Serie A 24/25 (23): JUVENTUS FC 4-1 Empoli
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
1. Yildiz był lepszy
2. Spidi miał 2 straty piłki, narażające nas na kontrę w środku pola, w 5 sekund
Chyba ćpiesz z tym Thuramem. Nasz najlepszy pomocnik w tym sezonie i nie tylko.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bez przesady z tym thuramem. Nie mamy jakiegoś najlepszego pomocnika, losowanie kto odpali jest w danym meczu, czy okresie. Niedawno wskazałbym Loce, teraz może Thurama, a ogólnie to wg mnie i tak najwięcej daje Mckeenie rozrzucany jak gówno po polu na boisku, lepiej drybluje od Kenana któremu to się udaje tylko na poziomie empoli. W lidze mistrzów jego i conceicao rozszyfrowano już . Nie ma jakiegoś optymizmu. Solidny mecz z PSV i powtórzenie wyniku z początku sezonu to będzie dopiero optymizm. Jest przedłużenie nadziei ale watlych.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 81 razy
Jak można porównywać Thurama do Loczka albo Kupsztala

Przecież Francuz to nasz najlepszy pomocnik w tym sezonie i na razie jedyny transfera DSa, który się udał a w dodatku rośnie z meczu na mecz.
Jeszcze ten Kup na 10 u ciebie

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Kolejny mecz na przełamanie ?
Nie wierzę, że z tego coś będzie. NieMotta to mięka faja. Nie widać żadnej złości, taki dobry koleżka dla piłkarzy. Na taką Bolognie to było ok, ale nie na Juve, gdzie trzeba wstrząsnąć gwiazdeczkami.
W Juve nie ma też liderów i walczaków. Jedyny Bremer jest połamany. Kiedyś był Kielon, Vidal, Tevez.
Wystarczyła kontuzja Bremera i zespół się posypał. W takich momentach powinniśmy zobaczyć co znaczy trener.
Schematów dalej jak nie było, tak nie ma.
Z jednej strony myślałem niech przegrają, to może go zwolnią i zatrudnią jakiegoś strażaka np. Tudora do końca sezonu. Z drugiej juz historia z Allegrim mnie nauczyła, że jakby nie grali to i tak dociągnie do końca sezonu.
Giuntoli zawalił okienko. Trzeba było zostawić Szczęsnego, nie kupować kogos z dwójki Koop, Luiz i zainwestować w konkretnego ŚO np Calafioriego.
Te próby łatania byle jak obrony to dramat.
Aha i tak jak wspomniałem wcześniej jeżeli chodzi o motywację i sportową złość drużyny. Vegan, czyli nowy w drużynie, jako jedyny motywuję kolegów....
Muani wejście smoka, widać braki Vlahovica i co znaczy mobilny snajper. Zastanawia mnie dlaczego Fagioli nie gra. Loca ostatnio słabiutko. Fagioli potrafił rozruszać pomoc i zagrać szablonowo. Brakuje takich podań jak dziś Thurama.
Aha i jakby nie wyszedl strzal życia Vlaho, to za takie zachowanie powinien być przykuty do ławki. Co za samolubny dzban.

Nie wierzę, że z tego coś będzie. NieMotta to mięka faja. Nie widać żadnej złości, taki dobry koleżka dla piłkarzy. Na taką Bolognie to było ok, ale nie na Juve, gdzie trzeba wstrząsnąć gwiazdeczkami.
W Juve nie ma też liderów i walczaków. Jedyny Bremer jest połamany. Kiedyś był Kielon, Vidal, Tevez.
Wystarczyła kontuzja Bremera i zespół się posypał. W takich momentach powinniśmy zobaczyć co znaczy trener.
Z jednej strony myślałem niech przegrają, to może go zwolnią i zatrudnią jakiegoś strażaka np. Tudora do końca sezonu. Z drugiej juz historia z Allegrim mnie nauczyła, że jakby nie grali to i tak dociągnie do końca sezonu.
