Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 16:47

Rottweill pisze: 12 sierpnia 2024, 15:22
ice pisze: 12 sierpnia 2024, 12:32 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, takiego lamentu to nie było za Allegro. Który starał się kastrować tą drużynę na każdy możliwy sposób.
Pst, sympatyczny Toskańczyk wykręcił czysto punktowo 4, 4 i 3 miejsce w lidze w sezonach poprzednich, wiadomo jakich. I były to porażki. Dla klubu takiego jak Juventusu choćby rozważanie 'walki o top4' jako celu na sezon jest niedopuszczalne. Przy założeniu rewolucji w kadrze można o mówić o top4 jako absolutnym minimum. To nie Napoli czy Atalanta, nie możemy sobie pozwolić na sezony przejściowe czy eksperymenty, które potencjalnie wyrzucą nas sportowo z czołówki na chociażby rok. Jak robić rewolucję to też na poziomie tego klubu - jest za pięć dwunasta do rozpoczęcia sezonu, kadrowo mamy katastrofę a wizerunkowo - i czysto ludzko - wstyd. Jak mocnego wyparcia potrzeba by tego nie zauważyć?
ale co Ty chcesz? :P przecież na ławce mamy samą młodzież i nie ma betona... wystarczy dać młodym szansę to wygramy scudetto i LM :D tak przynajmniej twierdzą nasi eksperci. Tak dla przypomnienia... młodzież z Next Gen właśnie odpadła z Pucharu Włoch :)

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 17:10

tom_gru pisze: 12 sierpnia 2024, 16:47
ice pisze: 12 sierpnia 2024, 12:32 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, takiego lamentu to nie było za Allegro. Który starał się kastrować tą drużynę na każdy możliwy sposób.
Pst, sympatyczny Toskańczyk wykręcił czysto punktowo 4, 4 i 3 miejsce w lidze w sezonach poprzednich, wiadomo jakich. I były to porażki. Dla klubu takiego jak Juventusu choćby rozważanie 'walki o top4' jako celu na sezon jest niedopuszczalne. Przy założeniu rewolucji w kadrze można o mówić o top4 jako absolutnym minimum. To nie Napoli czy Atalanta, nie możemy sobie pozwolić na sezony przejściowe czy eksperymenty, które potencjalnie wyrzucą nas sportowo z czołówki na chociażby rok. Jak robić rewolucję to też na poziomie tego klubu - jest za pięć dwunasta do rozpoczęcia sezonu, kadrowo mamy katastrofę a wizerunkowo - i czysto ludzko - wstyd. Jak mocnego wyparcia potrzeba by tego nie zauważyć?
ale co Ty chcesz? :P przecież na ławce mamy samą młodzież i nie ma betona... wystarczy dać młodym szansę to wygramy scudetto i LM :D tak przynajmniej twierdzą nasi eksperci. Tak dla przypomnienia... młodzież z Next Gen właśnie odpadła z Pucharu Włoch :)
Tak dla przypomnienia to Giuntoli zdążył już sprzedać Soule, Huijsena, Barrenechea i Ilinga, a to głównie o nich mówiło się w kontekście tych młodych (nie licząc Yildiza i Mirettiego, którzy póki co zostali w Turynie, ale coś czuję, że za rok to i Turek może zostać wytransferowany celem ratowania budżetu), którzy powinni dostać szansę w Juve, więc nie udawaj głupka.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 18:04

dimebag11 pisze: 12 sierpnia 2024, 17:10
tom_gru pisze: 12 sierpnia 2024, 16:47
Tak dla przypomnienia to Giuntoli zdążył już sprzedać Soule, Huijsena, Barrenechea i Ilinga, a to głównie o nich mówiło się w kontekście tych młodych (nie licząc Yildiza i Mirettiego, którzy póki co zostali w Turynie, ale coś czuję, że za rok to i Turek może zostać wytransferowany celem ratowania budżetu), którzy powinni dostać szansę w Juve, więc nie udawaj głupka.
moze pozostali lepsi? niby dlaczego Savona czy Rouhi mają być gorsi? w końcu to podstawowi zawodnicy Next Gen i z epizodami w młodzieżówkach swoich reprezentacji. Sekulov czy Adzic to kolejne mega talenty z potencjałem na Złotą Piłkę :) kopną 3x prosto piłkę w Serie A i też będą warci 20 mln Euro (bo są młodzi)

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 20:42

Jeśli w Zarządzie nie palą się czerwone lampki informujące o stanie i jakości kadry, a zegar nie tyka coraz głośniej to powiem Wam, że podchodzę do tego sezonu ze strachem w oczach.
Mamy nowego trenera, który jeszcze nic nie osiągnął. Mamy wąską kadrę. Matko Boska - top4 jest mocno zagrożone. Po 30 latach kibicowania takich czasów dozyłem...

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 21:26

Wzmocnienie obrony za 3mln euro.

Do tego ma dojść do wymiany wypożyczeń: Djalo za F. Conceicao.

Nico Gonzales za 5 mln euro.

No i wszystko co zostało idzie na Koopmeinersa (nazywanie go przeciętnym nie za dobrze świadczy o osobie wydającej opinię).

