Serie A 24/25 (26): Cagliari 0-1 JUVENTUS FC
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
McKennie jest lepszą 10 niż Koop ale przez upodobania trenera niesłusznie cierpi Thuram.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2025, 21:32 przez Marcin890124, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin890124
- Juventino
Powinno być 0-3 i druga połowa tylko formalnością z większą liczbą minut dla rezerwowych. Niestety Turas nie ma dziś dobrego dnia i mamy wynik na styku co może się zemścić farfoclem w 90 minucie.
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nieno, grają dużo lepiej niż zwykle. Żal trzech zmarnowanych sytuacji, ale ogólnie dobrze się ogląda, dużo sytuacji Juve + dominacja.
Mam nadzieję, że w drugiej na 0-2 i kropka
Vlahovic dzisiaj nienajgorszy, elegancka bramka i od razu stara się napędzać akcje. Dobrze, może za większy hajs pójdzie
Mam nadzieję, że w drugiej na 0-2 i kropka

Vlahovic dzisiaj nienajgorszy, elegancka bramka i od razu stara się napędzać akcje. Dobrze, może za większy hajs pójdzie

polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Mecz wygrany ale jaki wstyd tak grać 

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ta drużyna jest tak bezjajeczna, że się w pale to nie mieści. Druga połowa do spuszczenia w kiblu a sędzia to devbil do sześcianu. Albo gramy zawodnikami z kontuzją albo co mecz 1-3 się łamie a Luiz to już kuerwa dramat.

- Marcin890124
- Juventino
Zdjecie z boiska najlepszego u nas Locatelliego to piłkarski kryminał.
- Szwamb
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Druga połowa wyglądała właśnie tak:

na farcie przeciwko Cagliari, ale 3 punkty są. Inni też grają chimerycznie. Jeżeli będzie wychodziła chociaż jedna połowa (spokojnie po pierwszej mogło być 0-3) to spokojnie do top 4 dociągniemy.
Na top 3 nie patrzę. Inter, Napoli, Atalanta raczej do końca sezonu stracą mniej punktów niż my (liczę na to, że ostatecznie ew. wygra Atalanta), ale za nami Lazio (2 punkty straty do nas, grają z Milanem w nast. kolejce) i Viola (już 7 punktów straty).
NIESTETY nie wierzę w jakiegoś Kloppa czy Pepunia w lato, więc po prostu chcę jako kibic Juve top 4, Ligi Mistrzów w następnym sezonie, dopływu hajsu, braku sprzedaży Yildiza, Bremera czy Cambiaso i nowego otwarcia.
Jakbyśmy w następnym sezonie stali grali taką obroną:
Hancko - Kalulu - Bremer - Cambiaso
Cabal - Gatti - Savona
To może być naprawdę miodnie
U nas też dużym problemem jest to, że muszą grać tacy pilkarze jak Rouhi, który jest piłkarzem na poziom raczej Serie C. Kontuzje dewastują.

na farcie przeciwko Cagliari, ale 3 punkty są. Inni też grają chimerycznie. Jeżeli będzie wychodziła chociaż jedna połowa (spokojnie po pierwszej mogło być 0-3) to spokojnie do top 4 dociągniemy.
Na top 3 nie patrzę. Inter, Napoli, Atalanta raczej do końca sezonu stracą mniej punktów niż my (liczę na to, że ostatecznie ew. wygra Atalanta), ale za nami Lazio (2 punkty straty do nas, grają z Milanem w nast. kolejce) i Viola (już 7 punktów straty).
NIESTETY nie wierzę w jakiegoś Kloppa czy Pepunia w lato, więc po prostu chcę jako kibic Juve top 4, Ligi Mistrzów w następnym sezonie, dopływu hajsu, braku sprzedaży Yildiza, Bremera czy Cambiaso i nowego otwarcia.
Jakbyśmy w następnym sezonie stali grali taką obroną:
Hancko - Kalulu - Bremer - Cambiaso
Cabal - Gatti - Savona
To może być naprawdę miodnie
U nas też dużym problemem jest to, że muszą grać tacy pilkarze jak Rouhi, który jest piłkarzem na poziom raczej Serie C. Kontuzje dewastują.
polecam www.sokker.org

