Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Armin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 15:05

ItalJuve to była zawsze najrozsądniejsza opcja i stabilizacja. Mało Włochów przebiera nogami na myśl o zagranicznym transferze, a coby nie mówić to Juventus, na Półwyspie Apenińskim, wciąż pozostaje docelowym kierunkiem dla większości piłkarzy. Rzecz jasna zawsze może się trafić ktoś taki jak Chiesa, kto tłustą wypłatą będzie chciał drenować finanse klubu, ale to są wyjątki. Dzięki temu unikniemy odpływu najemników takich jak De Ligt, czy Coman, którzy za chwilę zaczną dopominać się przenosin do lepszej ligi albo bardziej opłacalnego klubu.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 16:19

Mehehehe pisze: 21 sierpnia 2024, 13:28 3) Możemy zakończyć okno z najlepszą pierwszą 11. w lidze, gdzie centralnym punktem będzie gwiazda ligi zabrana od rywala. Jak widać stać nas, zwłaszcza po wypchnięciu szrotu do Romy, AV i innych klubów ciągle czyhających na Chiesę, Arthura czy MDSa.
Nie, nie możemy, choć jak paru zobaczy u nas Koopa to uzna go za mesjasza, i będzie liczyła, które scudetto zdobędziemy. Będę z :snack: obserwował sobie w dalszej części sezonu jak oczekiwanie są weryfikowane na realistyczne. Z satysfakcją.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 17:21

Niektórzy malkontenci to naprawdę muszą mieć smutne życie… nic tylko narzekać…
Ja się bardzo cieszę, że już Allegriego u nas nie ma, podobnie Rabiota. Z optymizmem patrzę w przyszłość bez betonu. Liczę na TOP4 i CL w przyszłym sezonie, ale oczywiście ściskam kciuki za wszystko co tylko się uda ugrać.

Forza Juve!

tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 18:57

Distant Dreamer pisze: 21 sierpnia 2024, 09:08
marcinek pisze: 21 sierpnia 2024, 06:52 Takie to mamy super asy, które "bezczelnie Giuntoli" sprzedaje i nas osłabia. Takie super talenty że się nawet na ławce w AV nie łapią.
Tyle że ta Aston Villa to klub poziom lub dwa wyżej niż my :prochno:
są na tak wysokim poziomie, że ich nawet Legia leje :D nie wspominając już o tym, że ich najlepszy zawodnik chętnie odszedł do Juve

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 19:47

Gdzieś tam ponownie słychać głosy o Sancho. Tak sobie myślę, że może jest on planem B gdyby nie udało się sprowadzić Gonzaleza a tym bardziej Koopmeinersa. W kwestii pierwszego z nich sprawa jest oczywista i nie trzeba wyjaśnień, natomiast odnośnie do drugiego, to być może Yildiz zostałby na stałe przesunięty na pozycję Holendra, a na jego miejsce wszedłby właśnie Sancho. Gonzalez oraz Sancho na skrzydłach plus Yildiz wraz z obecnie dostępnymi do środka pola i w sumie ofensywa wyglądałaby solidnie. Warunek jest jednak taki, że dwóch z tych trzech zawodników musiałoby do nas trafić.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 19:49

tom_gru pisze: 21 sierpnia 2024, 18:57
marcinek pisze: 21 sierpnia 2024, 06:52 Takie to mamy super asy, które "bezczelnie Giuntoli" sprzedaje i nas osłabia. Takie super talenty że się nawet na ławce w AV nie łapią.
są na tak wysokim poziomie, że ich nawet Legia leje :D nie wspominając już o tym, że ich najlepszy zawodnik chętnie odszedł do Juve
A no tak, przecież legia w sezonie 2016/17 zremisowała z Realem 3:3 a to oznacza że byli na tym samym poziomie :prochno: i doczytaj sobie czemu AV sprzedało Douglasa Luiza.
Gratuluje rozumu

