Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2025, 17:10

Tyle było w mediach wymysłów na Allegriego, tyle jego hejterki wymyślały i powtarzały .. i kolejny raz czas weryfikuje ...

#Huijsen: “Allegri believed in me by making me debut in the big leagues. For me it was very important, maybe one day we will meet again.”

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2025, 03:49

Oldfan pisze: 23 stycznia 2025, 17:10 Tyle było w mediach wymysłów na Allegriego, tyle jego hejterki wymyślały i powtarzały .. i kolejny raz czas weryfikuje ...

#Huijsen: “Allegri believed in me by making me debut in the big leagues. For me it was very important, maybe one day we will meet again.”
Allegri za free wyciągnął mnóstwo ponad stan z zawodników młodego pokolenia Juventusu bez wielkich gwiazd, które projekt wspierały w drugiej kadencji. Często krytykowany w pierwszej kadencji za "niestawianie" na młodych - w drugiej właściwie ręka w rękę młodzi ratowali skórę Juventusu by sezony nie kończyły się totalną katastrofą. Wszystko to sprzedane - do wywalenia zostal Fagioli. Allegri był lubiany przez piłkarzy, miał swoich rycerzy i budował zawodników całą karierę. Motta mam wrażenie jest odpowiedzialny za stan rzeczy z Fagiolim który jest wypychany i nie odpowiednio motywowany. Wychodzi jak na sciecie - cień człowieka który był tak zaciekle budowany przez Maxa. Nie dziwię mu się. Dostaje parę minut, zero zaufania i każe mu się odejść. A takie dramaty jak koop, czy luiz mogą grać 90 minut. Środek pola broni narazie tylko Loca i od czasu do czasu thuram, który jest nierówny jak Polska droga krajowa. Co do Maxa - idzie tam gdzie chce. Ewidentnie żyje ten człowiek Juventusem. I to jego droga. Ma prawo nie chcieć silić się na sukces w innym klubie. Juventus być może jest jego domem, ukochanym zespołem. Nie chce on innego projektu. Warto to uszanować. Ja za nim tęsknię - mam prawo. Tęsknię za sukcesami. Niedługo i za pucharem Włoch zatesknimy. Dziwi mnie tylko taka Wasza mentalność, że ciskacie beke z gościa który tylko Juventusowi życzy szczęścia, Juventusem oddycha, żyje. Kocha ten klub mimo iż przywitany jak gówno 💩 był na początku drogi. Lubię dzentelmenów. Juventus to dama - Max nigdy tak jak Del Piero tej damy nie zostawił. Dlatego nie jara mnie Conte, który Juventus potraktował na koniec jak szmate, dziwke, któremu Max przywrócił godność na arenie międzynarodowej. I oddał serce. Dał Max ile miał. Zawsze w sercu. A Wy idźcie się cieszyć z 70% posiadania piłki i modlić o top4. Być może nawet te gówno-ruchy napleta nie dadzą tego minimum z taką zerową chęcią osiągnięcia sukcesu jaka pokazuje obecny Juventus nie posiadający serca i jaj. Max miał serce i w dodatku za to serce go z Juventusu wyrzucono. Bo tak podano w oficjalnym powodzie jego wyrzucenia. Tak jak niegdyś postąpił Conte z Juve - tak dziś Juventus postąpił z Maxem. To jest dopiero smutne..

nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2025, 10:16

Oldfan pisze: 23 stycznia 2025, 17:10 Tyle było w mediach wymysłów na Allegriego, tyle jego hejterki wymyślały i powtarzały .. i kolejny raz czas weryfikuje ...
Zrobisz wszystkim przysługę, jak pójdziesz za swoim idolem do Arabii Saudyjskiej ;)

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2025, 10:24

nawimundo pisze: 24 stycznia 2025, 10:16
Zrobisz wszystkim przysługę, jak pójdziesz za swoim idolem do Arabii Saudyjskiej ;)
A to jego przejście tam nie skończyło się fiaskiem? Coś tam pisali że ma zostać obecny trener.

nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2025, 12:14

Michael_M pisze: 24 stycznia 2025, 10:24 A to jego przejście tam nie skończyło się fiaskiem? Coś tam pisali że ma zostać obecny trener.
Podobno są już dogadani, a obecny treneiro jest tam tylko opcją tymczasową. Także jest duże prawdopodobieństwo, że ta pustynia zostanie zabetonowana 30 czerwca.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2025, 12:32

Anelson pisze: 24 stycznia 2025, 03:49

Allegri za free wyciągnął mnóstwo ponad stan z zawodników młodego pokolenia Juventusu bez wielkich gwiazd, które projekt wspierały w drugiej kadencji. Często krytykowany w pierwszej kadencji za "niestawianie" na młodych - w drugiej właściwie ręka w rękę młodzi ratowali skórę Juventusu by sezony nie kończyły się totalną katastrofą. Wszystko to sprzedane - do wywalenia zostal Fagioli. Allegri był lubiany przez piłkarzy, miał swoich rycerzy i budował zawodników całą karierę. Motta mam wrażenie jest odpowiedzialny za stan rzeczy z Fagiolim który jest wypychany i nie odpowiednio motywowany. Wychodzi jak na sciecie - cień człowieka który był tak zaciekle budowany przez Maxa. Nie dziwię mu się. Dostaje parę minut, zero zaufania i każe mu się odejść. A takie dramaty jak koop, czy luiz mogą grać 90 minut. Środek pola broni narazie tylko Loca i od czasu do czasu thuram, który jest nierówny jak Polska droga krajowa. Co do Maxa - idzie tam gdzie chce. Ewidentnie żyje ten człowiek Juventusem. I to jego droga. Ma prawo nie chcieć silić się na sukces w innym klubie. Juventus być może jest jego domem, ukochanym zespołem. Nie chce on innego projektu. Warto to uszanować. Ja za nim tęsknię - mam prawo. Tęsknię za sukcesami. Niedługo i za pucharem Włoch zatesknimy. Dziwi mnie tylko taka Wasza mentalność, że ciskacie beke z gościa który tylko Juventusowi życzy szczęścia, Juventusem oddycha, żyje. Kocha ten klub mimo iż przywitany jak gówno 💩 był na początku drogi. Lubię dzentelmenów. Juventus to dama - Max nigdy tak jak Del Piero tej damy nie zostawił. Dlatego nie jara mnie Conte, który Juventus potraktował na koniec jak szmate, dziwke, któremu Max przywrócił godność na arenie międzynarodowej. I oddał serce. Dał Max ile miał. Zawsze w sercu. A Wy idźcie się cieszyć z 70% posiadania piłki i modlić o top4. Być może nawet te gówno-ruchy napleta nie dadzą tego minimum z taką zerową chęcią osiągnięcia sukcesu jaka pokazuje obecny Juventus nie posiadający serca i jaj. Max miał serce i w dodatku za to serce go z Juventusu wyrzucono. Bo tak podano w oficjalnym powodzie jego wyrzucenia. Tak jak niegdyś postąpił Conte z Juve - tak dziś Juventus postąpił z Maxem. To jest dopiero smutne..
Widzisz ... Max potrafił budować piłkarzy. Kroczek po kroczku, aż byli gotowi by stawić czoła wyzwaniu.

Wyśmiewano go, że wpuszcza kogoś na 10 czy 15 min. Ci co wyśmiewali, to po prostu nie uprawiali sportu, albo nie tworzyli nigdy jakiejś grupy. Liczy się efekt psychologiczny.

Ogólnie zgadzam się z tym co piszesz, ale nie mam tak surowej oceny Koopa, albo Douglasa. Wręcz uważam, że to mogą być tajne bronie czy asy z rękawa.'

Douglas może odmienić grę w ofensywie, a Koop? Ja widzę poprawę, ale nie ma co ukrywać, że to nie jest jeszcze to.

Ostatnio zastanawiałem się z czego to wynika . Może ze stylu jaki prezentuje Motta. Tak grać to można by mając skład Realu, Liv i piłkarzy światowego poziomu z wieloltenim doświadczeniem. Wtedy oni sami by pewni tworzyli jakieś schematy i akcje.

