Polityka
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
PO: Skandal! PiS zwiększył wydatki na Kancelarię Prezesa Rady Ministrów ze 100 tys. zł to 1,5 mld zł. Hańba i marnotrawstwo pieniędzy.
Też PO: 2 mld zł wydatków na Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Może i za PiSu było źle ale za to za PO jest wujowo
Też PO: 2 mld zł wydatków na Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Może i za PiSu było źle ale za to za PO jest wujowo

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Zwolenników koalicji rządowej bolą już tyłki? Tak pytam, bo rok się jeszcze nie skończył a wydymani zostali już wielokrotnie - a to pewnie dopiero początek.
Donald "fyr Dojczland" Tusk i cała KO okłamywania swoich wyborców uczyła się chyba od PiSu.
Donald "fyr Dojczland" Tusk i cała KO okłamywania swoich wyborców uczyła się chyba od PiSu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Myślę, że choćby nie wiem jak bolały, choć chyba jeszcze na to za wcześnie, to i tak 90 procent głośno tego nie powie, grunt, że nie PiS

A pozostałe 10 procent? Jak się ma tak krótką pamięć, to takie będą teraz skutki.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
No i pakcik migracyjny przyjęty. Jak PiS - zrobili zamieszanie wokół tematu zastępczego - tym razem - TVP, a tu niepostrzeżenie cyk!
Mechanizm ten nie budzi większych kontrowersji w UE, choć polska opozycja, której rząd poprzedniej kadencji negocjował cały Pakt, twierdzi, że Polska będzie zmuszona do przyjmowania migrantów. Będzie zmuszona pomagać krajom w kryzysie, ale nie musi przyjmować żadnej grupy przybyszów, może po prostu wpłacić państwu w kryzysie pieniądze.
Dobrze, że będą pieniążki na to, zmniejszyliśmy wydatki, np. na biurokrację i socjal, a przez to deficyt... a nie czekajcie...
Nie wiem czemu ma Polska płacić państwom zachodnim za ich własne błędy.
Mechanizm ten nie budzi większych kontrowersji w UE, choć polska opozycja, której rząd poprzedniej kadencji negocjował cały Pakt, twierdzi, że Polska będzie zmuszona do przyjmowania migrantów. Będzie zmuszona pomagać krajom w kryzysie, ale nie musi przyjmować żadnej grupy przybyszów, może po prostu wpłacić państwu w kryzysie pieniądze.
Dobrze, że będą pieniążki na to, zmniejszyliśmy wydatki, np. na biurokrację i socjal, a przez to deficyt... a nie czekajcie...
Nie wiem czemu ma Polska płacić państwom zachodnim za ich własne błędy.
- jackop
- Juventino
https://wiadomosci.onet.pl/opinie/cenio ... ie/w9kge95
1. Większość polityków nie wie jak poradzić sobie z czymkolwiek
2. Pro tip, odsyłać nielegalsów skąd przyszli
Skojarzyłem nazwisko, bo niedawno był gościem Mazurka.Pan Żydo-amerykanino-polak zyskuje na popularności.
No po prostu Sherlock Holmes i porucznik Borewicz w jednym.Niedawno podczas jednego z takich spotkań Lejb zaczął tłumaczyć mi, że Europa jest skończona, bo politycy nie wiedzą, jak poradzić sobie z kryzysem migracyjnym.
2. Pro tip, odsyłać nielegalsów skąd przyszli
Zwłaszcza w Polsce pistoletami na wodę i kulki będziemy w nich ładować. Ewentualnie z procyLudzie odwrócą się w stronę faszystów, którzy mają jedno rozwiązanie: strzelać — mówi prawnik i historyk Lejb Fogelman.

Skojarzyłem nazwisko, bo niedawno był gościem Mazurka.Pan Żydo-amerykanino-polak zyskuje na popularności.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
To jest takie bardzo naiwne myślenie, ze polityk nic nie wie, nie wie jak coś zrobić żeby było dobrze, często też ludzie tłumaczą sobie, ze politycy są zwyczajnie głupi. Tutaj jest inny problem i pytanie czemu politycy robią coś tak a nie inaczej chociaż każdy w tym oni widzą, ze robiąc coś inaczej byłoby lepiej, ludzie jak wspomniałem tłumaczą sobie to niekompetencją polityków, ich głupotą a to też politykom na rękę. Politycy wbrew powszechnym opiniom nie są głupie i nie są nieudacznikami, którzy nie nie potrafią i nie widzą jak sobie radzić z danymi "rzeczami".jackop pisze: ↑27 grudnia 2023, 18:45 https://wiadomosci.onet.pl/opinie/cenio ... ie/w9kge95No po prostu Sherlock Holmes i porucznik Borewicz w jednym.Niedawno podczas jednego z takich spotkań Lejb zaczął tłumaczyć mi, że Europa jest skończona, bo politycy nie wiedzą, jak poradzić sobie z kryzysem migracyjnym.
- jackop
- Juventino
@AdiJuve mogę się zgodzić, że oprócz tych głupich z łapanki są też ci rżnący głupa, bo jest im to na rękę i mają w tym jakiś interes. W ogóle większość to uważa chyba, że nie za to im płacą.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Takie dobór słów Tusk + podwyżki

My to mamy pecha, w opozycji każdy jeden i drugi mądry ostatnio jak to paliwo mogłoby być po 5-zeta tymczasem po przejściu na ciemną stronę rządzącą: https://www.money.pl/gospodarka/podnios ... 6816a.html
Szczerze miałem trochę nadzieji, że jednak po ograniczy to rozdawnictwo, ale ich początki to pis-bis. W sumie ta decyzja i ta wrzutka na profilu po bardzo ze sobą współgrają
- BlackJacky
- Juventino
- BlackJacky
- Juventino
- BlackJacky
- Juventino
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Pan Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda jest największym idiotą, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i kretynem jakiego nosiła ta ziemia po 80 roku. Do spółki z Wałęsą Lechem.
Niesamowite, że taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i pacynka piastuje takie stanowisko.
Niesamowite, że taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i pacynka piastuje takie stanowisko.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
No, mądry naród wybrał takiego wafla...gdyby w ostatnich wyborach frekwencja była podobna jak w trakcie wyborów parlamentarnych to w tej chwili nie byłoby chaosu i nie musielibyśmy oglądać tego kaszalota.