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 19:51

MRN pisze: 20 sierpnia 2024, 19:40
Mehehehe pisze: 20 sierpnia 2024, 19:19 A dzisiaj ptaszki ćwierkają na VS.com, że w najbliższych dniach telenowela może się skończyć (tutaj MRN musiałby potwierdzić jakość tych wiadomości).
Przyjacielu, już mi się nie chce szczerze mówiąc, cokolwiek nie napiszemy to jest źle i powód do śmieszków. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to bo specjaliści są najmądrzejsi ale o tym już mowa była. Giuntoli jest dzbanem i nic tego nie zmieni (już jeden dzban porównuje go do Secco)...brak słów.
A do kogo mam go porównywać?? Do Marotty? Słabe jest wyzywanie od dzbanów. Jeśli ktoś oddaje za darmo 3/4 kadry, wyrzuca zawodników za 0 lub z dopłatą nawet, jedyne wzmocnienia są za grube miliony - 50 Luiz, 20 Di gregorio, 40 ma być gonzalez i 60 Koopmeiners - ciężko to nazwać sensownymi ruchami w kwestii finansowej - Secco wolał kiedyś Poulsena od Xabiego Alonso tłumacząc to rzekomą szybkością duńczyka.. - teraz płacimy najlepszemu bramkarzowi na świecie by odszedł, bo Di gregorio gra lepiej nogami , a mamy dramat na większości pozycji w kwestii głębii składu na miliard razy ważniejszych pozycjach niż bramkarz - co z tego ,że Motta wyciągnie z nich 200% i już gramy lepiej skoro nie da się rozegrać sezonu gdzie mamy Ligę mistrzów, Mistrzostwa świata, Puchar włoch czy Serie A - kilkunastoma zawodnikami. Sportowo wszystko jest uzasadnione, ale finansowo i strategicznie to wszystko jest śmiechu warte. Fakt ,że oddajemy zawodników za grosze lub za darmo jest żałosne. Poprostu. Nie podoba mi się praca Giuntolego. Nie mamy głębi, nie mamy kadry na sezon a juz się zaczął. Mamy 2 kontuzje na starcie głównych zawodników. To jest czysty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - Rugani zarabiajacy malutko, mimo, iż go nigdy nie lubiłem - zawalał nam mecze i bramki tyle razy, robił głupie faule, błędy i potem zespół padał na kolana odchodzi gdy tak naprawdę całą głębią składu w kwestii rezerwowych na pozycji stopera był tylko on... Będę absolutnie mu to wytykał bo tak źle prowadzonego mercato nie pamiętam od czasu wspomnianego Alessio Secco. Prosimy się wręcz o olbrzymie kłopoty i nie będą one winą ani Motty, ani Allegriego - dyrektor sportowy wprowadza trenera regularnie na minę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 20:02

Akurat nie chodziło mi o Ciebie :) ale skoro tak wyszło to przepraszam. Ja już tam usunąłem to określenie więc ja chcesz to zmodyfikuj też swój tekst. Poczekajmy może na koniec mercato i skutki.

Obrazek
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 20:56

Coś pięknego. Zmiana trenera to nasz najlepszy transfer w tym roku.

tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 20:57

Distant Dreamer pisze: 21 sierpnia 2024, 19:49
tom_gru pisze: 21 sierpnia 2024, 18:57
A no tak, przecież legia w sezonie 2016/17 zremisowała z Realem 3:3 a to oznacza że byli na tym samym poziomie :prochno: i doczytaj sobie czemu AV sprzedało Douglasa Luiza.
Gratuluje rozumu
a niby co miałoby świadczyć o tym wyższym poziomie? oświeć mnie bo nie dostrzegam tej różnicy :)
  • może półfinał LKE (czyli poziom Fiorentiny)?
  • albo brak gry w LM (pierwszy awans w historii, który jest głównie zasługą słabego sezonu Chelsea, Man. Utd. i Tottenhamu)?
  • a może to, że za mało znanych i przeciętnych piłkarzy (rezerwowych w swoich reprezentacjach) Maatsena i Onanę wydali ponad 100 mln Euro (co świadczy o głupim wydawaniu pieniędzy a nie o jakieś potędze)?
  • czy to, że ich właścicielem jest jakiś egipski Arab?
Skoro sprzedawali w pośpiechu Douglasa Luiza by spełnić FFP i to za połowę jego wartości (bo wyceny młodziaków z Juve były przecież mocno zawyżone ponad ich realną wartość), to znaczy, że są kolosem na glinianych nogach. Nic nigdy nie osiągnęli i długo nic nie osiągną.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2024, 21:39

