Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 47 razy
Czyli Newcastle ściąga sobie rezerwowego za free, i po pół roku sprzedaje za 18M
Ruch jak z gry komputerowej. G. - jak pisze przedmówca - trzeba w natychmiastowym trybie odsunąć od klubowej kasy i jakiejkolwiek decyzyjności. Al****ri narobił szamba, ale to co już zdążył zrobić neapolitański sabotażysta przechodzi ludzkie pojęcie. Kolejne lata mamy załatwione, jeśli chodzi o sukcesy. Tu nawet Klopp chyba by nie pomógł.
Ruch jak z gry komputerowej. G. - jak pisze przedmówca - trzeba w natychmiastowym trybie odsunąć od klubowej kasy i jakiejkolwiek decyzyjności. Al****ri narobił szamba, ale to co już zdążył zrobić neapolitański sabotażysta przechodzi ludzkie pojęcie. Kolejne lata mamy załatwione, jeśli chodzi o sukcesy. Tu nawet Klopp chyba by nie pomógł.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Fajnie, czyli w poprzednie lato pozbyliśmy się perspektywicznego Huijsena za 15,2 melona po to aby za jakiś odrzut zapłacić teraz 18 melonów.
Nie zapominajmy jeszcze o Renato z Chelsea, którego PÓŁROCZNE wypożyczenie wyniesie nas 3,8 melona + ewentualne 1,5 melona zmiennych + pewnie z 1 melon brutto będziemy stratni na pensji względem tego co zarabiał Huijsen (tutaj akurat strzelam, nawet nie chce mi się sprawdzać).
Nie ma co, ma to sens ekonomiczny
Nie zapominajmy jeszcze o Renato z Chelsea, którego PÓŁROCZNE wypożyczenie wyniesie nas 3,8 melona + ewentualne 1,5 melona zmiennych + pewnie z 1 melon brutto będziemy stratni na pensji względem tego co zarabiał Huijsen (tutaj akurat strzelam, nawet nie chce mi się sprawdzać).
Nie ma co, ma to sens ekonomiczny

- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 146 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Wiedziałem że wezmą tego czosnka Kellego. Przecież to kolejny odpad piłkarski. Juve stało się jakimś Caritasem? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i jeszcze z obowiązkiem wykupu za 18baniek.
Sofascore:
Mocne strony: brak wyróżniających cech
Słabe strony: długie podania.
Lubię też czasem spojrzeć na statystyki, a tam 81% celnych podań.
10 meczów i ani razu na 0 z tyłu
Wygranej główki 78%
Sofascore:
Mocne strony: brak wyróżniających cech
Słabe strony: długie podania.
Lubię też czasem spojrzeć na statystyki, a tam 81% celnych podań.
10 meczów i ani razu na 0 z tyłu
Wygranej główki 78%
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Giuntoli z Motta chyba dążą do celu zrobienia z Juve totalnie przeciętnego zespołu. Ruchy transferowe robione w panice, chociaż było pół roku, żeby zrobić podwaliny pod jakiegoś sensownego zastępcę dla Bremera.... Dramat
Fino alla Fine
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Rozumiem ten hejt na Giuntoliego ale na moje to on zawalił przede wszystkim latem, teraz była próba naprawienia błędów i czy ja wiem czy należy się tylko i wyłącznie krytyka.
Muani - jasne nie mamy wykupu, ale potrzebowaliśmy klasowego napastnika zimą, aby móc realnie dostać się do LM i latem przebudować atak i dostaliśmy chyba najlepszą dostępna opcje
Alberto Costa - zobaczymy czy gość będzie wartością dodaną, na ten moment wiemy że przychodzi na pozycję która była najsłabiej obsadzona
Veiga - latanie obrony z uwagi na kontuzje, nie jest to szczyt marzeń, ale po sezonie odeślemy do domu, a do rotacji na pół roku się przyda
Kelly - tu się nie da tego obronić przy tej formie, chyba że warunki do obligo są racjonalne, czyli jakieś 10-15 wyjść w 1 składzie, aczkolwiek gracz na moje latem już niepotrzebny, a kwota wykupu na tyle duża że mocno ograniczy inne ruchy. Pod względem sportowym także literka raczej kolo F lub G jeżeli chodzi o potencjalne wzmocnienia.
Podsumowując środek obrony - idiotyczne letnie ruchy out za stosunkowo małe pieniądze załatane późno i kiepsko zimą, ale Muani jak dla mnie na plus, a Costa do oceny.
Muani - jasne nie mamy wykupu, ale potrzebowaliśmy klasowego napastnika zimą, aby móc realnie dostać się do LM i latem przebudować atak i dostaliśmy chyba najlepszą dostępna opcje
Alberto Costa - zobaczymy czy gość będzie wartością dodaną, na ten moment wiemy że przychodzi na pozycję która była najsłabiej obsadzona
Veiga - latanie obrony z uwagi na kontuzje, nie jest to szczyt marzeń, ale po sezonie odeślemy do domu, a do rotacji na pół roku się przyda
Kelly - tu się nie da tego obronić przy tej formie, chyba że warunki do obligo są racjonalne, czyli jakieś 10-15 wyjść w 1 składzie, aczkolwiek gracz na moje latem już niepotrzebny, a kwota wykupu na tyle duża że mocno ograniczy inne ruchy. Pod względem sportowym także literka raczej kolo F lub G jeżeli chodzi o potencjalne wzmocnienia.
Podsumowując środek obrony - idiotyczne letnie ruchy out za stosunkowo małe pieniądze załatane późno i kiepsko zimą, ale Muani jak dla mnie na plus, a Costa do oceny.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 146 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Np Hancko, jakoś Feyenoord może sprzedać Gimeneza i pie***nie ze graja w LM i potrzebują zawodników kiedy poczują €€€ można w 4 litery włożyć. No chyba że Giuntolli szykuje się na przejęcie zawodnika za free latem.
Np Danso z Lens czy Hato z Ajaxu. Ale nie, lepiej brać odpady piłkarskie i robic lachę Anglikom.
"Sono un ultrà bianconero,

