Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2024, 22:02

Wreszcie się coś dzieje. Ciekawe która dwójka skrzydłowych z trójki Nico, Sancho, Francisco jest naszym priorytetem, bo chyba nie wszyscy i Koop :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 00:25

Jeśli faktycznie blisko nas Nico i dość prawdopodobny zdaje się Sancho to nie wiem co w tym równaniu robiłby Conceicao, bo nie chce się wierzyć w przyjście aż 3 skrzydłowych (z drugiej strony jeśli odejdą Chiesa i Kostić, na co się zanosi, rzekomo nie można tego wykluczać).

Ciekaw jestem jak się zakończy telenowela z Koopem, przy czym mam wątpliwości czy relacje piłkarza i obecnego klubu są do odratowania i intuicja podpowiada, że transfer ten mógłby dojść do skutku na ostatniej prostej przez końcem okna.

Ewentualne pozyskanie Koopa + Sancho + Nico byłoby dla mnie niesamowitym zwieńczeniem okna i na papierze mielibyśmy naprawdę bardzo mocną pakę. Zobaczymy jak się potoczy tych kilka ostatnich dni mercato, temat fascynujący i trudno się nie ekscytować nawet zdając sobie sprawę ze skali trudności realizacji takich planów. Nie pamiętam zresztą, kiedy w przeszłości dokonywaliśmy tak poważnych ruchów w tak późnej fazie.

Hipotetycznie następujący skład podobałby mi się bardzo (fantamercato): DiGre - Cambiaso, Gatti, Bremer, Kalulu - Luiz, Thuram - Yildiz, Koop, Sancho - Vlaho.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 00:36

Ja się zastanawiam nad pewną zależnością:
Otóż kolejny raz media nie przewidują Danilo w 1. jedenastce i to pomimo kontuzji Weah'a.
Danilo, który zarabia 4. najwyższą pensję w naszym zespole, jednocześnie ma w kontrakcie zapis o przedłużeniu o rok, w przypadku liczby występów.

Nie wiem, czy czasem Giuntoli i Motta nie próbują po cichu wypchnąć Danilo, a przynajmniej w perspektywie nie przedłużać jego pobytu w klubie. Wtedy potrzebowalibyśmy PO w miejsce brazylijczyka. Rolę tę mógłby spełniać Weah, jeśli miałby być 3. w kolejce do gry na prawym skrzydle. Stąd możliwe nawet 3 transfery na skrzydła.

No i Nico G. mógłby pełnić opcję na atak w przypadku kontuzji Yildiza/Vlahovicia

Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 00:45

Mehehehe pisze: 24 sierpnia 2024, 00:36 Ja się zastanawiam nad pewną zależnością:
Otóż kolejny raz media nie przewidują Danilo w 1. jedenastce i to pomimo kontuzji Weah'a.
Danilo, który zarabia 4. najwyższą pensję w naszym zespole, jednocześnie ma w kontrakcie zapis o przedłużeniu o rok, w przypadku liczby występów.

Nie wiem, czy czasem Giuntoli i Motta nie próbują po cichu wypchnąć Danilo, a przynajmniej w perspektywie nie przedłużać jego pobytu w klubie. Wtedy potrzebowalibyśmy PO w miejsce brazylijczyka. Rolę tę mógłby spełniać Weah, jeśli miałby być 3. w kolejce do gry na prawym skrzydle. Stąd możliwe nawet 3 transfery na skrzydła.

No i Nico G. mógłby pełnić opcję na atak w przypadku kontuzji Yildiza/Vlahovicia
Podobno Danilo nie jest w optymalnej kondycji

Fino alla Fine
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 01:09

Na prawą rzekomo przymierzany Kalulu. Odnośnie ataku jako wsparcie może być widziany Weah, a i mamy też Adzicia. Jeśli udałoby się dograć 2 skrzydłowych to nagle mielibyśmy trochę opcji zapasowych, nawet uwzględniając pozostanie Milika w klubie.

Tak pomyślałem - może ten Conceicao to jedynie forma zagrywki względem Fiorentiny? Tak, żeby stworzyć pozór posiadania alternatywy dla Nico.

