Mercato (LATO 2023) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2023, 19:47

Większość decyzji które podejmuje Allegri jest wbrew logice, także nie zdziwi mnie odrzucenie oferty Arabów.

<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to śmierdzący leń, wygodniś, próżniak i zwyczajny piecuch, jak większość Włochów, nie lubiący wyściubiać nosa za granice. W Turynie mieszka prawie 10 lat, ma tu rodzine, znajomych, ulubione kawiarnie, restauracje, miejsca rozrywki, może jakieś biznesy no i robotę, chociaż nawet jak jej nie miał przez dwa lata to tu mieszkał. Gdzie on sie do Arabii będzie ruszał?
No i najważniejsze, po jakiemu on tam będzie sie komunikował, jak po angielsku gada na poziomie Dudy, a uczyć pewnie się nie zamierza?

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2023, 21:10

Wiesz, z drugiej strony który Włoch miał taką ofertę na stole? Żodyn. To nie jest oferta jakich wiele, tylko jedyna w swoim rodzaju. Pieniądze kosmiczne. Tak kosmiczne, że barierą językową raczej by się nie przejmował. Skoro chcą mu płacić 30 baniek za sezon, to z opłaceniem tłumacza też nie będą mieli problemu.

Moja wiara w odejście Allegriego mocno ostygła, ale dopóki Saudyjczycy składają mu kolejne oferty, wszystko jest możliwe.

Natomiast przy całej mojej potężnej niechęci do Wybitnego, zupełnie nie rozumiem tego trendu na forum, żeby odrzucenie przez niego tak lukratywnej oferty uznawać za przejaw jego lenistwa, wygodnictwa czy braku ambicji. Też go nie trawię, ale spójrzmy prawdzie w oczy - gdybyśmy pod jego wodzą grali porządnie w piłkę, to taką postawę docenialibyśmy jako niespodziewany wręcz przykład lojalności.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2023, 22:05

Jakby to rozpisać

Allegri vs Chiesa
3-5-1-1 vs 4-3-3
cierpienie vs granie w piłkę

Zarząd Juve wybierze to pierwsze a nasz najlepszy piłkarz odejdzie,co będzie zrozumiałe i nie mam pretensji do niego.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2023, 13:22

Serio jeśli ten klub myśli nad sprzedażą Vlahovicia, Chiesy czy Bremera to ja nie mam wątpliwości że idzie to w kierunku gdzie wartość klubu pójdzie w dół i otworzy możliwość na potencjalną sprzedaż. Jasne mamy kilku fajnych zawodników w młodzikach i U23 ale nie dałbym im grać wszystkiego po 90 min tylko by było pierwszymi do wejścia rezerwowymi. W nadchodzącym sezonie muszą bez żadnych wątpliwości skończyć w TOP4.

JLo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2023, 18:40

Sorek21 pisze: 24 czerwca 2023, 22:05 Jakby to rozpisać

Allegri vs Chiesa
3-5-1-1 vs 4-3-3

Zarząd Juve wybierze to pierwsze a nasz najlepszy piłkarz odejdzie,co będzie zrozumiałe i nie mam pretensji do niego.
Jak czytam to forum to się czasami zastanawiam czy ja nie trafiłem do jakiejś alternatywnej rzeczywistości:
1. 4 miejsce w tabeli - Allegro
2. Wszystkie złe decyzje menadżerskie, zakupowe- Allegro
3. Fakt że w 4-3-3 graliśmy jeszcze większą kupę niż w 3-5-2 - dla znacznej części forumowiczów juvepoland bez znaczenia
4. Najlepszy piłkarz - Chiesa

Nie lubię Allegriego ale przypisywanie wszystkich porażek i potknięć klubu jemu to co najmniej naiwność. Niemniej dyskusja w tym zakresie nie ma wielkiego sensu.
Przechodząc jednak do pkt 4- z której strony on jest naszym najlepszym piłkarzem? Najbardziej perspektywicznym? No może. Ale najlepszym? Po tym sezonie topowi są wyłącznie Szczęsny i Rabiot a z bardzo dobrej strony pokazali się Danilo, Gatti i nieźle grał Loca. Do tego dobre wyjście Illinga i Soule. Cała reszta grała dobrze, przyzwoicie lub miernie.

