Thiago Motta

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
marlo_Juventus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 18:50

Anelson pisze: 29 stycznia 2025, 13:11 Tudor sklócony z Lazio, odchodzący po 2-3 miesiącach po 7-miejscu w tabeli 😂- idealne remedium. Zostawić motte i podsumować. Nie brać Tudora bo jak będzie 7 miejsce z Juventusem to będzie się go usprawiedliwiac, że mało czasu, że i tak nieco lepiej niż motta i może zostawić. Może zatrybi 😂.
@Szwamb
W pełni rozumiem złamane serce. Ono się kraje na Juventus ostatnich lat. Jednakże cały czas mam przeświadczenie, że zastępując naprawdę bardzo dobrego i solidnego trenera amatorami bez mega CV no pikujemy niżej i tak jak wydawać się mogło, że coś się popsuło wiosna tamtego sezonu. Tak np. mecz z Atalanta pokazał odmienny tryb tamtej drużyny, jak i Maxa. Robiąc mindfuck i sprawiając, że znowu zaczynałem mieć wątpliwości jak przy pierwszym rozstaniu. Znowu zasiano ziarno tych lat 1 kadencji i Max udowodnił, że ta drużyna może wymiatać nawet w tak okrojonym składzie i jest to kwestia mentalu. To o co mam pretensje tak przy pierwszym rozstaniu z Maxem, jak i drugim - że trener który go zastępuje to nie jest klasa światowa, top topów. Byłem zniesmaczony Sarrim bo uważałem, że to wręcz policzek w twarz po takim trenerze jak Max by brać kogoś takiego. Wyobrażałem sobie, pewnie jak My wszyscy, że wtedy Maxa mógłby zastąpić tylko 1% najlepszych trenerów świata by coś na tamten moment poprawić. Niestety to nie było to. Te same przeczucia miałem z Motta. Rzeczywiście uczucia trzeba czasem brać na bok i mocniej zaufać lub też postarać się o lepsze kandydatury. Trenerzy z CV Xaviego, czy Tudora są niegodni Juve. To, że Max nie chce trenowac nic poza Juve ma może wymiar inny niż się może zdawać. To jego prywatna sprawa. Czy musi być obieżyświatem by coś nam udowodnić? Ot tyle. Przemawia przeze mnie tak jak przez kolegę miłość do Maxa za wspaniałe sezony - tutaj jednak usiłuje zachować balans między rzeczywistością i allegriego v2 oceniać obiektywnie bo chociażby Juventus z jego pierwszej kadencji, a z drugiej kadencji to dwa różne światy. Oceniając go na bazie dokonań motty i biorąc pod uwagę te przepalenie kasy +ten obecny wynik. To to jest dopiero zjazd. Musimy z niesmakiem docenić półfinał LE, regularnie top 4,czy też puchar Włoch bo Juventus zwyczajnie na więcej stać nie było, a Motta jest takim żywym dowodem na to gdzie realnie jest Juventus i nawet olbrzymie wzmocnienia nie są w stanie tego miejsca poprawić przy złym trenerze i zupełnym rozwaleniu klocków przez nowe rozdanie..
Dawno się nie udzielałem, ale musiałem odświerzyć konto bo jak czytam Twoje brednie i wyssane z palca wyliczenia to po prostu jestem w szoku😱 Twoja stronniczość jest hard lvl. Piszesz ciągle jaki to Motta zły. Gloryfikujesz Allegriego a zapominasz że to w dużej mierze przez niego jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Żeby posprzątać ten gruz który on tutaj zostawił potrzebna była bomba. Wyliczasz koszty które były wydane wtedy i teraz. No tak tylko Allegri nigdy nie chciał ofensywnych zawodnikow brał tylko rzemieślników na utrzymanie wyniku na tym polegała jego "filozofia" a w zasadzie jej brak. Czyli 0 z tylu i może coś wpadnie. Więc nie mając w składzie normalnych zawodników trzeba było ich kupić. Te jego mecze to tylko dzieciom za kare nadawały sie do pokazania. Maks w 1 kadencji miał najlepszy skład a liga była mocno w tyle. Dopiero jego druga kadencja gdzie liga poszła do przodu pokazała jego zacofanie bo on niestety został z tą swoją "filozofią". Bije od Ciebie stronniczością na kilometr. Przypomnij sobie pierwszy sezon Kloppa w Live i np Artety w Arsenalu. Gdzie Klopp przychodził z Dortmundu po kapitalnych wynikach i zdetronizowaniu Bayernu. Myślę ze teraz wziąłbys ich bez zawachania co? Czas kolego czas. Teraz ja sie pytam jak można po takiej bombie odmłodzeniu składu plus kontuzjach nowych zawodników oczekiwać cudów po poł roku? Jak z wuefistą męczyliśmy się 3 lata. Jak? Porównujesz 3 lata Maksia do pół roku Motty? Nie no to całkiem w porządku prawda?😅 Manipulujesz faktami tak żeby wyszło na Twoje. Ale tutaj nikt nie jest ślepy i każdy kibicuje ciut dłużej niż Ci się wydaje. Nie bronię tutaj Motty, bo średnio sobie radzi do tej pory, mimo to uważam że czas na oceny będzie co najmniej po sezonie. Skoro Maksio pofrunął dopiero po 3😅Poza tym ta bomba i wywalenie na bruk Maksia było KONIECZNOŚCIĄ. Jego powrót wtedy nie powinien być rozważany. Zresztą widać gdzie on teraz wyląduje. A już argument że on tak kocha Juve i dlatego Arabia nie Europa to...🤣😂 tylko tak mogę skomentować. Bo prawda jest taka że po jego popisach w Juve nikt poważny go nie zatrudni. Dlatego Arabia kolego. Jakoś nie słyszałem żeby się o niego mocarze zabijali? Czy coś mnie ominęło? Bo raczej jestem na bierząco. Jeszcze zapytam jakież to mega CV mial Maksio oprocz Milanu?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 22:50

