# 25 Adrien Rabiot
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Prawdę mówiąc, dziwię się, że zarząd w ogóle tak długo się z nim bawił, bo moim zdaniem w oczach Giuntoliego powinien być całkowicie spalony po tym pożegnaniu Allegriego na Instagramie po finale CI. Nawiązanie do Maksa w wywiadzie podczas Euro też w moim odczuciu było zbędne w sytuacji, gdy dopiero co między zarządem a Allegrim toczyła się wojenka, a Francuz stanął w niej po stronie byłego trenera.
Te powyższe sytuacje, a do tego zwodzenie klubu w sprawie kontraktu, bawienie się drugi rok z rzędu w kotka i myszkę, uciekanie od tematu przedłużenia umowy i - co najważniejsze - gra w kratkę i postawa na boisku nijak mająca się do jego oczekiwań finansowych - wszystko to powoduje, że bardzo się cieszę, że Rabiot oficjalnie stanie się teraz "problemem" innego klubu.
Daje do myślenia to, że po pięciu latach w Juventusie Rabiot żegna się z Turynem w równie nieprzyjemnych okolicznościach, co wcześniej z Paryżem. Niby pięć lat starszy, a scenariusz podobny. Naprawdę jestem ciekaw, który klub będzie tak zdesperowany, że przymknie oko na te zagrywki oraz wymagania finansowe Francuza i go zakontraktuje.
Te powyższe sytuacje, a do tego zwodzenie klubu w sprawie kontraktu, bawienie się drugi rok z rzędu w kotka i myszkę, uciekanie od tematu przedłużenia umowy i - co najważniejsze - gra w kratkę i postawa na boisku nijak mająca się do jego oczekiwań finansowych - wszystko to powoduje, że bardzo się cieszę, że Rabiot oficjalnie stanie się teraz "problemem" innego klubu.
Daje do myślenia to, że po pięciu latach w Juventusie Rabiot żegna się z Turynem w równie nieprzyjemnych okolicznościach, co wcześniej z Paryżem. Niby pięć lat starszy, a scenariusz podobny. Naprawdę jestem ciekaw, który klub będzie tak zdesperowany, że przymknie oko na te zagrywki oraz wymagania finansowe Francuza i go zakontraktuje.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Zobaczymy gdzie trafi. Czy do lepszego klubu niż Juve, czy słabszego. Wtedy przekonamy się o jego wartości. Tutaj większość po nim jedzie , ale są i tacy co go cenią. Ciekawe jak widzą to ludzie odpowiadający za transfery z najlepszych klubów. Kto go ostatecznie zgarnievitoo pisze: ↑18 lipca 2024, 15:51 Prawdę mówiąc, dziwię się, że zarząd w ogóle tak długo się z nim bawił, bo moim zdaniem w oczach Giuntoliego powinien być całkowicie spalony po tym pożegnaniu Allegriego na Instagramie po finale CI. Nawiązanie do Maksa w wywiadzie podczas Euro też w moim odczuciu było zbędne w sytuacji, gdy dopiero co między zarządem a Allegrim toczyła się wojenka, a Francuz stanął w niej po stronie byłego trenera.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Powiem Wam tak że dla kogoś z zewnątrz mieć takiego Rabiota bez kwoty odstępnego tylko np. 3 lata za 8mln pensji to może być super deal. Fajnie mieć takiego doświadczonego gracza na ławkę. Bądź co bądź nadal podstawowy pomocnik reprezentacji Francji.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Żywe od wczoraj chłodziło się na tę okazję i się doczeka wieczorkiem
Mam trochę niesmak, bo trudno się oprzeć wrażeniu, że to bardziej decyzja Rabiotów niż Juventusu, a oczekiwałbym od Giuntoliego, że nikomu nie pozwoli tak ze sobą pogrywać. No ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Rabiot idzie w cholerę i to samo w sobie jest dobrą informacją.

Mam trochę niesmak, bo trudno się oprzeć wrażeniu, że to bardziej decyzja Rabiotów niż Juventusu, a oczekiwałbym od Giuntoliego, że nikomu nie pozwoli tak ze sobą pogrywać. No ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Rabiot idzie w cholerę i to samo w sobie jest dobrą informacją.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Można było go mieć podpisanego od 1 stycznia, albo od 1 lipca. Jest 18 lipca