Jak już tak brniemy dalej to Wisła była na tym samym poziomie co Barcelona za swojego prime'u bo na Reymonta zmiażdżył ich potężny Cleber. Swoją drogą Legia Warszawa jaka by nie była jest w sumie od wielu lat naszą jedyną miłą odmianą od dostawania wpierdzielu z każdej strony. Ja bym bardziej cieszył się że Legia od czasu do czasu jest w stanie wygrać z najlepszymi, zagrać na wysokim poziomie i ograć 4-drużynę ligi angielskiej i nie doszukiwałbym się tutaj tego, że Aston Villa jest słaba, a poprostu piłka nożna jest tak pięknym sportem, że czasem malutcy są w stanie wejść na swój nad-poziom i straszyć wielkie marki które w danym momencie nie są w stanie wygrać z tak dobrze ułożona drużyna, która ma swój dzień, zawodnicy grają mecz życia itd.. Aston Villa osiągnęła już mega dużo jak na angielskie warunki. Ja się bardzo cieszę i jestem ciekaw co się z ich ekipą stanie - mówienie że 4 miejsce to żadne osiągnięcie jest mega na wyrost patrząc czyim kosztem choćby zostało osiągnięte. Tym tokiem myślenia można dojść do wniosku, że np. Chelsea to klub który nigdy do niczego nie dojdzie bo wydaje głupio kasę choćby w obecnym momencie, Man City też taki był, a są najpotężniejszą angielską drużyną obecnie. Narazie jednak pierwsze wrażenie mam takie jakby to Thuram kosztował 50 baniek a nie Luiz 😀. Oby to było tylko złudzenie 🤣- bo akurat Luizem się jaram niesamowicie.
MRN pisze: 21 sierpnia 2024, 20:02 Akurat nie chodziło mi o Ciebie :) ale skoro tak wyszło to przepraszam. Ja już tam usunąłem to określenie więc ja chcesz to zmodyfikuj też swój tekst. Poczekajmy może na koniec mercato i skutki.
Przeprosiny przyjęte :) . Oj zdecydowanie dużo się jeszcze może wydarzyć. Ja oceniam ogólnie wszystko pod względem sportowym mega pozytywnie - to są zawodnicy których chciałem w Juventusie zdecydowanie. Jedynie Cabal jest niewiadomą ale narazie początkowe wrażenia są pozytywne. Natomiast głębia, brak możliwości modyfikacji pierwszej jedenastki kłuje oczy, a mamy sezon gdzie wracamy do światowej elity i gramy w każdych możliwych klubowych rozgrywkach na najwyzszym poziomie jakie tylko istnieją - Marotta tak nie robił. Zawsze mieliśmy zapchajdziury i to często bardzo pozytywnie je wspominam z perspektywy czasu i tego jak to wygląda teraz. Pamiętam, że potrafiliśmy eliminować Real Madryt ze Sturaro w składzie. 😀. Mieliśmy Padoina na wiele pozycji. Simone Pepe grał w drużynie mistrzowskiej i udało się conte go odmienić. Boję się , że zabraknie wojowników w kluczowych momentach i będzie zgrzyt zębów. I płacz za każdym pominiętym zawodnikiem bo dobrze byłoby go mieć na dany moment niż nie mieć, do tego dochodzi fakt rywalizacji o pozycję - może mieć ona pozytywny wpływ na zawodników takich właśnie jak Chiesa, czy Mckennie, a pal licho nawet Kosticia. Już widać że nowa miotła z dziada Manuela zrobiła zawodnika nagle bardziej odważnego, pełnego entuzjazmu i iskry której tej postaci brakowało w ostatnim czasie. Od Motty - oczekiwałem w duchu poprostu odrestaurowania żołnierzy, wyciągnięcia maksimum i szukania tych elementów które są najpotrzebniejsze. Wciąż liczę że siądą i realnie przemyślą cały sezon od A do Z bo na jakieś empoli, como fajnie byłoby mieć skład b,c który mógłby klepać takie mecze - gdy my będziemy myśleć np. o lidze mistrzów czy mistrzostwach świata. Tak było za najlepszych czasów i myślę że musi tak pozostać. :) Liczę na dobre ruchy i sensowną kadrę na sam koniec okienka oraz po cichu na jakieś odrestaurowania, zaskoczenia lub asy z rękawa Ala młodziutki belg ;). Ostatnio tak dużo emocji było w 2015 gdy człowiek z gówna przyszedł, conte gadał o 10 euro w drogiej restauracji- chciałbym powtórki z rozrywki 😀✌️.

4d1k

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2024, 00:23

piterjuve pisze: 21 sierpnia 2024, 19:47 Gdzieś tam ponownie słychać głosy o Sancho. Tak sobie myślę, że może jest on planem B gdyby nie udało się sprowadzić Gonzaleza a tym bardziej Koopmeinersa. W kwestii pierwszego z nich sprawa jest oczywista i nie trzeba wyjaśnień, natomiast odnośnie do drugiego, to być może Yildiz zostałby na stałe przesunięty na pozycję Holendra, a na jego miejsce wszedłby właśnie Sancho. Gonzalez oraz Sancho na skrzydłach plus Yildiz wraz z obecnie dostępnymi do środka pola i w sumie ofensywa wyglądałaby solidnie. Warunek jest jednak taki, że dwóch z tych trzech zawodników musiałoby do nas trafić.
Poważne źródła mówią o tym, że Sancho nie jest planem B w przypadku niepowodzenia transferu Nico czy też Koopmeinersa, a jest on opcją która jest w przypadku odejścia Fede.