Mógł być Conte, mógł być De Zerbi a jest Motta. Strach się bać kogo kolejnego nam zarząd zgotuje. Ostatnie lata to setki milionów przepalonych, w sumie przerobionych kilku trenerów a efektów żadnych.

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 22:53

Na Conte też byś pluł, że Inter, że jak rozstał się z Juve... tutaj nie da się nikomu dogodzić :/

Obrazek
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 22:54

#mottaout tyle w tym temacie.

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 22:57

Bart985 pisze: 29 stycznia 2025, 22:53 Na Conte też byś pluł, że Inter, że jak rozstał się z Juve... tutaj nie da się nikomu dogodzić :/
Akurat byłem zwolennikiem powrotu Antka, także nie ten adres.

Zarząd Juve jest beznadziejny od lat, stąd każdy ich wybór to niekończące się pasmo porażek.

nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:00

Wychodzi na to, że to sezonowiec. Dla mnie typ jest do w***bania w trybie natychmiastowym.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:02

Na Conte byłoby plucie że zdrajca z Interu a na De Zerbiego że trenował jedynie kluby 3-4 kategorii. Nie dogodzisz. Nigdy.

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:08

Ale zarząd nie gra. Grają ostatecznie zawodnicy, z większą lub mniejszą pomocą managera i jego asystentów. A odnośnie plucia popatrz sobie po komentarzach przy zatrudnieniu: ci co nawet nic od niego nie oczekiwali albo mówili o czasie po pół roku już go nie chcą. Przecież to dziecinada.

A co zrobisz z faktem, że AV zajęła 8. miejsce w LM, a Atalanta 9., gdzie wzięliśmy od nich Luiza i Koopa, a obydwaj grają na poziomie Eklapy?

Obrazek
nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:08

Tylko prawdziwe dzbany mogłyby narzekać na powrót Conte. Najlepszy trener w historii tego klubu też trenował Inter i co z tego? XD Generalnie Motta musi odejść, to jest taka sama porażka jak druga kadencja Allegriego. Im szybciej tym lepiej.

