Mercato (LATO 2023) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2023, 12:56

Dobrze, że Max wyrzuca Bonu ze składu. W poprzednim sezonie nasz "kapitan" prawie w ogóle nie grał a jak grał to był to bardzo niski poziom. On za dużo zarabia, żeby go trzymać jako 5tego stopera. Do tej roli jest Rugani. Z obrony jeszcze trzeba się pozbyć Sandro, bo nic nie daje drużynie a też za dużo zarabia. Są Danilo, Bremer, Gatti, Rugani i można zostawić de Wintera. Zaoszczędzimy kilkanaście milionów a poziom ten sam albo i wyższy.

Za starego i wolnego Cuadrado przyszedł młody i szybki Weah, więc mamy wymianę na pozycji 1 do 1.

SMS u Arabów i trudno, my nie dalibyśmy za niego 40 milionów z rocznym kontraktem. Sprzedać im też Pogbę. Mają kasę, więc niech dają z 20 mln i postawić na Rovellę.

Vlahovicia sprzedać do PSG (wycisnąć z nich ile się da powyżej 70 mln) i kupić Davida z Lille.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2023, 13:16

Gandalf8
Rugani zarabia 3,5mln netto. Sporo jak na czwartego/piątego stopera w drużynie, która gra tylko w lidze.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2023, 13:21

Przy Allegrim nie ma sensu kupować młodej "9". Lepiej sprzedać Vlaho i nic nie robić niż wywalić całą kasę na Davida i patrzeć jak po rok/dwóch jego wartość spada, już pomijając fakt, że na 100% przepłacą i nakarmia tylko agentów. Dla Maxia lepiej wziąć Alvaro po raz n-ty niż ładować kasę w kogoś młodego.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2023, 14:56

Dla Allegriego idealny napastnik to Lukaku:
-doświadczenie w Serie A
-wiek się zgadza
-w pełni ukształtowany i świadomy swojej charakterystyki, nie trzeba szukać na niego pomysłu i rozwijać umiejętności
-silny, dorodny murzyn, wręcz archetypowy przykład odgrywającego wprost z mokrych snów <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
-potrafi zrobić coś z niczego, przepchnąć się, nawinąć kilku obrońców i strzelić jakiegoś farfocla
-notorycznie daje dupy w finałach europejskich pucharów

Więc w tych niedawnych plotkach o zainteresowaniu Murzynem mogło być ziarnko prawdy.

Obrazek
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2023, 16:11

Baczu pisze: 14 lipca 2023, 14:56 Dla Allegriego idealny napastnik to Lukaku:
-doświadczenie w Serie A
-wiek się zgadza
-w pełni ukształtowany i świadomy swojej charakterystyki, nie trzeba szukać na niego pomysłu i rozwijać umiejętności
-silny, dorodny murzyn, wręcz archetypowy przykład odgrywającego wprost z mokrych snów <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
-potrafi zrobić coś z niczego, przepchnąć się, nawinąć kilku obrońców i strzelić jakiegoś farfocla
-notorycznie daje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w finałach europejskich pucharów

Więc w tych niedawnych plotkach o zainteresowaniu Murzynem mogło być ziarnko prawdy.
Idealny na skrzydło jako odgrywający jak Mandzukic

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 11:01

Błagam, powiedzcie że ten Lukaku to jakaś ściema ? Wymienimy Vlaho na 30 letniego kloca z wielką pensją? Czy Giuntoli nie jest tu po to, żeby takie jaja się nie działy ? Ja już nie wiem co jest nie tak z tym klubem.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 12:12

Wszystko się zgadza. Bierzemy Lukaku z dużym kontraktem na 4 lata. Po tych 4 latach Romek ma 34, a nasi się zastanawiają czy mu nie przedłużyć i nie dać podwyżki. Allegri jest zadowolony i Romek tak samo.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 13:13

Po ostatnich newsach transferowych z Lukaku i Kessiem mozna sadzic ze celujemy w sprawdzonych pilkarzy z Serie A. Zapewne Juve chce po prostu zrobic speedrun po mistrza ligi i nie beda tu eksperymentowac z nazwiskami ktore nigdy nie graly we wloszech a tym bardziej jakimis mlodymi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 13:45

