Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 11:39

Dajcie spokój z jakimiś Bremerami. Kto to w ogóle jest?

misza111

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 11:52

No i di Maria już u nas, potwierdzone. Teraz Pogba i zaczyna to wyglądać.
Jeszcze Bremera albo Koulibaly

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 12:01

Cambiaso jeszcze nie jest klepnięty, a nawet jeśli zostanie potwierdzony, to nie zdziwiłbym się, gdyby od razu poszedł na wypożyczenie, bo Allegri nie lubi takich młodych, niedoświadczonych graczy, szczególnie w obronie. Zresztą gracz grający średnio w zespole, który spadł z ligi raczej jest przez nas traktowany jako towar do różnego rodzaju rozliczeń.

misza111

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 12:06

komentarze typu " Dajcie spokój z jakimiś Bremerami. Kto to w ogóle jest?" świadczą o tym, że ktoś nie obserwował drugiej części poprzedniego sezonu. Vlahovicia przykrył czapką i nasz napadzior był bezradny przy nim

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 12:12

@Crunny
Wiem że tu jeszcze wiele może się zmienić ale póki co boki obrony się oddalają, chyba że coś się niespodziewanego stanie

Poza tym Bremer jest w wielu Zespołach Sezonu Seria A. Miał chyba kontrakt do 2021 więc wszyscy mu się bacznie przyglądali w tym sezonie ale przedłużył o 1 ro, do 2024 więc to tylko 2 lata do końca co oznacza że teraz go opchną lub później za 50% tego. Z nim jeszcze jest historia Gattiego, już go Torino miało praktycznie i wkroczył Juventus....dlatego też wielu oceniało go jako karta przetargowa za Bremera ale to chyba upadło i raczej ma zostać i grać, "raczej" ;)

Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 12:23

Mily pisze: 06 lipca 2022, 11:39 Dajcie spokój z jakimiś Bremerami. Kto to w ogóle jest?
Najlepszy obronca Seria A w ostatnim sezonie. Niszczyl Vlaho, Lautaro, Giroud (choc tu mnie to akurat nie dziwi), czy Osimhena.

Pazza Inter
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 13:00

Mily pisze: 06 lipca 2022, 11:39 Dajcie spokój z jakimiś Bremerami. Kto to w ogóle jest?
Dokladnie. To jest gosc niczym Krzysztof Piątek w debiutanckim sezonie. Przegapiliśmy to wtedy a Milan zgarnął dziś chyba najlepszego napastnika świata.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 13:17

Kamciu pisze: 06 lipca 2022, 12:23
Najlepszy obronca Seria A w ostatnim sezonie. Niszczyl Vlaho, Lautaro, Giroud (choc tu mnie to akurat nie dziwi), czy Osimhena.
Wiem wiem, to było tak pół żartem pół serio. Ale obstawiam jeden dobry sezon tego Bremera i to by było na tyle. Za 20-30 mln można by zaryzykować, ale nie za jakieś 50. Bez przesady.

Mnie nie dziwi że niszczył Vlaho i Osimeneha. Jeden i drugi są przehajpowani w opór. Pan piłkarz Giroud to jeden z najbardziej niedocenionych napastników na świecie, no ale już wiekowy.

Komentarze w stylu "Vlahovicia przykrył czapką i nasz napadzior był bezradny przy nim" świadczą o tym, że ktoś naiwnie myślał, że jak Vlahovic z Fiorentiny przyjdzie do Juventusu to będzie mega napadziorem. Otóż na razie to ten Vlahovic nie zrobił niczego szczególnego, co mogłoby sugerować, że był wart wydanej kasy. Przypomnę, że Bernardeschim w Fiorentinie tez było jaranko, bo zapierdzielał jak dzik po skrzydle bez ładu i składu i nam go wcisnęli, a teraz żegnamy go bez mrugnięcia okiem z radością w sercu.

-------

Fajne, że takie nazwiska jak Pogba czy Di Maria przychodzą, ale nie macie takiej obawy, że w sumie to w United nikt tego Pogby nie żałuje, a Di Maria to ma już swój prime dawno za sobą? To nas właśnie odróżnia od topu. Real kupował chłopa jak był na niego największy hajp, a my bierzemy u schyłku kariery.
Mam jednak nadzieję, że obaj odpalą w Juve i ugramy w końcu coś w tym sezonie, bo jeszcze jeden taki rok jak ten i nikt poważny tu nie zostanie ani nie przyjdzie. Już nam De Ligt uciekać chce, a jeszcze 3 lata temu mówił, że zostanie kapitanem Juve xD

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 16:50

misza111 pisze: 06 lipca 2022, 12:06 komentarze typu " Dajcie spokój z jakimiś Bremerami. Kto to w ogóle jest?" świadczą o tym, że ktoś nie obserwował drugiej części poprzedniego sezonu. Vlahovicia przykrył czapką i nasz napadzior był bezradny przy nim
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Giroud to nawet i ja przykryłbym czapką.

Każdy nowy zawodnik Juve ma u mnie pewien kredyt zaufania, a sezon zweryfikuje.

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 17:25

Kamciu pisze: 06 lipca 2022, 12:23 Najlepszy obronca Seria A w ostatnim sezonie. Niszczyl Vlaho, Lautaro, Giroud (choc tu mnie to akurat nie dziwi), czy Osimhena.
Jak ja lubię niszczyć takie wpisy :laugh:

Z Napoli 0:1/0:1 i Osim z golem.
Z Milanem 0:0/0:1 i Giroud grający w drugim meczu był jednym z najlepszych zawodników.
Z Interem 1:1/0:1 i faktycznie Lautaro zmieniany po beznadziejnych meczach.
Z Juventusem 1:1/0:1 i faktycznie Vlaho zmieniony w tym jednym meczu.

Takie pół-na-pół "niszczenie", nie?

Zerkam sobie w statystyki sezonu obrońców:
* odbiory na mecz - nie ma go w pierwszej 20-tce
* przechwyty - najlepszy w lidze
* wybicia - 7 miejsce w lidze
* bloki - nie ma go w pierwszej 20-tce
* procent celnych podań - nie ma go w pierwszej 150-tce... rozszerzyłem, bo to statystyka mało defensywna, ale jednak miło jeśli ŚO celnie potrafi wyprowadzić piłę

Niszczyciel :prochno:

Obrazek
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 20:08

No :D

Ani Bremer to nie jest gośc wart 50mln i raczej to będzie taki typowy średniak ligowy, ani Vlahovic jeszcze nie zagrał nawet na połowę tego co za niego zapłaciliśmy.

Podobno trwają właśnie rozmowy w sprawie Koulibaliego. Co myślicie? Fajny obrońca, ale ile pogra na jakimś poziomie?

@Bart985

2 pytania:

1. Gdzie sprawdzasz te statystyki obrońców, które przytoczyłeś?
2. Miałeś konto na darkw? :D

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 21:45

Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 \

Jak ja lubię niszczyć takie wpisy :laugh:

Z Napoli 0:1/0:1 i Osim z golem.
Z Milanem 0:0/0:1 i Giroud grający w drugim meczu był jednym z najlepszych zawodników.
Z Interem 1:1/0:1 i faktycznie Lautaro zmieniany po beznadziejnych meczach.

Takie pół-na-pół "niszczenie", nie?

Zerkam sobie w statystyki sezonu obrońców:
* procent celnych podań - nie ma go w pierwszej 150-tce... rozszerzyłem, bo to statystyka mało defensywna, ale jednak miło jeśli ŚO celnie potrafi wyprowadzić piłę

Niszczyciel :prochno:
Ale dodaj tu jednak że w meczu z Juventusem to on grał raz przeciwko Vlaho - bo w drugim meczu w Serie A to zachował sie cudownie przy bramce Loci na 1:0 kryjac w gruncie rzeczy powietrze i robiąc dziure,a pozniej goniac na interwencje (

Także w meczu z Romą Abraham strzelił bramkę i proszę zwrócić uwagę co robi Bremer ( - na Video obok Zaniolo na 35 metrze boiska (środkowy z trójki obrońców). Wraca i bez interwencji, a mógł spokojnie wybić piłkę która przepuścił Zaniolo gdyby się go spodziewał.

Faktycznie to jest gość.