Giuntoli zawalił okienko. Trzeba było zostawić Szczęsnego, nie kupować kogos z dwójki Koop, Luiz i zainwestować w konkretnego ŚO np Calafioriego.
Aha i tak jak wspomniałem wcześniej jeżeli chodzi o motywację i sportową złość drużyny. Vegan, czyli nowy w drużynie, jako jedyny motywuję kolegów....
Muani wejście smoka, widać braki Vlahovica i co znaczy mobilny snajper. Zastanawia mnie dlaczego Fagioli nie gra. Loca ostatnio słabiutko. Fagioli potrafił rozruszać pomoc i zagrać szablonowo. Brakuje takich podań jak dziś Thurama.
Aha i jakby nie wyszedl strzal życia Vlaho, to za takie zachowanie powinien być przykuty do ławki. Co za samolubny dzban.
- Anelson
- Juventino
Przydałby się im zimny prysznic i pogadanka z prezesem, brak wolnego i dymanie w święta. Kiedys za to że piłkarze zestresowali trenera z Carpi byly takie akcje. Pomyśleć, że wtedy pewnie każdy przymknąłby na to oko. U nas po Venezii to oni powinni grubo dostać w ciry. Brak Fagiolego oznacza chyba jego wypychanie i to samo co z chiesa czy do pewnego momentu z mckeniem. Burger siłą jednak zmusił Thiago do pozostania ratując mu skórę i torpedujac swoje odejścieAlexinhio-10 pisze: ↑02 lutego 2025, 16:03 Kolejny mecz na przełamanie ?![]()
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mam nadzieję że zaczniemy częściej grac dwoma nastnikami, nawet z ustawionym na skrzydle Kolo Muanim. Widać było po Dusanie jak jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na obecną sytuację stąd ta bomba nie do obrony. Na plus też Thuram i Burger który starał się być wszędzie.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
ad 1, no może, ale to NG miał dwa groźne strzały z niczego + szarpał pozytywnie,
ad 2, jest zawodnikiem ofensywnym, ryzykuje, więc są straty. Kalmę już mieliśmy (i nadal okresowo mamy).
ad Thuram - zdarzały mu się przestoje, słabsze mecze, przechodzenie obok meczów. Tymczasem Locatelli był (bywał/jest) okresowo wysoko ceniony przez profesjonalne portale za odbiory, ustawianie się (choć też zdarzały mu się słabe mecze/przestoje).
Generalnie z czwórki Locatelli, Thuram, Koopmeiners, McKennie do gry na 3 pozycjach (każdy z nich moze grać i jako DM i jako ATM) najlepszy na przestrzeni całego sezonu jest Burger. Dalej wg mnie Thuram/Locatelli ex aequo i najsłabiej Koopmeiners.
Ogólnie żaden z nich nie ma startu do Vidala, Pirlo czy Pogby w Juve prime. Żaden (i jakie to jest przykre).
Zapomniałem jeszcze o Douglasie Luizie, ale go ostatnio cenie niżej niż Koopa xd
" Aha i jakby nie wyszedl strzal życia Vlaho, to za takie zachowanie powinien być przykuty do ławki. Co za samolubny dzban." @Alexinhio-10
Tutaj masz ogólnie rację. Wyszła V bramka sezonu w jego wykonaniu, ale każdy lepszy trener by mu zrobił suszarkę za to po meczu mimo wszystko. Wyobraźcie sobie, że robi to przy 1-1 w 90 minucie mając 3 kolegów obok na 100% wolnych pozycjach.
ALE cieszę się, że mu wyszło, bo jak to pięknie będzie wyglądać w kompilacjach xdxdxd co może pomoże opchnąć go do Arsenalu czy gdzieś xdxdd
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Burger jest dobry wszędzie ale nie w środku pomocy, zdecydowanie więcej daje grając nawet na pozycji Koopa. W linii środkowej istotne jest przewidywanie, myślenie i technika a to akurat nie są jego dobre strony. Dla mnie Loca z Thuramem grają tam najlepiej.
