Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
ale co Ty chcesz?Rottweill pisze: ↑12 sierpnia 2024, 15:22Pst, sympatyczny Toskańczyk wykręcił czysto punktowo 4, 4 i 3 miejsce w lidze w sezonach poprzednich, wiadomo jakich. I były to porażki. Dla klubu takiego jak Juventusu choćby rozważanie 'walki o top4' jako celu na sezon jest niedopuszczalne. Przy założeniu rewolucji w kadrze można o mówić o top4 jako absolutnym minimum. To nie Napoli czy Atalanta, nie możemy sobie pozwolić na sezony przejściowe czy eksperymenty, które potencjalnie wyrzucą nas sportowo z czołówki na chociażby rok. Jak robić rewolucję to też na poziomie tego klubu - jest za pięć dwunasta do rozpoczęcia sezonu, kadrowo mamy katastrofę a wizerunkowo - i czysto ludzko - wstyd. Jak mocnego wyparcia potrzeba by tego nie zauważyć?

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Tak dla przypomnienia to Giuntoli zdążył już sprzedać Soule, Huijsena, Barrenechea i Ilinga, a to głównie o nich mówiło się w kontekście tych młodych (nie licząc Yildiza i Mirettiego, którzy póki co zostali w Turynie, ale coś czuję, że za rok to i Turek może zostać wytransferowany celem ratowania budżetu), którzy powinni dostać szansę w Juve, więc nie udawaj głupka.tom_gru pisze: ↑12 sierpnia 2024, 16:47ale co Ty chcesz?Rottweill pisze: ↑12 sierpnia 2024, 15:22Pst, sympatyczny Toskańczyk wykręcił czysto punktowo 4, 4 i 3 miejsce w lidze w sezonach poprzednich, wiadomo jakich. I były to porażki. Dla klubu takiego jak Juventusu choćby rozważanie 'walki o top4' jako celu na sezon jest niedopuszczalne. Przy założeniu rewolucji w kadrze można o mówić o top4 jako absolutnym minimum. To nie Napoli czy Atalanta, nie możemy sobie pozwolić na sezony przejściowe czy eksperymenty, które potencjalnie wyrzucą nas sportowo z czołówki na chociażby rok. Jak robić rewolucję to też na poziomie tego klubu - jest za pięć dwunasta do rozpoczęcia sezonu, kadrowo mamy katastrofę a wizerunkowo - i czysto ludzko - wstyd. Jak mocnego wyparcia potrzeba by tego nie zauważyć?przecież na ławce mamy samą młodzież i nie ma betona... wystarczy dać młodym szansę to wygramy scudetto i LM
tak przynajmniej twierdzą nasi eksperci. Tak dla przypomnienia... młodzież z Next Gen właśnie odpadła z Pucharu Włoch
![]()
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
moze pozostali lepsi? niby dlaczego Savona czy Rouhi mają być gorsi? w końcu to podstawowi zawodnicy Next Gen i z epizodami w młodzieżówkach swoich reprezentacji. Sekulov czy Adzic to kolejne mega talenty z potencjałem na Złotą Piłkędimebag11 pisze: ↑12 sierpnia 2024, 17:10Tak dla przypomnienia to Giuntoli zdążył już sprzedać Soule, Huijsena, Barrenechea i Ilinga, a to głównie o nich mówiło się w kontekście tych młodych (nie licząc Yildiza i Mirettiego, którzy póki co zostali w Turynie, ale coś czuję, że za rok to i Turek może zostać wytransferowany celem ratowania budżetu), którzy powinni dostać szansę w Juve, więc nie udawaj głupka.tom_gru pisze: ↑12 sierpnia 2024, 16:47ale co Ty chcesz?Rottweill pisze: ↑12 sierpnia 2024, 15:22Pst, sympatyczny Toskańczyk wykręcił czysto punktowo 4, 4 i 3 miejsce w lidze w sezonach poprzednich, wiadomo jakich. I były to porażki. Dla klubu takiego jak Juventusu choćby rozważanie 'walki o top4' jako celu na sezon jest niedopuszczalne. Przy założeniu rewolucji w kadrze można o mówić o top4 jako absolutnym minimum. To nie Napoli czy Atalanta, nie możemy sobie pozwolić na sezony przejściowe czy eksperymenty, które potencjalnie wyrzucą nas sportowo z czołówki na chociażby rok. Jak robić rewolucję to też na poziomie tego klubu - jest za pięć dwunasta do rozpoczęcia sezonu, kadrowo mamy katastrofę a wizerunkowo - i czysto ludzko - wstyd. Jak mocnego wyparcia potrzeba by tego nie zauważyć?przecież na ławce mamy samą młodzież i nie ma betona... wystarczy dać młodym szansę to wygramy scudetto i LM
tak przynajmniej twierdzą nasi eksperci. Tak dla przypomnienia... młodzież z Next Gen właśnie odpadła z Pucharu Włoch
![]()

