Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2023, 17:20

Na pewno będzie to najgłupszy rząd z ostatnich kilkudziesięciu lat.

Zbieranina mentalnych półgłówków objęła władzę i cieszą się, że ,,wygrali" z PiSem...

Czuję, że po 2 latach dojdzie do ostrych kłótni.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2023, 17:23

Vanquish pisze: 15 grudnia 2023, 17:09 Jeśli do tej pory mieliśmy państwo z kartonu to ja nie chcę wiedzieć z jakiego rodzaju gównolitu będzie teraz :prochno:

Pani poślica Szlezwig-Holsztajn może wejśc do Kościoła - miejsca kultu religijnego i zaburzać porządek publiczny ale jak poseł Braun zgasi świeczki w sejmie to wielka inba... :facepalm:
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 197 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2023, 00:10

Ale tumany...

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2023, 09:12

MRN pisze: 16 grudnia 2023, 00:10Ale tumany...
Sorry kolego, ale Ty chyba nie dorosłeś do tego, że ktoś może mieć odmienne zdanie niż Twoje i już wielokrotnie udowadniałeś to w tym temacie dotyczącym polityki. Guzik obchodzą mnie Brauny, Korwiny, Tuski, Kaczyńskie, Hołownie czy Czarzaste, ale najbardziej irytuje mnie ich obłuda. Część z nich pierdzieli jakieś kocopoły o świeckim państwie, usunięciu religii ze szkół czy symboli religijnych z miejsc publicznych, a sami "bawią się" w jakieś judaistyczne obrzędy w sejmie czy potem odczytują jakieś listy rabinów oraz przepraszają za zaistniałą sytuację. Rozumiem, że będą też odczytywać w sejmie przesłania świadków jehowy, których oficjalnie jest chyba ze sto razy więcej niż Żydów w Polsce.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2023, 15:09

dimebag11 pisze: 16 grudnia 2023, 09:12
(...)
Dokładnie. Jeśli się do czegoś nawołuje, najpierw samemu trzeba dać przykład. No i w obliczu zbrodni wojennych Izraela (oczywiście po drugiej stronie jest to samo, ale to nie usprawiedliwienie) zapalanie czegokolwiek w Sejmie RP i bredzenie o pokoju, szczęśliwości, tolerancji, wolności religijnej w czasie tego co Izrael robi Palestyńczykom to ... nie wiem. Brak słów. Inna sprawa, że Braun mógł je zdmuchnąć, a nie robić (znów) idiotę z siebie, a państwu czarny PR na całym świecie.

Poza tym mamy dobrą zmianę 'bis'

Ludzie pokroju Bodnara czy Sikorskiego na kluczowych stołkach ministerialnych to żart. Jeden uznaje Polskę za oswojone zwierzątko Niemiec - jego publicznie wypowiedziane słowa, a drugi wyzywa 'w internetach' wszystkich jak leci, kultura menela i też łasi się do Niemiec. Mamy w Polsce rząd pro-niemiecki i to się zemści bo nasi sąsiedzi nie chcą za silnej Polski - i to mnie osobiście najbardziej boli. Dowód? Dowalenie Orlenowi miliardów podatku- który jest polski, a zwolnienia dla niemieckich spółek, które tu zarabiają, a środki wyprowadzają do RFN. Taka to polityka.

Do tego:
ministerstwa: przemysłu, do spraw polityki senioralnej, do spraw równości, do spraw społeczeństwa obywatelskiego - ??? co to jest? Ktoś mi wytłumaczy, czemu trzeba wyodrębnić przemysł z 'gospodarki'? czy polityka senioralna potrzebuje całego ministerstwa? do jakich równości trzeba ministra i kilku wiceministrów? a społeczeństwa obywatelskiego nawet nie potrafię się domyślić...
PiS rozdmuchał administrację do granic jakiejkolwiek akceptowalności, a ci już na starcie mówią "potrzymaj mi piwo"

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2023, 15:10

Volto pisze: 16 grudnia 2023, 15:09
dimebag11 pisze: 16 grudnia 2023, 09:12
(...)
Dokładnie. Jeśli się do czegoś nawołuje, najpierw samemu trzeba dać przykład. No i w obliczu zbrodni wojennych Izraela (oczywiście po drugiej stronie jest to samo, ale to nie usprawiedliwienie) zapalanie czegokolwiek w Sejmie RP i bredzenie o pokoju, szczęśliwości, tolerancji, wolności religijnej w czasie tego co Izrael robi Palestyńczykom to ... nie wiem. Brak słów. Inna sprawa, że Braun mógł je zdmuchnąć w najgorszym razie, a nie robić (znów) idiotę z siebie, a państwu czarny PR na całym świecie.

Poza tym mamy dobrą zmianę 'bis'

Ludzie pokroju Bodnara czy Sikorskiego na kluczowych stołkach ministerialnych to żart. Jeden uznaje Polskę za oswojone zwierzątko Niemiec - jego publicznie wypowiedziane słowa, a drugi wyzywa 'w internetach' wszystkich jak leci, kultura menela i też łasi się do Niemiec. Mamy w Polsce rząd pro-niemiecki i to się zemści bo nasi sąsiedzi nie chcą za silnej Polski - i to mnie osobiście najbardziej boli. Dowód? Dowalenie Orlenowi miliardów podatku- który jest polski, a zwolnienia dla niemieckich spółek, które tu zarabiają, a środki wyprowadzają do RFN. Taka to polityka.

Do tego:
ministerstwa: przemysłu, do spraw polityki senioralnej, do spraw równości, do spraw społeczeństwa obywatelskiego - ??? co to jest? Ktoś mi wytłumaczy, czemu trzeba wyodrębnić przemysł z 'gospodarki'? czy polityka senioralna potrzebuje całego ministerstwa? do jakich równości trzeba ministra i kilku wiceministrów? a społeczeństwa obywatelskiego nawet nie potrafię się domyślić...
PiS rozdmuchał administrację do granic jakiejkolwiek akceptowalności, a ci już na starcie mówią "potrzymaj mi piwo"

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2023, 15:41

Volto pisze: 16 grudnia 2023, 15:09 Do tego:

Polecam, bo Bosak celnie punktuje chęć 'przeobrażenia całego społeczeństwa na swoją modłę'. Wyczuwam szybko nadchodzącą indoktrynację społeczno-kulturową.

Volto pisze: 16 grudnia 2023, 15:09Inna sprawa, że Braun mógł je zdmuchnąć, a nie robić (znów) idiotę z siebie, a państwu czarny PR na całym świecie.
Niestety kolejny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (inaczej tego nazwać nie mogę) z twardogłowej części Konfederacji zrobił reszcie pod górkę, co z kolei wyjaśnił Mentzen w grillowaniu. Poklask w internetach dla tego typu metod mnie przeraża, a jako nowy wyborca jestem stawiany w jednym rzędzie z fanatycznymi wyznawcami korwinizmu-braunizmu. Pierwszy raz na taką skalę mam styczność z opiniami elektoratu Konfy i teraz nie dziwie się, że wiele osób nie chce być utożsamiana z tymi ultraprawicowymi bałwanami. Oby Bosak z Mentzenem nie ugięli się pod presją i strachem przed straceniem "starego" elektoratu, bo gdyby nie nowy nurt to nie spojrzałobym w tamtym kierunku.

Religijnemu, lewicowemu i kałmeńskiemu oszołomstwu mówię: 3 x nie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2023, 16:25

Kwestia oceny co jest większym oszołomstwem, zgaszenie świec gaśnicą czy histeryczne reakcje na to wydarzenie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2023, 17:02

Jak ktoś ma problem z oceną to wiele o takiej osobie świadczy. Gdyby Braun zdmuchnął te świeczki, albo polał je wodą z butelki to bym nawet okiem nie mrugnął. A tak wyszedł na gościa, który zachowuje się niewiele lepiej niż Seba po mefedronie na wiejskiej potańcówce.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2023, 19:49

Alex96 pisze: 19 grudnia 2023, 16:25 Kwestia oceny co jest większym oszołomstwem, zgaszenie świec gaśnicą czy histeryczne reakcje na to wydarzenie.
A jesteś w stanie skumać, że to co zrobił ten czub to zagrożenie życia ? Może to dla Ciebie zbyt trudne do zrozumienia ale chyba nie bez powodu do gaszenia człowieka służy koc a nie gaśnica pod żadnym pozorem.

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2023, 08:59

Czyje życie było zagrożone? Czy było to takie same zagrożenie jak nie założenie bawełnianej szmatki w sklepie?
Pomijam fakt tej Pani co szarpiąc Brauna za rękę sama sobie skierowała gaśnice w twarz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2023, 10:19

Tam było kilka osób a jaką masz pewność, że ktoś nie miał astmy ? Gaśnica to nie zabawka, którą bezmyślnie można się bawić ale członkowie Konfederacji nie grzeszą ani wiedzą, ani intelektem, dla mnie osobiście dziedzina pożarnictwa to chleb powszedni.
Przypuszczam, że gdyby taki jak Braun zobaczył dym wydobywający się spod maski samochodu to wziąłby swoją 2 kg gaśnicę samochodową i otworzył maskę na oścież aby ugasić to co się tam pali :laugh:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2023, 14:07

Wolne media!1!!1!1!1!1!1oneoneone coś tam coś tam.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2023, 14:46

Szkoda tylko, ze na tej popisowskiej walce najwięcej traci Polska i obywatele.
Swoją drogę ciekawe, jak te mądrale, które tak narzekały na rozdawnictwo reagują na nowy budżet w którym deficyt jest jeszcze wyższy niż planowały pisiory, ale to przecież demokratyczny deficyt :prochno:

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2023, 06:59

No to teraz będziemy mieć PRAWDZIWIE wolne media :prochno: i wolne sądy :prochno:

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
ODPOWIEDZ