Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 13:13

Roztropek pisze: 16 września 2022, 12:57 Max zostanie, bo w klubie są osoby, które prowadzą biznesy i rozumieją, że potrzeba czasu, gdy tak buduje się drużynę i to stosunkowo za nie duże pieniądze. Forza Juve ! :juveflag:
Max, wiemy że to Ty.

:allegri:

Roztropek

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 13:29

Sporo mądrych wpisów na tym forum ,w porównaniu do tego co dzieje się na stronie głównej .
Forza Juve ! :hi:

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 13:51

Roztropek pisze: 16 września 2022, 12:57 Max zostanie, bo w klubie są osoby, które prowadzą biznesy i rozumieją, że potrzeba czasu, gdy tak buduje się drużynę i to stosunkowo za nie duże pieniądze. Forza Juve ! :juveflag:

To czekam,aż wytłumaczysz mi co zbudował ten wielki trener od powrotu do Turynu. No chyba,że mówisz,o budowie jakiejś jego prywatnej nieruchomości.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 13:53

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 14:15

marcinek pisze: 16 września 2022, 12:44 Co to za gadanie, że nie stać nas na wywalenie "w błoto" 10mln na sezon. A jaką stratą będzie jak nie wyjdziemy z grupy LM, jak nie osiągniemy 4-go miejsca w Serie A, a piłkarze typu Vlaho, Bremer czy Chiesa będą rozglądać się za innym klubem? Jaki sens jest płacić piłkarzom pensje ponad 100mln na sezon, jak grają gorzej jak inne ekipy co zarabiają połowę z tego? Czy wtedy nie jest to strata?

Jak to się ma "stracenia 10mln euro pensji" Maxa na sezon i zatrudnienia normalnego trenera?
No cóż... Tu już nie chodzi o zdanie Twoje, moje czy kogokolwiek na tym forum. Ja w gruncie uważam, że jeżeli Max kosztuje Juventus bodajże 17-18 milionów rocznie, to w skali budżetu klubu dodatkowe 3 - 4 miliony na De Zerbiego nie powinny robić specjalnej różnicy. Ale to logika komputerowego forumowicza z Polski, nie siedzimy w księgach klubu. A wiemy, że nieraz już negocjacje jakiegoś transferu wykładały się z powodu względnie niewielkich sum.

Fakty natomiast są takie, że na ten moment Allegri nadal nie wyleciał z posady, mimo że na to zasługuje. Patrząc na politykę klubu w ostatnich latach śmiem twierdzić, że gdyby nie kontrakt, nawet nie dostałby szansy przygotowania zespołu do obecnego sezonu.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 14:58

B@rt pisze: 16 września 2022, 14:15 Fakty natomiast są takie, że na ten moment Allegri nadal nie wyleciał z posady, mimo że na to zasługuje. Patrząc na politykę klubu w ostatnich latach śmiem twierdzić, że gdyby nie kontrakt, nawet nie dostałby szansy przygotowania zespołu do obecnego sezonu.
A ja jestem przekonany, że nawet gdyby miał podpisaną umowę na rozsądne pieniądze, to nawet przy braku LM by został na stanowisku na ten sezon, dzięki przychylności, zaufaniu i protekcji Agnellego, który uprawia jawne kumoterstwo.
Byłaby gadka że odszedł Ronaldo, że Max nie dostał wymarzonych transferów pod swoją taktyke, że zespół jest rozbity po Pirlo, że jest wielkim mistrzem, że budujemy długofalowy projekt, że nie od razu Rzym zbudowano etc.

Sarri odszedł bo nie porwał za sobą szatni, a Amator dlatego że ku zdziwieniu wszystkich okazał się... amatorem po weekendowym kursie trenerskim. Żaden z nich nie cieszył się tak dużą estymą w zarządzie jak Taktyk.

Obrazek
Roztropek

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 15:45

Kolego Gałcio. Wpierw kogoś obrażasz, a potem oczekujesz, że ta osoba będzie chciała z Tobą pisać? Polecam nauczyć się kultury osobistej.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:06

Roztropek pisze: 16 września 2022, 15:45 Kolego Gałcio. Wpierw kogoś obrażasz, a potem oczekujesz, że ta osoba będzie chciała z Tobą pisać? Polecam nauczyć się kultury osobistej.
To ja się włączę do dyskusji i kulturalnie poproszę o to samo: wskazanie, co przez piętnaście miesięcy dotychczasowej pracy po powrocie do Turynu zbudował Allegri, że nadal są osoby, które twierdzą, że zasługuje on na dalszą pracę?

Co takiego udało się Allegriemu stworzyć na przestrzeni niemalże 1,5 roku na poziomie technicznym, fizycznym, mentalnym, taktycznym, nie wiem, na jakimkolwiek, że powinien dalej trenować klub? Poważnie, proszę o odpowiedź, bo jestem ciekaw, czym kierują się osoby, które nadal go bronią. Ja nie mogę tego pojąć. ;)

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:09

Po meczu z Benficą hasło #AllegriOut było 7. najczęściej używanym globalnie.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:19

Maly pisze: 16 września 2022, 10:11 Nigdy nie potrafił znaleźć żadnego rozwiązania, przestańcie się oszukiwać. Z Totkami wpuścił jedynych graczy jakich miał na ławce w wieku 28+, przesunięcie Mandzu na lewą to zwykła chęć utrzymania go w pierwszym składzie za wszelką cenę, ratowanie sezonu 15/16 to efekt starszyzny, która powiedziała mu, że mają w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jego wymysły z początku sezonu i trzeba grać to co potrafią, to co wypracowali z Conte, itd. Gość potrafi tylko utrzymywać dobre relacje z zawodnikami i to tyle.
Było 4-3-1-2 z Hernanesem na 10 avpotem po kontuzji wrócił Chiellini i maszyna ruszyła w 3-5-2.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:30

Teraz tak pomyślałem, że być może Allegri jednak poleci tylko zarząd czeka do soboty gdzie jest ostatnia kolejka przed Ligą Narodów i nowy trener bedzie mial chwile czas, zeby sobie to poukładać przed wznowieniem rozgrywek? Może trochę naiwne z mojej strony...ehh

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:56

Roztropek pisze: 16 września 2022, 15:45 Kolego Gałcio. Wpierw kogoś obrażasz, a potem oczekujesz, że ta osoba będzie chciała z Tobą pisać? Polecam nauczyć się kultury osobistej.
Że co?

Aaaa,już wiem, zakała tym razem pod nowym nickiem i niestety na forum.

No nic,także na merytoryczną dyskusję nawet nie ma co liczyć, Panowie,uwaga,przywiało tutaj wirusa. Na szczęście na forum chyba można ignorować takich.

Kiedy by Allegriego nie zwolnili,każdy moment będzie dobry,byle stało się to jak najszybciej,nim zmarnuje resztę potencjału jaki posiada.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Roztropek

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 16:58

vitoo pisze: 16 września 2022, 16:06
To ja się włączę do dyskusji i kulturalnie poproszę o to samo: wskazanie, co przez piętnaście miesięcy dotychczasowej pracy po powrocie do Turynu zbudował Allegri, że nadal są osoby, które twierdzą, że zasługuje on na dalszą pracę?

Co takiego udało się Allegriemu stworzyć na przestrzeni niemalże 1,5 roku na poziomie technicznym, fizycznym, mentalnym, taktycznym, nie wiem, na jakimkolwiek, że powinien dalej trenować klub? Poważnie, proszę o odpowiedź, bo jestem ciekaw, czym kierują się osoby, które nadal go bronią. Ja nie mogę tego pojąć. ;)
Kibicuję grubo ponad 20 lat temu klubowi i były gorsze i lepsze momenty.

Obecnie mamy gorszy moment, ale chyba każdy klub coś takiego przeżywa.

Obecnie jesteśmy w budowie i znów okienko i odchodzi wielu kluczowych piłkarzy ,a wręcz liderów

Zastąpienie ich to nie tylko ściągniecie graczy jakościowych, ale i danie im czasu na jakieś zrozumienie, zgranie, nauczenie się pewnych schematów.

Ja należę do osób cierpliwych i rozumiem że pewne rzeczy potrzebują czasu.

Jakby tak porównać nawet 11 z tamtego sezonu, to połowa zupełnie inna ? Miałem kontakt z piłką i wiem, że nauczenie takich rzeczy może zajmować nawet 1-2 lat, a u nas ciągłe zmiany, teraz mecze co 3 dni, kontuzje, nowi gracze, którzy pierwszy raz stykają się z włoską, taktyczną piłką.

Mi się po prostu wydaje, że wielu nie znosi Allegriego i zawsze będą na niego psioczyć.....

Teraz np obwinianie o wszystko trenera, a kto to zawalił nam mecz z Benfika? Ten przehaypowany małolat, ale przecież nikt o tym nie wspomni, bo wcześniej 3/4 osób piało z zachwytu nad nim. Czy trener nie mówił, że młodzi potrzebują czasu i popełniają więcej błędów?

Mi podobają się te transfery i jakby tak oceniać tych grajków indywidualnie, to każdy daje wiele i nas wzmocnił.

Uważam, ze olbrzymim błędem było pozbycie się Dybali, bo tacy graczy robią różnice i sprawiają, że jak nawet nie idzie, to drużyny zdobywają punkty. Szkoda też Moraty, bo z nim Vlaho wyglądał znacznie lepiej, a tak to stoi jak klocek i tyle.

Za jakiś czas ocenimy, kto miał rację, ale mam nadzieję, że Ci co tak wyzywają trenera będą w stanie przyznać się do tego że się mylili, a nie znów coś wymyślą byle tylko się usprawielidiwać typu z taka kadrą to każdy by wygrał w takiej farmerskiej lidze itp.

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 17:02

W oderwaniu od Allegriego - dziwi mnie to swoiste mitologizowanie warsztatu trenerskiego Pirlo i to, że niektórzy życzyliby sobie jego powrotu.

Fakty są ciekawe i może nie wszystkim znane. Pirlo trenuje obecnie niejaki Fatih Karagümrük i po 5 meczach w lidze tureckiej pałęta się gdzieś na dnie tabeli w okolicy strefy spadkowej. Natomiast asystent Pirlo - Igor Tudor - trenuje Olympique Marsylię i po siedmiu spotkaniach ma bilans 6-1-0, z 19 punktami zajmując pozycję wicelidera (jedynie gorszym bilansem bramkowym ustępując PSG). Można byłoby się zastanowić - na ile całkiem atrakcyjna dla oka gra Juventusu za kadencji Pirlo była efektem trenerskiej wizji samego Włocha, a na ile maczał w tym palce utalentowany jak widać Tudor.

A w to, że Juventus "nie ma pieniędzy" na spłatę Allegriego i zatrudnienie wreszcie porządnego trenera z odpowiednim warsztatem, nie wierzę. Rodzina Agnellich jest w posiadaniu grupy Exor, jednej z najpotężniejszych i najbogatszych firm świata. Rozumiem, że klub może nie chcieć prowadzić się modelem katarskim, ale przecież nie jest też tak, że w Turynie ledwo wiąże się koniec z końcem. W sytuacji podbramkowej możliwy jest zastrzyk właścicielskiej gotówki do klubu i powiedziałbym, że byłoby to obecnie bardziej niż pożądane. Perspektywa utraty milionów wynikających z braku awansu do 1/8 LM w tym sezonie (realne) czy braku awansu do LM w ogóle w przyszłym sezonie (prawdopodobne) powinna otworzyć władzom klubu oczy i pozwolić dostrzec, że znalezienie kilkudziesięciu milionów euro brutto na wypłacenie Maxowi należnej mu pensji (warto dodać, że rozłożonej zapewne na kilka lat) to absolutna konieczność, nie możliwa ewentualność.

1902 Para Siempre

Obrazek
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2022, 17:18

Roztropek pisze: 16 września 2022, 16:58
vitoo pisze: 16 września 2022, 16:06

Kibicuję grubo ponad 20 lat temu klubowi i były gorsze i lepsze momenty.

Obecnie mamy gorszy moment, ale chyba każdy klub coś takiego przeżywa.

Obecnie jesteśmy w budowie i znów okienko i odchodzi wielu kluczowych piłkarzy ,a wręcz liderów

Zastąpienie ich to nie tylko ściągniecie graczy jakościowych, ale i danie im czasu na jakieś zrozumienie, zgranie, nauczenie się pewnych schematów.

Ja należę do osób cierpliwych i rozumiem że pewne rzeczy potrzebują czasu.

Jakby tak porównać nawet 11 z tamtego sezonu, to połowa zupełnie inna ? Miałem kontakt z piłką i wiem, że nauczenie takich rzeczy może zajmować nawet 1-2 lat, a u nas ciągłe zmiany, teraz mecze co 3 dni, kontuzje, nowi gracze, którzy pierwszy raz stykają się z włoską, taktyczną piłką.

Mi się po prostu wydaje, że wielu nie znosi Allegriego i zawsze będą na niego psioczyć.....

Teraz np obwinianie o wszystko trenera, a kto to zawalił nam mecz z Benfika? Ten przehaypowany małolat, ale przecież nikt o tym nie wspomni, bo wcześniej 3/4 osób piało z zachwytu nad nim. Czy trener nie mówił, że młodzi potrzebują czasu i popełniają więcej błędów?

Mi podobają się te transfery i jakby tak oceniać tych grajków indywidualnie, to każdy daje wiele i nas wzmocnił.

Uważam, ze olbrzymim błędem było pozbycie się Dybali, bo tacy graczy robią różnice i sprawiają, że jak nawet nie idzie, to drużyny zdobywają punkty. Szkoda też Moraty, bo z nim Vlaho wyglądał znacznie lepiej, a tak to stoi jak klocek i tyle.

Za jakiś czas ocenimy, kto miał rację, ale mam nadzieję, że Ci co tak wyzywają trenera będą w stanie przyznać się do tego że się mylili, a nie znów coś wymyślą byle tylko się usprawielidiwać typu z taka kadrą to każdy by wygrał w takiej farmerskiej lidze itp.
High quality bait :ok:

Gdyby nie to, że nikt kto ma pół mózgu by tak na serio nie uważał to bym łyknął. Ale ładna próba.
Za taką zarzutkę mocne 8/10, napracowałeś się.

ODPOWIEDZ