Wybory Parlamentarne 15 X 2023
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ale zobacz jakim tonem Ty zacząłeś dzisiejszą dyskusję, bez tego nie byłoby mojego tonu. Wiadomo było, że oddawanie głosu na Konfederację to głos stracony ale co tam...ja mieszkana zachodzie kraju, mi Niemcy nigdy nie przeszkadzały a jak widać to Polska podzielona na pół - lewa strona kraju na KO a prawa za pis i z czegoto wynika. Nie zmienia to faktu, że najwyższa pora odsunąć pisowskiecścierwa od władzy w kraju, który jest i tak już przez nich zrujnowany.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Przecież nawet nie raczyłeś napisać, "tak nie sprawdziłem, pomyliłem się".AdiJuve pisze: ↑16 października 2023, 15:54Tyyya pis wygrywa za granicą xd
To teraz zweryfikujmy z faktami:
https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/ ... pow/149900
Ale co do patusów to wychodzi tyle, ze to nie Ci z pisu jak się okazuje stanowią większość![]()
Nawet u ruskich ko wygrało
Taka dygresja jak w tym kraju ma być dobrze, jak zamiast sprawdzić suche liczbowe fakty, nie ośmieszać się to lepiej powyzywać innych, no jak![]()
Tutaj nigdy nie będzie dobrze, gdy rozsądek i logika będę wypierane przez zawiść plemienną i tak tyczy się to obu stron.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
No to się cieszę i mam nadzieję, że jak coś w centrolewicowej koalicji nie pyknie, to uderzysz się w pierś nawet nie przed nami, tylko rodziną/znajomymi, którzy wiedzą kogo popierasz

Niedługo temat wyborów będzie do zamknięcia. W tym o polityce przez następne 4 lata, raz na jakiś czas, chętnie poczytam/podyskutuję np. o koszcie transformacji energetycznej i jaki ma wpływ na nasze życia.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
"Naiwnyś" , chłop bredzi trzy po trzy, do błędu się nie przyzna a tu takie teksty rzucaszjackop pisze: ↑16 października 2023, 18:12No to się cieszę i mam nadzieję, że jak coś w centrolewicowej koalicji nie pyknie, to uderzysz się w pierś nawet nie przed nami, tylko rodziną/znajomymi, którzy wiedzą kogo popierasz
Niedługo temat wyborów będzie do zamknięcia. W tym o polityce przez następne 4 lata, raz na jakiś czas, chętnie poczytam/podyskutuję np. o koszcie transformacji energetycznej i jaki ma wpływ na nasze życia.

Jakie koszty, najwyżej zapłacisz, co się przejmujesz, za "piniędze" będziesz żył xd ? Najwyżej dodrukują jak braknie, po poprzedniej ekipie akurat drukarek zostanie aż nadto

Tobie muszę zarzucić te wyniki:
Na tę chwilę w okręgu pod Warszawą:
KORWIN‑MIKKE Janusz Ryszard 4 322
BOSAK Karina Anna 8 925
Także chyba domyślasz się kto konfę na sam koniec pociągnął jeszcze bardziej w dół. Korwin postać barwna, czasem coś mądrze powie, częściej głupio ale tutaj dostał plaskaczem i to siarczystym od wyborców swojej partii.
Nie no nie ma szans, rozumiem, ze niektórzy głosują dla beki, ale aż tylu takich ludzi nie ma

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
oczywiście...Volto pisze: ↑16 października 2023, 14:21Jasne, "tylko moje".unbelievable87 pisze: ↑16 października 2023, 14:02Ale to jest tylko Twoje zdanie. Nie wracaj, z pewnością takich jak Ty nie nikomu w tym kraju nie brakuje![]()
Ja wrócę, gdy trzeba będzie za ten kraj walczyć, tacy jak Ty - sp*****ą. Ot - różnica.

strasznie dużo masz do powiedzenia... widzę, że żyłka ci pękła, bo konfa tuż ponad progiem - bardzo mnie to cieszy ;]
- Karowiew
- Juventino
Takie "ono" już było chyba w Ruchu Palikota, Grodzka się zwało

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Skoro praw wyborczych nie odebrali znaczy, że też człowiek

Szkoda, że nie napisałem tego wcześniej, ale jak tylko usłyszałem wywiad Bosaka w RMFce, to coś czułem, że tak wyjdzie. Mało tego, sądzę że taki a nie inny dobór kandydatów nie był przypadkowy i pan Krzysztof wcześniej przeprowadził jakiś 'riserdż', z którego wynikło iż jego żona ma dużą szansę opykać JKMa. Zdziwienia u mnie nie ma żadnego.AdiJuve pisze: ↑16 października 2023, 18:32 Tobie muszę zarzucić te wyniki:
Na tę chwilę w okręgu pod Warszawą:
KORWIN‑MIKKE Janusz Ryszard 4 322
BOSAK Karina Anna 8 925
Także chyba domyślasz się kto konfę na sam koniec pociągnął jeszcze bardziej w dół. Korwin postać barwna, czasem coś mądrze powie, częściej głupio ale tutaj dostał plaskaczem i to siarczystym od wyborców swojej partii.
Kto był kotwicą Konfederacji wiedzą wszyscy, może poza samymi zainteresowanymi i nie ma tu żadnego pola do domysłów. Nie wiem w jaki sposób, ale czas tych osób w Konfederacji się skończył (zakładając, że Mentzen nie ustąpi) i samorządowych/europarlamentu nie doczekają, a irytację słychać już teraz w wywiadach:
Time stamp: 10:24
Nie da się iść z programem dla młodych razem z dinozaurami i ich prehistorycznym podejściem do rozmawiania o polityce.
Ostatnio zmieniony 16 października 2023, 18:52 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zastanawia mnie, jakim "onym" ty jesteś... przygnębiające jest, jak niektórym niewiele trzeba, żeby po kimś jechać ze względu na wygląd...