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:11

marlo_Juventus pisze: 29 stycznia 2025, 18:50
Anelson pisze: 29 stycznia 2025, 13:11 Tudor sklócony z Lazio, odchodzący po 2-3 miesiącach po 7-miejscu w tabeli 😂- idealne remedium. Zostawić motte i podsumować. Nie brać Tudora bo jak będzie 7 miejsce z Juventusem to będzie się go usprawiedliwiac, że mało czasu, że i tak nieco lepiej niż motta i może zostawić. Może zatrybi 😂.
@Szwamb
W pełni rozumiem złamane serce. Ono się kraje na Juventus ostatnich lat. Jednakże cały czas mam przeświadczenie, że zastępując naprawdę bardzo dobrego i solidnego trenera amatorami bez mega CV no pikujemy niżej i tak jak wydawać się mogło, że coś się popsuło wiosna tamtego sezonu. Tak np. mecz z Atalanta pokazał odmienny tryb tamtej drużyny, jak i Maxa. Robiąc mindfuck i sprawiając, że znowu zaczynałem mieć wątpliwości jak przy pierwszym rozstaniu. Znowu zasiano ziarno tych lat 1 kadencji i Max udowodnił, że ta drużyna może wymiatać nawet w tak okrojonym składzie i jest to kwestia mentalu. To o co mam pretensje tak przy pierwszym rozstaniu z Maxem, jak i drugim - że trener który go zastępuje to nie jest klasa światowa, top topów. Byłem zniesmaczony Sarrim bo uważałem, że to wręcz policzek w twarz po takim trenerze jak Max by brać kogoś takiego. Wyobrażałem sobie, pewnie jak My wszyscy, że wtedy Maxa mógłby zastąpić tylko 1% najlepszych trenerów świata by coś na tamten moment poprawić. Niestety to nie było to. Te same przeczucia miałem z Motta. Rzeczywiście uczucia trzeba czasem brać na bok i mocniej zaufać lub też postarać się o lepsze kandydatury. Trenerzy z CV Xaviego, czy Tudora są niegodni Juve. To, że Max nie chce trenowac nic poza Juve ma może wymiar inny niż się może zdawać. To jego prywatna sprawa. Czy musi być obieżyświatem by coś nam udowodnić? Ot tyle. Przemawia przeze mnie tak jak przez kolegę miłość do Maxa za wspaniałe sezony - tutaj jednak usiłuje zachować balans między rzeczywistością i allegriego v2 oceniać obiektywnie bo chociażby Juventus z jego pierwszej kadencji, a z drugiej kadencji to dwa różne światy. Oceniając go na bazie dokonań motty i biorąc pod uwagę te przepalenie kasy +ten obecny wynik. To to jest dopiero zjazd. Musimy z niesmakiem docenić półfinał LE, regularnie top 4,czy też puchar Włoch bo Juventus zwyczajnie na więcej stać nie było, a Motta jest takim żywym dowodem na to gdzie realnie jest Juventus i nawet olbrzymie wzmocnienia nie są w stanie tego miejsca poprawić przy złym trenerze i zupełnym rozwaleniu klocków przez nowe rozdanie..
Dawno się nie udzielałem, ale musiałem odświerzyć konto bo jak czytam Twoje brednie i wyssane z palca wyliczenia to po prostu jestem w szoku😱 Twoja stronniczość jest hard lvl. Piszesz ciągle jaki to Motta zły. Gloryfikujesz Allegriego a zapominasz że to w dużej mierze przez niego jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Żeby posprzątać ten gruz który on tutaj zostawił potrzebna była bomba. Wyliczasz koszty które były wydane wtedy i teraz. No tak tylko Allegri nigdy nie chciał ofensywnych zawodnikow brał tylko rzemieślników na utrzymanie wyniku na tym polegała jego "filozofia" a w zasadzie jej brak. Czyli 0 z tylu i może coś wpadnie. Więc nie mając w składzie normalnych zawodników trzeba było ich kupić. Te jego mecze to tylko dzieciom za kare nadawały sie do pokazania. Maks w 1 kadencji miał najlepszy skład a liga była mocno w tyle. Dopiero jego druga kadencja gdzie liga poszła do przodu pokazała jego zacofanie bo on niestety został z tą swoją "filozofią". Bije od Ciebie stronniczością na kilometr. Przypomnij sobie pierwszy sezon Kloppa w Live i np Artety w Arsenalu. Gdzie Klopp przychodził z Dortmundu po kapitalnych wynikach i zdetronizowaniu Bayernu. Myślę ze teraz wziąłbys ich bez zawachania co? Czas kolego czas. Teraz ja sie pytam jak można po takiej bombie odmłodzeniu składu plus kontuzjach nowych zawodników oczekiwać cudów po poł roku? Jak z wuefistą męczyliśmy się 3 lata. Jak? Porównujesz 3 lata Maksia do pół roku Motty? Nie no to całkiem w porządku prawda?😅 Manipulujesz faktami tak żeby wyszło na Twoje. Ale tutaj nikt nie jest ślepy i każdy kibicuje ciut dłużej niż Ci się wydaje. Nie bronię tutaj Motty, bo średnio sobie radzi do tej pory, mimo to uważam że czas na oceny będzie co najmniej po sezonie. Skoro Maksio pofrunął dopiero po 3😅Poza tym ta bomba i wywalenie na bruk Maksia było KONIECZNOŚCIĄ. Jego powrót wtedy nie powinien być rozważany. Zresztą widać gdzie on teraz wyląduje. A już argument że on tak kocha Juve i dlatego Arabia nie Europa to...🤣😂 tylko tak mogę skomentować. Bo prawda jest taka że po jego popisach w Juve nikt poważny go nie zatrudni. Dlatego Arabia kolego. Jakoś nie słyszałem żeby się o niego mocarze zabijali? Czy coś mnie ominęło? Bo raczej jestem na bierząco. Jeszcze zapytam jakież to mega CV mial Maksio oprocz Milanu?