To rozwiązanie na chwilę, zaraz możemy się obudzić z ręką w nocniku. Co innego było sprowadzać Higuaina, który swego czasu był najlepszy we Włoszech. Tu mamy jeśli się nie mylę typowego "wpychacza do bramki", zawodnika, który kojarzy mi się z marnowaniem świetnych okazji. Niestety piłkarz ten wpisuje się w filozofię Allegrego z lagą do przodu, więc podstawy do zmartwienia są. Swoją drogą ten człowiek chyba nie wyciąga żadnych wniosków. Kto tak jeszcze gra w nowoczesnej piłce?

Pewnie, dajmy staremu Lukaku z 11 mln, budujmy kolejny komin płacowy, bo Allegri może tupnąć nóżką. Po 2/3 latach zagwarantujmy mu automatyczne przedłużenie kontraktu, po czym trzeba go będzie rozwiązać, by zgodnie z tradycją zawodnik mógł sobie odejść za darmo. Kto w tym klubie jest odpowiedzialny za logikę i długofalowy rozwój? Chłopak rzekomo zapierał się rękami i nogami, by do nas nie trafić, ma Inter we krwi, ma przechlapane u naszych kibiców. Jeszcze niedawno jego pozostanie w Mediolanie wydawało się być formalnością z uwagi na przywiązanie do barw, a tu ponoć pokazuje środkowy palec kibicom Interu. A kysz z kimś takim.

Pogba rzekomo nie grał dziś w gierce wewnętrznej, ostatnio nie pozdrawiał kibiców, opuszczał kompleks bocznym wyjściem. Dla mnie sprawa jest raczej jasna.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 14:02

Niestety, co prawda na razie to tylko plotki, ale jeśli się potwierdzą, to cała nadzieja związana z przyjściem Giuntoliego, że doprowadzi ten klub do porządku, szybko legnie w gruzach. Transfer Lukaku i to za taką pensję nie ma racji bytu i wisi mi to czy Maksiu się obrazi czy nie, niech spada jak mu nie pasuje, płakał nie będę. Za takie durne pomysły dziękuję, co się wyprawia w tym klubie od paru lat i skąd tak durne pomysły, to się nie da tego pojąć w żaden sposób.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 14:25

W ogóle to jest ekstra, że borykając się z rocznym kontraktem piłkarzy takich jak Sandro czy Bonucci, jednocześnie chcemy przeprowadzić kolejny nierentowny transfer. 30 lat, kominowa płaca, w razie wtopy Lukaku będzie kolejnym Arthurem. A przecież miałby do nas przyjść nie u szczytu formy, tylko po dwóch słabych sezonach. Za 40 baniek 🤦‍♂️

Wciąż jednak czekam na rozwój wydarzeń. Nie chce mi się wierzyć, że sięgamy po Belga. Dla Maxa to pewnie mokry sen, ale patrząc na całokształt okoliczności, wydaje mi się niezrozumiałe, że on miałby w ogóle chcieć do nas przejść.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 14:33

Cała nadzieja w tym, że Giuntoli to rzeczywiście juventino i po prostu robi gnój Interowi. Bo jeśli jednak tak zacznie swoja prace tu, to jak ktoś wyżej napisał, cała nadzieja związana z nim pryśnie ...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 15:08

Te 11 mln €, to pewnie kwota brutto, bo Lukaku łapie się na zniżkę więc na rękę miałby pewnie coś ponad 7 baniek. Niemniej to bezsensowny transfer patrząc na wiek reprezentanta Belgii. Jak chcą na siłę uszczęśliwić Allegriego to niech mu sprowadzą tego Moratę i tyle.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2023, 16:36

Z latajacych ploteczek na ten moment sklad Juve zmierza do takiego: szczesniak-danilo-gatti-bremer-weah-kostic-rabiot-locatelli-kessie-chiesa-lukaku
Oczywiscie 3-5-2 i pewnie z przejsciami na 4-4-2/4-3-3

xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2023, 12:41

del
del
del
del

Zablokowany