Serie A 24/25 (21): JUVENTUS FC 2-0 AC Milan
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Mecz 21 kolejki Serie A 24/25:
JUVENTUS FC - AC Milan
MIEJSCE:
Turyn / Włochy - Allianz Stadium (41 507)
CZAS:
18.01.2025 (sobota), godzina 18:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 4
Remisów: 5
Przegranych: 1
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Remisów: 2
Przegranych: 3
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC – Christian Pulisic, Tijjani Reijnders, Alvaro Morata

NAJLEPSZY ASYSTENT - Christian Pulisic Youssouf Fofana, Rafael Leao

JUVENTUS
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 3
Remisów: 7
Przegranych: 0
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Remisów: 6
Przegranych: 0
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Kenan Yildiz, Timothy Weah

NAJLEPSZY ASYSTENT - Francisco Conceicao, Teun Koopmeiners Weston McKennie

PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (4-2-3-1): Di Gregorio; Savona, Gatti, Kalulu, Cambiaso; Thuram, Locatelli; McKennie, Koopmeiners, Yildiz; Vlahovic. All. Motta.
MILAN (4-2-3-1): Maignan; Emerson Royal, Tomori, Gabbia, Hernandez; Bennacer, Fofana; Musah, Reijnders, Leao; Abraham. All. Conceiçao.
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Massa D. (Ita)
Ostatni mecz z Milanem - Przegrana 1:2 w SC
MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2025, 09:40 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Distant Dreamer
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 81 razy
Bez udziału : Pulisic,Thiaw,Florenzi,Chukwueze,Morata.
Kolejny Calmowy mecz

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Za Cambiaso powinien grac SavonaDistant Dreamer pisze: ↑18 stycznia 2025, 12:03 473622126_1295408178769950_4588049089420076397_n.jpg
MILAN (4-2-3-1): Maignan - Royal, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Fofana - Musah, Reijnders, Leão - Abraham. Trener Conceição.
Bez udziału : Pulisic,Thiaw,Florenzi,Chukwueze,Morata.
Kolejny Calmowy mecz![]()
Za Mckenniego powinien grac Cambiaso
Za Koopa powinien grac Luiz (lub Yildiz)
Za Mbangule powinien grac Mckennie
Za Nico powinien grac Vlaho.
Panie Motta czy to takie trudne?
Ogladalem do późnej godziny live na YT od Beppe z Gjustjuve który jest blisko insiderskich informacji o klubie.
Powiedział że Vlaho może być wpuszczony z ławki bo Thiago oszczedza go na LM a z racji urazu wolą dmuchać na zimne
Poruszał też temat Davida z Lille i powiedział to jasno i klarownie... mamy zbyt wielu zawodników spoza EU żebyśmy mogli sprowadzić poki co Jonathana Davida.
Odniósł się również do sytuacji z Costa, tutaj też pojawia się problem bo Juve może w zimowym okienku zapisać tylko 3 nowych zawodników do LM a z racji tego że mamy Kolo Muaniego a po prawdopodobnej sprzedaży Cambiaso możemy sprowadzić 2 nowych to Costa może nie być brany pod uwagę w kontekście LM
Co do samego dzisiejszego meczu... Milan z brakami kadrowymi. Bez Moraty, Chekwueze, Lotusa, Florenziego, Okaforq i Thiawa. Chciałbym żeby było wygrane spotkanie ale obawiam się że osiągniemy kolejny remis..
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Kto by pomyślał przed sezonem, że największym rozczarowaniem będzie piłkarz, który kosztował najwięcej i jego transfer był rozwleczony w czasie najbardziej ze wszystkich. Atalanta nas wyrobiła koncertowo podobnie jak Fiorentina robi nas od lat.
Yildiz , McKennie i Nico to trzech piłkarzy którzy lepiej wygladają na pozycji nr 10 od przepłaconego drewnianego Holendra. Na upartego to Cambiaso i Concencao też by lepiej zagrali od niego. Wszyscy to widzą tylko nie trener uparty jak osioł.
Tej drużynie brakuje charakteru który powinien wnosić trener. Juventus sam jest sobie winien bo już drugi raz pozwolił na zatrudnienie Conte u wrogów. Gdyby on przyszedł latem to wszystko dziś wyglądałoby inaczej.
Gdzieś tam wyczytałem, że Juve straciło swoje DNA bo nie ma go kto przekazać piłkarzom. Nie ma odpowiedniego trenera, nie ma ludzi nad trenerem, którzy będą od nich wymagać więcej. To wszystko nie tworzy całości.
Conte, Zidane czy DD odnieśli sukces jako trenerzy bo jako piłkarze nauczyli się wygrywać w Juve Lippiego i Moggiego. Rozumieli że to jedyne co się liczy. Teraz w klubie tego nie ma.
Yildiz , McKennie i Nico to trzech piłkarzy którzy lepiej wygladają na pozycji nr 10 od przepłaconego drewnianego Holendra. Na upartego to Cambiaso i Concencao też by lepiej zagrali od niego. Wszyscy to widzą tylko nie trener uparty jak osioł.
Tej drużynie brakuje charakteru który powinien wnosić trener. Juventus sam jest sobie winien bo już drugi raz pozwolił na zatrudnienie Conte u wrogów. Gdyby on przyszedł latem to wszystko dziś wyglądałoby inaczej.
Gdzieś tam wyczytałem, że Juve straciło swoje DNA bo nie ma go kto przekazać piłkarzom. Nie ma odpowiedniego trenera, nie ma ludzi nad trenerem, którzy będą od nich wymagać więcej. To wszystko nie tworzy całości.
Conte, Zidane czy DD odnieśli sukces jako trenerzy bo jako piłkarze nauczyli się wygrywać w Juve Lippiego i Moggiego. Rozumieli że to jedyne co się liczy. Teraz w klubie tego nie ma.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Pewnie większość osób udzielających się na czacie, które od początku były przeciwne temu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowi.Marcin890124 pisze: ↑18 stycznia 2025, 15:27 Kto by pomyślał przed sezonem, że największym rozczarowaniem będzie piłkarz, który kosztował najwięcej i jego transfer był rozwleczony w czasie najbardziej ze wszystkich. Atalanta nas wyrobiła koncertowo podobnie jak Fiorentina robi nas od lat.
Co do meczu to bez różnicy. NieMotta i tak już wyprał większość osób z emocji jak kał. Wygranej pewnie nikt się nie spodziewa.
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Przed meczem pewne jest, że Milan ma przynajmniej jeden punkt, a czy ugrają więcej, to już od nich zależy.
Dla mnie mecze od początku roku wchodzą już w ocenę ostateczną drużyny na czele z trenerem. Na razie jest ona poniżej oczekiwań, a perspektyw na lepsze jutro nie widać. Obstawiam, że dziś nic się w tej materii nie zmieni.
Kilka, nie mówiąc już kilkanaście lat temu, czekałem z niecierpliwością na mecze z Milanem, dziś zastanawiam się czy ryzykować psucie sobie wieczoru, a ryzyko jest duże. Przestałem mieć jakąkolwiek przyjemność z oglądania Juve, ale zaznaczę, że tę przyjemność straciłem dzięki Allegro, a Motta tylko to utrwala.
Dla mnie mecze od początku roku wchodzą już w ocenę ostateczną drużyny na czele z trenerem. Na razie jest ona poniżej oczekiwań, a perspektyw na lepsze jutro nie widać. Obstawiam, że dziś nic się w tej materii nie zmieni.
Kilka, nie mówiąc już kilkanaście lat temu, czekałem z niecierpliwością na mecze z Milanem, dziś zastanawiam się czy ryzykować psucie sobie wieczoru, a ryzyko jest duże. Przestałem mieć jakąkolwiek przyjemność z oglądania Juve, ale zaznaczę, że tę przyjemność straciłem dzięki Allegro, a Motta tylko to utrwala.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Motta powinien zostać twarzą ruchu LGBT, bo sprawił że heteroseksualni kibice Juventusu doszli do wniosku, że lepszy w pupie penis, niż kolejny remis.
Środek pola w Milanie bez formy, Fofana zajechany, Bennacer po poważnej kontuzji jest cieniem siebie. Można by tam wygrać, ale co po tym, jak nie ma łącznika ataku z pomocą, bo musi grać Koop...
Środek pola w Milanie bez formy, Fofana zajechany, Bennacer po poważnej kontuzji jest cieniem siebie. Można by tam wygrać, ale co po tym, jak nie ma łącznika ataku z pomocą, bo musi grać Koop...
- Poprostu
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jak na nas to nawet nie ma lipy. Kopa całkiem w porządku jak na swój standard. Cambias i Gonzalez najgorzej.
Dawać Vlaho może nawet uda się wygrać jak nie obsramy gaci i się nie cofniemy.
Dawać Vlaho może nawet uda się wygrać jak nie obsramy gaci i się nie cofniemy.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 81 razy
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
To Nico można odhaczyć jako alternatywę na 9, kolejny mecz anonimowo. Zostaje jeszcze wypróbować Yldiza, ale Motta na to nie wpadnie, tym bardziej jak w końcu dopną tego Kolo.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Obrona rzutu rożnego w wykonaniu niemot ZaMotty to jedyne co na dłużej zapadnie mi w pamięć z pierwszych 45 min 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Mamy to
. Mecz ciężko opisać. Mam nadzieję że odmieni się mentalność na dłużej niż te 20-39 minut drugiej połowy . Choć koop to już chyba pecha długo nie odmieni. Nawet 1000% sytuację ustrzelil w rękę maignana. Wtedy pomyślałem "oho, pogralismy".
. Jest solidnie. Wpadł rykoszet Mbanguli + zamknięcie weaha. Zespół jako zespół zagrał fajnie, nikogo bym przesadnie nie wyróżniał - Cambiaso dziś w obronie po profesorsku i naprawdę dobrze . Flaković prawie nam bramkę strzelił. Martwi jak zwykle fagioli, który no zniknął, przepadł oraz luiz który no wygląda jakby kosztował 5zl, a nie 50 baniek. Wygląda z tą fryzura jak wyciągnięty od fryzjera ten psikutas bez "s" z chłopaki nie płaczą. Powinniśmy się go zapytać gdzie jest nasze 50 baniek.
- Nicram_93
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Dzisiaj przyzwoity występ w naszym wykonaniu, ale najważniejsze, że w końcu 3 punkty. Mieliśmy trochę szczęścia, zwłaszcza przy pierwszej bramce, ale zwycięstwo zasłużone. Milan dzisiaj był bardzo słaby. Przykro patrzy się na tego Koopa "kopiącego się po czole". Nie trafić nawet z takiej sytuacji, to ja nie wiem, co chłop jeszcze potrzebuje? Słabiutko dzisiaj też Nico Gonzalez, reszta dość dobre zawody. Obyśmy w końcu zaczęli punktować na miarę oczekiwań, ale już tyle miało być tych meczy w tym sezonie, które miały nas napędzić, a potem było jak było, że wolę się wstrzymać z nadziejami.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Po tym jak graliśmy naprawdę dobrze i Koop setę spartolił czułem, że zaraz będzie wylew. A nie było. Była za to wzorowa wola walki i dynamika, Milan nie istniał. I jest uśmiech na twarzy, milusio, o to chodzi.