4d1k

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 02:19

Końcówka okienka wydaje się naprawdę ciekawa :snack:

Olbrzymią niespodzianką będzie dla mnie brak transferu Koopmeinersa. Podobnież jesteśmy blisko ściągnięcia Sancho (który właściwie musi gdzieś pójść- to pojednanie z Ten Hagiem wydaje się być pozorne). Dodatkowo pozostali dwaj (a właściwie trzej) zawodnicy o których się w naszym kontekście mówi nie jest powoływanych na mecze swoich drużyn, tj. Nico, Conceicao oraz Sterling. Dzisiaj został jeszcze wspomniany Skriniar, ale nie wydaje mi się możliwe, abyśmy przy tak wielu celach ofensywnych rozmyślali jeszcze nad zmianami w obronie.

Dalej jest sporo problemów w kwestiach transferów wychodzących. Udało się rozwiązać sytuacje z McKenniem, raczej tak jak nie zakładaliśmy na początku, ale jest ten temat załatwiony. Chiesa lada chwila również nas najpewniej opuści. Nadal jednak mamy niechcianych przez nas Djalo, Facundo, De Sciglio, Arthura, Kosticia i w jakimś tam stopniu też Milika.
O Djalo mówi się w kontekście Porto, Artura i Kosticia łączy się z Fiorentiną, a Facundo tak właściwie może chyba wrócić do NextGen. Teoretycznie mamy interes zarówno z Porto, jak i z Fiorentiną, choć patrząc jak wyszły nam transakcje wiązane w tym okienku, to było to średnio. Właściwie udało się to wykonać tylko w przypadku Luiza, a i tak nie poszło tak jak myśmy chcieli.
O De Sciglio czytałem coś w kontekście jakiegoś słabszego zespołu włoskiego (Como chyba?), ale kiepsko to widzę, może w ostatniej chwili ktoś będzie na tyle zdesperowany, że weźmie go. Co prawda zagra prawdopodobnie kilka meczów w sezonie, ale jakiś poziom zaprezentuje :prochno:
Milik dla mnie może zostać, jako zmiennik będzie odpowiedni. Zobaczymy, czy będą tu jakieś ruchy czy nie, choć myślę że raczej nie.

Jeżeli uda nam się ściągnąć do końca okienka Koopmeinersa, Conceicao/Nico oraz Sancho, to będę uważał takie okienko za na naprawdę rewelacyjne. Więcej niż trzy wzmocnienia będę traktował w ramach dużych niespodzianek. Został tydzień, a wiele problemów jest z nami od początku okienka. Trudno uwierzyć, że wszystkich się pozbędziemy... niestety.

Początek okienka super- Luiz i Thuram to mocne transfery IN. Jeżeli wierzyć doniesieniom, to końcówka jednak będzie jeszcze mocniejsza. Aż trudno uwierzyć w to, wszak temat transferów, które nie doszły do skutku jest od tygodni. Koopmeiners i Nico co tydzień mają już podpisywać z nami kontrakt, a tymczasem to się nie dzieje. Cieszę się, że to w końcu ostatni tydzień.

tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 04:23

mrozzi pisze: 24 sierpnia 2024, 00:25 Jeśli faktycznie blisko nas Nico i dość prawdopodobny zdaje się Sancho to nie wiem co w tym równaniu robiłby Conceicao, bo nie chce się wierzyć w przyjście aż 3 skrzydłowych (z drugiej strony jeśli odejdą Chiesa i Kostić, na co się zanosi, rzekomo nie można tego wykluczać).

Ciekaw jestem jak się zakończy telenowela z Koopem, przy czym mam wątpliwości czy relacje piłkarza i obecnego klubu są do odratowania i intuicja podpowiada, że transfer ten mógłby dojść do skutku na ostatniej prostej przez końcem okna.

Ewentualne pozyskanie Koopa + Sancho + Nico byłoby dla mnie niesamowitym zwieńczeniem okna i na papierze mielibyśmy naprawdę bardzo mocną pakę. Zobaczymy jak się potoczy tych kilka ostatnich dni mercato, temat fascynujący i trudno się nie ekscytować nawet zdając sobie sprawę ze skali trudności realizacji takich planów. Nie pamiętam zresztą, kiedy w przeszłości dokonywaliśmy tak poważnych ruchów w tak późnej fazie.