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Czysto sportowo Rabiot nie jest jakimś złym piłkarzem i pewne walory ma. Tylko widzę trzy problemy:
- ma duże wahania formy i często gra byle jak,
- jest problematyczny w kwestiach kontraktowych
- piłkarsko, moim zdaniem, jest na podobnym poziomie, na jakim był, gdy trafiał do Juve.
Wydaje mi się, że Rabiot swój szczyt piłkarski już osiągnął i niestety nie jest to klasa topowa, nigdy nie będzie dla swojej drużyny decydujący. Sumując wszystkie za i przeciw, dla mnie to nie jest gracz, o którego warto jakoś specjalnie walczyć.
- ma duże wahania formy i często gra byle jak,
- jest problematyczny w kwestiach kontraktowych
- piłkarsko, moim zdaniem, jest na podobnym poziomie, na jakim był, gdy trafiał do Juve.
Wydaje mi się, że Rabiot swój szczyt piłkarski już osiągnął i niestety nie jest to klasa topowa, nigdy nie będzie dla swojej drużyny decydujący. Sumując wszystkie za i przeciw, dla mnie to nie jest gracz, o którego warto jakoś specjalnie walczyć.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Zawodnik dla takich trenerów jak Allegri czy Deschamps, grających piłkę dawnych lat, szukających mitycznej równowagi za wszelką cenę.
Jego największy defekt? Nie potrafi podać w tempo.
Jego największy defekt? Nie potrafi podać w tempo.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Marcin890124 pisze: ↑18 lipca 2024, 15:32
Doczekałem się.
Proszę o przeniesienie tematu do Grali w Juve

To, że był naszym najlepszym pomocnikiem w ubiegłym sezonie, świadczy o słabości Juve, nie klasie Rabiot. Dobrze, że żegnamy.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Nie daje do myślenia, bo chłop jest niewolnikiem mamusi, i to dlatego sytuacja taka sama, nie miał po co się zmieniać, skoro mamusia nim rządzi i mu wciska farmazony do głowy, że jest najlepszym pomocnikiem na świecie.vitoo pisze: ↑18 lipca 2024, 15:51
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Całe szczęście Giuntoli przeczytał post eksperta i znalazł kilku takichOldfan pisze: ↑22 czerwca 2024, 18:14Skoro zadajesz takie pytania, to poszukaj takich graczy i podaj ich kilku. Nie 1 nie 2, a kilku skoro Rabiot jest taki nijaki i taki łatwy do zastąpienia. Sam ciekaw jestem- kogo wynajdziesz.Marcin890124 pisze: ↑22 czerwca 2024, 16:28 Jak widzę Rabiota to mi się kojarzy Allegri, a jak mi się kojarzy Allegri to mi się wymiotować chce.
W tym wątku nasuwa się pytanie- co ma takiego Rabiot że trzeba mu płacić pensje 7mln za sezon ? Czy w samej Serie A nie znajdziemy żadnego pomocnika który będzie robił to samo a zarabiał mniej ?

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Oldfan pisze: ↑18 lipca 2024, 16:12
Zobaczymy gdzie trafi. Czy do lepszego klubu niż Juve, czy słabszego. Wtedy przekonamy się o jego wartości. Tutaj większość po nim jedzie , ale są i tacy co go cenią. Ciekawe jak widzą to ludzie odpowiadający za transfery z najlepszych klubów. Kto go ostatecznie zgarnie
No i przekonaliśmy się, ta wartość wynosi zero

Pięknie rynek wyjaśnił jego i toksyczną matkę agentkę
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dokładnie, wielki Rabiot
śmiech na sali, tyle lat ściemniania na boisku, chowania się w kluczowych momentach meczu nie zostało zapomniane. Do tego jego irracjonalne jak zwykle żądania finansowe i został z niczym. Tak jak każdemu kto ochodzil w tym roku z Juve życzyłem wszystkiego dobrego i powiedzenia w dalszej karierze to Rabiot właśnie dostał to na co zasłużył.

- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Przypominam, że był to ulubieniec Allegro, od którego ten że trener zaczynał układać jedenastkę. Teraz widać jak bardzo Allegro się mylił..
A nie, przepraszam, to Allegro miał rację, a cała reszta piłkarskiego świata nie zna się na swoim fachu
A nie, przepraszam, to Allegro miał rację, a cała reszta piłkarskiego świata nie zna się na swoim fachu

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
Rabiot to Dyzma, który zrobił karierę na tym, że jest przystojnym, białym, wysokim Francuzem, który ma predyspozycje wydolnościowe i siłowe (jedyny plus). Nie ma nic. Ani odbioru, ani techniki, ani strzału, ani wizji gry. Drugim takim Dyzmą u nas był Bonucci. Na szczęście obaj już poza Juve i koledzy nie muszą już tuszować ich słabości.
Rabiot ma też trudną sytuację, bo był bardzo pyszny i za wysoko nosił głowę jak na realne umiejętności. Mocniejsze kluby go nie chcą (lvl Juve lub wyżej). Przejście do Fiorentiny, Betisu Sevilla czy Montpellier za 1/3 pensji z Juve byłoby przyznaniem się przed samym sobą do tego kim się jest.
Rabiot ma też trudną sytuację, bo był bardzo pyszny i za wysoko nosił głowę jak na realne umiejętności. Mocniejsze kluby go nie chcą (lvl Juve lub wyżej). Przejście do Fiorentiny, Betisu Sevilla czy Montpellier za 1/3 pensji z Juve byłoby przyznaniem się przed samym sobą do tego kim się jest.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów