Wybory Parlamentarne 15 X 2023
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie tylko on, ale zaiste piękny jest to wtorek

P.S.
Widział ktoś oldfana? Tak szczekał, że przyjdzie po ogłoszeniu wyników, a tu słuch po nim zaginął...

- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przeciez PIS wykonuje praktycznie kazde polecenie UE, niczego nie Vetujac. Zreszta i tak Konfa nie tworzylaby rzadu, dlatego unikali tych tematow, bo byly bez sensowne. Dodatkowo zmienili troszke program, bo ludzie w polsce chca zostac w UE, wiec przestali ten temat atakowac. Jedynie Korwin co jakis czas pierdzielil, ze trzeba miec podobne podejscie do PISu zeby to UE chciala nas wyrzucic. Jednak, widac co sie stanie z Korwinem... Szczerze mowiac, ciesze sie niezmiernie ze akurat kobieta go wykopala. Chociaz Bosakowej nie znam zupelenie i bardzo nie podoba mi sie jej pzywiazanie do ordo iuris.
Aborcja - tutaj znowu PIS nie zmienialby nic jezeli nie musieliby przykryc dziadostwa ktore narobili. Dodatkowo PIS nie zrobil nic odnosnie aborcji, to Trybunal Konstytucyjny, a wlasciwie to co po nim zostalo przez PIS zdecydowal o aborcji.
Konfederacja jest duzo bardziej agresywna w stosunku aborcji, co mi sie nie podoba.
LGBT - Konfederacja znowu zmienila ton swoich wypowiedzi, zeby nie krzyczec glosno ze sa przeciwko geja czy lesbijka. Dodatkowo Mentzen przez cala kampanie glosil ze trzeba zniesc podatek od spadkow, co tak naprawde pomogloby geja i lesbijka duzo bardziej od jakiejkolwiek propozycji PO/Lewicy.
Tak naprawde, PIS kieruje propagande przeciwko LGBT i ciagnie karuzele nienawisci, bo im sie to oplaca. Mysle ze po prostu Konfederacja uwaza ze ludzie nie powinni afiszowac sie ze swoja seksualnoscia.
Wiec naprawde mimo ze ich ton wypowiedzi moze brzmiec podobnie uwazam, ze jednak maja inne podejscie do tego tematu.
Oczywiscie poruszanie tego tematu mi przeszkadza.
Kosciol - PIS jest finansowany przez kosciol, Konfederacja chciala powolania Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego do afery pedofilskiej, glosno krytykuja kosciol.
Moim zdaniem tutaj jest zupelnie inne podejscie.
Oczywiscie Konfederacja chce utrzymania status quo w utrzymaniu funduszow koscielnych co mi osobiscie przeszkadza.
Wszystkie te tematy sa tematami swiatopogladowymi, ktore osobiscie maja dla mnie mniejsze znaczenie niz program gospodarczy.
Aborcja dotyka rocznie ~1000kobiet, podatki dotycza wiekszosci.
https://bi.im-g.pl/im/eb/6a/1b/z2874903 ... --2021.jpg
LGBT dotyczy 0.5% ludnosci w polsce.
Abstrachujac od tego, ze jedyne czego tak naprawde chcialem od konfederacji co moze sie uda zrobic, to zmienie tonu wypowiedzi politykow. Zamiast obiecywac miliona programow socjalnych mozna budowac poparcie na obnizce podatkow.
Jestem przekonany ze za 4lat to moze otworzyc drzwi nowym partia.
Abstrachujac od Konfederacji, nigdy nie zaglosowlbym na ta partie jezeli media pomoglby Gwiazdowskiemu (ktory utworzyl swoj ruch Fair Play) tak jak pomogly Nowoczesnej Petru swojego czasu, ale niestety media wolaly skupiac sie na tematach swiatopogladowych i czlowiek ktory chcial zmienic cos w polsce zostal okrutnie ubity.
Aborcja - tutaj znowu PIS nie zmienialby nic jezeli nie musieliby przykryc dziadostwa ktore narobili. Dodatkowo PIS nie zrobil nic odnosnie aborcji, to Trybunal Konstytucyjny, a wlasciwie to co po nim zostalo przez PIS zdecydowal o aborcji.
Konfederacja jest duzo bardziej agresywna w stosunku aborcji, co mi sie nie podoba.
LGBT - Konfederacja znowu zmienila ton swoich wypowiedzi, zeby nie krzyczec glosno ze sa przeciwko geja czy lesbijka. Dodatkowo Mentzen przez cala kampanie glosil ze trzeba zniesc podatek od spadkow, co tak naprawde pomogloby geja i lesbijka duzo bardziej od jakiejkolwiek propozycji PO/Lewicy.
Tak naprawde, PIS kieruje propagande przeciwko LGBT i ciagnie karuzele nienawisci, bo im sie to oplaca. Mysle ze po prostu Konfederacja uwaza ze ludzie nie powinni afiszowac sie ze swoja seksualnoscia.
Wiec naprawde mimo ze ich ton wypowiedzi moze brzmiec podobnie uwazam, ze jednak maja inne podejscie do tego tematu.
Oczywiscie poruszanie tego tematu mi przeszkadza.
Kosciol - PIS jest finansowany przez kosciol, Konfederacja chciala powolania Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego do afery pedofilskiej, glosno krytykuja kosciol.
Oczywiscie Konfederacja chce utrzymania status quo w utrzymaniu funduszow koscielnych co mi osobiscie przeszkadza.
Wszystkie te tematy sa tematami swiatopogladowymi, ktore osobiscie maja dla mnie mniejsze znaczenie niz program gospodarczy.
Abstrachujac od tego, ze jedyne czego tak naprawde chcialem od konfederacji co moze sie uda zrobic, to zmienie tonu wypowiedzi politykow. Zamiast obiecywac miliona programow socjalnych mozna budowac poparcie na obnizce podatkow.
Jestem przekonany ze za 4lat to moze otworzyc drzwi nowym partia.
Abstrachujac od Konfederacji, nigdy nie zaglosowlbym na ta partie jezeli media pomoglby Gwiazdowskiemu (ktory utworzyl swoj ruch Fair Play) tak jak pomogly Nowoczesnej Petru swojego czasu, ale niestety media wolaly skupiac sie na tematach swiatopogladowych i czlowiek ktory chcial zmienic cos w polsce zostal okrutnie ubity.
Ostatnio zmieniony 17 października 2023, 09:58 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 2 razy.
- Aleexxx
- Juventino
I zeby nie bylo bardzo cieszylbym sie jakby TD i PO utworzylo rzad bez lewicy. Brakuje im tylko 9poslow. Bardzo ale to bardzo nie lubie partii Razem Zandberga.
Ogolnie jestem zadowolony z wynikow wyborow, dlatego nie rozumiem czemu cieszysz sie z porazki konfederatow? Mysle, ze wiekszosc ludzi glosujacych na konfederacje po prostu nie chce PO i PiSu, tyle i az tyle. Dzieki konfederacji cos sie moze zmienic mimo wszystko, w sensie gospodarczym.
Ogolnie jestem zadowolony z wynikow wyborow, dlatego nie rozumiem czemu cieszysz sie z porazki konfederatow? Mysle, ze wiekszosc ludzi glosujacych na konfederacje po prostu nie chce PO i PiSu, tyle i az tyle. Dzieki konfederacji cos sie moze zmienic mimo wszystko, w sensie gospodarczym.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Konfederacja i zmiany gospodarcze? Litości! Nawet cymbał Petru bez trudu zaorał Sławka (i to na trzeźwo). Konfederacja to populiści bez pojęcia i realnie nie mają żadnych szans na wprowadzenie swojego "programu" w życie. Na szczęście.

- Aleexxx
- Juventino
Mentzen ma 2lata doswiadczenia politycznego przy 10 latach Petru i jak nie jest przygotowany do debaty to wyglada slabo.
Debata z Petru byla debata okropnie slaba, ktora nie dotykala tak naprawde gospodarki. Dodatkowo RMF akurat ostro atakowal konfederacje wiec pytania byly bardzo na niekorzysc jednej druzyny.
Smutne jest tez to, ze wyciaga sie jedna debate, a nie calosc kampanii. Kampania sklada sie z kilku miesiecy ciezkiej pracy, naprawde nie mozna wyjsc zle jednego dnia?
Prosze zobacz tutaj:
youtube.com/live/KMmV1Hrb0d8?si=PxzjsAAq_1HLKDmG&t=5051 - z odpowiednim czasem 1:24:00
Mentzen rozwalil debate gdy sie do niej przygotowal.
abstrachujac od tego ze Mentzen wskrzesil petru, ktorego nawet Nowoczesna nie chciala...
Prosze Cie uzyj jakiegokolwiek innego argumentu, ten jest po prostu nudny, ile razy mozna gadac o jakiejs debacie jednym dniu, a wlasciwie 2h kampanii wyborczej?