- Garreat
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Po kolejce 26 (teraz):
1. Inter 57
2. Napoli 56
3. Atalanta 54
4. Juventus 49
Po kolejce 27:
1. Inter 58 (Napoli Inter X)
2. Atalanta 57 (Atalanta Venezia 1)
3. Napoli 57 (Napoli Inter X)
4. Juventus 52 (Juventus Verona 1)
Po kolejce 28:
1. Inter 61 (Inter Monza 1)
2. Napoli 58 (Napoli Fiorentina X)
3. Atalanta 57 (Juventus Atalanta 1)
4. Juventus 55 (Juventus Atalanta 1)
Po kolejce 29:
1. Inter 62 (Atalanta Inter X)
2. Napoli 59 (Venezia Napoli X)
3. Juventus 58 (Fiorentina Juventus 2)
4. Atalanta 58 (Atalanta Inter X)
Po kolejce 30:
1. Inter 65 (Inter Udinese 1)
2. Juventus 61 (Juventus Genoa 1)
3. Napoli 60 (Napoli Milan X)
4. Atalanta 59 (Fiorentina Atalanta X)
TAK TO SOBIE WYMYŚLIŁEM I TAK MA BYĆ
1. Inter 57
2. Napoli 56
3. Atalanta 54
4. Juventus 49
Po kolejce 27:
1. Inter 58 (Napoli Inter X)
2. Atalanta 57 (Atalanta Venezia 1)
3. Napoli 57 (Napoli Inter X)
4. Juventus 52 (Juventus Verona 1)
Po kolejce 28:
1. Inter 61 (Inter Monza 1)
2. Napoli 58 (Napoli Fiorentina X)
3. Atalanta 57 (Juventus Atalanta 1)
4. Juventus 55 (Juventus Atalanta 1)
Po kolejce 29:
1. Inter 62 (Atalanta Inter X)
2. Napoli 59 (Venezia Napoli X)
3. Juventus 58 (Fiorentina Juventus 2)
4. Atalanta 58 (Atalanta Inter X)
Po kolejce 30:
1. Inter 65 (Inter Udinese 1)
2. Juventus 61 (Juventus Genoa 1)
3. Napoli 60 (Napoli Milan X)
4. Atalanta 59 (Fiorentina Atalanta X)
TAK TO SOBIE WYMYŚLIŁEM I TAK MA BYĆ

- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jak można było nie gwizdnąć karnego przy 1:1 Vlahovicia?
Jedynie chyba dlatego, że Vlahović próbował mimo wszystko strzelić. Gdyby nie oddał strzału, tylko od razu upadł, to rozumiem że faulu by też nie było?
Zastanawiałem się, czy sędzia da czerwo, czy jednak zostanie przy żółtej, a tutaj w ogóle brak reakcji VAR (?)
Dla mnie to jest kryminał sędziowski, finalnie wygraliśmy, ale m.in. przez to do końca nie byliśmy pewni wyniku. O takich błędach powinno być głośno.
Pierwsza połowa super, brakło bramki na dwa, a w drugiej jakby wyszedł inny skład. Gdzie jest jakiś psycholog? Im ważniejszy dla końcowego wyniku etap gry, tym bardziej gubimy elementarne umiejętności piłkarskie...
Kolejne cenne punkty w walce o TOP 4. Minimum jakie musimy osiągnąć o krok bliżej.
Jedynie chyba dlatego, że Vlahović próbował mimo wszystko strzelić. Gdyby nie oddał strzału, tylko od razu upadł, to rozumiem że faulu by też nie było?
Zastanawiałem się, czy sędzia da czerwo, czy jednak zostanie przy żółtej, a tutaj w ogóle brak reakcji VAR (?)

