Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
No to Bayern tym bardziej można skreślić, jeżeli to prawda, w co szczerze wątpię, przecież tam Lewy ma 12 baniek a kolejni po 10, a Bayern nie zwykł robić kominów. Prędzej Juve mu tyle da niż Bayern.Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 10:09On podobno chce +-15 mln na rękę. Dla nas nawet z dekretem wzrostu to niemal 2x więcej od najlepiej zarabiającego zawodnika licząc samą podstawę.Adrian27th pisze: ↑30 maja 2022, 09:32 Powinnismy zaatakować Mane.
Oficjalnie odchodzi i w grę wchodzi kwota 30 milionów.
3 letni kontrakt i możemy mieć piękny atak z Chiesa i Vlaho.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Mane do tej koślawej fuzji 433/442/352 Allegriego byłby idealny, bo jak pokazał ten sezon, świetnie sobie radzi jako fałszywa dziewiątka. Poza tym, Klopp przystosował go do pressingu i harówy w obronie, dodatkowo zgadza się wiek i charakterystyka, bo Senegalczyk jest w stanie sam w pojedynkę wygrywać mecze. Brzmi idealnie?Adrian27th pisze: ↑30 maja 2022, 09:32 Powinnismy zaatakować Mane.
Oficjalnie odchodzi i w grę wchodzi kwota 30 milionów.
3 letni kontrakt i możemy mieć piękny atak z Chiesa i Vlaho.
Szczęsny
Danilo
De Ligt
Bonucci
Udogie
Zakaria
Locatelli
Pogba
Chiesa
Mane
Vlahovic

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Mane to kapitalny piłkarz, ale raczej poza naszym zasięgiem.
Z kwestii bardziej przyziemnych - dziwią mnie te doniesienia o możliwości rozstania z MDS. W sumie zaliczył chyba najlepszy sezon od kiedy jest w Juventusie, a mimo to bez gadania zgodził się na obniżkę pensji. Dodajmy do tego prośbę Pellegriniego o transfer i Sandro, którego klub nie pozbędzie się chyba tylko ze względu na veto samego zainteresowanego. Po tym sezonie i przy takich okolicznościach ja bym chyba sam z De Sciglio nie rezygnował.
Z kwestii bardziej przyziemnych - dziwią mnie te doniesienia o możliwości rozstania z MDS. W sumie zaliczył chyba najlepszy sezon od kiedy jest w Juventusie, a mimo to bez gadania zgodził się na obniżkę pensji. Dodajmy do tego prośbę Pellegriniego o transfer i Sandro, którego klub nie pozbędzie się chyba tylko ze względu na veto samego zainteresowanego. Po tym sezonie i przy takich okolicznościach ja bym chyba sam z De Sciglio nie rezygnował.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
W sprawie tej prawej obrony - Cagliari ma opcje wykupy Bellanova'y za 750 tys euro. Ciekawe ile by chcieli teraz bo w końcu spadli do Serie B. Wcześniej mówiło się o 8-10 mln. Rok temu w Serie B grał w Pescarze i tam był ustawiany jako prawy obrońca i pomocnik więc to jakby to samo co Molina chociaż jak dla mnie argentyńczyk będzie drogi. Kwota 20 mln w ogóle mnie nie zdziwi. Po takim sezonie...pffff. Jakbyśmy wydali 30 mln na prawą stronę...na ich dwóch to by znaczyło, że co...Molina na prawej pomocy? Czyli Maxiu chce wrócić do 3-5-2?
- Michael_M
- Juventino
Pewnie wszyscy się zdziwili, że taka kwota padła. Jak na moje oko to kwoty około 35 mln za Mane to bajka. 40-50 wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
Powiem tak jeśli kwota to 35 mln na zawodnika to jest tak Mane>Raspadori>...>Morata. Chociaż ten koleś z Eintrachtu co ma 29 lat czy ile za 15 mln to w sumie spoko opcja. On ma 2x więcej asyst niż goli co jest naszą bolączką od dawna. Nam trzeba gości którzy umieją kreować.
P.S Mam nadzieję, że ktoś z Juve w końcu uciszy te plotki na temat Emersona. Dajmy już tej plotce umrzeć bo czytać o tym lojtasie już nie mogę.
- Crunny
- Juventino
Sądziłem, że jednak zrobimy wszystko, aby chociaż 1 z 2 Morata/Kean został u nas, a tutaj zapowiada się, że obu żegnamy bez większego żalu i szykuje się totalna przebudowa ofensywy!
Vlahović
Chiesa
Dybala
Beranardeschi
Kean
Morata
Oby wyrobili z ogłaszaniem transferów IN, bo jeszcze okaże się, że Pjaca wróci do Juve z braku laku
Vlahović
Chiesa
Dybala
Beranardeschi
Kean
Morata
Oby wyrobili z ogłaszaniem transferów IN, bo jeszcze okaże się, że Pjaca wróci do Juve z braku laku

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- AdiJuve
- Juventino
Szczególnie to pokazał z GenoąB@rt pisze: ↑30 maja 2022, 11:08 Mane to kapitalny piłkarz, ale raczej poza naszym zasięgiem.
Z kwestii bardziej przyziemnych - dziwią mnie te doniesienia o możliwości rozstania z MDS. W sumie zaliczył chyba najlepszy sezon od kiedy jest w Juventusie, a mimo to bez gadania zgodził się na obniżkę pensji.

Tyle, że prawa obrona powinna być dopiero dalej w szeregu odnośnie priorytetów do wzmocnienia. Środek pola, lewy atak, lewa obrona, zmiennik dla Vlaho i dopiero PO. Jeżeli zarząd odwali taki cyrk, ze wyda 20 baniek na PO, zaś na LO zostaniemy z duetem Sandro-<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i Pellegrini - do końca nie wiem co tu robię to po raz kolejny dostaniemy przykład głupoty zarządu. Ale żeby mi ktoś zaraz nie wyleciał, że na PO to my tuzów nie mamy, a i owszem, ale względem LO, LP czy ŚP to jest jednak całkiem nieźle obsadzona pozycja.Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 11:11 W sprawie tej prawej obrony - Cagliari ma opcje wykupy Bellanova'y za 750 tys euro. Ciekawe ile by chcieli teraz bo w końcu spadli do Serie B. Wcześniej mówiło się o 8-10 mln. Rok temu w Serie B grał w Pescarze i tam był ustawiany jako prawy obrońca i pomocnik więc to jakby to samo co Molina chociaż jak dla mnie argentyńczyk będzie drogi. Kwota 20 mln w ogóle mnie nie zdziwi. Po takim sezonie...pffff. Jakbyśmy wydali 30 mln na prawą stronę...na ich dwóch to by znaczyło, że co...Molina na prawej pomocy? Czyli Maxiu chce wrócić do 3-5-2?
Kurczę fajnie byłoby się doczekać mercato i liczę, żę Arrivabene-Cherubini takie zrobią, gdzie ściągają w pierwszej kolejności graczy na pozycje, które bezwzględnie wymagają wzmocnień a potem łapią okazje na inne pozycje. A nie odwrotnie i szukanie okazji na newralgiczne pozycje, których może nie być.
- Michael_M
- Juventino
Dlatego się zastanawiam czy Beton nie kombinuje by grać 3-5-2 bo Danilo całkiem nieźle to ogarniał jako pół prawy grając trójką w obronie, a Molina i Bellanova jasne mogą zagrać na prawej obronie, ale to głównie pomocnicy. Chyba, że Beton kombinuje jakieś wariacje 3-4-3 czy coś takiego.
- AdiJuve
- Juventino
Ale to tym bardziej na prawą stronę będzie Cuadrado czy nawet Chiesa po powrocie a na lewą zostajemy z Sandro-Pellegrini. Toż to samo się nasuwa gdzie ładować kasę. Ważne by skończyły się także transfery pod plusvalenzę. Mieliśmy kiedys na bokach duet Cancelo-Spina a dostaliśmy za nich Danilo-Pellegrini + jakieś 30 mln, które się rozeszło bez echa.Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 12:39 Dlatego się zastanawiam czy Beton nie kombinuje by grać 3-5-2 bo Danilo całkiem nieźle to ogarniał jako pół prawy grając trójką w obronie, a Molina i Bellanova jasne mogą zagrać na prawej obronie, ale to głównie pomocnicy. Chyba, że Beton kombinuje jakieś wariacje 3-4-3 czy coś takiego.
- Michael_M
- Juventino
Możliwe, że Allegri nie chce już grać Cuadrado na prawej obronie. To marnowanie jego potencjału. Jasne zdarza mu się grać na chaos i czasami się zastanawiam co on chciał zrobić, ale ogólnie jest na plus. Mimo iż gość ma 34 lata to wciąż fizycznie daje radę.AdiJuve pisze: ↑30 maja 2022, 12:44Ale to tym bardziej na prawą stronę będzie Cuadrado czy nawet Chiesa po powrocie a na lewą zostajemy z Sandro-Pellegrini. Toż to samo się nasuwa gdzie ładować kasę. Ważne by skończyły się także transfery pod plusvalenzę. Mieliśmy kiedys na bokach duet Cancelo-Spina a dostaliśmy za nich Danilo-Pellegrini + jakieś 30 mln, które się rozeszło bez echa.Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 12:39 Dlatego się zastanawiam czy Beton nie kombinuje by grać 3-5-2 bo Danilo całkiem nieźle to ogarniał jako pół prawy grając trójką w obronie, a Molina i Bellanova jasne mogą zagrać na prawej obronie, ale to głównie pomocnicy. Chyba, że Beton kombinuje jakieś wariacje 3-4-3 czy coś takiego.
Dzisiaj podano informację, że Chiesa wraca do treningów we wrześniu. Kto tam ma grać na prawym skrzydle? Jest tylko Chiesa i Cuadrado. Głośno myślę. Śmierdzi mi tu innym ustawieniem.
- B@rt
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja napisałem o całym sezonie, a nie o jednym meczuAdiJuve pisze: ↑30 maja 2022, 12:31Szczególnie to pokazał z GenoąB@rt pisze: ↑30 maja 2022, 11:08 Mane to kapitalny piłkarz, ale raczej poza naszym zasięgiem.
Z kwestii bardziej przyziemnych - dziwią mnie te doniesienia o możliwości rozstania z MDS. W sumie zaliczył chyba najlepszy sezon od kiedy jest w Juventusie, a mimo to bez gadania zgodził się na obniżkę pensji.Nie wiem skąd to pozytywne nastawienie do MDS. Gość fakt czasem zagra poprawnie, ale nie mamy w kadrze drugiego takie zawodnika, któremu tak odłącza prą jak jemu. Dla mnie nie powinno być absolutnie mowy o przedłużeniu umowy, w końcu jest szansa się go pozbyć i trzeba z tego skorzystać.

