Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2024, 20:41

Miło posłuchać w końcu głosów rozsądku w tym temacie. To co się wyprawia to jest dramat w tym momencie. Koalicja idzie po trupach do celu. To jest to godzenie społeczeństwa czy dalsze jego dzielenie? W odwecie za parę lat PiS też się nie zatrzyma tylko zrobi to samo w drugą stronę (A jak ktoś się łudzi, że kiedyś do zmiany rządu nie dojdzie, to chyba jest naiwny. Z biegiem czasu każdy rząd się sporej grupie ludzi przejada i będzie zmiana dla samej zmiany).

Ja nie widzę innego wyjścia, pora zatrzymać ten cyrk, pozbyć się całego tego towarzystwa i przy następnych wyborach powitać całkiem nowych ludzi i nowe partie (wiem, mogę sobie pomarzyć). W innym wypadku jak tak dalej pójdzie, to obie strony zafundują nam za chwilę wojnę domową. Nie ma widzę już żadnych granic. A obrona praworządności przy rządach PiSu, przy tym co teraz wyprawia Koalicja wygląda po prostu komicznie. Najbardziej jednak dziwię się ludziom, że tej obłudy nie widzą. Ja ze swojej strony mam dość i serio mam obawy, widząc co się dzieje, żeby za chwilę na prawdę się nie skończyło czymś gorszym, bo żadna strona teraz już nie odpuści.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 09:49

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:04

Przytaczasz tutaj gówniany wpis zadeklarowanego pisiora, który nie ma nic wspólnego z prawda :ok:

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:19

MRN pisze: 12 stycznia 2024, 10:04 Przytaczasz tutaj gówniany wpis zadeklarowanego pisiora, który nie ma nic wspólnego z prawda :ok:
Nie licząc ostatniego zdania o Żydach, Ukraińcach, Niemcach, iluminatach, itd. co jest nieprawdziwego w tym wpisie. Wytłumacz mi to jako komuś, kto nie popiera ani jednych ani drugich. Co chwila jesteśmy świadkami teatrzyku odgrywanego dla nas, zwykłych śmiertelników, którzy zapier..dzielają na zabawy i luksusy gości, którzy w mediach napuszczają Polaków na siebie i polaryzują nasze społeczeństwo w imię swoich prywatnych interesów, a po odegraniu roli idą razem na wódkę i klepią się po plecach załatwiając dalsze, często wspólne biznesy. I tak od ponad 20 lat... Doskonałym, najprostszym przykładem może być chociażby sytuacja z cenami paliw. Jak Donek był u władzy i benzyna była rekordowo droga, to nagle wielki myśliciel Jarosław rzucał populistyczne hasełka, że wystarczy obniżyć akcyzę i podatek i ceny spadną i oni by tak zrobili jakby rządzili. Następnie dostali od narodu szansę praktycznie samodzielnej władzy i jakoś tego nie zrobili, a wręcz nawprowadzali kolejnych opłat (nie wspominając już o manipulacjach na cenach naszego monopolistycznego koncernu). W kampanii Tusk przekonywał, że wie w jaki sposób obniżyć ceny paliw i to zrobi jak Polacy ich wybiorą (obiecywał też kwotę wolną od podatku w wysokości 60 tys. zł i jeszcze wiele innych rzeczy) i jakoś od 15 października nie widziałem w swojej okolicy benzyny 95 poniżej 6,25 zł/l (już nie wspominając o piątce z przodu na dystrybutorze).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:30

Barierki, wydatki , praworządność ? Co niezgodnego z prawem zrobił obecny rząd ? Wydatki na TVP, pisiory w budżecie miały zaplanowane takie same, wydatki na kancelarię premiera to bujda ale skoro ten idiota chciał błysnąć to mógł przytoczyć jeszcze jakie wydatki były na kancelarię atrapy prezydenta, ile w spółkach zarobiły karierowicze etc. Ja takich czubów jak ten mam poblokowanych.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:44

MRN pisze: 12 stycznia 2024, 10:30 Barierki, wydatki , praworządność ? Co niezgodnego z prawem zrobił obecny rząd ? Wydatki na TVP, pisiory w budżecie miały zaplanowane takie same, wydatki na kancelarię premiera to bujda ale skoro ten idiota chciał błysnąć to mógł przytoczyć jeszcze jakie wydatki były na kancelarię atrapy prezydenta, ile w spółkach zarobiły karierowicze etc. Ja takich czubów jak ten mam poblokowanych.
Czy przypadkiem nie było obietnic, że ukrócą finansowanie TVP, a nie będą wydawać na media jeszcze więcej niż ich poprzednicy? Ponadto padały słowa o likwidacji abonamentu, ale Donek naśladując najlepsze praktyki swego poprzednika w miejsce zlikwidowanego abonamentu chce wprowadzić opłatę... Odnośnie wydatków na kancelarię prezydenta, to nie ma co polemizować, bo po statystykach widać jak bajońskie sumy rozwala Andrzejek w porównaniu do Bronka czy nawet Lecha. W temacie spółek skarbu państwa i osobach zasiadających w nich na najwyższych stołkach, to chyba nie jesteś na tyle naiwny, by sądzić, że ci co się obecnie ponownie doczłapali do władzy nie zasadzą tam swoich ludzi (i to wcale nie specjalistów jak zapowiadali przed wyborami czego doskonałym przykładem będzie zmiana warty w Orlenie).
Słowa Kazika: "choć zamieniliście się miejscami wszyscy jesteście dokładnie tacy sami" pozostają aktualne...

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:55

Ale tych będziemy rozliczać w późniejszym terminie, największy chaos i szopkę w tej chwili to wprowadza ćwierćinteligent anżęj - nie wiem co to jest ale zwą go prezydentem.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 10:56

dimebag11@
Im (jednym i drugim) nie przetłumaczysz, to już ludzie straceni, szczególnie to pokolenie 40+ i wyżej. Młodzi jeszcze są do odratowania, ale tyle lat propagandy tępej i mniej tępej (dla tych wykształconych :prochno: ) zrobiło swoje. Młodzi są do odratowanie przede wszystkim dzięki temu, że oni rzadko i niechętnie oglądają programy otumaniające przeznaczone dla wyborców tej jednej właściwej partii, często to i ze zwykłego lenistwa.

Odnośnie postulatów gospodarczych, miała być wyższa kwota od podatku, która jest w 100 konkretach, przypomnę, że zmiany korzystne można wprowadzić w każdej chwili w trakcie roku. Zmiana ta też nie jest jakoś mocno skomplikowana, także argumentów przeciw niej za bardzo nie ma. Argument, ze nie wiedzieli jaki jest budżet to właśnie do tych otumanionych, bo jakoś w połowie roku nie przeszkadzała im nieznajomość budżetu jak chcieli 800+ podnosić na już, na teraz, wtedy budżet był nieistotny :prochno:

Za to prędcy do wprowadzania głupot jak wakacje zusowskie, 1,6 tys. złotych ZUS dla 1,8 mln firm i wyszedł koszt prawi 5 mld złotych, matematykę zostawiam Wam :prochno: A i oczywiście wszyscy się zrzucimy bo zapłaci za to ZUS czyli wszyscy. Jeżeli zaczynają od takich ustaw naprawę gospodarki to aż strach myśleć co będzie dalej.
MRN pisze: 12 stycznia 2024, 10:55 Ale tych będziemy rozliczać w późniejszym terminie,
Tak, tak a kolejnych znowu będzie rozliczać potem bo musieli sprzątać po poprzednikach i trzeba dać im czas i tak w kółko. Jprd ale to jest tak tępe myślenie, że aż palce od klikania i odpowiadania na to bolą.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 11:10

AdiJuve pisze: 12 stycznia 2024, 10:56 Jprd ale to jest tak tępe myślenie
Zdania są podzielone i niech tak zostanie.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2024, 11:44

MRN pisze: 12 stycznia 2024, 11:10
AdiJuve pisze: 12 stycznia 2024, 10:56 Jprd ale to jest tak tępe myślenie
Zdania są podzielone i niech tak zostanie.
Ależ oczywiście jak komuś pasuje syf jaki był, jest i będzie to jak najbardziej wszystko co związane z dzieleniem jest dla niego niczym manna z nieba.

hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2024, 14:10

Choć jedno Kaczyński dobrze powiedział: Tusk to niemiecki agent. Po to go wysłali z powrotem do Polski aby przejąć władzę i przepychać ustawy zgodnie z unijnym nurtem. Nie zaczął od naprawy państwa ale od niekonstytucyjnego przejęcia TVP i zwiększenia wydatków na swoje świnie które się dopchały do koryta. Tuba propagandowa to strategiczny klocek w układance sprzedawczyków i sługusów obcych interesów. Ich nie interesuje interes polskich obywateli. Ich nie interesuje Polska racja stanu. Tylko stołki, pieniądze i wojna plemienna. Dlatego tak dzielą społeczeństwo. Każdy kto opowiada się po jednej ze stron tej wojenki jest dla mnie tumanem, oszołomem, fanatykiem i matołem zmanipulowanym przez media. Koniec kropka.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2024, 20:21

Bobby X pisze: 13 stycznia 2024, 19:53
hellspawn pisze: 13 stycznia 2024, 14:10 Choć jedno Kaczyński dobrze powiedział: Tusk to niemiecki agent. Po to go wysłali z powrotem do Polski aby przejąć władzę i przepychać ustawy zgodnie z unijnym nurtem. Nie zaczął od naprawy państwa ale od niekonstytucyjnego przejęcia TVP i zwiększenia wydatków na swoje świnie które się dopchały do koryta. Tuba propagandowa to strategiczny klocek w układance sprzedawczyków i sługusów obcych interesów. Ich nie interesuje interes polskich obywateli. Ich nie interesuje Polska racja stanu. Tylko stołki, pieniądze i wojna plemienna. Dlatego tak dzielą społeczeństwo. Każdy kto opowiada się po jednej ze stron tej wojenki jest dla mnie tumanem, oszołomem, fanatykiem i matołem zmanipulowanym przez media. Koniec kropka.
Ja pi..erdo..le. Koniec JuvePoland dla mnie. Co jeden to głupszy.
:hi:
Szkoda, że już nie można polubić posta. Nie odchodź, bo i tak tutaj tych najmondżejszych głosujących na konfę jest najwięcej...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2024, 20:37

Głosowanie na konfę 🤣
Jakim to degeneratem trzeba być ? 😃

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2024, 20:50

No lepiej na PiS albo PełO. Wybierać wciąż tych samych i liczyć, że "teraz będzie lepiej". Śmiać to się możecie ale do lustra.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2024, 00:37

MRN pisze: 13 stycznia 2024, 20:37 Głosowanie na konfę 🤣
Jakim to degeneratem trzeba być ? 😃
Jak popatrzysz na wyniki ankiety i poczytasz, że PO i pis to to samo, to dojdziesz do podobnych wniosków, niestety.

ODPOWIEDZ