Mercato (LATO 2023) DYSKUSJA
- Wojtek1207
- Juventino
Przepraszam, CR7 był obciążeniem dla tak jakoś 80% - 90% forumowiczów (nie liczę fanboyów Cristiano, którzy razem z nim się stąd zabrali).
Przecież jak Ronaldo odszedł, to tutaj otwierano korki od szampanów, bo "w końcu będziemy grać zespołowo, a nie na jednego piłkarza"
Przecież jak Ronaldo odszedł, to tutaj otwierano korki od szampanów, bo "w końcu będziemy grać zespołowo, a nie na jednego piłkarza"
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
mrozzi pisze: ↑30 czerwca 2023, 17:05 Czekam z niecierpliwością na Giuntolego. Świetny fachowiec. Tak się zastanawiam, nawet jeśli straciłem już całą nadzieję na zwolnienie trenera - Giuntoli budował bardzo ofensywnie usposobione, niezwykle pomysłowo i efektownie grające Napoli, więc jak by się to miało do pracy obecnego szkoleniowca?
Ja też czekam i cieszę się z tego wyboru, ale im dłużej siedzę w tej piłce tym zaczynam zauważać że dane kluby maja swój profil (oczywiście w zamkniętym okresie czasu) tak np. Barcelona będzie grała tiki take, Real Madryt będzie miał wszystko co trzeba w piłce, Bayern skutecznie, ale też ładnie i do przodu, Napoli będzie grało stosunkowo ofensywnie jak na włoskie boiska (i grało tak też przed Giuntoli'm, to nie on zbudował ich ofensywny styl), Roma też jak na włoskie to "do przodu" (wyjątek może być z Mourinho, nie wiem nie śledzę), do czego dążę? Już na pewno się domyśliliście, a Juventus będzie męczył bułę. Odkąd pamiętam hmm '96, tak było, więcej lub mniej, ale to był zachowawczy football. Nie potrafię logicznie odpowiedzieć na to pytanie, dlaczego "miejsca/lokalizację/zakorzenienie" wpływają tak mocno na styl drużyny, oczywiście zdarzają się wybitne jednostki wśród trenerów które to zmieniają Guardiola, Klopp, Mourinho, ale to są wyjątki.
Chciałbym żeby to zmienili troszkę w Juventusie żeby to była może nie jakaś ofensywna piłka w stylu Napoli, ale piłka na wysokiej intensywności dobrze skrojona pod Juve, np. jak pierwsza Chelsea Mourinho, ale na to po pierwsze trzeba zmiany trenera na chociaż trochę ofensywnego, a po drugie dużej cierpliwości na zmiany. W Juve cierpliwości nie ma i nie było nigdy, ten klub musi mieć wyniki od zaraz (to dobre, ale dla zmian stylu gry - nie dobre).
btw. liczę że Pan Giuntoli to będzie nasz najlepszy transfer.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Pany i Panie (jeśli takowe są), a co myślicie, żeby w rozliczeniu za SMS-a oddać Rovellę?
Bo o ile po Pellegrinim nie będę płakał i uważam, że to bardzo dobry pomysł, to z Nicolò wiąże spore nadzieje i mam nadzieję, że go nie stracimy.
Bo o ile po Pellegrinim nie będę płakał i uważam, że to bardzo dobry pomysł, to z Nicolò wiąże spore nadzieje i mam nadzieję, że go nie stracimy.
- fivapoPL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Absolutnie nieunbelievable87 pisze: ↑06 lipca 2023, 11:12 Pany i Panie (jeśli takowe są), a co myślicie, żeby w rozliczeniu za SMS-a oddać Rovellę?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Swego nie znacie, cudze chwalicie i tyle mam do powiedzenia. Zamieniać młodego, wyróżniającego się w zeszłym sezonie grajka na starego SMSa to głupota ale skoro naszym szefem jest psychiczny taktyk to wcale mnie to nie zdziwi. Szefunio nie znosi sprzeciwu więc proszę ze składu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Vlacho, Chiese a za Rovellę zabierzmy SMSa z którego Lazio już nie pożytku...mnie nawet w tym roku mercato nie interesuje bo przy tym produkcie treneropodobnym każdy zawodnik zostanie sprowadzony do poziomu bagna...przyjdzie SMS i okaze się drugim Paredesem, który także był marzeniem wybitnego stratega.

