Massimiliano Allegri
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Przypomnę tylko, że Max dał 5x Mistrzostwo Włoch, 4x Puchar Włoch, 2x Superpuchar Włoch i przegrał dwa finały LM z rywalami poza zasięgiem - ale ok, "nie ten mental". Teraz czekam na opowieści o tym, jak to odziedziczył samograja po Conte.
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dojscie do finalu i porazka to zaden sukces.
Moze porozmawiajmy o ludziach ktorzy jakis tam sukces doswiadczyli w europie:
Mourinho zdobyl 2x LM, zostal 4 razy trenerem roku
https://www.transfermarkt.pl/jose-mouri ... rainer/781
A moze pan rafa benitez?
https://www.transfermarkt.pl/rafael-ben ... ainer/1522
Chcialbys go jako trenera Juve, bo ja osobiscie nie?
Dlaczego, a bo jego pomysl na pilke sie skonczyl. Tak samo jak skonczyl sie pomysl (jezeli jakikolwiek mial) allegriemu.
Mozemy przestac zyc przeszloscia i oceniac ludzi przez pryzmat tego kim sa teraz a nie kim byli kiedys?
To ze ktos kiedys byl kims wielkim w jakiejs dyscypilnie nie daje mu papierow na bycie wielkim przez cale zycie. Trzeba wiedziec kiedy odpuscic.
Moze porozmawiajmy o ludziach ktorzy jakis tam sukces doswiadczyli w europie:
Mourinho zdobyl 2x LM, zostal 4 razy trenerem roku
https://www.transfermarkt.pl/jose-mouri ... rainer/781
A moze pan rafa benitez?
https://www.transfermarkt.pl/rafael-ben ... ainer/1522
Chcialbys go jako trenera Juve, bo ja osobiscie nie?
Dlaczego, a bo jego pomysl na pilke sie skonczyl. Tak samo jak skonczyl sie pomysl (jezeli jakikolwiek mial) allegriemu.
Mozemy przestac zyc przeszloscia i oceniac ludzi przez pryzmat tego kim sa teraz a nie kim byli kiedys?
To ze ktos kiedys byl kims wielkim w jakiejs dyscypilnie nie daje mu papierow na bycie wielkim przez cale zycie. Trzeba wiedziec kiedy odpuscic.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jakby Allegri od początku miał Pogbe, Di Marie, Chiese, nie odszedł bh De Ligt i nasi najwazniejsi pilkarze z przodu odpowiedzialni za prawie 55 % goli, to można by oceniać Maxa surowiej ...
A tak to trzeba bić brawo, że mimo tylu problemów jesteśmy gdzie jesteśmy i mamyhkilka nowych,darmowych perełek
Zaraz dołaczy kapitalny Rovella, może Cambiasso
Serio myślenie nie boli, a to że mnie na prawo i lewo wyzywacie ... Tak to już jest z tymi co nie potrafią rozmawiać, szanować innego zdania , wyciągać wniosków ...
Ja szanuje Wasze odmienne opinie i nawet staram sie je jakos rozumiec, ale pewna grupa ludzi tutaj MA TAKI KOMPLEKS MAXA, że no nic sie nie wytlumaczy
A tak to trzeba bić brawo, że mimo tylu problemów jesteśmy gdzie jesteśmy i mamyhkilka nowych,darmowych perełek
Zaraz dołaczy kapitalny Rovella, może Cambiasso
Serio myślenie nie boli, a to że mnie na prawo i lewo wyzywacie ... Tak to już jest z tymi co nie potrafią rozmawiać, szanować innego zdania , wyciągać wniosków ...
Ja szanuje Wasze odmienne opinie i nawet staram sie je jakos rozumiec, ale pewna grupa ludzi tutaj MA TAKI KOMPLEKS MAXA, że no nic sie nie wytlumaczy

- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
"Ten mental" to wygrywanie tylko jak się ma skład 2-3 razy lepszy niż reszta ligi, gdzie wyłożyć to się można jedynie na własne życzenie. A i tak się prawie raz Maxowi udało przy pamiętnym sezonie, gdzie Napoli prawie wygrało mistrza. No i właśnie - przegrane finały. Jak nie masz składu 2-3 razy lepszego niż przeciwnik i musisz kombinować, a nie możesz pierwszego meczu na wyczucie przegrać 2-1 albo 3-0 by potem heroicznie gonić, to Allegri też nie daje rady.