A co do Maxa, to mega przykre, że tak oddany trener, tak chcący pomóc i rozwijać klub był tak traktowany. Dziennikarze po nim jechali, ale najgorsze, że własne fany to robiły . Wyzywały go od kałów .. pamiętam jednak że ci ze stadionu go wspierali i okazywali szacunek.

Nie rozumiem co stało się jakoś w ostanich latach z kibicami, bo piłkarze, którzy często dają najwięcej są najbardziej poniżani ...Może to tak ludzie się zmienili w obecnych czasach.

Wczoraj Huijsen się wypowiedział, jak to wdzieczny Maxowi jest i że może kiedyś jeszcze będzie miał przyjemność być jegoi zawodnikiem.

Agnelli planuje za 2-3 lata wrócić, to i może Nasz Ferguson wróci :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 19:50

@Anelson

- Vlahović za 84 mln
- Bremer za 47 mln
- wykup Kjezy za 45 mln
- Kean za 37 mln
- Locatelli za 36 mln
- wykup McKenniego za 22 mln
- Kostić za 15 mln
- Cambiasso za 13 mln
- Zakaria za 11 mln
- Weah za 11 mln
- Gatti za 9 mln
- Milik za 7 mln

Co roku przeznaczone średnio 120 mln na transfery. Gdyby nie odpadł w grupie LM z Maccabi Hajfą, to pewnie byłoby jeszcze więcej. Tak, tak Oldfanson; Zwolniony musiał grać primaverą, bo nikt nie chciał wydawać kasy za jego kadencji :snack:

TOP5 najdroższych zawodników historii klubu za https://www.transfermarkt.pl/juventus-t ... verein/506:
1. Ronaldo - Allegri
2. Higuain - Allegri
3. De Ligt - Sarri
4. Vlahović - Allegri
5. Arthur - Pirlo

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 22:51

jackop pisze: 28 stycznia 2025, 19:50 @Anelson

- Vlahović za 84 mln
- Bremer za 47 mln
- wykup Kjezy za 45 mln
- Kean za 37 mln
- Locatelli za 36 mln
- Kostić za 15 mln
- Cambiasso za 13 mln
- Zakaria za 11 mln
- Weah za 11 mln
- Gatti za 9 mln
- Milik za 7 mln

Co roku przeznaczone średnio 120 mln na transfery. Gdyby nie odpadł w grupie LM z Maccabi Hajfą, to pewnie byłoby jeszcze więcej. Tak, tak Oldfanson; Zwolniony musiał grać primaverą, bo nikt nie chciał wydawać kasy za jego kadencji :snack:

TOP5 najdroższych zawodników historii klubu za https://www.transfermarkt.pl/juventus-t ... verein/506:
1. Ronaldo - Allegri
2. Higuain - Allegri
3. De Ligt - Sarri
4. Vlahović - Allegri
5. Arthur - Pirlo
Dzięki za przypomnienie, jak Paratici (głównie) i Cherubini przepalali bezsensownie kasę. Cała top5 to transfery, które ostatecznie nie wypaliły. Te które wymieniasz wcześniej - na 12 ilu graczy ostatecznie okazało się wartych wydanych pieniędzy? Bremer? Locatelli? Cambiasso? Może Gatti i Mckennie?

nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2025, 23:56

jackop pisze: 28 stycznia 2025, 19:50 @Anelson

- Vlahović za 84 mln
- Bremer za 47 mln
- wykup Kjezy za 45 mln
- Kean za 37 mln
- Locatelli za 36 mln
- Kostić za 15 mln
- Cambiasso za 13 mln
- Zakaria za 11 mln
- Weah za 11 mln
- Gatti za 9 mln
- Milik za 7 mln

1. Ronaldo - Allegri
2. Higuain - Allegri
3. De Ligt - Sarri
4. Vlahović - Allegri
5. Arthur - Pirlo

Zjedzony i wysrany. Dzięki za to, bo już ciężko było czytać te wypociny sajkofana betoniarza 😎