Wszystkie wiarygodne źródła związane z Juventusem transfer Koopmeinersa nie rozważają w perspektywie "czy" a "kiedy". Wydaje się, że musiałaby się stać katastrofa, aby Teun do nas nie dołączył. Musimy jednak uzbroić się w cierpliwość i dopóki nie będzie on potwierdzony, to jest cień szansy, że nie dojdzie ten transfer do skutku.
Nico Gonzalez według wielu źródeł jest również bardzo bliski dołączenia do nas i jeżeli nie będzie on reprezentował naszych barw w następnym sezonie, to będzie spora niespodzianka.
Oba transfery to jest kwestia przepychanek i pokazania jak jesteśmy bardzo na łasce tych, którzy mogą, ale nie muszą ich sprzedać. Finalnie nie do końca mogą oni sobie pozwolić na zatrzymanie za wszelką cenę tych piłkarzy i przed końcem okienka z dużą dozą prawdopodobieństwa będą obaj naszymi zawodnikami. Dopóki jednak tak się nie wydarzy, to jest pewna niepewność.
Sancho to osobny temat. Giuntoli chciał go już zimą, ale wtedy Allegri był przeciwny :prochno: . Jeżeli wierzyć plotkom, to jesteśmy już dogadani zarówno z United, jak i samym piłkarzem. Problemem w tym wypadku pozostaje Chiesa. Federico niestety jest totalnie poza planami Motty i musi odejść. Zarówno z perspektywy swojej kariery, jak i z perspektywy dalszych działań Juventusu na rynku transferowym.

Niestety, ale nasze działania bardzo mocno zostały zweryfikowane na etapie sprzedaży zawodników, którzy są poza naszymi planami.
Brak transferu Szczęsnego do Arabii, odrzucenie oferty Aston Villi przez McKenniego, problemy ze znalezieniem chętnego na Arthura, czy niewielkie zainteresowanie Chiesą. Wszyscy Ci zawodnicy generują olbrzymie koszta, których niestety nie zredukowaliśmy w sposób jaki chcieliśmy. Zakładam, że w utopijnym świecie bylibyśmy w stanie ściągnąć wszystkie nasze opcje A, ale życie nas mocno zweryfikowało i musimy dostosować się do aktualnych warunków. W tym naszym wyidealizowanym świecie nie było nawet Milika, a tymczasem okazuje się, że zarówno Polak, jak i nawet McKennie zostaną na następny sezon. Zaczyna się mówić, że i nawet Kostic jest graczem, który nie jest tak totalnie poza projektem Juventusu i kto wie czy nie zostanie u nas na kolejny sezon.

Transfer Kalulu nie jest może czymś wymarzonym, ale jest to zawodnik, który pokazał że potrafi grać na poziomie absolutnie topowym. Poprzedni sezon stracił na kontuzjach i tylko dlatego trafił do nas na takich warunkach. Huijsena sprzedaliśmy za podobne pieniądze do tych za które możemy kupić Kalulu, a holenderski Hiszpan nawet nie powąchał poziomu jaki reprezentował Kalulu. Calafiori byłby transferem TOP, Todibo również można byłoby uznawać za topowe nabycie, ale Pierre także ma na to potencjał. Jeżeli okaże się, że nie spełnił oczekiwań, to trudno. Pożegnamy się i tyle. Zdecydowanie preferuję jego aniżeli Hermoso, Hummelsa czy innych podstarzałych gwiazdorów. W takiej formie w jakiej go ściągnęliśmy, to jest to transfer który moim zdaniem się broni.

Męczące jest oczekiwanie dzień za dniem, tydzień za tygodniem za transferem Teuna, jednak musimy się uzbroić w cierpliwość i wyczekiwać tego dnia. Dodatkowo Nico, Sancho i nasz skład okazuje się naprawdę bardzo mocny. Dajmy jeszcze szansę udowodnić swoją wartość młodym: Savona, Adic, Rouhi, czy też temu o którym do meczu z Como się niewiele mówiło- Mbangula.

Wierzę, że będzie dobrze!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2024, 01:05

Nico + Sancho + Koop - byłoby to iście imponujące zwieńczenie okna, zwłaszcza że 2 skrzydłowych z uwagi na profil potrzebujemy. Jeśli miałbym wybór to zdecydowanie, bez żadnego wahania wybrałbym Nico oraz Sancho względem pary Chiesa-Soule. Z Barceloną może być trochę przeciągania liny, jeśli chodzi o cenę Włocha (ponoć póki co na stole 10 mln), ale jeśli pozwoliłoby nam to wziąć kogoś nowego, skoro Włoch i tak jest poza projektem, wykreślić go jednocześnie z ksiąg to na miejscu naszych włodarzy długo bym się nad tym nie zastanawiał. Nie mamy za mocnych kart w tej sprawie z uwagi na wygasający niebawem kontrakt, mało imponujące zainteresowanie nim ze strony innych klubów (być może w dużej mierze z uwagi na wysokość ewentualnych zarobków), a konieczność utrzymywania gracza przy wysokim kontrakcie na trybunach i dopuszczenie do odejścia za darmo za rok to porażka na całej linii. Dobrze, że w grze pojawiła się Barcelona i trzymam za powodzenie tych rozmów niemniej niż w przypadku tych dotyczących Koopa.

Swoją drogą jestem mocno zmęczony próbami pozyskania Holendra. Atalanta rzekomo chciałaby Argentyńczyka z Violi, a nagle włączyliśmy się do gry i teraz to my wydajemy się faworytem w wyścigu po jego podpis. Nie zdziwiłbym się, gdyby dodatkowo rozsierdziło to środowisko Bergamo, zwłaszcza przy tych zwolnieniach z treningów samego gracza. Czy jest to dla nas piłkarz niezbędny? Zapewne nie w takim stopniu jak nowi skrzydłowi, koszty zresztą bardzo wysokie, ale klasę ma przednią i z Thuramem oraz Luizem mógłby stworzyć najlepszą linię pomocy w Italii. Mając w teorii i Koopa, i Yildiza szkoda by było sadzać któregoś na ławce (co zresztą trudno by było sobie wyobrazić przy kosztach transferu pierwszego i przekazaniu 10 drugiemu), ale wierzę w Mottę i jego umiejętność ustawienia ich razem na boisku. Przeciwko Como podobały mi się zejścia Turka do środka z lewej strony, myślę mógłby pełnić rolę swego rodzaju wolnego elektronu operującego przy Vlaho.

Sancho to dla mnie najlepsze nazwisko na tę pozycję, które łączy się z nami od samego początku. Wierzę, że przy Motcie pokazałby swój ogromny talent. Pytanie na jakich zasadach miałoby się to odbyć. Jeśli United miałoby pokryć część pensji OK, ale co potem? Mielibyśmy jakąkolwiek opcję wykupu czy traktujemy to jako suche wypożyczenie i raczej opcję przejściową z uwagi na brak pieniędzy i piłkarz na końcu wróciłby do Anglii?

Transfer Kalulu może się sportowo obronić, ale ważne, by dopisywało zdrowie. Tyczy się to zresztą także i Nico.

4d1k

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2024, 01:19

Transfer Sancho byłby świetny również i moim zdaniem.
Aktualne plotki niewiele mówią na temat ewentualnych kosztów. Wspomniane jest, że część wynagrodzenia pokryje United. Mówiło się o zainteresowaniu jego osobą PSG, ale ten temat ucichł i z naszej perspektywy to dobrze. Jesteśmy w stanie więcej ugrać z Manchesterem. Jeżeli United pokrywałoby 30%+ jego pensji, to moim zdaniem fajne warunki. Koniecznie trzeba zawrzeć jakąś opcje wykupu lub obowiązkowego wykupu po spełnieniu pewnych wymagań. Do tej pory pamiętam jak byliśmy bezsilni w przypadku suchego wypożyczenia Moraty (choć wtedy nie do końca żałowałem tej bezsilności).

Opcja wykupu za 50-60 milionów, obowiązek wykupu po stosunkowo trudnych do spełnienia warunkach za 40-50 mln lub po łatwych za 30-40 mln i osobiście byłbym zadowolony z takich warunków.
Tylko jak kwestia jego zarobków po ewentualnym wykupie? Obecnie zarabia on 13 milionów netto? Musiałby sporo zejść z obecnego wynagrodzenia abyśmy mogli go wykupić...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2024, 05:47

Marcin890124 pisze: 21 sierpnia 2024, 20:56 Coś pięknego. Zmiana trenera to nasz najlepszy transfer w tym roku.
Ju are free...piękne.

Jeżeli Koop nie przyjdzie i Yyldiz do środka, to potrzebujemy trzech skrzydłowych.

Wersja Koop, Nico, Sancho wygląda bardzo dobrze 😉

Zablokowany