Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 146 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... e_mckennie
W skrócie... umowa pomiędzy Juve a Hancko jest podobno zaakceptowana przez obie strony i dołączy on do Juve już na początku czerwca (specjalne okienko transferowe dla uczestników KMŚ). Zarobki na poziomie 2.5mln (podają ze dolarów)
Za niedługo klub ma się spotkać z McKennie i ustalić nowy kontrakt który zwiaze go z klubem na dłużej (prawdopodobnie do 2028) i podwyżkę pensji (obecnie 2.8mln €).
No i temat z pierwszej strony artykułu czyli walka Juve i Como o młodego Hiszpana- Yeremay Hernandez. Gra on w Deportivo La Coruna na pozycji lewoskrzydłowego/lewego pomocnika. W obecnym sezonie dobrze się sprawuje, w 22 spotkaniach LaLiga2 notuje on już 8 bramek i 3 asysty. Wydaje się być dobrym wyborem aczkolwiek osobiście nie widziałem go bo szczerze? Kto oglada La Liga 2? Myślę jednak ze celem nr1 powinien być Hato z Ajaxu.
W skrócie... umowa pomiędzy Juve a Hancko jest podobno zaakceptowana przez obie strony i dołączy on do Juve już na początku czerwca (specjalne okienko transferowe dla uczestników KMŚ). Zarobki na poziomie 2.5mln (podają ze dolarów)
Za niedługo klub ma się spotkać z McKennie i ustalić nowy kontrakt który zwiaze go z klubem na dłużej (prawdopodobnie do 2028) i podwyżkę pensji (obecnie 2.8mln €).
No i temat z pierwszej strony artykułu czyli walka Juve i Como o młodego Hiszpana- Yeremay Hernandez. Gra on w Deportivo La Coruna na pozycji lewoskrzydłowego/lewego pomocnika. W obecnym sezonie dobrze się sprawuje, w 22 spotkaniach LaLiga2 notuje on już 8 bramek i 3 asysty. Wydaje się być dobrym wyborem aczkolwiek osobiście nie widziałem go bo szczerze? Kto oglada La Liga 2? Myślę jednak ze celem nr1 powinien być Hato z Ajaxu.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Maplu90
- Juventino
Wiadomo że zależy za jaka cenę. Wg sofascore jest na 10 miejscu najlepszych graczy LaLiga2. W klasyfikacji kanadyjskiej jest na 8 miejscu w LaLiga (jako pomocnik) i oddaje średnio 2.8 strzału na mecz. Wiadomo że 2 liga hiszpańska to nie jest Premier League czy Serie A ale osobiście myśle że można się nad nim zastanowić. Aczkolwiek tak jak pisałem wyżej, wolałbym Hato .

- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 56 razy
- Maplu90
- Juventino
Wiem o tym doskonale. I patrząc na to że na lewym skrzydle mamy dużo większy wybór niż na lewej obronie to dlatego piszę że wolałbym Hato. Jeśli miałby odejść Cambiaso to fajnie byłoby zaklepać właśnie młodziaka z Ajaxu.

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Swego czasu sporo się pisało o tym gościu -->https://www.transfermarkt.co.uk/miguel- ... ler/525299
Ale potem temat ucichł i domyślam się jedynie że jest jakiś deal z Realem. Oni są z tego znani tak samo jest z Paz'iem czy jak go tam się odmienia - tym z Como że Real ma opcję odkupu jak robili z Morata u nas. Zobaczymy. Hato będzie drogi. Wydaje się że to może być nawet 50 mln.
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ja się zastanawiam, dlaczego Giuntoli sprowadza samych młodych grajków z zagranicy ? Wiadomo, że idziemy w młodość, ale na boga jakieś doświadczenie też jest potrzebne... Dodatkowo, zawsze w zwycięskim Juventusie trzonem byli włoscy piłkarze, tymczasem wczoraj w wyjściowej 11 Juve: 3 Włochów, 2 Amerykaninów, 1 Portugalczyk, 1 Anglik, 1 Argentyńczyk, 1 Brazylijczyk, 1 Francuz, 1 Turek, a do tego z ławki: kolejny Francuz i Portugalczyk, Holender, Serb i Belg.
Fino alla Fine
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Wypadałoby stawiać więcej na tego Luiza do końca sezonu, skoro Koop i tak gra... kupę. Brazola da się jeszcze sprzedać, bo się pokazał w PL, więc ktoś się tam może skusić. Natomiast Koopmainers na ta chwilę jest niesprzedawalny.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A chcesz sie zalozyc, ze bedziemy stratni? Ile ja juz tutaj czytalem takich "eksperckich opinii", ze "stratni nie bedziemy, bo... cos tam". Kupsztal mial byc mesjaszem, a Luiz drugim Vidalem...
Bo jest chuiowym DS'em.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 46 razy
- Otrzymał podziękowanie: 47 razy
No wiadomo dlatego nikt go do tej pory nie chciał i Newcastle wzięło parcha za darmo, żeby pół roku później naplet zapłacił 25mln.
Placek będzie brał od nas kasę przez 5 lat i wróci za free do jakiegoś beniaminka w angolii.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Nasz najmocniejszy setup to Loca+Thuram i Weston na "10" jako coś ala "wolny elektron" - mecz z PSV jest przełomowy bo to pierwszy mecz od dawna z przeciwnikiem na poziomie który dobrze się oglądało. Dla mnie Koop i Luiz się niczym nie różnią - można tą gnojówką rotować ale oni nawet się na Venezie nie nadają bo mogą to zepsuć. Dziwi mnie , że przy tak tragicznej formie Holenda i Brazola klub lekką ręką oddaje Fagiolego. Nie widzieć ewidentnej walki na polu "Motta - Fagioli, czy też Juventus - Fagioli" i prób wypychania go na siłę to jakby nic nie widzieć. Fagioli z meczu z Lipskiem chował do kieszeni całą tą zgraję, ewidentnie problem tkwi w głowie zawodnika - który na bank pokaże klasę w Fiorentinie i być może pomoże spuścić nas do Ligi Europy jeśli sprawy nie nabiorą rozpędu. Veiga to jakiś plusik mały za PSV, a Kelly Family wbity w ziemię przez dziadka Perisicia to śmiech na sali. Śledzik na raz Lisnera z Anglii dosłownie. Gdzie jest ten portugalczyk z Vitorii? Te kwoty to jest ogromna kupa, a 18 mln przy tym dla nas za Fagiolego gdzie my dajemy 2x tyle albo i 3,4x tyle za parchy to dramat kompletny. Szaleństwo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i głupoty czlowieka okraszonego tutaj frazesem "Głupoli". Ciekawe czy oni tak z Mottą we dwóch nas ogarniają, czy to w większości pomysły Napletońskie.
- Maplu90
- Juventino
W informacjach o transferach ktos dodał info że nasz DS chce ściągnąć Zaniolo i Lookmana. Mimo sympatii do Nicolo uważam go za kolejny odrzut i sciep piłkarski. Nie potrafi nigdzie zagrzać miejsca. Oprócz tego jest bardzo elektrycznyz latwo się podpala. Do dzisiaj pamiętam jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się w Dybale. Spójrzcie na jego historie transferow od 2023r (w ciągu 2.5 roku był w 5 klubach). Absolutnie jestem na NiE!
Lookman może być Koopem 2.0. Oby nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Giuntolemu i nie chciał ich serio sprowadzić bo to będzie katastrofa!
Lookman może być Koopem 2.0. Oby nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Giuntolemu i nie chciał ich serio sprowadzić bo to będzie katastrofa!

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy
Nie o Zaniolo a Tonalim ale w obu przypadkach problemy z głową (choć ten drugi znacznie lepszy piłkarsko).Maplu90 pisze: ↑16 lutego 2025, 14:54 W informacjach o transferach ktos dodał info że nasz DS chce ściągnąć Zaniolo i Lookmana. Mimo sympatii do Nicolo uważam go za kolejny odrzut i sciep piłkarski. Nie potrafi nigdzie zagrzać miejsca. Oprócz tego jest bardzo elektrycznyz latwo się podpala. Do dzisiaj pamiętam jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się w Dybale. Spójrzcie na jego historie transferow od 2023r (w ciągu 2.5 roku był w 5 klubach). Absolutnie jestem na NiE!
A odnośnie Lookmana to tak, jeśli to prawda to znowu nas zrobią bez mydła.
Ten klub niczego się nie uczy przez tyle lat

- Maplu90
- Juventino
Distant Dreamer pisze: ↑16 lutego 2025, 17:17Nie o Zaniolo a Tonalim ale w obu przypadkach problemy z głową (choć ten drugi znacznie lepszy piłkarsko).Maplu90 pisze: ↑16 lutego 2025, 14:54 W informacjach o transferach ktos dodał info że nasz DS chce ściągnąć Zaniolo i Lookmana. Mimo sympatii do Nicolo uważam go za kolejny odrzut i sciep piłkarski. Nie potrafi nigdzie zagrzać miejsca. Oprócz tego jest bardzo elektrycznyz latwo się podpala. Do dzisiaj pamiętam jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się w Dybale. Spójrzcie na jego historie transferow od 2023r (w ciągu 2.5 roku był w 5 klubach). Absolutnie jestem na NiE!
A odnośnie Lookmana to tak, jeśli to prawda to znowu nas zrobią bez mydła.
Ten klub niczego się nie uczy przez tyle lat![]()
O fuck, moja pomyłka. Tonali też wg mnie nie pasuje. Ma papiery na granie ale tak jak piszesz glowa nie dojeżdża. Swoją drogą ciezko wychaczyć kogoś sensownego i nadającego się do grania i to w rozsądnych pieniądzach.