@Paya
Wytłumacz mi logicznie, dlaczego transfery Ronaldo czy Higuaina to wtopy? Generalnie prawda jest taka, że Ronaldo najgorszy sezon od x lat zagrał właśnie pod wodzą wybitnego taktyka, a i tak zrobił 101 goli w 3 sezony, bo ogarnęli go (jak trzeba) Sarri i Pirlo🤷

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 01:45

Wy sobie chyba zartujecie 😂😂. Przez 3lata przepalono tyle co dla Motty w jedno mercato. Dziękuję. Sami się zamietliście. 😂
@jackop -
Wymień wszystkie transfery glupoliego wraz z kwotami wykupu wszystkich zawodników z letniego mercato + dodaj wartość wypożyczonego muaniego i zsumuj wszystkie zakupy przez drugą kadencję Allegriego, porównaj z tym kogo i za ile oddawalismy(m. In De Ligta). Obecnie przepalono 3 lata Maxa oraz pozbyto się młodzieży czyli tego co max po sobie zostawił i co zbudował. Sprzedamy Fagiolego to będzie już oddane co tylko Juventus miał w zanadrzu
A tak do meritum..
Allegri zepsuł Ronaldo który rozegrał w lidze mistrzów najlepszy sezon w juventusie, a mecz z Atletico to był majstersztyk drużyny i Ronaldo dowodzonymi przez super Maxa? Czy to nie Pirlo i Sarri dali dupy z lyonem i Porto. Gdzie tym drużynom do Atletico? Gdzie magia? Wytrzeć można tymi golami Ronaldo pupę. Przyszedł po uszatego, mistrzostwa z miejsca mieliśmy zapewnione zanim Portugalczyk tu zawitał. Nie obchodzi mnie czy strzelił tyle, czy więcej bramek. Juventus był śmiechem zabijany przez Lyon i Porto.
PS. Cholera. Przenalizowałem to trochę i jestem przerażony.
Dosłownie 1 mercato kosztowało Juventus 3 lata zsumowane Maxa....
Oddawaliśmy De Ligta, Demirala, Ronaldo, Bentancura, Kulusevskiego, Romero... Nikt nie przychodził ciekawy. Przepłacono za Vlahovicia, oddano dybale, rabiot, chiese, wojtka za free niemalże. W cenie tego no-namea oddawaliśmy i Demirala oraz Romero - po 18-20mln...
To jest katastrofa jeszcze zdać sobie z tego głębiej sprawę...
Di Maria + Pogba przychodzili za free - ewidentnie Juventus przez 3 lata oszczędzał i żydował oraz głupio sprzedawał. Się nie ma co dziwić, a teraz hop i cyk - 100 mln euro + oddanie kluczowych graczy za free. Dzięki chłopaki za rozpiskę jak już nas w kiblu spuści Motta to jeszcze raz tu wrócę :) . Można na Was liczyć :)))

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 09:31

Trener Interu Mediolan Simone Inzaghi zapisał się na kartach historii Serie A jako trener, który najszybciej osiągnął 200 zwycięstw, detronizując Massimiliano Allegriego.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 09:43

Ten to odleciał znowu. Ronaldo, De Ligt, Kuliusevsky to potwierdzone że odeszli przez niego. O głupich decyzjach nie ma się co rozpisywać bo była tego masa.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 09:44

Na początku sorki trochę za offtop, ale muszę... Myślałem, że Oldfana ciężko będzie przebić, jednak sorki, myliłem się i to bardzo, kolega Anelson przebija go i to kilkukrotnie. Naprawdę, takiego poziomu odklejenia od rzeczywistości nie widziałem od dawna i to nie tylko w temacie Juve. Szczerze? To nawet z Oldfanem od czasu do czasu idzie prędzej merytorycznie porozmawiać. Osobiście w tym wypadku wątpię by była to ta sama osoba, bo jednak styl pisania sporo inny, gdzie w przypadku komentarzy na stronie często widać, że mimo innego nicku, styl pisania pozostaje ten sam. Coraz częściej przestaję się dziwić, że osób na stronie ubywa, bo się po prostu odechciewa wchodzić i czytać te wypociny, wieczne narzekanie jak nie jednej, to drugiej strony i wzdychanie do swoich bożków.

Mam wrażenie, że kolegę ominęły jednak ostatnie 3 lata i stąd takie ubóstwianie Maxa, bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć, a bronić go dalej po "wybitnej wiośnie" to już naprawdę wyczyn. Dzisiaj słyszę od jego obrońców, że nie miał kim grać, ale jak jeszcze tu był, to twierdzono, że tu się piłkarzy hejtuje, a mamy perełki i topy, których nie doceniamy (choćby Rabiot). To jak to w końcu było? Może pora się zdecydować?

Tu nikt prawie Motty dzisiaj nie broni, bo okazał się niewypałem, ale dla wielu osób widzę jest Allegri i nic poza tym. No ludzie, pora się obudzić, to że nie wypalił Motta, nie oznacza, że warto wzdychać do Maxa, bo jego powrót do Juve, to była katastrofa i równie chybiony pomysł, a zarabiał krocie. A co do Maxa... Taki z niego wybitny trener, że finalnie wyląduje w Arabii, tak to się kluby z topu o niego zabijają.

To, że Juve znajduje się dzisiaj w miejscu takim, a nie innym ma wielu "ojców", a Allegri ma w tym również spory udział, któremu piłka odjechała już kilka lat temu. Ale żeby nie było są i więksi winowajcy z Agnellim na czele, o którym o zgrozo czytam, że ewentualnie miałby wrócić. W sumie podobnie trochę jak z Maxem, nie wyszło z obecnym zarządem, to znów wiele osób widzi tylko to co już było, zapominając o tym ile grzechów Agnelli ma na sumieniu. A potem dziwimy się, że klub stoi w miejscu, jak my od jakiegoś czasu obracamy się w kółko wokół wąskiego grona osób, jakby nie było innych rozwiązań. Tak to my jeszcze bardzo długo nie wrócimy na szczyt.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2025, 12:47

Znowu odbijanie piłki w kierunku bezpośrednim by ukluc gdzieś w godność kogoś innego zamiast merytorycznie coś pogadać..
Co do tych przytoczonych sprzedaży z 3 lat - każde mercato Maxa było zbalansowane, klub nie przepłacal ponad sprzedaż. Fajnych oddawalismy za pół-darmo. Raz poszliśmy vabank z vlahoviciem. Natomiast 1 mercato motty jest sumą 3lat wzmacniania Maxa. Czyli poprostu Max tak tłustego mercato nie miał po przyjściu w drugiej kadencji ani razu. Ani trochę to tak nie wyglądało. I tyle. Ja nie gloryfikuje Maxa pod niebiosa - wskazuję, że nic nie osiągniemy z trenerami o gorszych osiągnięciach od niego jak z Tudorem, czy Xavim. Lepiej osiągać przyzwoity wynik i stabilność niż tonąć w przepalaniu kasy i nie osiągać nic. Jak widać to dla Was jest ogromne zaskoczenie, że jednak Max antychrystem nie jest bo zmiany nie ma na lepsze, a na gorsze. I mentalu nie ma. Nic nie ma. Jeśli za Maxa mieliśmy puchar Włoch, drużyna potrafiła się na coś zmotywować - tak teraz nie ma nawet tego. Toniemy, brzytwy się chwytamy, ale to nic nie da. Ten sezon lepiej zostawić mottcie. Naprawdę może być gorzej z Tudorem lub Xavim.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2025, 12:05

Pojawił się kolejny wywiad z guru Allegriego oraz jego pierwszym obrońcą. Ciekawy o tyle, że podobno ostatnio się Galeone obraził na Maksia i mamy taki oto efekt:
https://juvepoland.com/2025/03/27/galeo ... zczarowal/
Pękłyby mi żyły, gdyby mój obrońca zagrał piłkę do tyłu do bramkarza.
Allegri? Idealny dla Romy. Ale się na niego obraziłem, przez jakiś czas nie odbierałem telefonu. Zrobił się leniwy. Powinien trenować.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