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ja mam nadzieje, że Giuntoli nie da się wkręcić w sukces na już i sprowadzanie zawodników 28-32 na sukces na już a potem tylko łatanie kolejnym takim zawodnikiem. Takie coś nie ma żadnego sensu. 28 lat to może być najstarszy zawodnik jakiego sprowadzamy lub robić jakiś rzadki wyjątek na typa takiego jak Kostic który mimo lat na karku kosztował niewiele i to chłop niezmordowany.
- Gandalf8
- Juventino
Mamy już 6ty dzień lipca a my jak do tej pory sprowadziliśmy tylko Weaha. Ja rozumiem, że czekaliśmy na Giuntoliego, ale gość już jest od kilku dni i niech się bierze do pracy. Jest kilku zawodników do sprzedania i trzeba uzupełnić braki na niektórych pozycjach. Liczę na sprowadzenie kilku młodych graczy za niewielkie pieniądze jak to było w przypadku Amerykanina z Lille i może część z nich będzie dużymi talentami.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja przede wszystkim chciałbym wierzyć, że kogoś takiego jak Giuntoli ściągamy po to, żeby skończyć z dawaniem się dymać. Jeżeli oddamy Lotito jednego z najbardziej perspektywicznych włoskich grajków za gościa pod trzydziestkę, który za rok może i tak mu wyfrunąć za darmo, to już nawet nie wiem, czy w ten sposób znowu damy się wydymać, czy raczej wydymamy się sami. Absolutne veto.unbelievable87 pisze: ↑06 lipca 2023, 11:12 Pany i Panie (jeśli takowe są), a co myślicie, żeby w rozliczeniu za SMS-a oddać Rovellę?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Milinković stary? Kurde chłop ma 28 lat, nie przesadzajcie już, bo za chwilę każdego gracza 25+ będziecie uważać za starego.
Zaletą SMS jest po pierwsze jego jakość, po drugie chłop jest silny fizycznie i rzadko kiedy łapie urazy, co przy sztabie Allegro jest bardzo istotną kwestią. Rovella na razie rozegrał w zeszłym rok 1,8k minut w poprzednim 1,5 k minut a SMS od 7 sezonów nie schodzi poniżej 3k minut, często rozgrywał ponad 3,5k minut. Nie sądzę by Rovella przy sztabie Allegro był gotowy na granie chociaż tej połowy spotkań od deski do deski. Choć tracić go definitywnie też szkoda, najlepszą opcją dać jeszcze rok na wypożyczeniu. Jakby nagle zagrał full sezon to jego wartość powinna podskoczyć i albo się sprzeda albo weźmie do składu. Teraz to igranie z ogniem, bo może równie dobrze 3/4 sezonu przesiedzieć wraz z Pogbą u lekarzy. Jeżeli Savicia udałoby się wziąć za 20/25 mln + Pellegrini to nie ma co się zastanawiać. Rovelle wtedy dać na koeljne wypożyczenie i obserwować czy fizycznie jest wstanie być przydatny chociaż te 3/4 sezonu. Na tę chwilę obawiam się, ze u Allegro nie ma na to szans.
