Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 90 razy
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 142 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Omg znów jakieś "ściepy" piłkarskie

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Problem jest taki, że o ile to są fajni piłkarze to średnio wyobrażam sobie gdzie ich wpasować. Nie nadają się na skrzydło, na 9 brakuje im strzałów (co może działać jeśli masz bramkostrzelną pomoc i skrzydłowych, u nas tego na razie nie widać), może na 10? No ale wtedy mamy bazylion euro siedzący na ławce, bo gra tylko dwóch pomocników.
- Maplu90
- Juventino
Zirkzee w poprzednim sezonie był kocurem ale dużo pomagała mu reszta drużyny. Aktualnie gra jak cały ManU,czyli dno, jest to cień zawodnika z zeszłego roku. Może pod wodzą Motty by się odbudował (aczkolwiek wątpię).
Kolo Muani no nie powala ten gracz ligi farmerów. 10 spotkań i 2 bramki jako napastnik? Paaanie daj pan spokój.
Niech Giuntoli skupi się na zaksięgowaniu Hancko .
Kolo Muani no nie powala ten gracz ligi farmerów. 10 spotkań i 2 bramki jako napastnik? Paaanie daj pan spokój.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Dziś widziałem artykuł, w którym Hancko zdementował to, że prowadzi rozmowy z Juve. Zresztą za 35-40 mln € to tego Hancko wyciągnąłby każdy z nas, a Giuntoli wreszcie niech udowodni, że coś potrafi i za darmo nie pobiera wypłaty z Juve i niech np. wyciągnie za darmo (latem) albo za niską kasę już zimą kogoś takiego jak Olivier Boscagli z PSV.Maplu90 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:40 Zirkzee w poprzednim sezonie był kocurem ale dużo pomagała mu reszta drużyny. Aktualnie gra jak cały ManU,czyli dno, jest to cień zawodnika z zeszłego roku. Może pod wodzą Motty by się odbudował (aczkolwiek wątpię).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maplu90
- Juventino
Chciałbym żeby był kolejnym "zezowatym" . Co do napastników to chciałbym bardzo Jonathana Davida ale tam też pewnie sporo siana musiałoby pójść.dimebag11 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:52Dziś widziałem artykuł, w którym Hancko zdementował to, że prowadzi rozmowy z Juve. Zresztą za 35-40 mln € to tego Hancko wyciągnąłby każdy z nas, a Giuntoli wreszcie niech udowodni, że coś potrafi i za darmo nie pobiera wypłaty z Juve i niech np. wyciągnie za darmo (latem) albo za niską kasę już zimą kogoś takiego jak Olivier Boscagli z PSV.Maplu90 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:40 Zirkzee w poprzednim sezonie był kocurem ale dużo pomagała mu reszta drużyny. Aktualnie gra jak cały ManU,czyli dno, jest to cień zawodnika z zeszłego roku. Może pod wodzą Motty by się odbudował (aczkolwiek wątpię).

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Ktoś bodajże wrzucał na forum, że transfer Davida wraz z opłatami dla samego gracza i jego agenta oraz pensją, to ponad 70 mln €, więc chyba go sobie odpuścimy. Dziś znów pojawiła się plotka, że jesteśmy zainteresowani Schickiem. Mimo świetnego ostatniego meczu w jego wykonaniu, to raczej nie chcę go w Juve, bo chłop jest szklany.Maplu90 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:59Chciałbym żeby był kolejnym "zezowatym" . Co do napastników to chciałbym bardzo Jonathana Davida ale tam też pewnie sporo siana musiałoby pójść.dimebag11 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:52Dziś widziałem artykuł, w którym Hancko zdementował to, że prowadzi rozmowy z Juve. Zresztą za 35-40 mln € to tego Hancko wyciągnąłby każdy z nas, a Giuntoli wreszcie niech udowodni, że coś potrafi i za darmo nie pobiera wypłaty z Juve i niech np. wyciągnie za darmo (latem) albo za niską kasę już zimą kogoś takiego jak Olivier Boscagli z PSV.Maplu90 pisze: ↑22 grudnia 2024, 21:40 Zirkzee w poprzednim sezonie był kocurem ale dużo pomagała mu reszta drużyny. Aktualnie gra jak cały ManU,czyli dno, jest to cień zawodnika z zeszłego roku. Może pod wodzą Motty by się odbudował (aczkolwiek wątpię).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- nawimundo
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Czytałem, że Vlahović nie przedłuży z nami obecnej umowy i w lecie ma zostać sprzedany, co może oznaczać duży luz finansowy i zakontraktowanie takiego Davida, który jest zdecydowanie bardziej kompletnym napastnikiem, jest absolutnie w naszym zasięgu, tym bardziej że Vlaho zarabia jakieś 12 mln rocznie, a Kanadyjczyk miałby maksymalnie połowę z tej jego olbrzymiej pensji.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Tak. O tym się pisało. David ma chcieć. 7 mln netto i problem jest taki że na Rabiocie dało się to robić bo dekret obowiązywał. Teraz już tego nie na więc nie będzie zniżki.nawimundo pisze: ↑23 grudnia 2024, 17:25Czytałem, że Vlahović nie przedłuży z nami obecnej umowy i w lecie ma zostać sprzedany, co może oznaczać duży luz finansowy i zakontraktowanie takiego Davida, który jest zdecydowanie bardziej kompletnym napastnikiem, jest absolutnie w naszym zasięgu, tym bardziej że Vlaho zarabia jakieś 12 mln rocznie, a Kanadyjczyk miałby maksymalnie połowę z tej jego olbrzymiej pensji.