Mam zarzucac do konca moich dni ze Tusk wyszedl okropnie na debacie w TVP i to znowu podbilo Holownie? Bez sensu, debata byla tendencyjna i zrobil co mogl.
Debata z Petru byla debata okropnie slaba, ktora nie dotykala tak naprawde gospodarki. Dodatkowo RMF akurat ostro atakowal konfederacje wiec pytania byly bardzo na niekorzysc jednej druzyny.
Smutne jest tez to, ze wyciaga sie jedna debate, a nie calosc kampanii. Kampania sklada sie z kilku miesiecy ciezkiej pracy, naprawde nie mozna wyjsc zle jednego dnia?
Prosze zobacz tutaj:
youtube.com/live/KMmV1Hrb0d8?si=PxzjsAAq_1HLKDmG&t=5051 - z odpowiednim czasem 1:24:00
Mentzen rozwalil debate gdy sie do niej przygotowal.
abstrachujac od tego ze Mentzen wskrzesil petru, ktorego nawet Nowoczesna nie chciala...
Prosze Cie uzyj jakiegokolwiek innego argumentu, ten jest po prostu nudny, ile razy mozna gadac o jakiejs debacie jednym dniu, a wlasciwie 2h kampanii wyborczej?
Mam zarzucac do konca moich dni ze Tusk wyszedl okropnie na debacie w TVP i to znowu podbilo Holownie? Bez sensu, debata byla tendencyjna i zrobil co mogl.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
W całej kampanii, co dobitnie pokazał wynik wyborów, konfederacja kroczyła do upadku. Nie pokazali niczego, nie powiedzieli niczego co nie byłoby zwykłym populizmem. Bardziej niż klęska pisu cieszy mnie marginalny udział w sejmie tych psycholi od Sławka.
Co do Tuska, Kaczyńskiego i całej reszty: w Polsce nigdy (jeden wyjątek to reelekcja Kwaśniewskiego) nie głosuje się za kimś tylko przeciwko komuś. Nie wygląda na to żeby to się miało zmienić. Taki z nas naród głupców.
Co do Tuska, Kaczyńskiego i całej reszty: w Polsce nigdy (jeden wyjątek to reelekcja Kwaśniewskiego) nie głosuje się za kimś tylko przeciwko komuś. Nie wygląda na to żeby to się miało zmienić. Taki z nas naród głupców.

- Aleexxx
- Juventino
Wynik wyborow pokazal przychod 7 poslow partii konfederacji, przy wysokiej frekwencji jest to sukces.
Liczyli na wiecej bo w pewnym momencie w sondazach mieli wiecej, ale nie poszli za ciosem tylko robili glupie bledy tak jak wypuszczanie jakis <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na listach wyborczych co pozniej ulatwialo antykampanie mediow czytaj gadanie o jedzeniu psow itd, ale to tylko dlatego ze nie sprawdzili rzetelnie swoich list. Juz abstrachujac od tego ze kazda partia ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na listach, ale jakos media innych partii pod tym katem nie filtrowaly.
Tak czy inaczej to byl blad.
Przegranym obecnych wyborow jest PIS i LEWICA.
Komitet Wyniki 2023 Wyniki 2019
ZmianaLewica 26 49 --23
Koalicja Obywatelska 157 134 ++23
Trzecia Droga 65 30 ++35
PiS 194 235 --41
Konfederacja 18 11 ++7
Ja uwazam ze to jest wynik minimum konfy przy takiej frekewncji i jest ok.
Juz abstrachujac od niesprawidliwego podzialu mandatow liczona metoda dhonta. 1% wiecej lewica ma 6 mandatow wiecej. 7% wiecej i TD ma 47mandatow wiecej. To jest dziwne.
Liczyli na wiecej bo w pewnym momencie w sondazach mieli wiecej, ale nie poszli za ciosem tylko robili glupie bledy tak jak wypuszczanie jakis <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na listach wyborczych co pozniej ulatwialo antykampanie mediow czytaj gadanie o jedzeniu psow itd, ale to tylko dlatego ze nie sprawdzili rzetelnie swoich list. Juz abstrachujac od tego ze kazda partia ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na listach, ale jakos media innych partii pod tym katem nie filtrowaly.
Tak czy inaczej to byl blad.
Przegranym obecnych wyborow jest PIS i LEWICA.