Przy takim scenariuszu okienko można będzie uznać za bardzo udane. Zobaczymy kiedy i jak to podopina Giuntoli.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 22:36

AdiJuve pisze: 12 sierpnia 2024, 10:56Ogólnie to nam trzeba szukać okazji
Okazje, to nalezalo klepać w styczniu (na czerwiec)...

Michael_M pisze: 12 sierpnia 2024, 13:43ci piszą że oni by tego czy tego sprzedali. Napisz jeden z drugim kogo byś sprzedał, komu i za ile. Chętnie się pośmieje.
Nie musze pisac kogo i gdzie bym sprzedal, bo w pierwszej kolejnosci bym tych dziadow tutaj nie sprowadzil.

ice pisze: 12 sierpnia 2024, 15:13Kraszwili
Obrazek
Kraszwili

Jak na Koopa mamy dac 60, to wole dolozyc jeszcze 10 i kupic jakichs dwoch silnych, dorodnych Murzynow z Francji czy z Niemiec. Pierwszy do odpalu w chwili obecnej jest Vlahovic, bo to po prostu jakies studium na prace doktorancka. Gosc nie umie prosto bali kopnac, a zarabia "polowe" tego co mial Ronaldo. W dodatku mental rozkapryszonej nastolaty... Tak wiem - nie ma takiego tematu w przestrzeni publicznej, ale musialem se ulzyc. Giunto zrobil fajne transfery typu: Luiz, Ciuram (in), Kajo (out). Ale tez jakies kompletnie z aszu, typu: Cabal za 13 (in), Huijens (out) za 15+3 to tez zadne delicje. A konkretnych porzadkow, to ja nie widze. Widze sprzedaz na hurr-durr, widze paniczne szukanie chetnych na wypozyczenie naszych odsunietych, widze brak wykopania pijaw z druzyny.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2024, 22:50

Cóż... odpuściłem sobie te ploty wszystkie transferowe, bo gdyby to wypaliło to byśmy mieli pakę nie na wygranie ligi, ale SA, LM i jeszcze towarzyskiego starcia ze zwycięzcami z innych planet.

Ale za parę dni startuje pierwsza kolejka i to co mnie boli to nie kogo sprowadziliśmy, ale kogo nie, i mam na myśli takiego Koopa przykładowo. Ja wiem, że robienie transferów w realu to nie parę kliknięć z FM, ale jednak jeśli chce się mocno przebudować zespół to powinno się mieć alternatywy. Atalanta robi problemy? OK, nara, bierzemy drugiego z listy.

I na tydzień przed pierwszą kolejką wszystko jest pozapinane na ostatni ekskluzywny guzik z perłowej masy, a nie na trytytki. Cóż... zmarnowany trzy lata z Partaczem i ksiegowymi aferami - teraz się trzeba dźwigać. Ale jakoś powoli...

Obrazek
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 07:25

Oczywiście włoski rząd musiał się wtrącić bo jakże by inaczej.

Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 12:30

Comisso podobno zablokował transfer Gonzaleza i ten się od nas oddala xD. Brać Berardiego za grosze i tyle.

Fino alla Fine
Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 12:45

Gontar pisze: 13 sierpnia 2024, 12:30 Comisso podobno zablokował transfer Gonzaleza i ten się od nas oddala xD. Brać Berardiego za grosze i tyle.
Akurat trochę tęsknię za tego typu transferami Marotty - Osvaldo, Toni, Boriello itp. Jako uzupełnienie składu to po prostu działało, doświadczonych dziadów też dobrze mieć w drużynie. A śmiem twierdzić, że Berardi mógłby nawet większą rolę pełnić.
Bart985 pisze: I na tydzień przed pierwszą kolejką wszystko jest pozapinane na ostatni ekskluzywny guzik z perłowej masy, a nie na trytytki. Cóż... zmarnowany trzy lata z Partaczem i ksiegowymi aferami - teraz się trzeba dźwigać. Ale jakoś powoli...
Moje oczekiwania to już spadły na "byle za wiele nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>".

Obrazek
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 15:35

To jak wykupić Eleven Sports czy nie wykupić? :D

:allegri: na śmietnik
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 17:49

Bobby X pisze: 13 sierpnia 2024, 15:35 To jak wykupić Eleven Sports czy nie wykupić? :D
Wykupić bo sezon bez betona dla samej tej informacji mogę to zrobić, zawsze można dezaktywować jak nie pójdzie ;)

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 20:00

Rottweill pisze: 13 sierpnia 2024, 12:45 Moje oczekiwania to już spadły na "byle za wiele nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>".

Możliwe, mimo wszystko mnie jednak cieszy, że mogę sobie znowu obejrzeć Juve. Jestem ciekaw czy Motta (znowu) mimo wszystko zbuduje klub jak Bolonię. No i pojawił się opcja zakupu jakiegoś, w bardzo ciekawej kampanii "starych dziadków"
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Chociaż trochę drogo jak na materiały z recyklingu. Ale klub biedny, może ich wspomóc? Chociaż nie, oni nie są biedni, po prostu nie umieją zarządzać tym co mają.

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 20:09

Biorę, póki nie ma sponsora.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2024, 20:40

Wojtek już z głowy to może teraz rozwiążą kontrakt z De Sciglio ? I tak nikt za niego złamanego euro nie zapłaci.

Zablokowany