Conte przynajmniej jest w stanie zbudować podwaliny zespołu, jakieś schematy, zgrać zespół. Może i jest to przewidywalne, ale w lidze jak najbardziej daje efekty. Różnica jest taka, że Conte jest w stanie z Giaccheriniego zrobić zawodnika przydatnego w 1 składzie mistrza Włoch, a Allegri z napastnika za 80mln robi nieudacznika.
- Oldfan
- Juventino
Tak, to winny Allegri ze Vlaho potyka sie o wlasne nogi i nie umie pokazac sie na pozycje, czy przyjac kierunkowo
Hahaha o jejku hejterki Maxa zaraz o inflacje na Świecie obwinia
Hahaha o jejku hejterki Maxa zaraz o inflacje na Świecie obwinia

- belial
- Juventino
Czekaj, póki co mamy 2 miejsce w lidze zdominowanej w tym sezonie przez Napoli, w ligowej tabeli jesteśmy nad klubami, które biją się właśnie w półfinale LM... Odpowiedz mi na jedno pytanie - ilu (i którzy to) zawodników w obecnej kadrze Juventusu zasługuje na coś więcej niż półfinał/finał LE i wicemistrzostwo Włoch? Bo póki co, to ja widzę raczej błędy indywidualne (straty, niedokładne podania, brak kontroli na piłką). I sorry, ale jak profesjonalni gracze w wieku 25+ lat mają problem z przyjęciem albo celnym dośrodkowaniem czy zagraniem z pierwszej piłki, to żeby skały srały - żaden trener na to nie pomoże.
Druga sprawa - póki co Juventus Allegriego jest w grze o finał LE, więc czemu wyjeżdżasz z tekstami o przeszłości? Jak chcesz odgrzebywać przeszłość, to ilu trenerów dało nam chociażby półfinał europejskich pucharów w ostatnich kilkunastu latach?
Patrz na takiego Guardiolę - siedzi w pompowanym petrodolarami City od 7 lat i w europejskich pucharach (póki co) ma dokładnie taki sam dorobek jak Allegri w Juve, przy czym Pep zarabia 23 miliony rocznie. O takim Simeone, który w Atletico dostawał ponad 40 milionów nawet nie wspominam. Ale Allegri zły, bo dostaje 13 baniek

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Różnica między Pepem a Allegrim jest kolosalna. Niemal co sezon jest wysoko lub bardzo wysoko w LM. Gość ma wizję i ludzie chcą to City oglądać. Oni nawet nie muszą robić wałów z kontraktami reklamowymi. Popatrz na naszych kibiców na stadionie...co drugi ma łeb wbity w telefon bo tam są ciekawsze rzeczy do oglądania. Oni tam wyglądają jakby siedzieli za karę no bo jak kupili karnety to już głupio by było nie pójść. Pep gdzie by nie poszedł to drużyna przyswaja tą jego wizje i gra jak...jak drużyna Pepa.
Jak Pep był trenerem w Bayernie to klub nie szalał tam z transferami dla niego, a wizje udało się wprowadzić. U nas jest ciągły festiwal wymówek i usprawiedliwień wyciągniętych z dupska. Biedny Allegri...gdzie by nie siedział przy grillu to zawsze dymi w jego kierunku.
Jak Pep był trenerem w Bayernie to klub nie szalał tam z transferami dla niego, a wizje udało się wprowadzić. U nas jest ciągły festiwal wymówek i usprawiedliwień wyciągniętych z dupska. Biedny Allegri...gdzie by nie siedział przy grillu to zawsze dymi w jego kierunku.