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Hancko przyjdzie (mam nadzieję) latem. Danso poszedł już teraz za 25 mln a Hato będzie kosztował jeszcze więcej. Patrzyłeś w ogóle czemu Feyenoord nie chciał go sprzedać?Maplu90 pisze: ↑02 lutego 2025, 10:20Np Hancko, jakoś Feyenoord może sprzedać Gimeneza i pie***nie ze graja w LM i potrzebują zawodników kiedy poczują €€€ można w 4 litery włożyć. No chyba że Giuntolli szykuje się na przejęcie zawodnika za free latem.
Np Danso z Lens czy Hato z Ajaxu. Ale nie, lepiej brać odpady piłkarskie i robic lachę Anglikom.
Oni mają 5 stoperów z czego 2 to młode lotasy na przyuczenie (w tym Facundo od nas) plus jakiś prawie emeryt. W ataku mają większe możliwości sieć mogli sobie pozwolić popchnąć Gimeneza za prawie 40 mln do Milanu. Hancko jest jak najbardziej do wyjścia w lecie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 73 razy
Chyba ci się ze środkiem obrony pomyliło, bo na początku sezonu prawych obrońców było trzech: Kalulu, Danilo, Savona.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Teraz wychodzi zskup dwóch ŚP za 60mln i pozbycie się Huijsena...
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Danilo trudno było traktować jako prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia, ostatnie lata to gra na środku, w 3-5-2 Maxa praktycznie nie występował jako wahadłowy, jak już to z musu.
Kalulu ok przychodził aby wzmocnić i prawą stronę i środek, ale jego naturalna pozycją to właśnie środkowy obrońca i tak przed kontuzją grał przecież w Milanie.
I Savonie nikt przed sezonem nie słyszał i chwała Mottcie że się go udało do zespołu wprowadzić bo jak dla mnie prawa obrona wygląda najgorzej że wszystkich pozycji.
Zresztą gdyby nie kontuzje to pewnie gralibyśmy Cambiaso-Gatti-Bremer-Kalulu, a na ławce byłby Cabral i Danilo. Także wybitny układ który musiał się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 54 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
To nawet nie jest śmieszne. Bierzemy jakiegoś placka za 24+ bańki z Newcastle, zamiast dozbierać do jakiegoś sensownego CB. Jeżeli nie ma teraz kasy albo nikogo na rynku, to trzebabyło szukać wypożyczenia, a nie marnować 24 bańki.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ale Danilo właśnie był wystawiany na całkowicie nie swojej pozycji - w zwykłej parze stoperów i tego nie uniósł co było do przewidzenia. Na boku z City był profesorem. Ile on razy zagrał na boku obrony? 1-2? Reszta z musu tam gdzie nigdy grać nie potrafił i popełniał błędy - jak kalulu, obaj z Interem dali ciała. Sądzę, że dałby więcej niż Savona. Chwała mottcie za ten wynalazek ale wciąż dużo goli pada po jego błędach w ustawieniu i generalnie to jeden z takich zawodników którzy tak jak kiedyś rugani, czy miretti w kluczowych momentach prawdopodobnie nie dowioza, a Danilo doświadczeniem mógłby dać coś ekstra. Z resztą się zgadzamUrbi27 pisze: ↑02 lutego 2025, 11:09Danilo trudno było traktować jako prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia, ostatnie lata to gra na środku, w 3-5-2 Maxa praktycznie nie występował jako wahadłowy, jak już to z musu.
Kalulu ok przychodził aby wzmocnić i prawą stronę i środek, ale jego naturalna pozycją to właśnie środkowy obrońca i tak przed kontuzją grał przecież w Milanie.
I Savonie nikt przed sezonem nie słyszał i chwała Mottcie że się go udało do zespołu wprowadzić bo jak dla mnie prawa obrona wygląda najgorzej że wszystkich pozycji.
Zresztą gdyby nie kontuzje to pewnie gralibyśmy Cambiaso-Gatti-Bremer-Kalulu, a na ławce byłby Cabral i Danilo. Także wybitny układ który musiał się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Dios mio, niech to tylko nie będzie obligatoryjny wykup.
Nie chce mi się wierzyć, że pracując całe życie we Włoszech można tak nie ogarniać budowania defensywy.

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy