Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- ArlitoV
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Niestety ale nawet z dobrymi transferami Juve następny sezon Inter bierze luzem.
Tylko że rezultaty w postaci trofeów (poważniejszych niż CI) to ma być plan długoterminowy, więc na spokojnie, bo tak na prawdę dopiero jak w 25/26 będzie klapa po całości to można mówić o porażce projektu, a nie w 24/25.
Na już jedyne czego oczekuję to odejścia od piłki i mentalności Allegriego, bo z młodą krwią w klubie da się (i trzeba!) to zrobić.
Tylko że rezultaty w postaci trofeów (poważniejszych niż CI) to ma być plan długoterminowy, więc na spokojnie, bo tak na prawdę dopiero jak w 25/26 będzie klapa po całości to można mówić o porażce projektu, a nie w 24/25.
Na już jedyne czego oczekuję to odejścia od piłki i mentalności Allegriego, bo z młodą krwią w klubie da się (i trzeba!) to zrobić.

- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Po wyrzuceniu Wojtka to teraz i na bramce Inter jest mocniejszy.. chyba że Di Gregorio to talent na poziomie Donarummy, w co jednak wątpię (niestety dostaje pierwszy skład z marszu, co mnie nie pokoi). Póki co wietrzymy skład i pozbywamy się zawodników, którzy nie stanowili o sile Juve w poprzednim sezonie (wyjątkiem jest Rabiot) i chyba od samego początku byli przeznaczeni jedynie na handel (Huijsen, Soule, Barrenechea, Illing-Junior, Kaio Jorge, De Winter).
Teraz priorytetem jest spełnienie kryteriów FFP, bo ich niespełnienie może być surowo ukarane (z uwagi na ostatni wyrok). Nadrzędne jest poprawienie zyskowności, więc sprzedaż wychowanków jest najprostszym sposobem by to osiągnąć, a jednocześnie nie obniżyć zbyt mocno jakości piłkarskiej.
Biorąc pod uwagę, że czołówka w Serie A sie wzmacnia to w kolejnym sezonie znów będzie zacięta walka o top4 (Inter, Milan, Juve, Napoli, Atalanta, Roma). Celem sportowym Juve jest top4 a nie scudetto.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Julek997
- Juventino
Oprócz ataku na jakiej pozycji Inter ma lepszych piłkarzy? Tak się mówi jakie składzicho ma Inter a tak patrze to same odpady za darmo jak Darmian czy dziadki Acerbi, Mikihtarian.
Bramka wolę Juve z Di Gregorio i Perniem niż Sommer (nie doskakuje do słupka przy karnych z 183cm) i Martinez
Obrona jak przyjdzie Tobido to wolę tą Juve niż Interu. Bremer, Tobido, Danilo, Gatti > Acerbi, Bastoni, De VRij, Pavard
Pomoc jak przyjdzie Kopp wolę tą Juve niż Interu. Koop, Luiz, Thuram, Loca, Fagioli > niż te brzdące bez siły fizycznej Barella, Frattesi, Miki, Zielu, Calhanoglu
Boki Chiesa, Soule, Cambiaso, Djalo, Cabal, Yldiz wolę tą niż DiMarco tylko lewa noga, Darmian, Dumfires, Augusto, Rodriguez
Podsumowując wgl mi ten skład Interu nie imponuje, odpady za darmo wziete, stare dziadki jak Miki czy Acerbi, nie wiem czym się zachwycać, niby taka banda a odpada z żałosnym Atletico w LM.
- Urbi27
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Inter ma tą przewagę ze tam od początku będzie puntkowanie, bo ekipa jest zgrana, zawodnicy dostosowani do taktyki, ale jak się spojrzy personalnie to
Bremer
Cambiasso
Luiz
Koop (o ile będzie nasz)
To z marszu by weszli do 1 składu Interu. Natomiast niepodważalnym faktem jest to że oni nie mają słabych punktów, ta kadra jest bardzo równa, a u nas wciąż nie wiadomo co wydarzy się jeszcze na skrzydłach.
Bremer
Cambiasso
Luiz
Koop (o ile będzie nasz)
To z marszu by weszli do 1 składu Interu. Natomiast niepodważalnym faktem jest to że oni nie mają słabych punktów, ta kadra jest bardzo równa, a u nas wciąż nie wiadomo co wydarzy się jeszcze na skrzydłach.
- ArlitoV
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Przy porównywaniu nazwisk pomiędzy Juve a interem jest tylko jedno ale.
Nasza wyjściowa 11stka będzie się składała w połowie z gości, co świeżo w Turynie wylądowali, do tego będą pod nowym trenerem który będzie rzeźbił od podstaw, bez "samograja". Potrzeba będzie czasu na zgranie i wypracowanie kolektywu, czyli coś co w interze już jest bo tam trzon zespołu stanowią ci sami zawodnicy od kilku lat. A to zrobi różnicę.
Myślę, że niestety, ale właśnie to pod tym względem inter może się dopatrywać największej przewagi nad nami czy innymi rywalami. Gra drużyna, nie nazwiska.
Nasza wyjściowa 11stka będzie się składała w połowie z gości, co świeżo w Turynie wylądowali, do tego będą pod nowym trenerem który będzie rzeźbił od podstaw, bez "samograja". Potrzeba będzie czasu na zgranie i wypracowanie kolektywu, czyli coś co w interze już jest bo tam trzon zespołu stanowią ci sami zawodnicy od kilku lat. A to zrobi różnicę.
Myślę, że niestety, ale właśnie to pod tym względem inter może się dopatrywać największej przewagi nad nami czy innymi rywalami. Gra drużyna, nie nazwiska.

- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Widzę po prostu co robi nowy zarząd. Biorąc pod uwagę zawodników wypożyczonych to na księgach klubu mieliśmy prawie 40 zawodników, co generuje zawyżone koszty amortyzacji. Na grupie zawodników wypożyczonych Juve może wygenerować pokaźny zysk kapitałowy, który jest klubowi potrzebny po sezonie bez pucharów europejskich. Oby te sprzedaże przyniosły podobny efekt ekonomiczny jak sprzedaż Pogby swego czasu... bo czy stracimy sportowo? Już sprzedawaliśmy Bentancura i Kulusevskiego i ciężko żałować tych decyzji.
Jednak dopóki klub nie wyprostuje finansów to nie ma co liczyć na jakiekolwiek sukcesy. Poprzedni zarząd liczył, że Allegriemu uda się zrobić coś z niczego.. nie udało się, więc teraz kluczem jest cięcie kosztów. Martwi tylko mega korporacyjne podejście Giuntoliego, który nie szanuje tego, co poprzednicy przed nim osiągnęli.
Podchodzę bardziej chłodno do nowego sezonu niż większość tutaj.. wolę się miło zaskoczyć niż mocno rozczarować.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nasz zespół na pewno będzie potrzebował czasu, ale tu trzeba rzeźbić od podstaw pod sterami Motty. Di Gregorio (tytuł najlepszego ligowego bramkarza ubiegłego sezonu), prawdopodobny imponujący środek obrony Bremer-Todibo, Cambiaso, na papierze bardzo mocna pomoc z Fagiolim, Locą, Luizem, Thuramem i być może Koopem, Yildiz - to pokazuje bardzo duży potencjał tego zespołu, co ważne to skład młody, nastawiony na przyszłość. Zobaczymy jak się będzie prezentował Vlaho, ale tu potencjał też jest spory. Ja się na Scudetto od razu nie nastawiam właśnie z uwagi na zmianę trenera, zgranie, duże roszady w składzie + konieczność budowania schematów, ale kadrowo ja tu odstającego Interu nie widzę wcale.
+ Zobaczymy jak Inter będzie wyglądał wiekowo za rok czy 2 lata.
+ Zobaczymy jak Inter będzie wyglądał wiekowo za rok czy 2 lata.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Zmieniając trochę temat, doniesienia z obozu treningowego:
- Cambiasso jest przymierzany do swojej naturalnej pozycji LO (czyli na PO Danilo/Weah/transfer in?)
- Największym dotychczasowym wygranym zgrupowania jest Adzić. Chłopak imponuje siłą, techniką ale przede wszystkim podejmowaniem decyzji na boisku. Bardzo poważnie walczy o miejsce w pierwszym zespole. Nawet dostał numer 17, który brzmi raczej jak ktoś na ławce, niż z Next Gena
- Małe plusy dla Locatelli'ego i Miretti'ego, ale nic dziwnego, ze zaczęli lepiej się prezentować (na razie na treningach) bez Maxa na ławce.
Poza tym prawdopodobne są jeszcze 3 transfery do 1. składu. Obstawiam Todibo, Koop i ktoś na skrzydło (Sancho).
Najbliżej chyba Todibo:
Myślę, że jeden z pary Soule/Chiesa zostanie. Obstawiam Argentyńczyka, na którego aSroma jest za biedna (lub za chytra)
- Cambiasso jest przymierzany do swojej naturalnej pozycji LO (czyli na PO Danilo/Weah/transfer in?)
- Największym dotychczasowym wygranym zgrupowania jest Adzić. Chłopak imponuje siłą, techniką ale przede wszystkim podejmowaniem decyzji na boisku. Bardzo poważnie walczy o miejsce w pierwszym zespole. Nawet dostał numer 17, który brzmi raczej jak ktoś na ławce, niż z Next Gena
- Małe plusy dla Locatelli'ego i Miretti'ego, ale nic dziwnego, ze zaczęli lepiej się prezentować (na razie na treningach) bez Maxa na ławce.
Poza tym prawdopodobne są jeszcze 3 transfery do 1. składu. Obstawiam Todibo, Koop i ktoś na skrzydło (Sancho).
Najbliżej chyba Todibo:
Myślę, że jeden z pary Soule/Chiesa zostanie. Obstawiam Argentyńczyka, na którego aSroma jest za biedna (lub za chytra)
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2024, 22:10 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
O ile na lewą obronę prawdopodobnie Cambiaso do rotacji z Cabalem, tak na prawą ponoć może być Gatti + jeszcze opcje z Djalo i Danilo.
Ponoć mamy dokonać po jeszcze jednym transferze na formację - myślę, że to mogą być Todibo i Koop, co do ataku ciężko wywnioskować.
Ponoć mamy dokonać po jeszcze jednym transferze na formację - myślę, że to mogą być Todibo i Koop, co do ataku ciężko wywnioskować.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mi entuzjazm szybko zszedł.
Jak można preferować grę 4-2-3-1 lub 4-3-2-1 i w 1 okienko odpalić Chiese i Soule? Nie trzyma się to zupełnie kupy. Liczyłem bardzo na Frederico pod okiem normalnego trenera, który chce grać w piłkę. Szkoda.
Kasę pomijam bo to kabaret przy dzisiejszych kwotach, nawet przy 1 rocznym kontrakcie.
O Sancho podobno powalczy PSG, zatem za chwilę będą opcje C i D z Faraonem z Romy czy Berardim. A w klubie dwóch gotowych do gry.
Poza tym sprzedaże mocno wyhamowały. Jest tego jeszcze trochę. Sam Wojtek ze swoją pensją...
Jak można preferować grę 4-2-3-1 lub 4-3-2-1 i w 1 okienko odpalić Chiese i Soule? Nie trzyma się to zupełnie kupy. Liczyłem bardzo na Frederico pod okiem normalnego trenera, który chce grać w piłkę. Szkoda.
Kasę pomijam bo to kabaret przy dzisiejszych kwotach, nawet przy 1 rocznym kontrakcie.
O Sancho podobno powalczy PSG, zatem za chwilę będą opcje C i D z Faraonem z Romy czy Berardim. A w klubie dwóch gotowych do gry.
Poza tym sprzedaże mocno wyhamowały. Jest tego jeszcze trochę. Sam Wojtek ze swoją pensją...

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wolałbym zostawić Chiese i Soule, a odpuścić Koopa. Czy on jest nam aż tak potrzebny ? Jest Luiz, Thuram, do odrestaurowania Locatelli, Miretti. Fagioli po takiej przerwie daje radę. Do tego Andzic.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jeżeli Motta chce to pewnie na nim będzie się opierała cała gra. Tenu to siła, kreatywność drybling - jest chłop po prostu dobry.
Jak dla mnie chłop robi różnicę na boisku i to jest dobre.
I najważniejsze - chłop ma 26 lat, a u nas z reguły się brało gości 30-31 na 5 letnim kontrakcie. Chłop jest w bardzo dobry wieku.
Jak dla mnie chłop robi różnicę na boisku i to jest dobre.
I najważniejsze - chłop ma 26 lat, a u nas z reguły się brało gości 30-31 na 5 letnim kontrakcie. Chłop jest w bardzo dobry wieku.