Ludzie zacznijcie oglądać mecze, przestańcie żyć swoimi wyobrażeniami.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2023, 20:09

JLo pisze: 25 czerwca 2023, 18:40
Jak czytam to forum to się czasami zastanawiam czy ja nie trafiłem do jakiejś alternatywnej rzeczywistości:
3. Fakt że w 4-3-3 graliśmy jeszcze większą kupę niż w 3-5-2 - dla znacznej części forumowiczów juvepoland bez znaczenia

Nie lubię Allegriego ale przypisywanie wszystkich porażek i potknięć klubu jemu to co najmniej naiwność. Niemniej dyskusja w tym zakresie nie ma wielkiego sensu.
Przechodząc jednak do pkt 4- z której strony on jest naszym najlepszym piłkarzem? Najbardziej perspektywicznym? No może. Ale najlepszym? Po tym sezonie topowi są wyłącznie Szczęsny i Rabiot a z bardzo dobrej strony pokazali się Danilo, Gatti i nieźle grał Loca. Do tego dobre wyjście Illinga i Soule. Cała reszta grała dobrze, przyzwoicie lub miernie.

1 - tak, miejsce w tabeli to wina Maxa, takie Empoli dopiero drugi raz w SA strzeliło 3 bramki, pierwszy raz wygrało trzema, gdy Juve grało o LM, a Empoli de facto o nic, że o reszcie nie wspomnę.
2 - nie decyzje zakupowe a wykorzystanie grajków za grube miliony to jego blamaż, załatwienie automatycznego przedłużenia takiemu Sandro też, co ten gość odwalał, to głowa mała
3 - w 433 graliśmy kupę bo Max wykastrował drużynę swoim defensywnym stylem, jak przychodziło atakować, nasi nie wiedzieli co robić - kompletnie
4 - nie wiem gdzie to znalazłeś, że najlepszy... raczej nie na JP

Nie mamy aktualnie TOPa w kadrze, ani jednego, Szczęsny dobrze, jednakże - Perin w składzie i nie widać różnicy. Rabiot miał dobre 2 miesiące, poza tym wyglądał lepiej niż reszta naszej wykastrowanej pomocy, co nie znaczy, że TOP, jakoś z PL nie sypią się dla niego oferty...

Ja oglądam 9/10 spotkań i uważam, że jakiekolwiek porządki trzeba zacząć od trenera, dopiero później można oceniać zawodników. Oczywiście Agnelli z Paraticim załatwili nas na cacy, co może być usprawiedliwieniem braku scudetto, odpadnięcia z silnym rywalem w play-offach LM, ale na litość boską nie tego dziadostwa jakie odstawiliśmy w tym sezonie.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2023, 21:02

Ludzie nie rozumieją że Allegri to manager a nie trener. To dwie różne rzeczy. Allegri jest dobrym managerem do gotowej drużyny. U niego zawodnicy się nie rozwijają i nie jest to żadna teoria spiskowa ani żaden przytyk w niego. To fakt. Potencjał w naszych grajkach jest ogromny, ale go nie wykorzystujemy.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2023, 23:22

Michael_M pisze: 25 czerwca 2023, 21:02 Ludzie nie rozumieją że Allegri to manager a nie trener. To dwie różne rzeczy. Allegri jest dobrym managerem do gotowej drużyny. U niego zawodnicy się nie rozwijają i nie jest to żadna teoria spiskowa ani żaden przytyk w niego. To fakt. Potencjał w naszych grajkach jest ogromny, ale go nie wykorzystujemy.
Już ileś razy czytałem, że Allegri dobrze zarządza grupą i jest dobrym managerem, ale szczerze mówiąc, nie wiem, co leży u podstaw tych tez. I czym w ogóle jest "gotowa drużyna"? Jak dla mnie grupa z ubiegłego już sezonu, w skład której wchodzili Szczęsny, Bremer, Danilo, Vlahovic, Di Maria, Kostic, Locatelli, Chiesa czy nawet ten Rabiot jak najbardziej była "drużyną gotową" do fajnej gry i walki z Napoli o scudetto na papierze przy lepszym zarządzaniu. A zamiast tego co chwilę ktoś komentował decyzję Allegriego, że ktoś inny szedł z boiska, komuś puszczały nerwy i wylatywał z czerwoną kartką, ktoś nie rozumiał wizji Maksa, był niezadowolony, albo otwarcie krytykował grę drużyny. Chyba że dla Allegriego "gotowa drużyna" to ta, która pod względem finansowym i potencjału deklasuje resztę ligi — to ok.

