EUROWYBORY

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Mosiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2004, 15:20

Ja zagłososwałem na Kamińskiego z Prawa i Sprawiedliwości i były to moje pierwsze wybory w życiu. Byłem troche zaskoczony gdy zobaczyłem że jestem jedynym głosującym na sali . Ludzie sobie olewają takie sprawy i nie głosują a potem mają pretensje do rządzących . :twisted:
Gdyby obywatele byli bardziej odpowiedzialni to ten kraj wyglądałby inaczej . :!:

...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
Martinblack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2004, 15:39

Widze, że niektóre osoby na tym farum mają w dupie polskie prawo i osoby tworzące tą strone.Czy w zdajecie sobie sprawę z faktu tego ze złamaliście ciszę wyborczą i że właściciel tej strony może pociągnięty do odpowiedzialności karnej?
Fatalnie u ciebie z pojmowaniem definicji ciszy wyborczej...
Ja mysle co od rana mówia, że w Poznaniu trwa nagonka na niejakiego Martina oskrżonego nielegalną agitacje , molestowanie forumowiczów i nakłanianie do głosowanie na komunistów :wink: :wink: :wink: ...po wszystkich przyjdą....faceci w czerni..
"a jako kandydaci powinni wystapic ludzie po studiach"-Dlaczego szanowny Martinku uważasz że kandydować powinni tylko ludzie po studiach.Moim zdaniem powinny startować osoby kompetentne a nie osoby które są profesorami ale nie mają zielonego pojęcia co to jest Parlament Europejski i czym się zajmuje.A po za tym każdy mógł zgłosić swój komitet wyborczy oraz swoją kandydature i każdy miał równe szanse,ponieważ wybierał cały naród,więc powiązania rodzinne bądź koleżeńskie nie grały tu żadnej roli.
Jasne. Ci co kandydowali to są swiatłe umysły w pełni wiedzacy na czym ich praca miałaby polegać... Prawie 30 % kandydatów nie wie co ich tam czeka - podawali to na TVN... A ponad połowa nie zna angielskiego albo zna go słabo.

A jak powiedział towarzysz Bociu
Wejdzie tam taki Lepper i przyniesie glosnik do europarlamentu i bedzie wstyd na całą Europę albo i świat...
samo mówi za siebie..... na prezydenta go :wink:
Najlepszą i jedyną godną zaufania partią jest UPR.

Jakos mało osób podziela ten pogląd bo UPR nie przeszło 5% progu.... Popraw mnie jak sie mylę.
A co się tyczy samych wyborów to jak usłyszałem jaka była frekwencja to mnie zamurowało.Az tak niskiej chyba nikt się nie spodziewał.
Zdecydowanie niska frekwencja ,ale tego sie moznaby było spodziewac ....

Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2004, 15:59

Niechciał bym obrażać rzadnej z partii , ani nikogo z głosujących ale dlamnie głosowanie na partie Samoobrony czy LPRu jest głupotą, po wczorajszej wypowiedzi Romana G. który zaczyna gadać o Eutanazji,usuwaniu ciąży czy legalnemu homoseksualizmie to mi sie flaki przerwacją , tacy ludzie mają nas reprezentować w Europarlamencie wtf?Coś chyba nie tak, zresztą skoro ww partie były przeciw Unii to po co się pchają na wybory do jej parlamentu... ?

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2004, 16:29

Kostek pisze: Niechciał bym obrażać rzadnej z partii , ani nikogo z głosujących ale dlamnie głosowanie na partie Samoobrony czy LPRu jest głupotą, po wczorajszej wypowiedzi Romana G. który zaczyna gadać o Eutanazji,usuwaniu ciąży czy legalnemu homoseksualizmie to mi sie flaki przerwacją , tacy ludzie mają nas reprezentować w Europarlamencie wtf?
popieram w 100% :)

ja nie poszedlem glosowac bo caly dzien bylem w Czestochowie i wrocilem o 20.., zdazylbym ale nie chcialo mi sie nawet isc :D

bandit

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2004, 12:28

U mnie Martinku wszytsko wporządku z pojmowaniem zasad i wiem że szansa na to że ktoś kto czuwa nad prawidłowym przebiegiem wyborów wogóle zobaczy, że była złamana cisza wyborcza jest znikoma.Jednak nieznaczy to że jak ktoś np. ukradnie coś drugiemu człowiekowi i nikt tego nie zobaczy to wszytstko jest wporządku.Przeraża mnie anarchistyczne podejście naszych obywateli a w szczególnoci Ciebie Martinku do życia.
"Ci co kandydowali to są swiatłe umysły w pełni wiedzacy na czym ich praca miałaby polegać... Prawie 30 % kandydatów nie wie co ich tam czeka - podawali to na TVN... A ponad połowa nie zna angielskiego albo zna go słabo."-Ciesze się MArtinku że jesteś zorientowany co się w kraju dzieje.Bo mi właśnie o to chodzi ze Ci co kandydowali czyli ludzie z wyższym wykształceniem też nie mają zielonego pojęcia co to jest Parlament Eurpejski i też nie znają języków obcych więc wybieranie kandydatów na podstawie wykształcenia a nie kompetencji i znajomości tematu jest bezsensowne.
I dla wiadomości Twojej oraz "towarzysza" Bocia - Lepper nie kandydował do Parlamentu Europejskiego.
A to ze mało osób popiera UPR to jest wiadomeb o jest to jedyna partia liberalna.Jednak nieświadczy to o tym ze ta partia jest zła,ale znaczy to że większość naszego narodu jest za coraz większym socjalizmem, a nawet przywróceniem komunizmu.Kierując się Twoim tokiem myślenia można uznać że że LPR i Samoobrona to super partie bo mają duże poparcie społeczne.
Moim zdaniem zdaniem nie pownno być legalizacji związków homoseksualnych umożliwiających wychowanie dzieci bo ja sam nie chciał bym mieć dwóch tatusiów lub dwie mamusie.
A co się tyczy eutanazji to ja jestem przeciwny bo jak chcesz się pozbawić życia to zrób to sam, a nie zmuszaj do tego innych.
A tak na koniec żeby nie było wątpliwości to ja jestem ateistą i proszę nie uważać że moje poglądy są kierowane względami religijnymi.

ODPOWIEDZ