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Chętnie chciałbym poznać szkielet obecnej drużyny. Czy ktoś jest w stanie podać z 5-6 nazwisk, od których Allegro zaczyna skład i którzy potrafią wziąć odpowiedzialność za drużynę na boisku i poza nim?
Ja widzę dwa nazwiska, które Allegro regularnie wystawia w pierwszym składzie, tj. Szczęsny i Danilo. Niestety żaden z nich nie posiada charakteru lidera, żaden nie zarządza meczem z poziomu murawy. Może jednak jestem ślepy i ktoś mnie oświeci...
Ja widzę dwa nazwiska, które Allegro regularnie wystawia w pierwszym składzie, tj. Szczęsny i Danilo. Niestety żaden z nich nie posiada charakteru lidera, żaden nie zarządza meczem z poziomu murawy. Może jednak jestem ślepy i ktoś mnie oświeci...
- Gałcio
- Juventino
He he he, TrueFanko, to skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle ?
To jedziemy z tym progresem,obrona mówisz progres,ok,można się po części zgodzić, ale tu też trafiamy kolejny Twój argument z zeszłego roku,gdzie to mieliśmy Dr Ligta, który wg Ciebie był potworem obrony, a mówisz postęp,czyli jednak Ty się mylisz,ale przyznajesz się do tego.
Pomoc i ścisk? Urodzaj? Najmocniejsza formacja ? Dobre sobie. Owszem,sezon życia Rabiota, którego zaraz tu nie będzie i dalej co ? Chimeryczny Loca,bo nie wiem gdzie Ty lidera w nim widzisz,połamany wiecznie Pogba,fatalny Paredes,słaby Miretti i nasza nadzieja Fagioli. Po prostu przepotezna druga linia,do której wrócą beznadziejni Makeni,Arthur i Zakaria,no faktycznie jest ścisk, jakości i zdrowia brak.
O formacji ofensywnej nie można nic napisać,bo nie ma tam schematów,nie ma poruszania się, nie ma nic,jedynie liczenie na przypadek i czyjeś umiejętności i kreatywność,także tu jesteśmy w wiecznym bagnie za Mąż.
Poruszanie się bez piłki ? Przesuwanie formacji ? Co Ty chłopie bredzisz,bo poruszają się tak,że więcej ruchu do piłki to uświadczysz w dowolnym meczu juniorów. Schematów nie ma,no chyba że piszesz o zagrani do najbliższego kolegi w tył bądź bok.
Rozumiem,że dla takiego klubu jak Juve wg Ciebie,normalnym jest, że kolejny rok kończymy bez żadnego trofeum,że kolejny rok nie da się oglądać tej gówno piłki serwowanej przez Allegriego.
Widzisz,otóż nie, bo kluby takie jak Juventus i ich kibice wymagają sukcesów, a niektóre jak Real,Bayern,City itp wymagają,by gra była też atrakcyjna dla oka, jeśli taka nie jest to trener ma problem,jeśli nie ma wyników to trener ma problem,u nas nie ma ani jednego,ani drugiego,a trener problemu nie ma,a to dlatego,że w Juventusie od czasów kiedy Agnelliemu odbiło i nazarty sukcesami w Italii zaczął forsować swoje durne pomysły wraz z banda pajaców jak Paratici, nikt już nie patrzy na dobro drużyny,tylko ta tzw "ekspozycję marki", zapominając,że marka,stała się marką dzięki postawie na boisku i dzięki zdobywaniem tytułów.
To jedziemy z tym progresem,obrona mówisz progres,ok,można się po części zgodzić, ale tu też trafiamy kolejny Twój argument z zeszłego roku,gdzie to mieliśmy Dr Ligta, który wg Ciebie był potworem obrony, a mówisz postęp,czyli jednak Ty się mylisz,ale przyznajesz się do tego.
Pomoc i ścisk? Urodzaj? Najmocniejsza formacja ? Dobre sobie. Owszem,sezon życia Rabiota, którego zaraz tu nie będzie i dalej co ? Chimeryczny Loca,bo nie wiem gdzie Ty lidera w nim widzisz,połamany wiecznie Pogba,fatalny Paredes,słaby Miretti i nasza nadzieja Fagioli. Po prostu przepotezna druga linia,do której wrócą beznadziejni Makeni,Arthur i Zakaria,no faktycznie jest ścisk, jakości i zdrowia brak.