1. Prawdopodobnie Sandro wypełni kontrakt;
2. Pellegrini miał poprosić o sprzedaż;
3. Molina to zawodnik nietani i grający na prawej flance;
4. Dowolny szczawik z listy Bellanova - Cambiaso - Udogie dostanie minimum pół sezonu kwarantanny na ławce, o ile w ogóle nie zostanie wypożyczony;
Zakładając, że dużo będziemy dłubać przy ataku, pomocy i środku obrony, byłbym gotów zaakceptować na lewej obronie MDS , który moim zdaniem i tak sadza Sandro na ławie. Brazylijczyk za rok odejdzie za darmo i wtedy będzie można kombinować z konkretnymi wzmocnieniami na tej pozycji. Oczywiście nie miałbym nic przeciwko scenariuszowi, w którym sprowadzamy teraz np. Udogie i młodzian wskakuje do podstawy w trakcie sezonu, ale bądźmy poważni, nikt tutaj w to nie wierzy.
- AdiJuve
- Juventino
No masz dwóch na prawe skrzydło + ew. Di Maria i ile na lewe? A no okrągłe 0Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 12:51Możliwe, że Allegri nie chce już grać Cuadrado na prawej obronie. To marnowanie jego potencjału. Jasne zdarza mu się grać na chaos i czasami się zastanawiam co on chciał zrobić, ale ogólnie jest na plus. Mimo iż gość ma 34 lata to wciąż fizycznie daje radę.AdiJuve pisze: ↑30 maja 2022, 12:44Ale to tym bardziej na prawą stronę będzie Cuadrado czy nawet Chiesa po powrocie a na lewą zostajemy z Sandro-Pellegrini. Toż to samo się nasuwa gdzie ładować kasę. Ważne by skończyły się także transfery pod plusvalenzę. Mieliśmy kiedys na bokach duet Cancelo-Spina a dostaliśmy za nich Danilo-Pellegrini + jakieś 30 mln, które się rozeszło bez echa.Michael_M pisze: ↑30 maja 2022, 12:39 Dlatego się zastanawiam czy Beton nie kombinuje by grać 3-5-2 bo Danilo całkiem nieźle to ogarniał jako pół prawy grając trójką w obronie, a Molina i Bellanova jasne mogą zagrać na prawej obronie, ale to głównie pomocnicy. Chyba, że Beton kombinuje jakieś wariacje 3-4-3 czy coś takiego.
Dzisiaj podano informację, że Chiesa wraca do treningów we wrześniu. Kto tam ma grać na prawym skrzydle? Jest tylko Chiesa i Cuadrado. Głośno myślę. Śmierdzi mi tu innym ustawieniem.

- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Myślę, że bierze się to stąd, iż ludzie nie mają względem niego absolutnie żadnych oczekiwań - dlatego też kiedy zagra poprawnie to odnoszą mylne wrażenie jakby zagrał dobrzeAdiJuve pisze: ↑30 maja 2022, 12:31Szczególnie to pokazał z GenoąB@rt pisze: ↑30 maja 2022, 11:08 Mane to kapitalny piłkarz, ale raczej poza naszym zasięgiem.
Z kwestii bardziej przyziemnych - dziwią mnie te doniesienia o możliwości rozstania z MDS. W sumie zaliczył chyba najlepszy sezon od kiedy jest w Juventusie, a mimo to bez gadania zgodził się na obniżkę pensji.Nie wiem skąd to pozytywne nastawienie do MDS.

Co do Di Maria vs Mane, czyli 34 lata vs 30 lat - jak dla mnie różnica jest kolosalna. Im gracz jest starszy tym każdy kolejny rok "więcej waży". W wieku 34 lat niemało zawodników kończy już kariery albo jest kompletnymi wrakami, 30 lat to jednak inna bajka. Co do samej jakości transferu to o wiele bardziej cieszyłbym się z Mane, niż z Di Marii (w sumie z Di Marii nie cieszyłbym się prawie w ogóle, wiadomo, że to zapchajdziura na 1-2 lata, miejmy nadzieję, że nie na dłużej - chociaż generalnie (jeśli chodzi o transfery) jestem najczęściej zdania, że najważniejsze na jakich warunkach jest transfer i przez ten pryzmat oceniam go jako całość, nie tylko po klasie samego gracza).