Wiesz co? Nie mam pytań . Powtarzam, że nie gloryfikuje Allegriego. Widzę natomiast różnicę między walką o mistrzostwo a o 4 miejsce oraz widzę różnicę jak jest mercato z kosmosu i przepalenie równowartości 3 ostatnich mercato, które choćby dzisiejszą kopą jest zwieńczone. Tak źle nie było. Będzie jeszcze gorzej. Płacz powinien być, a nie jakakolwiek dyskusja w obecnej sytuacji, a Tudora i Xaviego to niech oni sobie tam w Turynie wsadzą tam gdzie się kończą plecy. Nikt mi nie udowodni ,że był lepszy trener niż Allegri w Juventusie w 21 wieku oprócz Lippiego. Takie są fakty. Mieliśmy dwa różne składy i osiągnęliśmy zupełnie inne wyniki. Za gruz odpowiada zarząd, Sarri+Pirlo, szukanie jakiejś nowej odsłony Juventusu nie tylko kosztem braku wyników w Europie ale również we Włoszech . Odwrócić takich kart to się praktycznie nie da, a i Ronaldo powiedział nam "bye, bye". Transfery to syf, odjazd kompletny od lat i odejścia Marotty. A dzisiejsza sytuacja z brakiem obrońcy i graniem Locatellim to jest amatorka level klasa B. Wyraziłem opinię - z Twoją się skrajnie nie zgadzam. Czas pokaże kto ma rację, obserwujmy. Żyje Juventusem i tak uruchomiony nie byłem nigdy. Wszystkie sytuacje w przypadku Maxa go w olbrzymiej mierze usprawiedliwiały - obecna sytuacja, sytuacja Pirlo, czy sytuacja Sarriego nie ma żadnego usprawiedliwienia. 3 lata poszły do kosza. Wolimy brak zwycięstw, posuchę na lata, gówno-transfery, -300mln, brak LM, gówno-granie bez stwarzania sytuacji, brak emocji nawet w trenerze gdy drużyna jest posuwana przez Benficę przed własną publicznością, brak jakiegokolwiek mentalu oraz rozgoszczenie się w dupie jak za najlepszego Del Neriego, Zaccheroniego, czy mojego ulubionego Ferrary. Ten mecz dziś mega przypominał mi ten z Bayernem na zakończenie fazy grupowej. I tak - Allegri w kieszeni ma tudora, motte, xaviego i pewnie jeszcze wielu trenerów nakryłby czapką. Zauważcie że gdzieś tam stawiacie równość między Allegri, a gościem, który nawet nam nie dał walki o Superpuchar Włoch bo drużyna prowadzona przez Conceicao tydzień wygrała z nim jak z bandą zagubionych we mgle dzieci. I marzycie o typie co dał Lazio 7 miejsce. Dlaczego w żadnej wypowiedzi nie słyszę jakiegoś nazwiska konkretnego kto da nam lepsze możliwie wyniki niż dał Allegri w drugiej kadencji? Bo go nie ma obecnie dostępnego, a Zidane to mrzonki. Dostaniemy Xaviego i 8 miejsce może nawet. Z takim stylem, kontuzjami, bez obrońcy, jakimś nonamem gorszym pewnie od Ruganiego z Chelsea na środku. Tu trzeba powrotu normalności, Agnellego i marzeń o sukcesach. Być może powrotu Allegriego i odgruzowania zawodników za 300 baniek w nadziei na powrót do top 4. Poczekamy, zobaczymy. Martwi mnie, że te obecnie dostępne możliwości trenerów to goście max na jakieś Lazio albo Bolonię, a nie Juventus. No ale to chyba oznaka miejsca w którym rzeczywiście się znajdujemy, a mnóstwo z Was poprostu nie jest w stanie w to uwierzyć jaką klasą rzeczywiście jest Juventus. A raczej brakiem jakiejkolwiek klasy. To co zrobiono od finału Pucharu Włoch do teraz to kpina jak dla mnie już do końca zwieńczona meczem z Benficą i Napoli. Jeśli do połowy sezonu ta drużyna grała na swoim "najwyższym" poziomie. TO teraz zobaczycie jej prawdziwe oblicze bo zaczęło się robić coraz gorzej i z każdym meczem sytuacja się pogłębia.
Ps. Ale odklejeni jesteście z tym conte :D . Facet osiągnął w Juventusie gorsze wyniki w Europie niż Allegri za drugiej kadencji, a Wy go tu chełpicie. Napoli, Inter to drużyny innego poziomu niż Juventus. Pogódźcie się z tym. I on chyba nawet nie byłby zainteresowany powrotem do Juventusu bo prawdopodobnie wciąż ma w głowie te 10 Euro i drogą restaurację :) .

Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:14

Bart985 pisze: 29 stycznia 2025, 23:08 A odnośnie plucia popatrz sobie po komentarzach przy zatrudnieniu: ci co nawet nic od niego nie oczekiwali albo mówili o czasie po pół roku już go nie chcą. Przecież to dziecinada.
A co mamy patrzeć jak ten klaun jeszcze bardziej pogrąża drużynę? Każdy mecz to ta sama beznadziejna i rzadka kupa, a wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej. Koleś nie ma za grosz ambicji, co potwierdza w wywiadach i swoim zachowaniu. Nie wyciąga jakichkolwiek wniosków.

Fino alla Fine
ArlitoV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:16

Michael_M pisze: 29 stycznia 2025, 23:02 Na Conte byłoby plucie że zdrajca z Interu a na De Zerbiego że trenował jedynie kluby 3-4 kategorii. Nie dogodzisz. Nigdy.
Bez przesady. Wiadomo, Conte w Interze to nie był najprzyjemniejszy widok, ale jednak biznes jest biznes. Ja tego aż tak osobiście jako kibic nie odebrałem. A z De Zerbim to kto wie, czy kiedyś nie zostanie trenerem Juve, jeszcze ma dużo czasu.

Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:19

Gontar pisze: 29 stycznia 2025, 23:14 A co mamy patrzeć jak ten klaun jeszcze bardziej pogrąża drużynę? Każdy mecz to ta sama beznadziejna i rzadka kupa, a wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej. Koleś nie ma za grosz ambicji, co potwierdza w wywiadach i swoim zachowaniu. Nie wyciąga jakichkolwiek wniosków.
No, bo zatrudnianie trenerów na rok to jest wyciąganie wniosków :laugh:

Obrazek
Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:21

Bart985 pisze: 29 stycznia 2025, 23:19
Gontar pisze: 29 stycznia 2025, 23:14 A co mamy patrzeć jak ten klaun jeszcze bardziej pogrąża drużynę? Każdy mecz to ta sama beznadziejna i rzadka kupa, a wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej. Koleś nie ma za grosz ambicji, co potwierdza w wywiadach i swoim zachowaniu. Nie wyciąga jakichkolwiek wniosków.
No, bo zatrudnianie trenerów na rok to jest wyciąganie wniosków :laugh:
lepiej poczekać aż wypadniemy z wyścigu o top 5 w lidze :bravo:

I tak btw w roku 2025 na 7 meczów mamy 1 wygraną, 3 porażki i 3 remisy, epicki progres w kampanii motty.

Fino alla Fine
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 23:30

Ale po co ci jakieś TOP5 ligi? Gra się o mistrzostwo, a puchary europejskie to puchary, ostatnio Juventus sam z nich zrezygnował.

Tacy jak ty cały czas nie rozumieją, że nie ma managera, który z miejsca spełni wszystkie oczekiwania. To jest jak tłumaczenie, że Ziemia nie jest płaska. Ta sama orka :/

Obrazek
ODPOWIEDZ