Zaletą SMS jest po pierwsze jego jakość, po drugie chłop jest silny fizycznie i rzadko kiedy łapie urazy, co przy sztabie Allegro jest bardzo istotną kwestią. Rovella na razie rozegrał w zeszłym rok 1,8k minut w poprzednim 1,5 k minut a SMS od 7 sezonów nie schodzi poniżej 3k minut, często rozgrywał ponad 3,5k minut. Nie sądzę by Rovella przy sztabie Allegro był gotowy na granie chociaż tej połowy spotkań od deski do deski. Choć tracić go definitywnie też szkoda, najlepszą opcją dać jeszcze rok na wypożyczeniu. Jakby nagle zagrał full sezon to jego wartość powinna podskoczyć i albo się sprzeda albo weźmie do składu. Teraz to igranie z ogniem, bo może równie dobrze 3/4 sezonu przesiedzieć wraz z Pogbą u lekarzy. Jeżeli Savicia udałoby się wziąć za 20/25 mln + Pellegrini to nie ma co się zastanawiać. Rovelle wtedy dać na koeljne wypożyczenie i obserwować czy fizycznie jest wstanie być przydatny chociaż te 3/4 sezonu. Na tę chwilę obawiam się, ze u Allegro nie ma na to szans.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Rovella to perełka i absolutnie nie możemy się pozbywać takich ludzi. Jeśli celem klubu jest odmłodzenie kadry plus zejście z wysokich pensji to zatrzymywanie takich graczy powinno być kluczem do sukcesu, jeśli nie "na już", to w pewnej perspektywie czasu. Obecność Rovelli sprawia, że obojętnie przeszedłem obok utraty możliwości pozyskania Frattesiego, zwłaszcza że Rovella nic nas przecież nie kosztuje. Przerażają mnie z kolei doniesienia, że moglibyśmy poświęcić kogoś tak uzdolnionego i jednocześnie taniego w utrzymaniu jak Iling Jr. Facet kompletnie przyćmił powracającego po kontuzji Chiesę. Niech choćby za grosze i bez mrugnięcia okiem pozbywają się za to tych, którzy temu klubowi nic nie dają jak Arthur, Zakaria, Mckennie, Sandro czy Bonucci, który moim zdaniem nie dość, że jest skłonny popełniać rażące błędy (rozbrat z asekurującymi go Barzaglim oraz Chiellinim mocno obnażył jego faktyczne umiejętności gry z tyłu), to w dodatku mocno razi mnie w roli kapitana klubu. Jeśli już musimy poświęcać młodych to niech będzie to Miretti, który w moim odczuciu kompletnie zawiódł i ewentualnie Soule. Nie twierdzę, że brakuje im talentu - mówię o sytuacji, w której bezwzględnie musielibyśmy wybierać, bo Fagioli, Rovella i Iling Jr. to piłkarskie cukiereczki z papierami na DUŻE granie. To, co mnie jednak w kontekście ich ewentualnych występów martwi to Allegri. Nie jest to przecież ktoś chętnie stawiający na młodych. Zeszły sezon jest w tej kwestii mocno przekłamany, bo Fagioli i Miretti wskoczyli do składu z uwagi na kontuzje. Gdyby Pogba nie borykał się z problemami zdrowotnymi tematu pewnie w ogóle by nie było.
Nie ukrywam, że chciałbym u nas SMS, ale nie kosztem jakiejś dużej sprzedaży. Niestety, mimo zbliżającego się dużymi krokami końca kontraktu Lazio zdaje się tym nie przejmować i woła krocie. Dobrze byłoby wcisnąć im niechcianych graczy, ale zdanie gracza może tu odegrać kluczową rolę.
Zgadzam się, że Vlahoviciowi siadła psychika, ale to wciąż gracz do ułożenia. Nie wyobrażam sobie, byśmy mieli cokolwiek ugrać jedynie mocno przeciętną parą Kean-Milik. Szczerze? Dla mnie poziom tej dwójki to środek tabeli.
NIE dla Berardiego. Raz, że miał okazję u nas grać i się do tej możliwości nie palił, dwa swój prime time zdaje się już mieć za sobą. Koniec z kupowaniem zawodników u schyłku dobrego grania. Dla mnie to casus gwiazdy jednego zespołu, jak Di Natale.
