Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2024, 20:32

O czym Ty piszesz jakie szanowanie piłkarzy? Jak został potraktowany Del Piero, o czym mowa może kiedyś Juventus szanował piłkarzy, ale co najmniej od Agnelliego nie szanuje.

Piszesz o zamianie Rabiota za Koopa.... naprawdę myślisz że Rabiot zgodził by się grać w Atalancie? pamiętaj, że to nie Fifa i piłkarz też ma "coś" do powiedzenia, Wojtek, a co zrobić jak jest piłkarz młody, lepszy i tańszy, mamy czekać aż zechce odejść i szukać na siłę kogoś?

Chiesa? a kiedy on zagrał pod rząd 5 dobrych meczy?

Już popełniliśmy taki błąd, jak był Sarri, przyszedł nowy trener zupełnie inny niż Allegri, ale nie mają odpowiednich piłkarzy nie był w stanie nic wielkiego zrobić, uważam że dobrze że uczymy się na błędach, jeżeli mamy zmienić styl musimy zmienć kręgosłup drużyny, albo stoimy w miejscu albo stawiamy wszystko na jedną kartę i robimy rewolucję. Najważniejsi zostają Bremer, Locca, Vlahovic.

Ojcem sukcesu Juventusu nie był Allegri tylko Marotta !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2024, 21:09

Trochę kolega Anelson odpłynął tutaj. O ile zgadzam się co do zarzutów dotyczących klubu w kwestii korpoklubu i traktowania piłkarzy, o czym sam pisałem. Tak branie pod obronę Maxa biorąc pod uwagę zwłaszcza jego drugą kadencję, to gruba przesada. Nie, akurat zwolnienie Maxa nie było błędem, błędem było jego ponowne zatrudnianie. Chłop jest wypalony i przez 3 lata nie potrafił czegokolwiek tu zbudować. Piłkarze cofali się pod jego wodzą w rozwoju. Czy Motta jest odpowiednim człowiekiem do odbudowy? Osobiście wybrałbym kogo innego, ale czas pokaże co uda mu się tu zrobić. Ode mnie ma sezon na budowę, czas na prawdziwą ocenę przyjdzie za rok. Na pewno nie podoba mi się aż taka przebudowa na siłę składu (wielu zawodników owszem jest do pozbycia się z tych wymienionych, ale niektórzy mogli spokojnie dostać szansę, a kimś też grać trzeba) i pozbywania się piłkarzy, w tym również zasłużonych (Wojtek). Jednak zmiana na ławce była potrzebna i co do tego nie ma wątpliwości. Rabiot też zagrał jeden dobry sezon w Juve, nie chciał nawet przedłużenia kontraktu na tych samych warunkach, więc jak można pisać o jego pozostaniu? Dobrze, że już go tu nie ma. Takich najemników nam nie trzeba.

Cieszy mnie to, że jednak Motta i Giuntoli współpracują w kwestii transferów. Byle byśmy tylko nie przekombinowali, bo o ile sprawa pomocników wygląda obiecująco, tak wymiana skrzydłowych to w dużej mierze teraz wymiana na aferę.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2024, 21:25

Przy wymianie lepszego Pjanicia na gorszego Arthura wszyscy pisali , że jakby Brazol się nie sprawdził to nie będzie problemu się go sprzedać bo jest młodszy od Bośniaka. Obu klubom nie wyszło to na dobre ale Barcelona jakoś nie miała problemu przyznać się do błędu,wpisać w stratę i rozwiązać kontrakt Pjanicia i mają go z głowy. Nasi tymczasem będą bujać się z Arthurem nie wiadomo ile. Ci piłkarze też dobrzy. Doskonale wiedzą że tu go nie chcą to powinien obniżyć swoje żądania płacowe i iść grać gdzie indziej.

McKennie zagrał przyzwoity sezon i od razu sodówa uderzyła. Za rok będzie miał ciężko o pensję, którą ma teraz w Juve. To samo co Rabiot teraz.

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2024, 22:04

Jako fan wyraziłem swoją opinię. Zestawienie pożegnania Del Piero do pożegnania prawie kogokolwiek dalej jest niepoważne. Del Piero dostał pożegnanie godne najwyższych honorów i w idealnym momencie - zachowanie Agnellego najlepsze nie było, ale samo pożegnanie było kozackie i w wieku naprawdę dla piłkarza no już zamierzchłym. Z punktu widzenia czasu nie chciałbym by się rozmieniał na drobne, człapał itd. - był jokerem w ostatnim sezonie, największą naszą gwiazdą ever. Dał nam pierwsze mistrzostwo od calciopoli wolnym z Lazio, pokazał ostatnie piękne cudowne momenty kariery i łezka się w oku kręci. Potem było tylko gorzej, o ile wtedy projekt raczkował w niesamowitym tempie, o tyle teraz my gdzieś w dupie się głęboko zakotwiczylismy. Ja nigdzie nie napisałem, że nie zgadzam się ze zwolnieniem Allegriego - ja bym go poprostu nie obwiniał za to co się stało przez ostatnie 3 lata. Nie budował piłkarzy?? Za jego kadencji wyrośli świetni młodzi i konsekwentnie zaczął na nich stawiać, świetnie ich wkomponowujac, ale też był zmuszony do wielu akcji smutnych podyktowanych sytuacją. Myśmy dosłownie nie mieli kim wyjść na PSG, czy benfice. Z czym do ludzi... Żadna wielka ekipa nie opiera się tylko i wyłącznie na młodzieży bez wielkich gwiazd wspierających team. Ja wyraziłem się jasno - zarząd jest ojcem blamażu, każdego od wielu lat. Od transferu CR7 i pognania Maxa, odejścia Marotty. Nie zesrajcie się też z tym jednak ujmowaniem Maxowi sukcesów - przegraliśmy z markami które rozwalały system grając naprawdę dobrą piłkę. Real, czy Barcelona nie tylko ma za sobą sędziów, ale mam wrażenie, że cała światową piłkę, PR itd. Uważam, że w 2015 mieliśmy szansę wygrać gdyby karny był na Pogbie, w 2017 skończyło się bo bonucciemu się tak odbiła piłka jak się odbiła i nasi nie wyszli na drugą połowę, podupadli, a Real Madryt czujący krew robi tak z każdym co chociażby ostatnio pokazał.. Ja osobiście najpiękniejsze wspomnienia zawdzięczam w dorosłym życiu już właśnie czasom Allegriego. I rozumiejąc blamaż jego drugiej kadencji, sądzę, że ten był winą absolutną zarządu. To zarząd nic na stałe nie zbudował i wprowadzał trenera w gówno swoimi dziadowymi ruchami. Nie mam wątpliwości, że tak było. Nawet kloop z tymi piłkarzami by nic nie ugrał jak idioci w zarządzie co roku oddawaliby jego każdego kluczowego zawodnika. Dybała był jaki był, ale staty miał i tak najlepsze u nas. Chiesa na napadzie? Również był jednym z lepszych statystycznie. Rabiot? Najlepszy w lidze Europy nasz zawodnik, sezon życia, rewelacja. Dla mnie to świetny zawodnik wspomagany przez pokraki, a już bycie zadowolony z oddawania ich za darmo to zakrawa o kpinę i chorobę psychiczną. Mam to gdzieś czy jest czy nie jest najemnikiem. Oddajemy czołowe postacie za darmo. Jak chorzy na głowę. I oczekujemy rewolucji. Skończymy na 7 miejscu i staniemy się bologna jaką chcemy być. Z czym w ogóle do ludzi. Kim? Siekierki na kijek zamieniać? Głębi nie ma? Może niech nałoży dres motta i on w środku nam pogra.. Te transfery i ta cała polityka to jest mydlenie oczu i naprawdę robienie sobie z fanów, prawdziwych fanów jaj. Nie jestem zadowolony z drugiej kadencji Allegro, ale na pewno ja osobiście winię zarząd w 100%. Zimą allegri chciał środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, a dostał jakiegoś gowno-lota z Anglii co nie pamiętam jednego jego dobrego zagrania. A pamiętajmy, że walczymy o mistrzostwo. Marotta w takich sytuacjach stawał na głowie i robił cuda. Jakiś adeyemi, jakieś gwiazdy Fiorentiny.. jakieś powtórki z rozrywki. Żarty. Wolne żarty. I tak jak byłem bardzo entuzjastycznie nastawiony do motty gdy trzony zespołu by zostały, myślałem, że dojdą nowe gwiazdy i będziemy mocarni - tak teraz naprawdę w to nie wierzę. Wymieniają 1/1 zawodników. Nic więcej. Żadne wzmocnienia. Śmieszne żarty. To samo z oddawaniem i wciskaniem na siłę Mckeeniego innym. Oni chyba spadli nie powiem z czego. Jaki klub na świecie oddaje co sezon najlepszych i się nie wzmacnia? Czym my tym patałachem co się nim podnieca Motta straszyć - jak mu tam tym z Lille - jak on Weah? Co ten thiago chce go przeistoczyć w jego ojca? Gość jest tak jednowymiarowy, że jeszcze bardziej niż Kostić. Wrzutki to on niema, a i bardziej szybki i wydolny to nie wiem czy de sciglio w gazie nie jest. Śmiech a nie rewolucja. Aż wlazłem tu się wypłakać dosłownie. Byłem mottą podjarany bo jednak liczyłem że będzie kurde super rewolucja, super podejscie, nowa miotła itd. Poczytałem jego wypowiedzi i gorszego gówna dawno nie czytałem. Samo mówienie o tym, że chiesa nie jest w planach i ma zostać wydalony to strzelanie w kolano z punktu widzenia polityki transferowej. Nikt nam grosza nie da za niego, a sam zawodnik pewnie jest wściekły. Niepoważna banda dziadów, a nie zarząd. Z Giuntolim dupkiem na czele co ma w dupie potrzeby trenera i wymyśla jakieś gówno-wynalazki. Mi się wydaje, że to jakiś Neapolitański agent Laurentisa, a nie dyrektor. Żart.

Koloslaw

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2024, 22:12

Z jednej strony Koop, Todibo, Galeno, Gonzalez, z drugiej sprzedaż 10 niechcianych zawodników. Szósty sierpnia na kalendarzu. Brzmi jak sci-fi, ale to tylko Juventus

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 06:17

Ale się Oldfanowi ulało :prochno:

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 09:55

Sci-fi? To horror jest. Wypychanie zawodników i to jeszcze tych robiących różnice bądź będących nawet jednymi z najlepszych na świecie (Wojtek Szczęsny) - za free. A ba - co tam. Za Chiese dopłacmy jeszcze Romie hajs. I wszystko gówno-plan który będzie w zimie usprawiedliwiany zmiana trenera 😆😆. Juventus w pigułce. Jak wazzup oni wszyscy chyba rano wstają i mówią sobie "co by tu dzisiaj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" . Zobaczymy a oldfan to nie ja - jak coś

Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 11:44

Nie toleruję takiego traktowania ludzi. Dodatkowo, na ten moment nie widzę żadnych podstaw do optymizmu, żadnych przesłanek by w tym burdelu trzymać stronę naszej kadry menedżersko-trenerskiej bardziej niż zawodników.
Szczęsny, Chiesa, nawet McKennie po świetnym sezonie, nawet Milik - zrobili jak dotąd więcej dla Juventusu niż Motta i Giuntoli i należy im się za to szacunek. Zaś panowie zasłużeni odpowiednio dla Interu, Bolonii i Napoli jak dotąd jedyne co zrobili, to wprowadzili do zarządzania mentalność owych klubów i rozwiązania pokroju klubu kokosa. Takie Juve AD 2024.

Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 11:46

@Anelson

To jest kryminał że płaciliśmy tyle za CR7 (transfer + kontrakt), a teraz nie stać nas dać 5-7mln i zostawić takiego Dybale, Chiese, Szczęsnego, Rabiota nawet wszystkich na ławkę. Potem tacy gracze wchodzą i robią punkty i kończy się na szczycie tabeli, a jak ma się na ławce Mirettiego i innych graczy tego pokroju to Frosinone to jest Mount Everest.
Ja rozumiem że wszyscy z tych Panów mają ogromne wady (albo finansowe, albo stary, albo coś innego), ale nawet takimi najemnikami potem się wygrywa, ja nie mówię żeby stawiać ich w centrum projektu, tylko mieć ich w obwodzie. Tak jak Agnelliego można wielbić za pierwsze lata prezesury, tak naprawdę mógł klub zostawić w lepszej sytuacji finansowej...

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 12:29

No ni powiem sytuacja wygląda co najmniej dziwnie. Wypychamy na szybko Soule i Deana, żeby ruszyć po Koopa i Todibo, po czym okazuje się, że niekoniecznie będziemy w stanie ich sprowadzić(chociaż niby z Todibo jesteśmy spokojni). Odsuwamy od kadry 7-8 piłkarzy i tak na prawdę nie ma w czym wybierać. O ile środek pola i obrona wygląda ok, tak atak i skrzydła wołają o pomstę do nieba. Rewolucja rewolucją, ale nie wiem, czy to dobry pomysł robić wszystko za jednym zamachem. Sezon będzie długi i wypadałoby mieć głębie składu.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2024, 22:02 przez Gontar, łącznie zmieniany 2 razy.

Fino alla Fine
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 13:08

Smród z Chiesą przypomina sytuację z Dybalą. Chociaż w przypadku odejście Argentyńczyka nawet było mi go szkoda, tak Włocha wcale.

Zawodnicy, których się pozbywamy, zdecydowanie zarabiali za dużo jak na swoje umiejętności. Potwierdzeniem tej tezy są fakty braku zainteresowania nimi ze strony klubów oraz przede wszystkim braku chęci odejścia ze strony zawodników.

Nie sądzę, żeby wszystkich udało się pozbyć. Już się mówi, że Milik zostanie - w tym przypadku decyzja jak najlepsza, w końcu Polak gra o wiele lepiej od Vlaho jeśli chodzi o grę plecami do bramki. W systemie Motty może zadziałać całkiem nieźle.

Co do transferów do klubu - nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Kopmeiners do nas nie dołącza. Przeboleję dziwne skrzydła, jeśli w zamian będziemy mieć jedną z najlepszych linii pomocy na kontynencie.
Natomiast biorąc pod uwagę dotychczasowe transfery i perspektywę odejścia Chiesy, McKennie'go czy Arthura, tak wygląda na to, że może być stać nas na Koopa, Galeno czy Todibo (+ jakiś Berardi/El Shaarawy).

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 13:28

Ale to śmieszne kwoty w porównaniu z tym, że odchodzą za free - te zarobki. Jak już wypychamy to jakoś strategicznie powinniśmy to robić. Byle dziad z Hoffenheim, czy innej Verony min. 30mln euro a my nie umiemy sprzedać chiesy, rabiota, mckenniego, dybali, wojtka? Oni to robią jak niepełnosprawni dosłownie. Już lepiej przedłużyć i próbować oddać niż za każdym razem poprostu mieć w dupie i oddawać zawodników którymi się wygrywa mecze za darmo bo nam się 2-3 mln nie zgadzają w zarobkach po czym sięgać po byle kogo za min. 30mln w górę. To żałosne jest. Zakrawa o pomstę do nieba dosłownie. I do tego to traktowanie ich jak gówno. Każdy z nich zasłużył na normalne rozmowy jak ludzie. Przecież to jest kpina - odsunięcie nawet od treningów chiesy. Trenejro wychodzi, że chłop ma odejsc? . Gnój jak nie wiem co.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 13:32

To nie są śmieszne kwoty. Odejście Chiesy za 20 mln z jego zarobkami, pozwoliłoby na ściągnięcie Galeno za 40 mln euro. Zbierzemy kilku takich zarabiających ponad stan i okaże się, że uwolnią kolejne 100 baniek w budżecie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 13:51

Panowie, w czym problem, Motta szybko wyleci i będzie lajt, niektórzy cieszyli się że z tylu ofert wybrał nas. Miał być nowy trener to jest 😃

Obrazek
Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2024, 21:16

Zablokowany