Dla mnie to jest kryminał sędziowski, finalnie wygraliśmy, ale m.in. przez to do końca nie byliśmy pewni wyniku. O takich błędach powinno być głośno.
Pierwsza połowa super, brakło bramki na dwa, a w drugiej jakby wyszedł inny skład. Gdzie jest jakiś psycholog? Im ważniejszy dla końcowego wyniku etap gry, tym bardziej gubimy elementarne umiejętności piłkarskie...
Kolejne cenne punkty w walce o TOP 4. Minimum jakie musimy osiągnąć o krok bliżej.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja bym jakoś kolego @Szwamb nie liczył Bremera. Po takiej długiej kontuzji, chłop może być już tylko jako ławkowicz / ewentualnie drugie więzadło zerwane. Swojego czasu tuz forum, adi miał przeczytać prace na temat zerwań więzadeł, jak się ze mną kłócił i ofc, nie miał racji, ale pewnie do niech nie sięgnął. Ja bazując na tym, bym nie brał Bremera pod uwagę, jako pewniaka na przyszły sezon do wyjściowej 11, ale nasz zarząd, zapewne jak Adi w tym przypadku, będzie myślał życzeniowo i wyliczą, że Bremer rozegra przynajmniej 40 spotkań w pierwszym składzie:D
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
ice @ Jejku ale chłopie coś cię piecze, może jakąś maść sobie kup
Co do samego meczu to brak karnego na Vlaho kolejny wałek ewidentnie pokazuje, że trzeba takie mecze zamykać wcześniej kolejnymi golami, wczoraj się upiekło, ale nie raz się nie upiecze i punktów nie będzie.
Liga jest naprawdę słabiutka, znowu będzie wyścig żółwi o top 4 a pewnie także i o mistrza.

Co do samego meczu to brak karnego na Vlaho kolejny wałek ewidentnie pokazuje, że trzeba takie mecze zamykać wcześniej kolejnymi golami, wczoraj się upiekło, ale nie raz się nie upiecze i punktów nie będzie.
Liga jest naprawdę słabiutka, znowu będzie wyścig żółwi o top 4 a pewnie także i o mistrza.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tak sobie przeczytałem ten wpis i według Ciebie (jeśli dobrze łączę kropki):Anelson pisze: ↑21 lutego 2025, 17:10 Jeszcze się nie raz musi okazać, że Allegri to nie był napis na dropsie żeby coś się tu zmieniło w głowach i jeszcze nie jeden Tudor odnowiciel i inny Zaccherroni albo drugi Motta musi tu przyjść dać tyłka po całości by doceniono wyniki ponad stan średniaka ligi włoskiej ostatnich lat - Juventusu. Dziadujemy, nie umiemy utrzymać najlepszych piłkarzy w klubie, przeciętniaków kisimy jak ogórki konserwowe. Juventus to drużyna regularnie osłabiana wymianą siekierek na kijki, źle oceniamy potencjał piłkarzy. Veigi, Luiza, Koopa, Kellyego, Di gregorio i wielu innych jak Gonzalez nie powinno tu być kosztem Chiesy, Dybali, Rabiota, Huijsena czy Wojtka. Jesteśmy od lat żałosnym tworem i nie ma tu winy żadnego trenera, a już napewno nie Allegriego, że mu się każe lepić z przygłupów drużynę jak Pogba, czy Fagioli albo amatorów z Juve Next-Gen bo chłopu z F1 się nie podobał Dybala albo klubu nie było stać na nikogo więcej jak za darmo Paul, czy Di Maria. Mieli złoty róg, wydali kupę kasy. Łącznie tyle w jedno lato co Allegri w 3 lata włącznie i jest gorzej na każdym polu oraz nawet na siłę jakby się zesrać to tu żadnej nadziei nie widać na horyzoncie. Identyczna sytuacja jak w 2009 i z Ranierim. Musieliśmy mieć Zaccherroniego, Ferrarę i na koniec protoplastę Motty - Del Neriego by udowodnić, że nie w Claudio był problem i był dobrym trenerem tak samo jak Max. Nie mamy nazwisk, umiejętności i mocy przerobowej by grać taką piłkę jak sobie marzymy i PSV to idealnie podsumowało skoro my nie wiedzieliśmy co się dzieje, a przecież ten sam klub w 3 meczach ograliśmy w dwóch - to pokazuje, że drużyna leciała na Hypie nowej miotly i te wyniki były i tak ponad stan. To cud , że jesteśmy na 4 miejscu obecnie. I cudem będzie top 4 na koniec. Czy Tudor będzie lepszy? Niekoniecznie. Sezon jest przegrany, nie mamy szans nigdzie. To plus gówno-transfery jak kelly, veiga już kontuzjowany, alberto jakiś portugalski itd. - ogółem młoda ekipa = porażka bo tu trzeba mieć jaja by dalej walczyć o top 4 mając w głowie taki zjazd i porażki na każdym polu w każdym pucharze, a i w lidze również. Tyle ode mnie. Z gówna bata się nie ukręci. Wszystkie porażki akurat tego sezonu to porażki bezpośrednio Motty - zero autorefleksji, złe zmiany, brak wyczucia, brak motywowania graczy, brak jaj, wypowiedzi z dupy , granie ludźmi którzy w ogóle nie powinni grać nawet zdrowi z gorączką (koop), jakieś akcje krzywe ,że tego samego zawodnika 2 razy zmienia w ciągu meczu, anuluje dobry pomysł by zastąpić gównianym i dojeżdzają nas jak burą sukę - czegoś takiego nigdy nie widziałem. Nie chcę gościa widzieć. Wolałbym do końca sezonu Allegriego niż Tudora. Macie jakiś lepszy pomysł niż Xavi, czy wspomniany Tudor, na już tu i teraz?
1. Allegri wyczyniał cuda z przeciętnym składem;
2. Motta dostał skład jeszcze gorszy (Veigi, Luiza, Koopa, Kellyego, Di gregorio i wielu innych jak Gonzalez nie powinno tu być kosztem Chiesy, Dybali, Rabiota, Huijsena czy Wojtka. );
3. Mimo tego osłabiania składu wciąż utrzymujemy się w top 4 i jest to cud ( To cud , że jesteśmy na 4 miejscu obecnie. I cudem będzie top 4 na koniec.)
4. Ale trener, z którym tego cudu dokonujemy, jest do wywalenia, bo w sumie ten cud to jednak porażka, a nie cud? (Wszystkie porażki akurat tego sezonu to porażki bezpośrednio Motty - zero autorefleksji, złe zmiany, brak wyczucia, brak motywowania graczy, brak jaj, wypowiedzi z dupy (...) Nie chcę gościa widzieć. )
5. I wolałbyś powrotu trenera, który przez trzy lata mówił o tym, że celem jest top 4, a z każdym kolejnym remisem liczył tylko publicznie ilu mu punktów do tej top 4 brakuje zgodnie z jego kanapowymi kalkulacjami? (Wolałbym do końca sezonu Allegriego niż Tudora)
To ja mam wrażenie, że oferujesz coś, co tu opisałeś jako bolączkę Juventusu z innego momentu jego historii, tzn. błędne koło złych decyzji, marazm i stagnację w przeciętności.
Btw, Motta wciąż jest w grze o powtórzenie wyniku Wybitnego z poprzedniego sezonu, tzn. kwalifikacja do LM i Puchar Włoch, gdzie drogę do finału ma z tego co pamiętam bardzo korzystną.
Odnośnie wczorajszego meczu. Co prawda 4 zwycięstwa z rzędu to nie jest seria, która by powalała na kolana, ale wciąż nasza najlepsza w tym sezonie, co wiele mówi o tym, jak się w nim prezentujemy. Pierwsza połowa była dobra i źle, że nie potrafiliśmy tego przekuć w więcej niż jednobramkowe prowadzenie, przez co w drugiej znowu momentami wkradała się jakaś nerwówka, bo oczywiście musieliśmy spuścić z tonu. Choć tak czy siak karny na Vlahoviciu należał nam się jak psu micha, sędzia powinien za coś takiego po rajtach dostać i jedyne co go ratuje, to to, że ten wielbłąd nie miał wpływu na przydział punktów. Ogólnie ostatnio prezentujemy coś a'la allegrismo, tzn. styl taki sobie, problem z zagraniem więcej niż jednej dobrej połowy, ale zwycięstwa jakoś przepychamy. Poza PSV niestety.