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jeśli w Zarządzie nie palą się czerwone lampki informujące o stanie i jakości kadry, a zegar nie tyka coraz głośniej to powiem Wam, że podchodzę do tego sezonu ze strachem w oczach.
Mamy nowego trenera, który jeszcze nic nie osiągnął. Mamy wąską kadrę. Matko Boska - top4 jest mocno zagrożone. Po 30 latach kibicowania takich czasów dozyłem...
Mamy nowego trenera, który jeszcze nic nie osiągnął. Mamy wąską kadrę. Matko Boska - top4 jest mocno zagrożone. Po 30 latach kibicowania takich czasów dozyłem...
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Wzmocnienie obrony za 3mln euro.
Do tego ma dojść do wymiany wypożyczeń: Djalo za F. Conceicao.
Nico Gonzales za 5 mln euro.
No i wszystko co zostało idzie na Koopmeinersa (nazywanie go przeciętnym nie za dobrze świadczy o osobie wydającej opinię).
Przy takim scenariuszu okienko można będzie uznać za bardzo udane. Zobaczymy kiedy i jak to podopina Giuntoli.
Do tego ma dojść do wymiany wypożyczeń: Djalo za F. Conceicao.
Nico Gonzales za 5 mln euro.
No i wszystko co zostało idzie na Koopmeinersa (nazywanie go przeciętnym nie za dobrze świadczy o osobie wydającej opinię).
Przy takim scenariuszu okienko można będzie uznać za bardzo udane. Zobaczymy kiedy i jak to podopina Giuntoli.
- BlackJacky
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Okazje, to nalezalo klepać w styczniu (na czerwiec)...
Nie musze pisac kogo i gdzie bym sprzedal, bo w pierwszej kolejnosci bym tych dziadow tutaj nie sprowadzil.

Kraszwili
Jak na Koopa mamy dac 60, to wole dolozyc jeszcze 10 i kupic jakichs dwoch silnych, dorodnych Murzynow z Francji czy z Niemiec. Pierwszy do odpalu w chwili obecnej jest Vlahovic, bo to po prostu jakies studium na prace doktorancka. Gosc nie umie prosto bali kopnac, a zarabia "polowe" tego co mial Ronaldo. W dodatku mental rozkapryszonej nastolaty... Tak wiem - nie ma takiego tematu w przestrzeni publicznej, ale musialem se ulzyc. Giunto zrobil fajne transfery typu: Luiz, Ciuram (in), Kajo (out). Ale tez jakies kompletnie z aszu, typu: Cabal za 13 (in), Huijens (out) za 15+3 to tez zadne delicje. A konkretnych porzadkow, to ja nie widze. Widze sprzedaz na hurr-durr, widze paniczne szukanie chetnych na wypozyczenie naszych odsunietych, widze brak wykopania pijaw z druzyny.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Cóż... odpuściłem sobie te ploty wszystkie transferowe, bo gdyby to wypaliło to byśmy mieli pakę nie na wygranie ligi, ale SA, LM i jeszcze towarzyskiego starcia ze zwycięzcami z innych planet.
Ale za parę dni startuje pierwsza kolejka i to co mnie boli to nie kogo sprowadziliśmy, ale kogo nie, i mam na myśli takiego Koopa przykładowo. Ja wiem, że robienie transferów w realu to nie parę kliknięć z FM, ale jednak jeśli chce się mocno przebudować zespół to powinno się mieć alternatywy. Atalanta robi problemy? OK, nara, bierzemy drugiego z listy.
I na tydzień przed pierwszą kolejką wszystko jest pozapinane na ostatni ekskluzywny guzik z perłowej masy, a nie na trytytki. Cóż... zmarnowany trzy lata z Partaczem i ksiegowymi aferami - teraz się trzeba dźwigać. Ale jakoś powoli...
Ale za parę dni startuje pierwsza kolejka i to co mnie boli to nie kogo sprowadziliśmy, ale kogo nie, i mam na myśli takiego Koopa przykładowo. Ja wiem, że robienie transferów w realu to nie parę kliknięć z FM, ale jednak jeśli chce się mocno przebudować zespół to powinno się mieć alternatywy. Atalanta robi problemy? OK, nara, bierzemy drugiego z listy.
I na tydzień przed pierwszą kolejką wszystko jest pozapinane na ostatni ekskluzywny guzik z perłowej masy, a nie na trytytki. Cóż... zmarnowany trzy lata z Partaczem i ksiegowymi aferami - teraz się trzeba dźwigać. Ale jakoś powoli...

- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Akurat trochę tęsknię za tego typu transferami Marotty - Osvaldo, Toni, Boriello itp. Jako uzupełnienie składu to po prostu działało, doświadczonych dziadów też dobrze mieć w drużynie. A śmiem twierdzić, że Berardi mógłby nawet większą rolę pełnić.
Moje oczekiwania to już spadły na "byle za wiele nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>".Bart985 pisze: I na tydzień przed pierwszą kolejką wszystko jest pozapinane na ostatni ekskluzywny guzik z perłowej masy, a nie na trytytki. Cóż... zmarnowany trzy lata z Partaczem i ksiegowymi aferami - teraz się trzeba dźwigać. Ale jakoś powoli...

- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Możliwe, mimo wszystko mnie jednak cieszy, że mogę sobie znowu obejrzeć Juve. Jestem ciekaw czy Motta (znowu) mimo wszystko zbuduje klub jak Bolonię. No i pojawił się opcja zakupu jakiegoś, w bardzo ciekawej kampanii "starych dziadków"
Spoiler

- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Wojtek już z głowy to może teraz rozwiążą kontrakt z De Sciglio ? I tak nikt za niego złamanego euro nie zapłaci.