Polityka
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Tak po prostu działają odpolitycznione sądy XDAdiJuve pisze: ↑04 marca 2025, 18:52 [...]ważne by coś do niego przylepić, jak chociaż tę sytuację z jego firmą na giełdzie, gdzie większość Polaków nie rozumie czym jest giełda i taki ludzi jak ten Ćwik (https://www.rp.pl/dobra-osobiste/art417 ... -wyborczym) znajdzie się na pewno odpowiednia ilość.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tutaj Mentzen dał się akurat podpuścić Ćwikowi, bo wiadomo było, że w sądzie w trybie wyborczym mu to odrzucą. Tam w polityce jest wielu takich co wiedzą co nigdzie i jak powiedzieć by wybrzmiało a żadnych reperkusji dla nich z tego tytułu nie było.jackop pisze: ↑04 marca 2025, 19:04Tak po prostu działają odpolitycznione sądy XDAdiJuve pisze: ↑04 marca 2025, 18:52 [...]ważne by coś do niego przylepić, jak chociaż tę sytuację z jego firmą na giełdzie, gdzie większość Polaków nie rozumie czym jest giełda i taki ludzi jak ten Ćwik (https://www.rp.pl/dobra-osobiste/art417 ... -wyborczym) znajdzie się na pewno odpowiednia ilość.
- Mati.B
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja tylko przekleiłem, w ramach ciekawostki; ) On to niby wziął z telegrama, ale ja aktualnie nie potrafię podejrzeć tamtego kanału.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy
Nie no ja rozumiem i nie atakuje personalnie. Chodziło o to że chłop pisze coś w najbardziej propagandowy sposób jaki się dam tylko tyle

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Nie no spin o tym, że ruskie to tylko sie bronili jest naprawdę żenujący. TO nigdy nie był kraj przyjazny sąsiadom i ciągle mają swoje imperialne pragnienia. Pewnie mniejsze niż kiedyś i z czasem będą one jeszcze mniejsze bo ich główna doktryna wojenna czyli "ludzi u nas dostatek" po prostu się skończy przez problemy demograficzne. Ogólnie też wg mnie siła ruskich jest z jednej strony wyolbrzymiana a z drugiej ignorowana przez nasze "elyty". Raz jest śpiewka jak to Ukraina walczy i jeszcze chwila, jeszcze moment i gdzieś tam przełamią front innym razem, że jak nie pomożemy Ukrainie to ruskie za 2 lata będą stali na Bugu. Straszenie ludzie przez "elyty" politycznie stało się bardzo dobrym instrumentem do zamiatania różnych problemów. Coś gdzieś nie gra to zaraz wyciągnijmy z szafy "ekspertów" od tego, ze za 2 lata wojna i musimy się zbroić a reszta rzeczy musi poczekać. A tak naprawdę ruskie nie są ani słabe ani mocne. Zaatakować Europy będącej w NATO nie spróbują bo wiedzą, że jest ryzyko totalnej klęski z tego tytułu dla nich. To, że się tłuką z Ukraińcami to nie jest coś czego nie można byłoby sobie wyobrazić. Jakieś interesy w tym mają, czy to imperialistyczne chęci podbicia jakiś ziem czy też zyski z gospodarki tamtych rejonów. Ale realnie co by im dało oprócz rozpętania III wojny światowej atak na Polskę, Finlandię czy nawet kraje bałtyckie?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Ciekawe czy wyborcom "Uśmiechniętej Koalicji" jest chociaż trochę wstyd za swoich reprezentantów. Generał Rowecki i gen. Grot pewnie się w grobach przewracają.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Mati.B
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Spoko, przeż nie mam nic do Ciebie; ) Jestes sympatyczny, mlody chlopak.Distant Dreamer pisze: ↑05 marca 2025, 20:28Nie no ja rozumiem i nie atakuje personalnie. Chodziło o to że chłop pisze coś w najbardziej propagandowy sposób jaki się dam tylko tyle![]()