Komitet Wyniki 2023 Wyniki 2019
ZmianaLewica 26 49 --23
Koalicja Obywatelska 157 134 ++23
Trzecia Droga 65 30 ++35
PiS 194 235 --41
Konfederacja 18 11 ++7
Ja uwazam ze to jest wynik minimum konfy przy takiej frekewncji i jest ok.
Juz abstrachujac od niesprawidliwego podzialu mandatow liczona metoda dhonta. 1% wiecej lewica ma 6 mandatow wiecej. 7% wiecej i TD ma 47mandatow wiecej. To jest dziwne.
- Karowiew
- Juventino
Ja bym jednak ujął to w słowach nieco bardziej ordynarnych - Mentzen w debacie z Petru zrobił z siebie idiotę. Tutaj podkreślić należy, że Petru to jest, delikatnie mówiąc, człowiek nie najwyższych lotów, jeśli chodzi intelekt. Niemniej Mentzen dokonał rzeczy, rzekłbym, niezwykłej - przywrócił tą debatą Rysia do polityki, wskrzesił go niczym feniksa z popiołów politycznego niebytu. Jego gimbusiarskie wybryki małpowane na scenie to jest dobre dla piętnastolatków, ale - fakt oczywisty - tacy prawa głosu w naszej umęczonej Ojczyźnie nie posiadają.
Po prostu, Konfederacja posiada tę samą bolączkę, którą miały jej poprzednie wersje, od UPR począwszy - nie ma frontmena. Miała Korwina, który tradycyjnie podjął - można byłoby stawiać cały majątek, że to zrobi - temat "lekkiej pedofilii", czym odpalił tzw. "protokół *%", ale z pewnością sprzed monitora cieszył się narcystycznie na zasięgi, które zrobił. Teraz ma pajaca, który wygląda jak chłopaczek z gimnazjum, który chce być śmieszny i cytuje teksty z kiepskich komedii. Nie powiem, że jest mi żal Konfy, bo nie jest. Jej działacze muszą zapytać się, kogo oni odgrywają albo kogo chcą odgrywać:
1) Partię dla gimbusów? Jeśli tak, to Korwinek i Pokemon Sławek z tekstami o "ubiciu muchy w kiblu" są na miejscu.
2) Partię centroprawicową? Jeśli tak, to trzeba takich typów zastąpić politykami, którzy chwycą coś z centrum i odbiorą centrowy elektorat. Wygaszą część kontrowersyjnych hasełek i przetransformują się w partię dla normalsów, co da radę zrobić, zważywszy, że pamięć wyborców jest relatywnie krótka.
3) Partię prawicową? Jeśli tak, to trzeba chwycić część skrajnego elektoratu PiS, położyć nacisk na fakt, że Europa znajduje się w procesie federalizacji, której oni chcą się przeciwstawić.
Sądzę, że opcje 2 i 3 spokojnie da się zrobić, niemniej coś czuję, że Konfa wybierze dalej opcję 1 i dalej jej "guru" będzie "antysocjalistyczny" Korwin, przyrodniczy wybryk Urbana, były członek partii sojuszniczej przy PZPR, chwalący taką kreaturę, jaką był Jaruzelski i pitolący, że w PRL nie zabijano ludzi. Nawet osobisty przyjaciel Korwin-Mikkego, niejaki S. Michalkiewicz, stwierdził wczoraj na wizji odnośnie JKM, że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść"
Z dobrych wiadomości przegrał PiS, ze złych - wygrała KO. Nie wiem już sam co gorsze, ale jak mawiał Dory wojak Szwejk "jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było".
Po prostu, Konfederacja posiada tę samą bolączkę, którą miały jej poprzednie wersje, od UPR począwszy - nie ma frontmena. Miała Korwina, który tradycyjnie podjął - można byłoby stawiać cały majątek, że to zrobi - temat "lekkiej pedofilii", czym odpalił tzw. "protokół *%", ale z pewnością sprzed monitora cieszył się narcystycznie na zasięgi, które zrobił. Teraz ma pajaca, który wygląda jak chłopaczek z gimnazjum, który chce być śmieszny i cytuje teksty z kiepskich komedii. Nie powiem, że jest mi żal Konfy, bo nie jest. Jej działacze muszą zapytać się, kogo oni odgrywają albo kogo chcą odgrywać:
1) Partię dla gimbusów? Jeśli tak, to Korwinek i Pokemon Sławek z tekstami o "ubiciu muchy w kiblu" są na miejscu.
2) Partię centroprawicową? Jeśli tak, to trzeba takich typów zastąpić politykami, którzy chwycą coś z centrum i odbiorą centrowy elektorat. Wygaszą część kontrowersyjnych hasełek i przetransformują się w partię dla normalsów, co da radę zrobić, zważywszy, że pamięć wyborców jest relatywnie krótka.