A wracając do tematu sprzedaży mam nadzieję, że w osobie Giuntolego będziemy mieć kogoś, kto będzie nie tylko mądrze kupował, ale i GODNIE sprzedawał. Kluby angielskie wydają potężne pieniądze, ale dziwnym trafem akurat z nami chcą się szczypać o kilka mln?
Nie ukrywam, że chciałbym u nas SMS, ale nie kosztem jakiejś dużej sprzedaży. Niestety, mimo zbliżającego się dużymi krokami końca kontraktu Lazio zdaje się tym nie przejmować i woła krocie. Dobrze byłoby wcisnąć im niechcianych graczy, ale zdanie gracza może tu odegrać kluczową rolę.
Zgadzam się, że Vlahoviciowi siadła psychika, ale to wciąż gracz do ułożenia. Nie wyobrażam sobie, byśmy mieli cokolwiek ugrać jedynie mocno przeciętną parą Kean-Milik. Szczerze? Dla mnie poziom tej dwójki to środek tabeli.
NIE dla Berardiego. Raz, że miał okazję u nas grać i się do tej możliwości nie palił, dwa swój prime time zdaje się już mieć za sobą. Koniec z kupowaniem zawodników u schyłku dobrego grania. Dla mnie to casus gwiazdy jednego zespołu, jak Di Natale.
A wracając do tematu sprzedaży mam nadzieję, że w osobie Giuntolego będziemy mieć kogoś, kto będzie nie tylko mądrze kupował, ale i GODNIE sprzedawał. Kluby angielskie wydają potężne pieniądze, ale dziwnym trafem akurat z nami chcą się szczypać o kilka mln?
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Milinković to moje marzenie od kilku sezonów, ale odkąd rozbłysnął talent Fagiolego, zacząłem mieć wątpliwości. Wiadomo że to inny typ zawodnika, ale na papierze to ta sama pozycja, a francuski miękiszon buduje tu swój pomnik z plasteliny i jest nietykalny jako lewy mezzala. Więc przyjście SMSa = mniej minut dla naszego diamentu.
Idealna opcja to pożegnanie parówy za rok po wygaśnięciu umowy, wzięcie SMSa za darmo i dalszy rozwój Fagiolego.
Idealna opcja to pożegnanie parówy za rok po wygaśnięciu umowy, wzięcie SMSa za darmo i dalszy rozwój Fagiolego.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Myślę, że minut by starczyło. Będzie sporo meczy w LKE, później PW i faza pucharowa LKE.Baczu pisze: ↑06 lipca 2023, 13:08 Milinković to moje marzenie od kilku sezonów, ale odkąd rozbłysnął talent Fagiolego, zacząłem mieć wątpliwości. Wiadomo że to inny typ zawodnika, ale na papierze to ta sama pozycja, a francuski miękiszon buduje tu swój pomnik z plasteliny i jest nietykalny jako lewy mezzala. Więc przyjście SMSa = mniej minut dla naszego diamentu.
Gdyby pomoc Juve wyglądała w tym sezonie tak Rabiot, Loca, Fagioli, Milinković Savić, Pogba to byłoby już całkiem nieźle, do tego jako opcję awaryjna kogoś po taniości, komu nie będzie przeszkadzało siedzenie na ławce 90% sezonu. Ja bym brał takiego Pereyrę, bez kontraktu, pewnie wiele hajsu by nie chciał, zawodnik bardzo uniwersalny, zagra praktycznie na każdej pozycji w pomocy, bo trzymanie kogoś z młodych by zagrał te 500 minut w sezonie to bezsens totalny.
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Adi, SMS zawsze był moim mokrym marzeniem ale powinien tutaj trafić zanim zdecydował się na przedłużenie kontraktu z Lazio...to idealny moment na odmłodzenie składu a dla SMSa pociąg z napisem Juve już odjechał. Niech merdoland go ściąga a później zastanawia się co z nim zrobić bo my od kilku lat borykamy się z tym problemem. Mam zaufanie do Giuntolidgo bo w Napoli nie dawał się pukać w kakao jak Marotta.