Podania na poziomie 81%, 3 sezon praktycznie na takim samym poziomie statystycznie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 23:15

Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Z Napoli 0:1/0:1 i Osim z golem.
Z golem, ktory byl szczesliwym zbiegiem okolicznosci na skutek bilarda rozpoczetego przez blad Lukicia. Bremer bez zarzutu, a Osimhen owszem bawil sie w tym meczu, ale z Djidjim. W drugim starciu Victor bez gola i ze srednim wystepem - choc Gleison rowniez.
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Z Milanem 0:0/0:1 i Giroud grający w drugim meczu był jednym z najlepszych zawodników.
Bremer w obu meczach bardzo dobre wystepy, a w tym drugim (w Turynie) wrecz kapitalny.
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Z Interem 1:1/0:1 i faktycznie Lautaro zmieniany po beznadziejnych meczach.
Tak, natomiast mi generalnie nawet nie chodzilo strikte o liczby (lub ich brak) owych napastnikow, co sam obraz optyczny gry Bremera na tle takich rywali. W zdecydowanej wiekszosci ciezkich spotkan gosc wymiatal i w pojedynkach z tymi najlepszymi napastnikami wygladal bardzo dobrze.
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Takie pół-na-pół "niszczenie", nie?
Wedlug mnie, biorac pod uwage powyzsza wymiane argumentow oraz to, ze Brazylijczyk byl jednym z elementow defensywy zespolu z nazwijmy to "slabo-sredniego" szczebla, moge smialo powiedziec, ze tak, niszczyl. Na pewno w wiekszosci rywalizacji radzil sobie swietnie z gra przeciwko gwiazdorom.
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Zerkam sobie w statystyki sezonu obrońców:
Ja tez podam Ci jedna statystyke:

"Najlepszym obronca sezonu 2021/22 Serie A zostal Gleison Bremer" - oficjalnie. Juz wiesz dlaczego nazwalem go najlepszym? Wezmy tez pod uwage, ze facet gra w Torino...

P.S. Moglbys podrzucic link z tymi statystykami?
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Niszczyciel :prochno:
Owszem.
Bart985 pisze: 06 lipca 2022, 17:25 Jak ja lubię niszczyć takie wpisy :laugh:
Tym razem cos nie do konca Ci to wyszlo. :prochno:

Pazza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2022, 23:25

Mily pisze: 06 lipca 2022, 20:08 Ani Bremer to nie jest gośc wart 50mln i raczej to będzie taki typowy średniak ligowy,
Bodaj drugi raz starasz sie to przekazac. Skad takie wnioski? Mocno mnie to ciekawi, biorac pod uwage miniony sezon w jego wykonaniu.

Pazza Inter
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2022, 03:50

Mily pisze: 06 lipca 2022, 20:08 @Bart985
2 pytania:

1. Gdzie sprawdzasz te statystyki obrońców, które przytoczyłeś?
2. Miałeś konto na darkw? :D
1. https://www.whoscored.com/Regions/108/T ... -2021-2022
Biorą staty z Opty, a Opta ma umowę z SA.
2. Czesław Michniewicz

Kamciu pisze: 06 lipca 2022, 23:15 Ja tez podam Ci jedna statystyke:

"Najlepszym obronca sezonu 2021/22 Serie A zostal Gleison Bremer" - oficjalnie. Juz wiesz dlaczego nazwalem go najlepszym? Wezmy tez pod uwage, ze facet gra w Torino...
Po pierwsze to nie jest statystyka tylko nagroda. Ale nawet oficjalne przyznawane przez SA nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością skoro najlepszymi obrońcami zostawali tam Romero i de Vrij.
Z drugiej strony najlepszymi młodzikami zostawali Vlaho i Kulu, najwartościowszymi (cokolwiek to znaczy) Dybala i CR... i gdzie są teraz? Ten klub niszczy ludzi :prochno:

Biorę pod uwagę, że gra w Torino, że mają 4 lokatę pod względem straconych bramek, że łapie się nawet do 11-tki sezonu, ale jest różnica między "niszczycielem", a dobrym zawodnikiem średniego zespołu w jednym sezonie. Takim brazylijskim Harrym Maguire'm, zawodnikiem sezonu 9-tego w PL Leicester. Rekord transferowy do United i chłop stał się memem.

Obrazek
Zablokowany