Thiago Motta
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Najpierw to nie traćmy bramek, utrzymujmy sie przy piłce, a później przyjdzie czas na finezję.
Na chwile obecną, to jesteśmy w obronie bardzo solidni, a sposób np. w jaki wychodziliśmy z pod presji Napoli był wręcz piękny. Meczu nie wygraliśmy, ale przez moment nie czuć było zagrożenia.
Ja poczekam na rezultat do połowy sezonu.
Na chwile obecną, to jesteśmy w obronie bardzo solidni, a sposób np. w jaki wychodziliśmy z pod presji Napoli był wręcz piękny. Meczu nie wygraliśmy, ale przez moment nie czuć było zagrożenia.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Z poczekaniem- rozsądnie, ale troche zabawne, że to za co krytykowało się Maxa, to teraz za to chwali się innego trenera. 'Adrian27th pisze: ↑26 września 2024, 22:22 Najpierw to nie traćmy bramek, utrzymujmy sie przy piłce, a później przyjdzie czas na finezję.
No ale ok dobrze, że chociaż zaczęto doceniać aspekt gry defensywnej. Ja czekam na więcej Thurama, bo to jest potwór w tym aspekcie, a i potrafi zagrać kozacką piłkę do napadziora, czy wykorzystać swoje długie nogi podczas kontry
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Jesteś trollem i ok, ale nie bądź dodatkowo sadystą i nie każ czytać komuś 100 razy twoich głupot. Motta broni zupełnie inaczej niż Allegri a ty spłyciłeś to do tego, że jeden i drugi dba o defensywę.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Oldfan
- Juventino
I znów atakujesz,wyzywasz ....
Czytalem nie raz jak cie wyjasniano na czacie, sam z Cambiaso,McKennim i kilkoma cie wyjasnilem, bo nie ogladales jak grali, bo byl Max, ale na bazie cyferek chciales zablysnac ...
Zastanow sie nad soba malutki i przestan tak atakowac. Wyjasnij komus czym niby rozni sie ta obrona. Bardzo mnie to ciekawi

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czyli z jednej strony przyznajesz, że w sumie należałoby poczekać z osądami, bo Motta dopiero nadaje kształt tej drużynie, a z drugiej strony jednak sobie śmieszkujesz i jakoś tam tego Mottę osądzasz po kilku kolejkach, porównując jego pracę do dokonań Maksa po trzech latach budowania drużyny. Ty to jesteś as, Oldfan.
PS. To oczywiście moje subiektywne zdanie, ale spośród dotychczasowych sześciu meczów Motty trzy spotkania oglądałem z jakąś przyjemnością. Natomiast jeśli chodzi o kadencję Allegriego, to na palcach jednej ręki policzyłbym mecze, podczas których nie chciałem sobie wydłubać oczu w trakcie oglądania.
- Oldfan
- Juventino
Przeczytaj jeszcze raz. Śmieszkuje z pewnych uzytkownikow, ktorzy nie doceniali gry obronnej, a wrecz ja wysmiewali, a teraz wyciagaja ten arguemnt broniac Motty.vitoo pisze: ↑27 września 2024, 13:49Czyli z jednej strony przyznajesz, że w sumie należałoby poczekać z osądami, bo Motta dopiero nadaje kształt tej drużynie, a z drugiej strony jednak sobie śmieszkujesz i jakoś tam tego Mottę osądzasz po kilku kolejkach, porównując jego pracę do dokonań Maksa po trzech latach budowania drużyny. Ty to jesteś as, Oldfan.
PS. To oczywiście moje subiektywne zdanie, ale spośród dotychczasowych sześciu meczów Motty trzy spotkania oglądałem z jakąś przyjemnością. Natomiast jeśli chodzi o kadencję Allegriego, to na palcach jednej ręki policzyłbym mecze, podczas których nie chciałem sobie wydłubać oczu w trakcie oglądania.
Warto jednak zauwazyc, ze obecna kadra Juve jest prawie 200 milionów więcej warta, wiec nie bede czekal 3 lata na oceny. 1 sezon przejsciowy, ale awans do LM musi byc, a jak nie trener poleci.
Tyle bylo gadania o schematach,grze ofensywnej, a poki co jest mizeria w tym temacie.
- jurson09
- Juventino
@Oldfan Pierwsza kadencja Maxa była bardzo dobra i zabrakło tam tylko tej nieszczęsnej LM. To czy się komuś podobał styl czy nie to kwestia gustu bo wyniki przemawiały same za siebie. Jednak drugiej kadencji nie da się nijak obronić bo jeden Puchar Włoch można traktować jedynie jako akt godnego lecz nieuniknionego rozstania.
Motta to zupełnie inna bajka i to, że nie tracimy bramek jest zasługą tego, że w końcu potrafimy przejmować kontrolę w środku pola. Za Maksa była to raczej obrona Częstochowy w okolicy pola karnego. Na tym etapie to czego nabardziej brakuje drużynie to skuteczności Vlaho, która mam nadzieję się pojawi. Nikt nie ma jednak szklanej kuli żeby przewidzieć, w którym kierunku się ta drużyna rozwinie.
Motta to zupełnie inna bajka i to, że nie tracimy bramek jest zasługą tego, że w końcu potrafimy przejmować kontrolę w środku pola. Za Maksa była to raczej obrona Częstochowy w okolicy pola karnego. Na tym etapie to czego nabardziej brakuje drużynie to skuteczności Vlaho, która mam nadzieję się pojawi. Nikt nie ma jednak szklanej kuli żeby przewidzieć, w którym kierunku się ta drużyna rozwinie.
