Serie A 24/25 (11): Udinese 0-2 JUVENTUS FC
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Vlaho ma jednak, rzekomo, grać. Oby Danilo faktycznie nie wyszedł w 1 składzie.
I znowu Yildiz na skrzydle
I znowu Yildiz na skrzydle

- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Gonzales w zeszłym sezonie 29 meczy na 38 w Serie A. Gorzej było w roku poprzednim, gdzie miał kilka kontuzji.dimebag11 pisze: ↑02 listopada 2024, 09:11Akurat wiele osób tutaj było mądrych przed szkodą i pisało żeby przykładowo nie brać tego Nico Gonzaleza na wypożyczenie z obowiązkiem wykupu, bo gość ma obfitą kartotekę urazów i u nas też będzie więcej się leczył niż grał. Giuntoli bawił się w jakąś gierkę z wypchnięciem Szczęsnego i sprowadzeniem Di Gregorio, gdy Wojtek na spokojnie mógł dograć obecny sezon i odejść sobie na emeryturę. Może i były bramkarz Monzy w takim wypadku nie trafiłby wtedy do Juve, ale gość jest zwykłym przeciętniakiem i za 13-15 mln € z pewnością znaleźlibyśmy kogoś na jego poziomie. Nasz DS całe okienko targował się o tego Koopa, który ponoć od początku był naszym celem nr 1, aby w ostateczności ugrać ze 3 mln €, ale w zamian dostać już po rozpoczęciu sezonu zawodnika niezgranego z resztą drużyny i nieprzygotowanego fizycznie z uwagi na to, że nie trenował z Atalantą. Ponadto niezrozumiałe są decyzje odnośnie odesłania na wypożyczenie zarówno Ruganiego jak i Djalo skoro nie wzięliśmy nikogo w ich miejsce na rezerwę na ŚO, a co gorsza wypchnęliśmy jeszcze tego młodziana Facundo Gonzaleza, który mógłby w jakiś sposób zapełnić lukę po ich odejściu. Już nie wspominając o braku zawodnika do podstawowego składu na lewe skrzydło (chociaż akurat moim zdaniem decyzja o wypchnięciu Chiesy była słuszna, bo raz że gość jak widać ma problemy z przygotowaniem fizycznym, a dwa to za rok odszedłby za darmo) oraz zmiennika dla Vlaho (gdy Milik połamał się na dłużej niż zwykle).Elohi pisze: ↑02 listopada 2024, 06:42No taa, bo Liverpool ma taki pożytek z Chiesy, że ło Cię Panie...
Drużyna jest w budowie, owszem Mercato nie było kompletne, ale teraz my, Polacy, jesteśmy dopiero mądrzy po szkodzie. Sezon długi, trzeba być cierpliwym i ciułać punkty. Jeśli strzelimy pierwsi to wygramy.
Ciekawe czy Danilo i Vlaho wyjdą w podstawie![]()
Co do Ruganiego zgoda - do tej pory nie rozumiem tej decyzji. Powinien chłopak zostać.
Zamiana Szczęsnego na Di Gregorio miała miejsce z przyczyn czysto finansowych. Póki co Włoch, wg mnie, pokazuje że można na niego liczyć. Będzie solidnym bramkarzem.
Na lewe skrzydło Motta chciał Yildiza. Ale skrzydłowych akurat mamy sporo. Szkoda tylko, że większość preferuję prawą flankę.
W lecie miała miejsce rewolucja kadrowa, a takowa wymaga czasu na zgranie plus dodatkowych zmian kosmetycznych, które może nastąpią już w zimie.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
W końcu są trzy punkty w lidze. Dobra pierwsza połowa i słaba druga. Biorę jednak pod uwagę, że po dobrym wyniku w pierwszej połowie, biorąc pod uwagę mecz z Lille w tygodniu, zaczęliśmy się w drugiej połowie trochę oszczędzać. Niestety w dalszym ciągu bardzo słabo Koopmeiners. Póki co duże rozczarowanie, a zmarnowana okazja na końcu nawet nie wymaga komentarza. Teraz oby udało się wyciągnąć trzy punkty w LM po wpadce z VFB, ale łatwo nie będzie.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
Fajnie, że wygrana i to do zera. Nawet przyjemna pierwsza połowa.
Ale druga to już niestety kryminał i que farto, że nie straciliśmy minimum 1 bramki.
Na plus: Savona (MOTM), Yildiz, Thuram, Loca (z 1 połowy, ale i tak bilans na plus)
Na minus: Koopmeiners, Di Gregorio, Weah
A teraz czas na wylanie pomyj na kilku, bo chwalić to mi się przesadnie nie chce.
Koopmeiners, za 60mln, jako najdroższy pomocnik Serie A, wygląda jak dziecko we mgle warte 5mln przy dobrych wiatrach. Umie podać długą piłkę - fajnie, ale od piłkarza ustawionego na #10 wypadałoby też oczekiwać więcej podłączania się pod akcje w formie innej niż stanie 5m od Vlaho (w 1 połowie było to BARDZO widoczne), lepszego wykończenia czy też użyteczności drugiej nogi niż dominująca. To nie jest młodzik. Kupiliśmy za 60mln kota w worku z systemu Atalanty a nie przygotowanego, gotowego topa. Oby się ogarnął.
Di Gregorio, jak na razie pokazuje dlaczego dopiero w wieku 25 lat pojawił się w Serie A. Jego dzisiejsze wyjścia przyprawiały mnie o szybki wzrost ciśnienia, dwa razy się zderzył z kimś i to z naszego zespołu, gdyby nie to lekkie popchnięcie na Gattim przy nieuznanym golu i tak by się według mnie zderzyli i tak. Obronił tylko i wyłącznie to co miał obronić, żadna interwencja nie była wyjątkowa. Mityczna wybitna gra nogami po raz kolejny daje... absolutnie zero owoców.
A na Weaha to mi się nawet nie chce jakoś mocno gadać, on ciągle gra mniej więcej tak samo.
Ale druga to już niestety kryminał i que farto, że nie straciliśmy minimum 1 bramki.

Na plus: Savona (MOTM), Yildiz, Thuram, Loca (z 1 połowy, ale i tak bilans na plus)
Na minus: Koopmeiners, Di Gregorio, Weah
A teraz czas na wylanie pomyj na kilku, bo chwalić to mi się przesadnie nie chce.
Koopmeiners, za 60mln, jako najdroższy pomocnik Serie A, wygląda jak dziecko we mgle warte 5mln przy dobrych wiatrach. Umie podać długą piłkę - fajnie, ale od piłkarza ustawionego na #10 wypadałoby też oczekiwać więcej podłączania się pod akcje w formie innej niż stanie 5m od Vlaho (w 1 połowie było to BARDZO widoczne), lepszego wykończenia czy też użyteczności drugiej nogi niż dominująca. To nie jest młodzik. Kupiliśmy za 60mln kota w worku z systemu Atalanty a nie przygotowanego, gotowego topa. Oby się ogarnął.
Di Gregorio, jak na razie pokazuje dlaczego dopiero w wieku 25 lat pojawił się w Serie A. Jego dzisiejsze wyjścia przyprawiały mnie o szybki wzrost ciśnienia, dwa razy się zderzył z kimś i to z naszego zespołu, gdyby nie to lekkie popchnięcie na Gattim przy nieuznanym golu i tak by się według mnie zderzyli i tak. Obronił tylko i wyłącznie to co miał obronić, żadna interwencja nie była wyjątkowa. Mityczna wybitna gra nogami po raz kolejny daje... absolutnie zero owoców.
A na Weaha to mi się nawet nie chce jakoś mocno gadać, on ciągle gra mniej więcej tak samo.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Koop to takie nie wiadomo co, raz się cofa do głębi, raz jako półskrzydłowy, a innym razem dublowanie innych zawodników. Osobiście też wątpię by wszystkie jego problemy były spowodowane brakiem treningów przed dołączeniem do nas bo do jasnej anielki mamy już listopad. A ten jego strzał na koniec to po prostu magia Vlaho, może to o to chodziło jak pisali że Vlaho i Koop pracują nad współpracąRozgrzany Sturaro pisze: ↑02 listopada 2024, 20:05 Koopmeiners, za 60mln, jako najdroższy pomocnik Serie A, wygląda jak dziecko we mgle warte 5mln przy dobrych wiatrach. Umie podać długą piłkę - fajnie, ale od piłkarza ustawionego na #10 wypadałoby też oczekiwać więcej podłączania się pod akcje w formie innej niż stanie 5m od Vlaho (w 1 połowie było to BARDZO widoczne), lepszego wykończenia czy też użyteczności drugiej nogi niż dominująca. To nie jest młodzik. Kupiliśmy za 60mln kota w worku z systemu Atalanty a nie przygotowanego, gotowego topa. Oby się ogarnął.

- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Meczu niestety nie obejrzałem, ale czy mi się wydaje, czy to pierwszy raz od czterech spotkań, gdy Danilo nie gra większości spotkania i nagle mamy zero z tyłu? Po skrótach widzę, że Udinese miało swoje szanse, ale kiedy capitano nie ma na murawie, to nawet los nam zaczyna sprzyjać...
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Cieszą trzy punkty, cieszy zero z tyłu. Kolejna cegiełka w budowaniu nowego Juve.
Martwi w dalszym ciągu mizerna postawa Koopa i ilość stwarzanych sytuacji mimo bardzo wyraźnej różnicy w posiadaniu piłki. Można psioczyć na Vlaho, ale on równie mocno może narzekać na swoich kolegów, bo podań ma jak na lekarstwo.
Martwi w dalszym ciągu mizerna postawa Koopa i ilość stwarzanych sytuacji mimo bardzo wyraźnej różnicy w posiadaniu piłki. Można psioczyć na Vlaho, ale on równie mocno może narzekać na swoich kolegów, bo podań ma jak na lekarstwo.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Distant Dreamer Dokładnie. Vlaho i Koop piękna synergia
Dwóch najbardziej wysuniętych zawodników i obaj mają problem z trafianiem do bramki. Więcej oczekiwałbym od gościa za 60mln. Jak na razie dwa najdroższe transfery to mega rozczarowanie. Dziwi mnie czemu Mbangula, tak mało gra kosztem Weah. Ogółem mecz średni, cały czas pełno niedokładności i stra, jakby nawet więcej niż na początku sezonu. Oby to był powrót na zwycięska ścieżkę. W zimę potrzeba środkowego obrońcy, skrzydłowego i napastnika.

Dwóch najbardziej wysuniętych zawodników i obaj mają problem z trafianiem do bramki. Więcej oczekiwałbym od gościa za 60mln. Jak na razie dwa najdroższe transfery to mega rozczarowanie. Dziwi mnie czemu Mbangula, tak mało gra kosztem Weah. Ogółem mecz średni, cały czas pełno niedokładności i stra, jakby nawet więcej niż na początku sezonu. Oby to był powrót na zwycięska ścieżkę. W zimę potrzeba środkowego obrońcy, skrzydłowego i napastnika.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Dobrze, że udało się wygrać, bo listopad to maraton z dobrymi zespołami, więc o punkty będzie niełatwo.
Cieszy gol Savony. Chłopak jest z nami od juniorów, jest bardzo młody, niech gra w podstawie, popełnia błędy i się uczy, a na pewno to zaprocentuje. Ten sezon i tak jest sezonem przejściowym, więc jest szansa ,,wyhodowania" sobie piłkarza z akademii na lata, który nie będzie chciał od nas odejść.
Koopmeiners to póki co wielkie rozczarowanie, w dodatku zabiera miejsce Yildizowi, który chyba najlepiej się czuję tuż za napastnikiem, a nie na skrzydle.
Yildiz z Conceicao powinni grać blisko siebie. Wczoraj ich wymiana podań pokazała próbkę możliwości, którą mogliby nas raczyć, gdyby tylko grali blisko, a nie rozrzuceni na obu skrzydłach.

Cieszy gol Savony. Chłopak jest z nami od juniorów, jest bardzo młody, niech gra w podstawie, popełnia błędy i się uczy, a na pewno to zaprocentuje. Ten sezon i tak jest sezonem przejściowym, więc jest szansa ,,wyhodowania" sobie piłkarza z akademii na lata, który nie będzie chciał od nas odejść.
Koopmeiners to póki co wielkie rozczarowanie, w dodatku zabiera miejsce Yildizowi, który chyba najlepiej się czuję tuż za napastnikiem, a nie na skrzydle.
Yildiz z Conceicao powinni grać blisko siebie. Wczoraj ich wymiana podań pokazała próbkę możliwości, którą mogliby nas raczyć, gdyby tylko grali blisko, a nie rozrzuceni na obu skrzydłach.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Moim zdaniem Koop jest wystawiany zbyt wysoko. Wczoraj było to dobrze widać jak Udine się broniło. Locatelli wyprowadzał piłkę, a Holender stał w linii z Vlahoviciem. Tak ustawiony nie ma wpływu na grę.