Hipotetycznie następujący skład podobałby mi się bardzo (fantamercato): DiGre - Cambiaso, Gatti, Bremer, Kalulu - Luiz, Thuram - Yildiz, Koop, Sancho - Vlaho.
Wygląda to tak, że w przypadku gdy Atalanta nie sprzeda Koopmeinersa to ściągniemy 3 skrzydłowych a Yldiz zostanie przesunięty na 10. Nie zdziwiłbym się gdyby Giuntoli w ten sposób chciał zagrać na nosie Atalancie. Za rok sami będą prosić by od nich kupić Koopmeinersa albo będą go wypychać gdzie się tylko da.... za dużo niższe pieniądze niż im teraz Juve oferuje.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 08:08

Znając "dziwne" ustawienia Motty, nie zdziwiłbym się gdybyśmy grali nie 1-4-2-3-1 a 1-3-2-4-1 -Di Gregorio(Perin) Kalulu(Danillo)-Bremer-Gatti - Thuram- D. Luiz(Locatelli)-Sancho(Weah)-Koop(McKennie)-Yildiz-Nico(Cambiasso)-Vlaho - tak wyjściowo, fazie obronnej 5-4-1, gdzie Luiz i Thuram schodzą do obrony, a w fazie ataku nawet 3-2-2-2-1, mi to jeżeli chodzi o nasz skład, obdarowanie 10 Yildiza który świetnie czuje się pod Vlaho i tak usilne ściąganie Koopa, ściąganie aż 3 skrzydłowych poprosu pasuje.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 09:12

Zawsze śmieszą mnie te angielskie ploty nie mające pojęcia o włoskich realiach

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 09:42

mrozzi pisze: 24 sierpnia 2024, 01:09 Tak pomyślałem - może ten Conceicao to jedynie forma zagrywki względem Fiorentiny? Tak, żeby stworzyć pozór posiadania alternatywy dla Nico.
Ja się zastanawiam czy czasem Gonzalez to nie byłą zagrywka względem Atalanty. Początkowo się mówiło o zainteresowaniu Argentyńczykiem ze strony La Dei, my dołączyliśmy później.

Powstała z tego zresztą kolejna logika, podawana przez guru i dziennikarzy (chyba Albanese) - nie zamykamy Koopa teraz, żeby nie dawać Atalancie hajsu na transfer ;)

Musiałbym również poszperać w sieci, ale nie wiem, czy nazwisko Portugalczyka nie pojawiło się przed Nico Gonzalez'em.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 10:18

Mehehehe pisze: 24 sierpnia 2024, 09:42
mrozzi pisze: 24 sierpnia 2024, 01:09 Tak pomyślałem - może ten Conceicao to jedynie forma zagrywki względem Fiorentiny? Tak, żeby stworzyć pozór posiadania alternatywy dla Nico.
Ja się zastanawiam czy czasem Gonzalez to nie byłą zagrywka względem Atalanty. Początkowo się mówiło o zainteresowaniu Argentyńczykiem ze strony La Dei, my dołączyliśmy później.

Powstała z tego zresztą kolejna logika, podawana przez guru i dziennikarzy (chyba Albanese) - nie zamykamy Koopa teraz, żeby nie dawać Atalancie hajsu na transfer ;)
A na koniech wyr*cha nas i Atalanta i Fiorentina :prochno:

Dawniej Virus[Mauro].
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 11:15

A niech r*cha. Kupmy tego Sancho i Kąsensio i lejmy na te viole i atlanty 😉

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 12:21

Hed pisze: 24 sierpnia 2024, 11:15 A niech r*cha. Kupmy tego Sancho i Kąsensio i lejmy na te viole i atlanty 😉
Dokładnie. Jak ogarniemy ich dwóch, to Atalanta i Fiora będą widzieć, że Niw ma ciśnienia z naszej strony. Widać jednak ze te wszystkie transfery są skomplikowane i kluby nie chcą iść zbytnio na ugodę.

Porto cwaniaczki. Gdyby Conceicao zagrał dobry sezon to mogliby go sprzedać za większe pieniądze.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 12:34

Nie za bardzo wierzyłem w te plotki o Conceicao, ale nie ukrywajmy to powinien być nasz nr 1, to jest najbardziej uniwersalny z całej czwórki i spokojnie ogarnie wszystkie 3 pozycje w ataku. Gdyby przyszedł on i Sancho to byłbym mega ukontentowany.

piterjuve

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2024, 15:36

DeLigt na ławie, Skriniar poza planami trenera, Calafiorego również nie widzę w składzie Arsenalu, ciekawe.. Wszyscy grube pieniądze zarabiają, za jeszcze większe przeszli do nowych klubów. Wniosek na tę chwilę jest taki, że jednak aż takimi tuzami nie są, na jakich są kreowani lub sami siebie kreują.
Może więc dobrze, że Juve nie licytował się ws. Calafiorego, może też dobrze, że pozbył się DeLigta dwa lata temu.

Zablokowany