Kluczowa była dziś postawa Muaniego, wg mnie Vlaho byłby albo spóźniony o krok w akcji w której padła 1 bramka albo by faulował bo za mocno by się podpalił. Ogólnie gra Francuza zdecydowanie bardziej pasuje do koncepcji Motty i to widać.
Vlaho przy bramce to rzeczywiście zachowanie masakryczne, taki strzał wychodzi 1 na 100, a podanie w tej sytuacji to powinien być naturalny wybór, ale to jest całe podsumowanie tego zawodnika. Masa złych decyzji, złych zagran i raz od święta jakaś bramka która pokazuje że coś tam umie, w ogólnym rozrachunku wiecej przeszkadza niż pomaga.
Kluczowa była dziś postawa Muaniego, wg mnie Vlaho byłby albo spóźniony o krok w akcji w której padła 1 bramka albo by faulował bo za mocno by się podpalił. Ogólnie gra Francuza zdecydowanie bardziej pasuje do koncepcji Motty i to widać.
Vlaho przy bramce to rzeczywiście zachowanie masakryczne, taki strzał wychodzi 1 na 100, a podanie w tej sytuacji to powinien być naturalny wybór, ale to jest całe podsumowanie tego zawodnika. Masa złych decyzji, złych zagran i raz od święta jakaś bramka która pokazuje że coś tam umie, w ogólnym rozrachunku wiecej przeszkadza niż pomaga.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
Chodzi mi o to żeby grali razem Dusan i Kolo. Nawet jeśli Kolo miałby grać na skrzydle. Posiadanie 2 napastników na boiskj wg mnie jest zawsze lepsze niż 1 napastnik. Zawsze daje to wieksze możliwości taktyczne i ofensywne.
"Sono un ultrà bianconero,

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
@Maplu90 aaa... czyli Kolo miałby zostać Mandzukiciem na skrzydle. To by się zgadzało biorąc pod uwagę opinie, że Motta = Allegri
W takim razie co z Yildizem, Gonzalezem, Kąsęsją bo cała trójka walczyłaby o 1 miejsce na drugim boku ataku

W takim razie co z Yildizem, Gonzalezem, Kąsęsją bo cała trójka walczyłaby o 1 miejsce na drugim boku ataku

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Tab
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bez przesady z Thuramem? Chlopie Ty ogladasz mecze wogole? Burger lepiej dryblujacy niz Yildiz?Anelson pisze: ↑02 lutego 2025, 15:06Bez przesady z tym thuramem. Nie mamy jakiegoś najlepszego pomocnika, losowanie kto odpali jest w danym meczu, czy okresie. Niedawno wskazałbym Loce, teraz może Thurama, a ogólnie to wg mnie i tak najwięcej daje Mckeenie rozrzucany jak gówno po polu na boisku, lepiej drybluje od Kenana któremu to się udaje tylko na poziomie empoli. W lidze mistrzów jego i conceicao rozszyfrowano już . Nie ma jakiegoś optymizmu. Solidny mecz z PSV i powtórzenie wyniku z początku sezonu to będzie dopiero optymizm. Jest przedłużenie nadziei ale watlych.
Ty chcesz, zeby ktos bral Cie na powaznie?
Jestes memem.
Thuram to najlepszy transfer Juve ostatnich lat. On i Loca to naprawde powazne zestawienie. To, ze Nico, czy Vlaho nie dojezdzaja, a Koop jest kupa, to nie jest ich wina. To jest jedyny fragment boiska, gdzie druzyna cos prezentuje.
- Anelson
- Juventino
No właśnie widzę Jak Wy mecze oglądacie. Yildiz w lidze mistrzów z Brugge czy benfica nie był w stanie żadnego chłopa zrobić. Kopał się po czole. Mckeenie sunie sobie 2-3 typów bezproblemowo, poda jak mistrz z gośćmi na poziomie na którym Yildiz gaśnie i jest czytelny jak Conceicao. Jeszcze na początku to jakoś działało. Obaj czy to z PSV, lille, czy lipskiem jakoś dawali radę i byłem zaskoczony jak pewnie grają . Im dalej w las tym jest gorzej i dla mnie już coraz bardziej jest to męczące ich kiwanie się samemu ze sobą i kopanie na aut, różny w99%przypadkach lub strata piłki. Jak idzie im to idzie ale jak się zatna to blokada. Mckeenie stabilnie sunie gdzie chce i myśli co robi. Zresztą obaj uważam muszą sporo dorosnąć jako piłkarze. Wszystko jest nieco za szybko, oczekiwania rosną. Weston osiągnął stabilna formę, solidnośc w występach.Tab pisze: ↑02 lutego 2025, 23:01Bez przesady z Thuramem? Chlopie Ty ogladasz mecze wogole? Burger lepiej dryblujacy niz Yildiz?Anelson pisze: ↑02 lutego 2025, 15:06Bez przesady z tym thuramem. Nie mamy jakiegoś najlepszego pomocnika, losowanie kto odpali jest w danym meczu, czy okresie. Niedawno wskazałbym Loce, teraz może Thurama, a ogólnie to wg mnie i tak najwięcej daje Mckeenie rozrzucany jak gówno po polu na boisku, lepiej drybluje od Kenana któremu to się udaje tylko na poziomie empoli. W lidze mistrzów jego i conceicao rozszyfrowano już . Nie ma jakiegoś optymizmu. Solidny mecz z PSV i powtórzenie wyniku z początku sezonu to będzie dopiero optymizm. Jest przedłużenie nadziei ale watlych.
Ty chcesz, zeby ktos bral Cie na powaznie?
Jestes memem.
Thuram to najlepszy transfer Juve ostatnich lat. On i Loca to naprawde powazne zestawienie. To, ze Nico, czy Vlaho nie dojezdzaja, a Koop jest kupa, to nie jest ich wina. To jest jedyny fragment boiska, gdzie druzyna cos prezentuje.
Tak się jaracie tym thuramem jakby cały klub na plecach niósł. Owszem w obecnej formie to top 2 naszych pomocników z Locatellim. Ale jest nierówny i podejmuje głupie decyzje. Z czasem jest z tym lepiej. Ja się tak nie podniecam. Goście przeplatają mecze dobre z gówno meczami. To, że błyszczy Thuram z Locatellim częściej niż inni dalej nie jest jakimś mega wyznacznikiem poziomu naszej pomocy skoro goście z najlepszymi papierami jak Koop, czy Luiz nie istnieją. Nie wiem o czym to świadczy - z całej 4 mieli najlepsze statystyki. W teorii powinni dać cokolwiek, a żyjemy młodziakiem i Locatellim. Żałuję, że nie ma rabiota. Myślę, że w zbudowanej formie i zgraniu z Locatellim to wyglądałoby stokroć lepiej gdy dodano by Thurama. Z kogoś z dwójki koop/Luiz powinno się zrezygnować - podjęliśmy głupie ryzyko. I w obydwu przypadkach jest dramat. Nie jest pocieszający Thuram z Locatellim wybijający się ponad przeciętnosc gdy zginal Fagioli, a koop czy luiz nie istnieje. Mało to wszystko pocieszające i pokazuje, że w sumie Thuram to jedyny zawodnik z kupionych, który w 100%zastąpił Rabiota. 2 z 3 transferów transferów to kasa w błoto. I całkowity niewypal, gorszy niż jakikolwiek Rabiot. Wciąż boję się o środek pola, nie ma kolektywu bo na poziomie Juventusu gra właśnie tylko wymieniona dwójka...
- Tab
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ah ten glupi Loca i glupi Thuram. Pomyslec co mogloby sie dziac, gdyby ten wielki Krolik dalej tu biegal, a gdyby jeszcze mogl nimi sterowac Maxio. Calma kolega, calma, bo popuscisz