Gdybym mial dwa guziczki do wyboru z zyciem Putina, to wybralbym czerwony... Niemniej nie wiem czy wiesz, ale jeszcze w 2k14 Azov naprawde brzydko tłukł mniejszosc rosyjska na UKR (napiszesz mi, ze prowo ze strony Rosji pod falszywa flaga, bo z Czeczenia bylo to samo [w sumie smiesznie sie teraz patrzy na to, jak Khadyrov robi laske Włodzimierzowi...]) - generalnie wszystko jest mozliwe... Niemniej vol. 2: nie uwazam, ze powinno to byc powodem, do najechania i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> polowy kraju (bo w zachodniej czsci UKR mlodziez, plejboje i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bawią sie na imprezach w najlepsze - za polski hajs(?)). Kolejna sprawa to to, ze jeden z generalow JuDejEj (za administracji Bidet'a) przyznal sie do tego, ze to oni umyslnie sprowokowali swoimi dzialaniami, typu bazy CIA na UKR, typu zapraszanie UKR do NATO itd. itp. Władimira do tej wojny - az sie cisnie na usta stara spiewka: gdzie do ugrania jest hajs, tam USA "wprowadza demokracje"... Naprawde, to czym jestesmy karmieni to taka papka, ze nie mam slow. Tam sie chechle o naprawde wielki hajs (czy to te bogactwa naturalne Ukrainy, czy o sprzedaz broni, czy roznego rodzaju defraudacje-malwersacje, czy handel ludzmi lub ich "czesciami zamiennymi". A juz w ogole rozpierdaja mnie Mirexy ogladajace TVP1 i tvn, a pozniej mądrujący nt. tego konfliktuXD
PS.
A żydostwu, to sie WSZYSCY klaniaja i poddaja, bez wyjatku. No moze za wyjatkiem Pjucina, bo on ma na tyle zasobow, ze probuje z nimi grac. Az sie chce zapytac: a moze Adolf mial racje...?
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Adolf nie mial racji, bo swoja racje przegral. Na dobra sprawe nic tak naprawde nie ugral oprocz wybica wielu niewinnych istnien, a wlasciwie patrzac przez pryzmat tego jak sytuacja Zydow wygladala przed i po wojnie to moim zdaniem teraz maja duzo lepiej sa zgrupowani i posiadaja panstwo, dodatkowo moja Mosad i praktycznie rzadza swiatem.
Juz abstrachujac od tego, ze zyd zydowi nie rowny, jestem pewien ze byli zydzi ktorzy kochali Polske i byli przywiazani do Polski bardziej niz do swojej religii.
A co najgorsze, ze zydzi po wojnie kosztem wielkich ofiar otrzymali cos co wydaje sie dawac im kredyt do robienia co chca, tzw antysemitzm. Tzw. dlatego, ze uzywany w kazdej mozliwej sytuacji.
To tak jak z ludzmi z Ukrainy. Kazdy Polak chcial uratowac ludzi, ale doszlismy do momentu gdzie Ukraina i ludzie maja wieksze przywileje niz sami obywatele Polscy. Co spowodowalo skutek odwrotny, ludzie zaczeli nienawidzic Ukraincow, bo wykorzystuja sytuacje (ale tak naprawde kto by nie wykrozystal), zamiast po prostu obwiniac nasz rzad.
Dodatkowo, ukraincy dostali przyzwolenie na zbudowanie swojej historii na bazie UPA, bo politycy daja im wszystko z mysla o ukrainie jako obroncy Polski, gdzie to bzdura jezeli Polska bylaby przygotowana militarnie, bo jezeli Polska bedzie slaba to silna ukraina tez bedzie problemem....
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tak lżej. Dobrze wydane trzysta tysięcy...
https://warszawa.eska.pl/zielony-skwer- ... -xavX.html
WIem, że za publiczne to razy trzy, a w stolicy Rafałka to już reguła, ale ten skwerek Trzaskosia to mnie rozwalił. Bardzo to zazieleni Warszawę...
https://warszawa.eska.pl/zielony-skwer- ... -xavX.html
WIem, że za publiczne to razy trzy, a w stolicy Rafałka to już reguła, ale ten skwerek Trzaskosia to mnie rozwalił. Bardzo to zazieleni Warszawę...
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy