Massimiliano Allegri
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 75 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Rzecz to wszystkim dobrze znana - należy zwolnić tego bałwana.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Widzimy już pierwsze efekty. Mister Wybitny spełnił nawet życzenia forumowych strategów i zaczął grać 4-3-3.tom_gru pisze: ↑01 marca 2022, 14:05 Gra Juventusu ma być przede wszystkim efektywna a nie efektowna... zawsze tak było i dzięki temu Juventus święcił sukcesy. Życzenia forumowych Wielkich Strategów od 4-3-3 tego na szczęście nie zmienią. Allegri jest gwarantem sukcesu i będzie to widoczne od przyszłego sezonu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Ja najbardziej nie mogę zrozumieć jak to możliwe, że kiedyś Conte przekonał AA swoją wizją, w której opowiadał o atakowaniu od 1 do 90 minuty, grę wysokim pressingiem, nastawienie na gniecenie przeciwników i ich przegrywanie już w szatni a ostatecznie Andrea skończył z kompletnym zaprzeczeniem takiej wizji futbolu. Jak można było za coś takiego zapłacić 36mln i chcieć oglądać to przez kolejne 4 lata zwalniając wcześniej Sarriego i Pirlo bez dania im prawdziwej szansy na pokazanie swojej wizji z zawodnikami skrojonymi pod siebie.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 75 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
To, że Agnelli dał się oszukać i drugi raz zatrudnił Allegriego to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Natomiast nie mogę pojąć jak mógł dać temu bałwanowi umowę na 4 lata. Nie na 2 lata + możliwość przedłużenia np. o 1 rok w zależności od rezultatów, ale z góry na 4 sezony. Przecież to tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> decyzja, że Agnelli z miejsca miałby miejsce w naszym obecnym rządzie, bo widać, że ma doświadczenie w trwonieniu pieniędzy.Maly pisze: ↑05 września 2022, 20:59 Ja najbardziej nie mogę zrozumieć jak to możliwe, że kiedyś Conte przekonał AA swoją wizją, w której opowiadał o atakowaniu od 1 do 90 minuty, grę wysokim pressingiem, nastawienie na gniecenie przeciwników i ich przegrywanie już w szatni a ostatecznie Andrea skończył z kompletnym zaprzeczeniem takiej wizji futbolu. Jak można było za coś takiego zapłacić 36mln i chcieć oglądać to przez kolejne 4 lata zwalniając wcześniej Sarriego i Pirlo bez dania im prawdziwej szansy na pokazanie swojej wizji z zawodnikami skrojonymi pod siebie.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Allegri miał na stole kontrakt od Realu i miał już "długopis w ręce". Nasi obudzili się w ręką w nocniku i nie mieli żadnego pola manewru. Warunki dyktował Max, a AA z pocałowaniem w rękę przywitał go w klubie. Tak widzę tą sytuację.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Jakim trzeba być głupkiem lub cykorem żeby wybrać Juve w tamtym momencie? Już samo to przekreśla go jako trenera.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ehem
- Juventino
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Należałem do tych, którzy cieszyli się z powrotu Allegriego. Nie wierzyłem, że zaczniemy grać ładnie, ale że wróci punktowanie.
Sezon 2021/22 zakończyliśmy śr. punktów na mecz 1,84 i punkty traciliśmy przede wszystkim w spotkaniach z TOP 4.
W sezonie 2022/23 mamy póki co śr. punktów 1,80, a z dobrych ekip mierzyliśmy się jeszcze z nikim poza Romą i to w Turynie.
Allegri przestał być skuteczny, a to była jego największa zaleta.
Przestał też zaskakiwać nowymi rozwiązaniami w kluczowych momentach LM typu Sturaro w pierwszym składzie na Real.
W zasadzie poza sentymentem i chęcią jakiejkolwiek stabilizacji po 3 sezonach z 3 różnymi trenereami ciężko odpowiedzieć teraz na pytanie: dlaczego Allegri miałby zostać w Turynie?
Sezon 2021/22 zakończyliśmy śr. punktów na mecz 1,84 i punkty traciliśmy przede wszystkim w spotkaniach z TOP 4.
W sezonie 2022/23 mamy póki co śr. punktów 1,80, a z dobrych ekip mierzyliśmy się jeszcze z nikim poza Romą i to w Turynie.
Allegri przestał być skuteczny, a to była jego największa zaleta.
Przestał też zaskakiwać nowymi rozwiązaniami w kluczowych momentach LM typu Sturaro w pierwszym składzie na Real.
W zasadzie poza sentymentem i chęcią jakiejkolwiek stabilizacji po 3 sezonach z 3 różnymi trenereami ciężko odpowiedzieć teraz na pytanie: dlaczego Allegri miałby zostać w Turynie?
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- San Holo
- Madridista
Według Allegriego Juventus 2021/2022 był:Czy to prawda, że byłeś jedyną osobą, która dwukrotnie odmówiła Realowi Madryt?
[Allegri]: Powiedzmy, że tak, zwłaszcza w tym roku, w zasadzie dziękuję prezesowi Realu za szansę, którą mi dał. Wybrałem jednak Juventus, ponieważ dał mi wiele, a także dlatego, że jest to fajna drużyna do trenowania, młoda i może się bardzo poprawić.
- fajny do trenowania
- młody
- może się bardzo poprawić

Ciekawe czy istnieje alternatywna linia czasowa w której ten dwulicowy piłkarski dinozaur trafia jednak do Madrytu.

1902 Para Siempre

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nigdy przenigdy nie uwierzę, że Allegri miał jakąkolwiek poważną ofertę! Typ byczył się za miliony od Juventusu jakby był pewien, że sabotażysta Agnelli prędzej czy później zadzwoni!
Od zawsze będę się twardo trzymał zdania, że Allegri powinien być zdecydowanie i na wiek wieków wywalony po Cardiff.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
A ja zawsze liczyłem że ktoś się na tego przebierańca nabierze, szczególnie jak minie rok/dwa od jego odejścia z Juve. Liczyłem bardzo bo wiedziałem że zniszczyłby klub i wypalil grunt do białej ziemi, a że mało kogo byłoby stać na niego to pewnie byłby to jakiś konkurent Juve czy to w Europie czy we Włoszech. Głupota AA spowodowała jednak że Maksio wypala ponownie turyńską ziemię, takiego rozwiązania nie przewidywałem nawet w najczarniejszych snach.
Lepiej niech Agnelli to dobrze przejalkuluje. Ok Allegriego kontrakt dużo waży więc ciężko go zwolnić. Ale kolejne lata z nim i to, co zrobi z piłkarzami którzy trochę kosztowali i też trochę zarabiają... No i wydaje sie, z mają potencjał... To będą większe straty.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"