Puchar Włoch 23/24 (1/8): JUVENTUS FC 6-1 Salernitana
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Yildiz było wiadomo że ma jakość, Cambiaso to samo, więc tak jakby spojrzeć na spokojnie dzień póżniej, to największym wygranym tego meczu jest Miretti i chyba Weah.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mecz z gatunku tych najprzyjemniejszych
. Istna demolka przeciwnika okraszona strzałem z dystansu Weaha! Jak świetna pizza to smakowało. Yildiz - cud, miód i orzeszki. O niefortunnym zagraniu Gattiego można było zapomnieć w mgnieniu oka. Niech potwór się rozwija i lećmy pożerać dalej kolejnych przeciwników. Mam ogromną nadzieję, że to taki mecz przełamujący naszą drużynę w stronę jeszcze lepszej i skuteczniejszej gry byśmy wyglądali jeszcze lepiej i umieli łączyć grę właśnie z gatunku całkowitego zdemolowania, aż po umiejętne kontrolowanie meczu w zależności od okoliczności, poziomu przeciwnika i innych zmiennych. Widać wzrost pewności siebie całej drużyny. Stracona bramka nie zrobiła na nikim wrażenia, gdy wcześniej w takich okolicznościach można było być pewnym kłopotów. Chapeau bas Allegri - znów czuję się jakbym oglądał ten najlepszy Juventus w odsłonie Maksia. Fino alla fine. Forza Juve! Życzę nam wszystkim żeby na koniec to się wszystko skończyło storią di un grande amore i końcowym zwycięstwem nad Interem , a potem z buta do Ligi Mistrzów 

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli chodzi stricte o ten mecz, to tak. Ale tak ogólnie, to wręcz nie można o tym zapomnieć, bo to jego drugi kuriozalny wręcz błąd w tym sezonie. Każdy może się pomylić, ale robienie takich baboli pod presją w meczach z Sassuolo czy Salernitaną nie świadczy o nim najlepiej.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Odcina mu prąd co nie zmienia faktu, że to bardzo solidny zawodnik, materiał na top defensora i tylko ten mecz z Sassuolo był tylko przegrany bo cała drużyna zagrała katastrofalnie.

- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Oj chyba było więcej niż te dwa błędy. Jak komuś się zechce niech poszuka, ale on chyba miał 3-4,.vitoo pisze: ↑05 stycznia 2024, 15:42Jeśli chodzi stricte o ten mecz, to tak. Ale tak ogólnie, to wręcz nie można o tym zapomnieć, bo to jego drugi kuriozalny wręcz błąd w tym sezonie. Każdy może się pomylić, ale robienie takich baboli pod presją w meczach z Sassuolo czy Salernitaną nie świadczy o nim najlepiej.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Tak właśnie powinny wyglądać mecze z outsiderami SerieA. Kilka bramek strzelonych, młodzi w podstawie i jazda z plackami. W końcu Salernitana jest ostatnią drużyną w tabeli, więc marne 1:0, 2:1 to żaden wynik.
Teraz pozostaje tylko pytanie kiedy taki mecz za Allegriego się powtórzy?
W weekend najprawdopodobniej wrócą nasze asy i powrót do grania KAŁCIO.
P.S. Bramy Yildiza i Weaha to cud miód. Z Turka może być naprawdę porządny grajek. Mam nadzieje, że dostanie więcej szans, bo chłopak póki co na to zasługuje.
Teraz pozostaje tylko pytanie kiedy taki mecz za Allegriego się powtórzy?

P.S. Bramy Yildiza i Weaha to cud miód. Z Turka może być naprawdę porządny grajek. Mam nadzieje, że dostanie więcej szans, bo chłopak póki co na to zasługuje.

- Feeps
- Juventino
Wspaniały mecz, nie wiem co mogę dodać więcej. Dawno takiej fajnej radości nie dostarczyli, bo o ile o potencjale i dobrym mentalu można już mówić od jakiegoś czasu, no to bramek tylu i zabawy nie doświadczyliśmy dawno. Z tym składem w końcu można się utożsamiać i wróciliśmy na dobre tory - 7 Włochów w podstawie wyszło, to naprawdę super sprawa. Najbardziej z tego meczu chyba cieszy mnie Cambiaso, Chiesa, Yildiz no i Miretti, ale naprawdę nasza paczka jest całkiem ciekawa i nie mogę się doczekać aż zobaczymy trójkę Chiesa-Vlaho-Yildiz razem. Grajmy tak dalej to może Fagioli wróci na ostatni mecz w sezonie o Scudetto, byłoby niesamowicie; ale top3 w tym sezonie chyba nam wszystkim wystarczy na koniec.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve