Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
No właśnie chyba tylko zdaje się, bo chłopak tam jest już 2 sezony, staty ma bardzo przeciętne 66 meczy, 14 goli 8 asyst, w mocnej drużynie, która dość dużo strzela. Do tego dość duże problemy z urazami: https://www.transfermarkt.pl/karim-adey ... ler/496094. Także ja w tej wymianie (za Soule), jeszcze z dopłatą wiele pozytywnego nie widzę.4d1k pisze: ↑26 lipca 2024, 02:03 Myślę, że nie odpuścimy gry skrzydłowymi. Nasze zainteresowanie Adeyemim wydaje się naprawdę poważne, dodatkowo mówiło się wcześniej o Sancho i w między czasie też o innych skrzydłowych jak Galeno, Pepe, czy Conceicao.
Nasze zainteresowanie Adeyemim wydaje się być zmaterializowane pod warunkiem sprzedaży co najmniej jednego piłkarza z ataku. Jestem ciekaw o jakich kwotach będzie się mówiło w przypadku jego kupna. Od 30 do 40, to byłby wydaje się bardzo dobry deal. Koszt do 10 milionów więcej niż Soule za finalistę LM i zdaje się wiodącą postać BVB, to niezła transakcja. W przypadku większych kwot myślę że mogłyby zdarzyć się lepsze okazje.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2024, 12:36 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Transfer Adeyamiego to dla mnie niezrozumiała sytuacja. Po historii kontuzji można stwierdzić że gość jest jeden lub 2 kroki przed więzadłem. Nie wiem po co nasi na siłę chcą się w to pchać.
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie zwróciłem uwagi na jego podatność na urazy. Właściwie nie oglądałem meczy z jego udziałem, ale niestety mam wrażenie że to taki jeździec bez głowy. Kopnij piłkę przed siebie i jak najszybciej do niej dobiegnij...
Z zawodników o których obecnie się w naszym kontekście mówi nie wiem jednak czy są lepsze opcje... Galeno, Pepe w ogóle do mnie nie przemawiają. Sancho bardzo chętnie bym u nas zobaczył, ale nie wiadomo jak obecnie wygląda jego sytuacja w United. Oficjalnie pojednał się z Ten Hagiem i ma być ważnym punktem drużyny.
Pozostaje mieć nadzieje, że obecne nazwiska to plotki, a nasz prawdziwy cel ujawni się w momencie gdy już będziemy blisko jego transferu.
Z zawodników o których obecnie się w naszym kontekście mówi nie wiem jednak czy są lepsze opcje... Galeno, Pepe w ogóle do mnie nie przemawiają. Sancho bardzo chętnie bym u nas zobaczył, ale nie wiadomo jak obecnie wygląda jego sytuacja w United. Oficjalnie pojednał się z Ten Hagiem i ma być ważnym punktem drużyny.
Pozostaje mieć nadzieje, że obecne nazwiska to plotki, a nasz prawdziwy cel ujawni się w momencie gdy już będziemy blisko jego transferu.
- Michael_M
- Juventino
Historia kontuzji tego typa to powinien być dla każdego potencjalnie zainteresowanego klubu sygnał ostrzegawczy ale my jak zwykle musimy twierdzić że w naszym przypadku karta się odwróci i nastąpi zmiana o 180 stopni. Nigdy się tak nie dzieje. Oby Giuntoli odpuścił.
- Don Furioso
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kilka razy się tu przewineło, że możemy gać bez skrzydeł. Śmieszy mnie to bo oznacza to, że ktoś nie rozumie dzisiejszego futbolu. To że na kartce rozpisze się np. 4-3-2-1 gdzie nie ma teoretycznie ustawionych zawodników przy liniach bocznych nie ma kompletnie żadnego znaczenia. A to z bardzo prostej przyczyny - wszyscy w fazie defensywnej zagęszczają środek pola bo największe zagrożenie jest gdy piłka znajduje się w świetle bramki, co siłą rzeczy powoduje jedyne wolne przestrzenie w bocznych sektorach. Nie ma więc znaczenia czy zawodnicy będący za plecami jedynego napastnika - w tym przypadku Vlaho, typu Yilduz/Koop będą chcieli albo nie chcieli grać w środku albo na skrzydle, będą zmuszeni żeby zejść do boku bo tylko tam będzie miejsce do atakowania. Nie pisze oczywiście o pojedynczych próbach akcji kominacyjnych przez środek, bo będą one się rzecz jasna zdarzały ale o większości akcji w ataku pozycyjnym.
- Michael_M
- Juventino
Tu nie o to chodzi że nie ma skrzydłowych w ustawieniu bo widzę teraz piłka idzie w kierunku wymienności pozycji. Tak robi Guardiola, tak chciał grać Pirlo u nas i tak gra De Zerbi. Problemów. Tym że na tych skrzydłach piłkarzy jakich mamy to...serio oni nie mają pojęcia jak grać na skrzydle. W City to działa bo oni grają szybką i kombinacyjną piłkę i każdy się szuka nawzajem. Choćby nie wiem jakim cudotwórcą był Motta to nie uda mu się tego zrobić nawet w 3 lata
- ArlitoV
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Oprócz tego w City jest wieloletni projekt w którym trener dostaje kogo chce i kwota nie ma wielkiego znaczenia. A Pep byle kim się nie interesuje, albo gotowe produkty jak Rodri, albo zawodnicy z potencjałem widocznym gołym okiem.Michael_M pisze: ↑28 lipca 2024, 16:44 Tu nie o to chodzi że nie ma skrzydłowych w ustawieniu bo widzę teraz piłka idzie w kierunku wymienności pozycji. Tak robi Guardiola, tak chciał grać Pirlo u nas i tak gra De Zerbi. Problemów. Tym że na tych skrzydłach piłkarzy jakich mamy to...serio oni nie mają pojęcia jak grać na skrzydle. W City to działa bo oni grają szybką i kombinacyjną piłkę i każdy się szuka nawzajem. Choćby nie wiem jakim cudotwórcą był Motta to nie uda mu się tego zrobić nawet w 3 lata
Juve musi często się zadowolić piłkarzami z nieco niższej półki. Nawet nasze "top" transfery w postaci np. Vlahovicia czy Locatellego to nie są zawodnicy którzy wymyślą piłkę na nowo, bo bycie solidnym wyrobnikiem było do tej pory szczytem ich kariery. Czy ten Kolumbijczyk z Hellasu będzie w stanie ogarnąć "zaawansowane" wytyczne, kiedy w jego głowie będą trzy myśli - nie przegrać 1 na 1, nie stracić piłki w niebezpiecznym miejscu i nie złamać spalonego. No może i będzie w stanie, ale tutaj dużo zależy od Motty bo samograjem nie będzie dysponował.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ależ ofc. Nasi skrzydłowi, powinni być specjalnie nazywani "krzydłowymi" bo oni nie robią różnicy, a na Chiesie nie można opierać ataku bo
a) ma jedno kolano
b) jest gorszym Chiesą jeżeli chodzi o dynamikę niż przed kolanem
c) chce iść w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
a) ma jedno kolano
b) jest gorszym Chiesą jeżeli chodzi o dynamikę niż przed kolanem
c) chce iść w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Soule, Chiesa out, Pepe, Galeno, Adeyami in ... 

- ItalianoVero
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Pogonić Cheisę, bo nie umie grać kombinacyjnie piłką (?) i rozmawiać z Adeyemim, który gra na zasadzie "kopnij -> biegnij". Logic!
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Gdyby Chiesa chciał wyplaty podobnej do jego ewentualnych następców pewnie nie byłoby problemu. Ale podobnie jak u Dybali sodówka uderzyła i skończy się na sześciu milionach od Romy albo Tottenhamu. 
Szkoda chłopa ale jeśli uważa, że zasługuje na pensję na poziomie międzynarodowych topów to nalezy przypomnieć jemu i agentowi gdzie są drzwi i ugrać jak najwięcej.
Szkoda chłopa ale jeśli uważa, że zasługuje na pensję na poziomie międzynarodowych topów to nalezy przypomnieć jemu i agentowi gdzie są drzwi i ugrać jak najwięcej.
calma calma