O formacji ofensywnej nie można nic napisać,bo nie ma tam schematów,nie ma poruszania się, nie ma nic,jedynie liczenie na przypadek i czyjeś umiejętności i kreatywność,także tu jesteśmy w wiecznym bagnie za Mąż.
Poruszanie się bez piłki ? Przesuwanie formacji ? Co Ty chłopie bredzisz,bo poruszają się tak,że więcej ruchu do piłki to uświadczysz w dowolnym meczu juniorów. Schematów nie ma,no chyba że piszesz o zagrani do najbliższego kolegi w tył bądź bok.
Rozumiem,że dla takiego klubu jak Juve wg Ciebie,normalnym jest, że kolejny rok kończymy bez żadnego trofeum,że kolejny rok nie da się oglądać tej gówno piłki serwowanej przez Allegriego.
Widzisz,otóż nie, bo kluby takie jak Juventus i ich kibice wymagają sukcesów, a niektóre jak Real,Bayern,City itp wymagają,by gra była też atrakcyjna dla oka, jeśli taka nie jest to trener ma problem,jeśli nie ma wyników to trener ma problem,u nas nie ma ani jednego,ani drugiego,a trener problemu nie ma,a to dlatego,że w Juventusie od czasów kiedy Agnelliemu odbiło i nazarty sukcesami w Italii zaczął forsować swoje durne pomysły wraz z banda pajaców jak Paratici, nikt już nie patrzy na dobro drużyny,tylko ta tzw "ekspozycję marki", zapominając,że marka,stała się marką dzięki postawie na boisku i dzięki zdobywaniem tytułów.
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Oldfan
- Juventino
"Psy szczekają, karawana idzie dalej" ...Michael_M pisze: ↑16 maja 2023, 14:13 Różnica między Pepem a Allegrim jest kolosalna. Niemal co sezon jest wysoko lub bardzo wysoko w LM. Gość ma wizję i ludzie chcą to City oglądać. Oni nawet nie muszą robić wałów z kontraktami reklamowymi. Popatrz na naszych kibiców na stadionie...co drugi ma łeb wbity w telefon bo tam są ciekawsze rzeczy do oglądania. Oni tam wyglądają jakby siedzieli za karę no bo jak kupili karnety to już głupio by było nie pójść. Pep gdzie by nie poszedł to drużyna przyswaja tą jego wizje i gra jak...jak drużyna Pepa.

- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W lidze zdominowanej przez Napoli? Przegralismy z nimi bezposrednio dwa spotaknia, jedno spotkanie przegralismy az 5:1, ty chcesz zeby tak Juventus gral? Powaznie pytam? Czemu Juventus nie mogl zdominowac tej ligii w tym sezonie, w czym jestesmy gorsi od Napoli? Czy jestesmy az tak slabi zeby przegrac 5:1? Po takim meczu powinni go wywalic, a wlasciwie powinni go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na ryj za porazke z Maccabi. WSTYD mi za niego i za Juventus w tym sezonie, takiego wstydu nie czulem nawet jak remisowalismy z zespolami w Serie B.belial pisze: ↑16 maja 2023, 13:53Czekaj, póki co mamy 2 miejsce w lidze zdominowanej w tym sezonie przez Napoli, w ligowej tabeli jesteśmy nad klubami, które biją się właśnie w półfinale LM... Odpowiedz mi na jedno pytanie - ilu (i którzy to) zawodników w obecnej kadrze Juventusu zasługuje na coś więcej niż półfinał/finał LE i wicemistrzostwo Włoch? Bo póki co, to ja widzę raczej błędy indywidualne (straty, niedokładne podania, brak kontroli na piłką). I sorry, ale jak profesjonalni gracze w wieku 25+ lat mają problem z przyjęciem albo celnym dośrodkowaniem czy zagraniem z pierwszej piłki, to żeby skały srały - żaden trener na to nie pomoże.
Druga sprawa - póki co Juventus Allegriego jest w grze o finał LE, więc czemu wyjeżdżasz z tekstami o przeszłości? Jak chcesz odgrzebywać przeszłość, to ilu trenerów dało nam chociażby półfinał europejskich pucharów w ostatnich kilkunastu latach?
Patrz na takiego Guardiolę - siedzi w pompowanym petrodolarami City od 7 lat i w europejskich pucharach (póki co) ma dokładnie taki sam dorobek jak Allegri w Juve, przy czym Pep zarabia 23 miliony rocznie. O takim Simeone, który w Atletico dostawał ponad 40 milionów nawet nie wspominam. Ale Allegri zły, bo dostaje 13 baniek![]()
Porownywalny wstyd czulem ostatnio jak przegralismy w Pucharze uefa z Fulham czy Lechem Poznan. To jest ten sam poziom zenady.
Druga sprawa, to jest odpadniecie z LM. Jezeli Ciebie satysfakcjonuje LE to pozdro. Dla mnie duzo wieksze znaczenie ma 1/8 LM niz Final LE, nikt tego nie oglada. Nie kojarze zebym z wlasnej woli chcial ogladac final LE tamtego sezonu. Musialem nawet sprawdzic kto gral:
Eintracht Frankfurt
2-1
Rangers
SUPER. Byc moze bedziemy na poziomie Eintrachtu frankfurt, super. Nic tylko tak dalej, moze kiedys bedziemy na poziomie.
W ogole wiesz dlaczego gramy w ogole w LE? Bo wiekszosc zawodnikow maccabi przed przegranym meczu z nami mialo post.
https://www.juvefc.com/jewish-fasting-a ... tus-match/
https://sportal.eu/2022/10/04/maccabi-h ... -be-ready/
Z tego co kojarze to Guardiola zdobyl lige mistrzow 2 razy?
https://www.transfermarkt.com/pep-guard ... ainer/5672
Allegri w NOWYM JUVE, nie liczac poprzedniego epizodu, bo za to mozna go rozliczac, ma na te chwile 0 tytulow.

PS: Czasami nie wyskakuj z Conte, bo mam go gdzies.
Moglbys odniesc sie do Allegriego i jego wynikow w tym sezonie i tylko w tym, a nie patrzac przez pryzmat 25 ostatnich sezonow? Oceniajmy ludzi za terazniejszosc nie przez pryzmat przeszlosci. Moglbys tez nie porownywac go do innych trenerow?
Jezeli Ciebie satysfakcjonuje gra w LE i 2 miejsce w lidze, przy gownogrze ktorej nie da sie ogladac. To nie mamy o czym rozmawiac, bo dla mnie to zadne wyniki dla Juventusu.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2023, 14:37 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michael_M
- Juventino
Ja mam jeszcze nadzieję na to że fani Betona skończą gadkę o 2 finałach. Dotarcie do finału to żaden sukces. Wygranie to sukces. Nie ma pucharu za 2 miejsce.
Była taka drużyna Buffalo Bills bodajże. Futbol amerykański. Oni tam w latach 90 to 4x było w finale rok w rok. Przegrali wszystkie. Sukces no nie?
Była taka drużyna Buffalo Bills bodajże. Futbol amerykański. Oni tam w latach 90 to 4x było w finale rok w rok. Przegrali wszystkie. Sukces no nie?
- Oldfan
- Juventino
Widzisz może dla was nie jest sukcesem, ale dla wielu fanów, tamtych piłkarzy, to był sukces. Nie mieliśmy porównywalnych kadr do tamtych ekip, a lawek to juz nie wspominam.
Ciekawe czy jakbysmy teraz doszli do finału to 2 miejsce byście uznali za sukces. Pewnie tez nie i bylo by Allegri Out albo jakies inne bardzo madre pisanie, ze to beton
Latami płacz ze Serie A słaba, ze inne ligi mocniejsze i zachwyty nad ekipami francuskimi,niemieckimi (Aouar by nas zbawil, Dembele to jest napad)..
No to mamy mocniejsza lige i zajmujemy w niej 2 miejsce (Napoli ma fenomenalny sezon) i co ??
NADAL ZLE
Ciekawe czy jakbysmy teraz doszli do finału to 2 miejsce byście uznali za sukces. Pewnie tez nie i bylo by Allegri Out albo jakies inne bardzo madre pisanie, ze to beton
Latami płacz ze Serie A słaba, ze inne ligi mocniejsze i zachwyty nad ekipami francuskimi,niemieckimi (Aouar by nas zbawil, Dembele to jest napad)..
No to mamy mocniejsza lige i zajmujemy w niej 2 miejsce (Napoli ma fenomenalny sezon) i co ??
NADAL ZLE

- belial
- Juventino
Naprawdę nie czaję tego - Mourinho, który wygrywał LM cieszył się jak dziecko z pucharu Konfederacji, ale na forum kibiców Liga Europy jest be. Ktoś pisał o tym, żeby nie wspominać 2 przegranych finałów LM, bo nie ma się z czego cieszyć, a jednocześnie przeciwnicy Maxa w tym samym momencie piszą, że wolą 1/8 LM niż finał LE
Do tego kolejny użytkownik pisze, że Guardiola jest supcio, bo przecież co roku dochodzi daleko w LM. Może ustalcie sobie jakąś wersję, czy w końcu finał LM to osiągnięcie czy nie, bo idąc tym tokiem myślenia Guardiola przez 7 lat w City w Europie wygrał okrągłe ZERO.
Zadałem pytanie w tym wątku już 2 razy, zadam po raz trzeci, ostatni - ILU, WG WAS, PIŁKARZY W OBECNYM JUVE ZASŁUGUJE NA COŚ WIĘCEJ NIŻ 2 MIEJSCE W LIDZE I PÓŁFINAŁ LE?

Zadałem pytanie w tym wątku już 2 razy, zadam po raz trzeci, ostatni - ILU, WG WAS, PIŁKARZY W OBECNYM JUVE ZASŁUGUJE NA COŚ WIĘCEJ NIŻ 2 MIEJSCE W LIDZE I PÓŁFINAŁ LE?
- Michael_M
- Juventino
Wiesz jaka jest różnica w drużynach prowadzonych przez Pepa czy innego trenera z jajami? Oni walczą. I nawet jakby poszli z Realem czy innym Bayernem na wymianę ciosów i przegrali to i tak dobrze by się to oglądało i zawodnicy mieliby takie poczucie że walczyli. My z takimi drużynami wystawiamy picie i liczymy że jak się skończy to nie będzie zbyt bardzo piekło.
Czemu po każdym meczu Juve od 2 lat muszę czuć się jak szmata że zmarnowałem kolejny raz 2h z życia?
Nie mam zbyt wiele krytyki względem Allegriego w czasie jego pierwszej przygody. Facet potrafił kombinować i fajnie umiał ustawić zespół. Od momentu w którym odpadliśmy z Realem w LM gdzie wyrównaliśmy stan rywalizacji i potem stop. Wtedy Allegro się skończył. Football mu odjechał. Facet wygląda na takiego dziadyge którego kiedyś zamrozili i teraz odmrozili. Wygląda jakby patrzył na mecz City czy innego Realu i myślał...a to tak można? Ale po co?
Czemu po każdym meczu Juve od 2 lat muszę czuć się jak szmata że zmarnowałem kolejny raz 2h z życia?
Nie mam zbyt wiele krytyki względem Allegriego w czasie jego pierwszej przygody. Facet potrafił kombinować i fajnie umiał ustawić zespół. Od momentu w którym odpadliśmy z Realem w LM gdzie wyrównaliśmy stan rywalizacji i potem stop. Wtedy Allegro się skończył. Football mu odjechał. Facet wygląda na takiego dziadyge którego kiedyś zamrozili i teraz odmrozili. Wygląda jakby patrzył na mecz City czy innego Realu i myślał...a to tak można? Ale po co?