Yamal pewnie by wymiatał bo to udowodnił na arenie międzynarodowej - jednak młodu Turek do tej pory udowodnił tylko to, że na ten moment nie zasługuje na numer 10, nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności i zalicza sinusoidę która polega na tym, że gra różnie i bardzo rzadko dobrze przede wszystkim z dobrymi przeciwnikami (jedyny prawdziwy wyjątek to mecz z Interem gdzie strzelił 2 bramki) . Tak ogólnie to gdy mecze mają dużą wartość jak ten z PSV to Yildiz mocno się od Nico niestety nie różni. Już bliżej mi do dania "10" Franciszkowi niż Kenanowi na ten moment. A ogólnie "10" powinien mieć lider, top, a nie młokos z ogromnym potencjałem. Mimo sympatii do kenana to poprostu w ostatnich latach "10" Juventusu to klub sobie wytarł dupę od momentu wyrzucenia za burtę Dybali. Brakuję mi zawodnika o takiej charakterystyce gry jak właśnie Argentyńczycy wyżej wymienieni
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
W 1993 roku 19letni Del Piero przychodzi do Juventusu. W 1995 roku 21letni Del Piero przejmuje numer '10' po Roberto Baggio.
Niczego innego bym się po tobie nie spodziewał.
Pawełek był miękką fają bez cech lidera, dlatego nigdy nie został kapitanem drużyny jak Alex.
Być może latem do wzięcia będzie Arda Guler. Byłby to ryzykowny, ale ciekawy ruch. Szkoda, że mamy Flopmajnersa.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Tej drużynie przydałoby się teraz 2-3 starych wyjadaczy, którzy w ciężkich momentach pomogli by młodziakom. Nie wiem, czemu oni się upierają na samych młodziaków.
Fino alla Fine