Zresztą, to, jak on potrafi zarządzać grupą, to najlepiej pokazała przerwa w finale w CL w Cardiff. ;)

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 09:50

JLo pisze: 25 czerwca 2023, 18:40
Sorek21 pisze: 24 czerwca 2023, 22:05 Jakby to rozpisać

Allegri vs Chiesa
3-5-1-1 vs 4-3-3

Dokładnie mam takie same wrażenie. Powstała jakaś dziwna moda na to, że wszystkiemu jest winny jeden człowiek i nic się w klubie nie zmieni póki on będzie.

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 10:08

Kto jest twarzą projektu?
Kto ma budować od zera itp?
Kto ma zarządzać zawodnikami i ustawiać ich na pozycjach by maszyna dobrze funkcjonowała?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 10:49

Kibice w Arabii Saudyjskiej znają się lepiej na futbolu niż ludzie zarządzający największym włoskim klubem. Przerażające.

Mam pytanie organizacyjne - jest tu idiota, który zarządza profilem twitter JuvePoland ? Mało ci patrzeć na " grę " naszej drużyny? Musisz jeszcze ludzi irytować???

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 12:02

Sorek21 pisze: 26 czerwca 2023, 10:49 Kibice w Arabii Saudyjskiej znają się lepiej na futbolu niż ludzie zarządzający największym włoskim klubem. Przerażające.

Mam pytanie organizacyjne - jest tu idiota, który zarządza profilem twitter JuvePoland ? Mało ci patrzeć na " grę " naszej drużyny? Musisz jeszcze ludzi irytować???
Ja przestałem obserwować ten profil na Twitterze bo to niemożliwe by wierzyć w ten projekt i tak zaciekle go bronić.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 12:36

Sorek21 pisze: 26 czerwca 2023, 10:49Mam pytanie organizacyjne - jest tu idiota, który zarządza profilem twitter JuvePoland ? Mało ci patrzeć na " grę " naszej drużyny? Musisz jeszcze ludzi irytować???
szczypek pisze: 04 maja 2021, 15:13
jackop pisze: 04 maja 2021, 10:57
szczypek pisze: 03 maja 2021, 21:07 Kto prowadzi TT JuvePoland?
dominikowaty i alina
Pytam, bo tam jest takie wzdychanie do Allegriego, że mnie momentami mdli. Chyba że to jakaś forma żartu.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 18:26

Przecież to nie jest możliwe by być kibicem Juventusu i bronić Allegriego. Oni to robią dla klikalności, by podkręcić dyskusję.

Mam rację ? Kur*a oby, bo jeśli takie lby prowadzą media społecznościowe klubu, który zalicza taki regres sportowy i wizerunkowy, że żaden dzieciak nawet nie spojrzy, by być kibicem tego klubu aktualnie, to jeśli oni robią to na serio, to nie dziwi mnie to, że i na tej stronie mało się dzieje.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2023, 22:09

Michael_M pisze: 26 czerwca 2023, 12:02
Ja przestałem obserwować ten profil na Twitterze bo to niemożliwe by wierzyć w ten projekt i tak zaciekle go bronić.
O, czyli nie jestem jedyny, który ich unika, bo aż czuję rozwój raka. Najgorzej, że w newsach JP wrzucają to 💩

Najgorsze jest to, że choroby psychiczne można tak naprawdę pokonać tylko wtedy kiedy chory wie, że jest chory i chce być zdrowy. A jak nie to :hope: :allegri: :hope:

Obrazek
Zablokowany