Juve per sempre sara...!!!!
- Oldfan
- Juventino
No presing za Motty wygląda fajnie. Co do Vlaho to ekipa musi mu tworzyć sytuacje. Mi nawet nie o same wyniki chodzi, ale o styl. Co innego zremisować cisnąć caly mecz, mając pecha- jakieś słupki poprzeczki, a co innego grać tak jak ostatnio, albo z Roma... Tak czy siak cel minimum awans do LM, a wcale tak łatwo może moe być(ścisk może być niesamowity).jurson09 pisze: ↑27 września 2024, 17:20 @Oldfan Pierwsza kadencja Maxa była bardzo dobra i zabrakło tam tylko tej nieszczęsnej LM. To czy się komuś podobał styl czy nie to kwestia gustu bo wyniki przemawiały same za siebie. Jednak drugiej kadencji nie da się nijak obronić bo jeden Puchar Włoch można traktować jedynie jako akt godnego lecz nieuniknionego rozstania.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
A czy to wina Motty, że Allegri w 3 lata spuścił w kiblu wartość drużyny? Nie wiem co ma piernik do wiatraka

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Jakby ktoś pytał to jak Max przychodził kadra była 70mln więcej warta niż ta obecna.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak, to wina Allegriego że Arthur nie jest już warty 80 milionów
A, i to też wina Allegriego że kupiliśmy napastnika ze skillsetem wartym góra 40 baniek za 80.
- Oldfan
- Juventino
Do tych wszystkich co tak piszą jak to i tak nie jest lepiej niż było i zupełnie zakłamują prawdę
Juventus jest obecnie:
•19. w lidze w dużych szansach bramkowych (5)
•17. w lidze pod względem kontaktów w polu karnym rywala (81)
•14. w lidze pod względem strzałów celnych na mecz (3,4)
•18. w lidze pod względem xG (4,2)
•12. w lidze pod względem pressingu (PPDA 13,1)
Nawet ten efekt miotły nie działa, a już nie mówią o jakiś schematach, albo myśli trenera
Juventus jest obecnie:
•19. w lidze w dużych szansach bramkowych (5)
•17. w lidze pod względem kontaktów w polu karnym rywala (81)
•14. w lidze pod względem strzałów celnych na mecz (3,4)
•18. w lidze pod względem xG (4,2)
•12. w lidze pod względem pressingu (PPDA 13,1)
Nawet ten efekt miotły nie działa, a już nie mówią o jakiś schematach, albo myśli trenera
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Czy wszystko wygląda tak jak bym chciał? Póki co jeszcze nie, ale porównywanie Maca do Motty po paru spotkaniach... To tylko jego fanboye mogą to robić. Powiem tylko tyle, na wszystkie nasze rozegrane mecze w tym sezonie, połowę oglądało mi się z przyjemnością, druga połowa była dosyć mizerna, choć i tak pod pewnymi względami wyglądało to lepiej niż u Maxa. Ile dobrych spotkań mogłem obejrzeć pod wodzą Allegriego w sezonie? Parę? Więc chyba różnica widoczna gołym okiem, a nawet w tych gorszych, to co jest na duży plus, pressing, gramy wyżej, wychodzi spokojnie z piłką spod własnego pola karnego. Problemem póki co dalej największym jest sama ofensywa, gdzie dalej jeszcze jest mnóstwo do poprawy. Liczę jednak, że jak skład się zgra, załapie taktykę Motty, to będzie tylko lepiej.
Co pokażę Motta to zobaczymy finalnie na koniec sezonu, a to i tak sezon który musi poświęcić na budowę sezonu pod siebie. Dla Maxa trzy sezony to było za mało, a Motta ma deklarować rywali już od startu. Jeśli za dwa - trzy miesiące sytuacja nie zacznie ulegać poprawie, to wtedy można będzie zacząć się martwić, że nie do końca wszystko idzie zgodnie z planem. Póki co czekam jak się to rozwinie, a niektórzy niech dalej płaczą za Maxem. Na szczęście to już przeszłość. Allegri był musowo do zmiany, czy Motta to odpowiedni kandydat na zastępstwo, to czas pokaże, ale zmiana była potrzebna. A tu dalej dyskusja jakbyśmy mogli decydować tylko między Maxem, a Mottą i ewentualne niepowodzenie Thiago miałoby oznaczać, że zwolnienie Allegriego było błędem. Nie było, zdecydowanie, pora była go pogonić. Liczę, że Motta da radę, a nie to będzie trzeba szukać dalej.
Co pokażę Motta to zobaczymy finalnie na koniec sezonu, a to i tak sezon który musi poświęcić na budowę sezonu pod siebie. Dla Maxa trzy sezony to było za mało, a Motta ma deklarować rywali już od startu. Jeśli za dwa - trzy miesiące sytuacja nie zacznie ulegać poprawie, to wtedy można będzie zacząć się martwić, że nie do końca wszystko idzie zgodnie z planem. Póki co czekam jak się to rozwinie, a niektórzy niech dalej płaczą za Maxem. Na szczęście to już przeszłość. Allegri był musowo do zmiany, czy Motta to odpowiedni kandydat na zastępstwo, to czas pokaże, ale zmiana była potrzebna. A tu dalej dyskusja jakbyśmy mogli decydować tylko między Maxem, a Mottą i ewentualne niepowodzenie Thiago miałoby oznaczać, że zwolnienie Allegriego było błędem. Nie było, zdecydowanie, pora była go pogonić. Liczę, że Motta da radę, a nie to będzie trzeba szukać dalej.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.