Polityka
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie no jeżeli oni serio uwalą a nawet opóźnią budowę elektrowni atomowej to ludzie na nich głosujący powinni choć na chwilę się zreflektować i zastanowić nad tym co robią. Pisiory to była tragedia, ale chociaż cokolwiek rozumieli, Bełchatów zamykany jest chyba w '33, jakiekolwiek celowe opóźnienia budowy atomu to tragedia dla całej gospodarki kraju. Socjal ponad inwestycje, pewnie o to chodziło co poniektórym zwolennikom po na forum, prawda ? 

Tam na tej lewicy to mają odlot totalny i to nie na drugim planie ale czołowi politycy prezentują często odklejenie lvl hard.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Podziwiam, że niektórym nadal chce się brać udział w teatrze dla gojów i dalej prowadzą wojenkę PiS vs PO.
Najgorzej, że to tylko pokazuje jak małej ilości osób faktycznie zależy na dobru kraju a jak dużej ilości na obrzucaniu się łajnem i podejściu "hurr durr bo druga partia".
No i klasycznie śmieszą mnie ci, co się na Donka nabrali, bo pamięć krótka. Problem w tym, że wyznawcy TVNu będą raz po raz otrzymywać ciepłym stolcem po twarzy, ciągle twierdząc, że to najnowsze niemieckie perfumy, a kto się nie zgadza ten ruski agent z Żoliborza, no i oczywiście nie jest wtedy proeuropejski i postępowy, no i co najważniejsze WYKSZTAŁCONY Z DUŻEGO MIASTA!
Pamiętajcie, niemieckie elektrownie węglowe są ekologiczne, a nasza potencjalna atomowa to zagrożenie dla miliona gatunków żab i drzew, co to tylko rosną akurat w tym miejscu.

No i klasycznie śmieszą mnie ci, co się na Donka nabrali, bo pamięć krótka. Problem w tym, że wyznawcy TVNu będą raz po raz otrzymywać ciepłym stolcem po twarzy, ciągle twierdząc, że to najnowsze niemieckie perfumy, a kto się nie zgadza ten ruski agent z Żoliborza, no i oczywiście nie jest wtedy proeuropejski i postępowy, no i co najważniejsze WYKSZTAŁCONY Z DUŻEGO MIASTA!

Pamiętajcie, niemieckie elektrownie węglowe są ekologiczne, a nasza potencjalna atomowa to zagrożenie dla miliona gatunków żab i drzew, co to tylko rosną akurat w tym miejscu.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tu trzeba przyznać, że wyjątkowo celnie. Wybryki Brauna - godne potępienia - to pryszcz w porównaniu do reszty partii i napędzania nienawiści w narodzie - przez Lewice/PO, PiS oczywiście też się tam stara. Ta Konfederacja, z której sam się nie tak dawno w duchu naigrywałem, wyrasta na jedyną akceptowalną partię na scenie - a raczej w rynsztoku - naszej polityki.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
To co poniektórzy tutaj wypisują to aż wstyd się przyznać, że się kibicuje tej samej drużynie…
Myślałem, że takie dzbany to tylko na stronach interu, ale jak widać wszędzie się trafią

Myślałem, że takie dzbany to tylko na stronach interu, ale jak widać wszędzie się trafią

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
O wszystkim po trochu.
Czy trzeba być oszołomem, żeby próbować przekonać innych, że pan Sławek to oszołom? Nie rozumiem tej taktyki, bo uważam że każdy średnio rozgarnięty człowiek o przeciętnej inteligencji dojdzie do wniosku, że pan Sławek oszołomem nie jest. Nie trzeba się z nim zgadzać, ale wystarczy posłuchać.
Czy trzeba być oszołomem, żeby próbować przekonać innych, że pan Sławek to oszołom? Nie rozumiem tej taktyki, bo uważam że każdy średnio rozgarnięty człowiek o przeciętnej inteligencji dojdzie do wniosku, że pan Sławek oszołomem nie jest. Nie trzeba się z nim zgadzać, ale wystarczy posłuchać.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Alex96
- Juventino
Jaką papkę w głowie trzeba mieć, żeby coś takiego napisać.unbelievable87 pisze: ↑18 stycznia 2024, 22:40 To co poniektórzy tutaj wypisują to aż wstyd się przyznać, że się kibicuje tej samej drużynie…![]()
Myślałem, że takie dzbany to tylko na stronach interu, ale jak widać wszędzie się trafią![]()
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Alex96 pisze: ↑20 stycznia 2024, 18:41Jaką papkę w głowie trzeba mieć, żeby coś takiego napisać.unbelievable87 pisze: ↑18 stycznia 2024, 22:40 To co poniektórzy tutaj wypisują to aż wstyd się przyznać, że się kibicuje tej samej drużynie…![]()
Myślałem, że takie dzbany to tylko na stronach interu, ale jak widać wszędzie się trafią![]()

- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tu akurat wina leży po stronie koreańskiej, jeśli dobrze zrozumiałem?Garreat pisze: ↑24 stycznia 2024, 17:45 Zgodnie z przewidywaniami...
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-m ... rp_state=1
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Myślę że trzeba szukać finansowania gdzie indziej zamiast spuszczać całą umowę do kibla. Wyjdzie drożej, ale potrzebujemy sprzętu na wczoraj.
W międzyczasie unijny fundusz wojskowy dla Ukrainy nie istnieje mimo utyskiwań Francji i niewybieralnych komisarzy, a umowy bilateralne podpisały już m.in. UK oraz... Niemcy. Trochę pozytywnych sygnałów dla nas jeśli chodzi o postrzeganie Rosji za Odrą, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
Myślę że Niemcy będą najpierw dążyć do ścisłego (w tym wojskowego) podporządkowania sobie Mitteleuropy. Następnie taka "Rzesza++", po konfrontacji z Rosją, już bez większych przeszkód narzuci przebieg federalizacji Europy. Polska to przystawka, prawdziwa gra będzie z Francją i południem.
Z naszej perspektywy może nie być to wcale najgorsze rozwiązanie. W szerszym ujęciu główne bolączki mamy egzystencjonalne, a nie o przyszłość CPK. Amerykanie prędzej czy później zawiną się na Pacyfik, Rosja wyczeka ten moment i wtedy nie liczyłbym na ciężkie dywizje lądowe US Army.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Prawdziwy Minister NIEdukacji. Przy niej Czarnek to była jednak wyższa inteligencja

Czasem się zastanawiam, skąd się biorą tumany głosujące na takie osoby. A potem przypominam sobie, że przecież taki Inter też ma jakichś kibiców.