3) Partię prawicową? Jeśli tak, to trzeba chwycić część skrajnego elektoratu PiS, położyć nacisk na fakt, że Europa znajduje się w procesie federalizacji, której oni chcą się przeciwstawić.
Sądzę, że opcje 2 i 3 spokojnie da się zrobić, niemniej coś czuję, że Konfa wybierze dalej opcję 1 i dalej jej "guru" będzie "antysocjalistyczny" Korwin, przyrodniczy wybryk Urbana, były członek partii sojuszniczej przy PZPR, chwalący taką kreaturę, jaką był Jaruzelski i pitolący, że w PRL nie zabijano ludzi. Nawet osobisty przyjaciel Korwin-Mikkego, niejaki S. Michalkiewicz, stwierdził wczoraj na wizji odnośnie JKM, że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść"
Z dobrych wiadomości przegrał PiS, ze złych - wygrała KO. Nie wiem już sam co gorsze, ale jak mawiał Dory wojak Szwejk "jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było".
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Aleexxx
- Juventino
Tak abstrachujac:
Tutaj bez metody dhonta
PIS 163 poslow
PO 141 poslow
TD 67 poslow
Lewica 40 poslow
Konfa 33 poslow
Trzeba by bylo jeszcze rozdystrybuowac 3% pomiedzy czyli jakies 16poslow (bez progu mamy bezpartyjnych 8 poslow i 8 poslow z Polska jest jedna).
Oczywiscie jest to robione na oko.
Ale mamy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> system wyborczy.
W ogole ciekawie sie na to patrzy przez pryzmat konstytucji i:
WYBORY I KADENCJA
Art. 96.
Sejm składa się z 460 posłów.
Wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w głosowaniu tajnym.
Proporcjonalne to chyba one nie sa jezeli mamy prog wyborczy.
Tutaj bez metody dhonta
PIS 163 poslow
PO 141 poslow
TD 67 poslow
Lewica 40 poslow
Konfa 33 poslow
Trzeba by bylo jeszcze rozdystrybuowac 3% pomiedzy czyli jakies 16poslow (bez progu mamy bezpartyjnych 8 poslow i 8 poslow z Polska jest jedna).
Oczywiscie jest to robione na oko.
Ale mamy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> system wyborczy.
W ogole ciekawie sie na to patrzy przez pryzmat konstytucji i:
WYBORY I KADENCJA
Art. 96.
Sejm składa się z 460 posłów.
Wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w głosowaniu tajnym.
Proporcjonalne to chyba one nie sa jezeli mamy prog wyborczy.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Podkreślali swoją twardą politykę wobec UE. Wątpię, żeby te relacje miały chociażby zarys dialogu.Aleexxx pisze: ↑17 października 2023, 09:54 Przeciez PIS wykonuje praktycznie kazde polecenie UE, niczego nie Vetujac. Zreszta i tak Konfa nie tworzylaby rzadu, dlatego unikali tych tematow, bo byly bez sensowne. Dodatkowo zmienili troszke program, bo ludzie w polsce chca zostac w UE, wiec przestali ten temat atakowac. Jedynie Korwin co jakis czas pierdzielil, ze trzeba miec podobne podejscie do PISu zeby to UE chciala nas wyrzucic. Jednak, widac co sie stanie z Korwinem... Szczerze mowiac, ciesze sie niezmiernie ze akurat kobieta go wykopala. Chociaz Bosakowej nie znam zupelenie i bardzo nie podoba mi sie jej pzywiazanie do ordo iuris.
A to TK nie jest w rękach pis i nie robi tego czego życzy sobie karakan z żoliborza?Aleexxx pisze: ↑17 października 2023, 09:54 Aborcja - tutaj znowu PIS nie zmienialby nic jezeli nie musieliby przykryc dziadostwa ktore narobili. Dodatkowo PIS nie zrobil nic odnosnie aborcji, to Trybunal Konstytucyjny, a wlasciwie to co po nim zostalo przez PIS zdecydowal o aborcji.
hmm, a taki Nicram to właśnie ze względu na to oddał swój głos Konfę...Aleexxx pisze: ↑17 października 2023, 09:54 LGBT - Konfederacja znowu zmienila ton swoich wypowiedzi, zeby nie krzyczec glosno ze sa przeciwko geja czy lesbijka. Dodatkowo Mentzen przez cala kampanie glosil ze trzeba zniesc podatek od spadkow, co tak naprawde pomogloby geja i lesbijka duzo bardziej od jakiejkolwiek propozycji PO/Lewicy.

A ja chcę Państwa świeckiego. Koniec ze sponsorowaniem Kościoła, jakby to było jakieś nasze dobro narodowe!Aleexxx pisze: ↑17 października 2023, 09:54 Kosciol - PIS jest finansowany przez kosciol, Konfederacja chciala powolania Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego do afery pedofilskiej, glosno krytykuja kosciol.
Jeśli chodzi o propozycje gospodarcze to nie mam wielkich zarzutów do Konfy, ale jej światopogląd jest tak diametralnie odmienny od mojego, że cieszę się z tak niskiego poparcia dla tej partii.Aleexxx pisze: ↑17 października 2023, 09:54 Wszystkie te tematy sa tematami swiatopogladowymi, ktore osobiscie maja dla mnie mniejsze znaczenie niz program gospodarczy.
- Aleexxx
- Juventino
Mysle ze pojda w ta strone, Korwin oficjalnie stanie pod sadem partyjnym:Karowiew pisze: ↑17 października 2023, 10:46
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... y,79cfc278
Mysle ze go nie wyrzuca bo jest za stary, tylko go zmusza do przejscia na emeryture. A chlop ze na dupie nie usiadzie stworzy nowa partie.
- Aleexxx
- Juventino
Ok rozumiem, jestem wdzieczny za analize.unbelievable87 pisze: ↑17 października 2023, 10:51 Jeśli chodzi o propozycje gospodarcze to nie mam wielkich zarzutów do Konfy, ale jej światopogląd jest tak diametralnie odmienny od mojego, że cieszę się z tak niskiego poparcia dla tej partii.
Co do innych punktow to troszke sie zgadzam troszke nie, wszystko jest uzaleznione od zaufania ktore ja oddalem ludziom z konfy. Tak czy inaczej naprawde uwazam ze PIS i Konfa nie sa tacy sami nawet na tematy swiatopogladowe, niby tak to wyglada ale czasem konfa jest bardziej radykalna a czasami bardziej stonowana. Tak czy inaczej tez mi to przeszkadza osobiscie.
Co do innych wyborcow, wszystko mi jedno.
Moze kiedys doczekamy sie jeszcze jakiegos ruchu ktory bylby mniej kontrowersyjny i przyziemny dla takich ludzi jak ty.
Bardzo zaluje ze Konfederacja wyglada tak jak wyglada, a tematy swiatopogladowe sa tak wazne.
- Karowiew
- Juventino
Ooo. W sumie, Korwin już zrobił raz taki numer, zakładając "Platformę Janusza Korwin Mikke", potem coś tam mówił, że ludzie to idioci i wyborcy PO omyłkowo zagłosują na niego. Niestety, "genialny plan" rodem z podróby Sun-Tzu nie wypaliłAleexxx pisze: ↑17 października 2023, 10:52 Mysle ze pojda w ta strone, Korwin oficjalnie stanie pod sadem partyjnym:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... y,79cfc278
Mysle ze go nie wyrzuca bo jest za stary, tylko go zmusza do przejscia na emeryture. A chlop ze na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie usiadzie stworzy nowa partie.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Aleexxx
- Juventino
Mysle ze Korwin stracil caly swoj urok po komentarzach na temat buczy. Stracil calkowicie swoja wiarygodnosc. Mysle ze stracil jakos 60% swoich kucy, a ostatnie tematy na temat youtuberow juz calkowicie rozwalily jego poparcie.
Nawet nie wiedzialem ze byl taki twor... W tamtych latach o Korwinie nawet nie slyszalem tak naprawde. Wczoraj ogladalem z nim live z ciekawosci, gosc jest odklejony totalnie, pewien nie jestem, ale mial zupelnie inne wnioski niz dzisiaj w superexpressie gdzie znowu mowil o odebraniu prawa glosowania kobieta.
Szkoda czy nie, ale jego czas juz przeminal.
Nawet nie wiedzialem ze byl taki twor... W tamtych latach o Korwinie nawet nie slyszalem tak naprawde. Wczoraj ogladalem z nim live z ciekawosci, gosc jest odklejony totalnie, pewien nie jestem, ale mial zupelnie inne wnioski niz dzisiaj w superexpressie gdzie znowu mowil o odebraniu prawa glosowania kobieta.
Szkoda czy nie, ale jego czas juz przeminal.