Nie chcę mi się wierzyć że ktokolwiek w klubie dostanie lepszy kontrakt od Bremera. Plus sam David ma chcieć 10 mln za podpis.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Bremer dostaje 6 netto rocznie. Także nie byłaby to jakaś abstrakcja, aby David dostal te 6-7 mln jednak każdy już na świecie wie że jak przychodzisz na free to pensje można mieć wyższą. A naszym przypadku to i tak prawie połowa tego do dostaje Vlaho.
Tylko ja nie wiem jakim cudem my sprzedamy Vlaho, bo 12 netto to bylby komin płacowy nawet w Anglii, taki Arsenal Haverzowi nie daje nawet 10 mln. Chelsea to ma w ogóle optymalne place. Man Utd to klub mem i tam rzeczywiście 12 mln dostaje Casemiro, ale nie wiem jakim cudem mieliby od nas wyciągnąć Vlaho.
Co więcej jeżeli ktoś będzie szukał napastnika to pójdzie właśnie po Davida, którego może mieć z pensja 7 netto i 10 mln wkładu niż po takiego Vlaho gdzie nie dość że ślepiec by zauważył że to gorszy gracz, a do tego trzeba by wyłożyć 40 mln i 12 netto pensji...
Tylko ja nie wiem jakim cudem my sprzedamy Vlaho, bo 12 netto to bylby komin płacowy nawet w Anglii, taki Arsenal Haverzowi nie daje nawet 10 mln. Chelsea to ma w ogóle optymalne place. Man Utd to klub mem i tam rzeczywiście 12 mln dostaje Casemiro, ale nie wiem jakim cudem mieliby od nas wyciągnąć Vlaho.
Co więcej jeżeli ktoś będzie szukał napastnika to pójdzie właśnie po Davida, którego może mieć z pensja 7 netto i 10 mln wkładu niż po takiego Vlaho gdzie nie dość że ślepiec by zauważył że to gorszy gracz, a do tego trzeba by wyłożyć 40 mln i 12 netto pensji...
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Wiesz dużo osób się też podnieca Davidem bo ma wysoką wartość na TM. A w tym sezonie ok ma 17 goli ale 8 to gole z karnego. Prawie połowa. To te umiejętność jasna sprawa, ale nie wiem czy tego nam trzeba. Domyślam się że jak klub miałby wybierać to jednak wezmą tego Zirkzee bo on zwyczajnie działa w układance Motty.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
70 baniek za 5 lat z tego co pamiętam - przypominam, że ten sezon Vlahovica będzie nas kosztował 40, czyli dwa lata gry serba są droższe od 5 kanadyjczyka.dimebag11 pisze: ↑22 grudnia 2024, 22:06 Ktoś bodajże wrzucał na forum, że transfer Davida wraz z opłatami dla samego gracza i jego agenta oraz pensją, to ponad 70 mln €, więc chyba go sobie odpuścimy. Dziś znów pojawiła się plotka, że jesteśmy zainteresowani Schickiem. Mimo świetnego ostatniego meczu w jego wykonaniu, to raczej nie chcę go w Juve, bo chłop jest szklany.
A jeśli mowa o wyrywaniu nieznanych graczy za grosze - w styczniu szykuje się wyprzedaż Lyonu. Wiadomo, wszyscy się rzucą na Cherkiego, a ja chętnie bym widział Mikautadze...
12 brutto + 2 mln za podpis w amortyzacji (bo 1/5 z 10) to 14 baniek rocznie w naszych finansach, a jeszcze raz podkreślę, Vlahovic to 40 (co czyni go prawdopodobnie trzecim najdroższym zawodnikiem w utrzymaniu w Europie).Michael_M pisze: ↑23 grudnia 2024, 17:55 Tak. O tym się pisało. David ma chcieć. 7 mln netto i problem jest taki że na Rabiocie dało się to robić bo dekret obowiązywał. Teraz już tego nie na więc nie będzie zniżki.
Nie chcę mi się wierzyć że ktokolwiek w klubie dostanie lepszy kontrakt od Bremera. Plus sam David ma chcieć 10 mln za podpis.
Vlahovic we Fiorentinie - 0.47 goli bez karnych na 90 minut. W juve - 0.44Michael_M pisze: ↑23 grudnia 2024, 20:54 Wiesz dużo osób się też podnieca Davidem bo ma wysoką wartość na TM. A w tym sezonie ok ma 17 goli ale 8 to gole z karnego. Prawie połowa. To te umiejętność jasna sprawa, ale nie wiem czy tego nam trzeba. Domyślam się że jak klub miałby wybierać to jednak wezmą tego Zirkzee bo on zwyczajnie działa w układance Motty.
Najbijający staty na karnych David w Lille - 0.44...
Więc wystarczy że potrafi dobrze przyjąć piłkę albo odegrać, a jużb będziemy do przodu sportowo. A do tego finansowo.Paya pisze: Vlahovic we Fiorentinie - 0.47 goli bez karnych na 90 minut. W juve - 0.44
Najbijający staty na karnych David w Lille - 0.44...
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"