Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jako, że Agresti zapowiada na lato rewolucję, ponoć możemy się spodziewać koło 7 graczy nowych(pytanie, czy też jakościowych), więc możemy rozmyślać jakie to będą pozycje...
-Pogba
- Di Maria
- Środkowy obrońca
- Lewy obrońca
- pomocnik
- napastnik
- skrzydłowy

-Pogba
- Di Maria
- Środkowy obrońca
- Lewy obrońca
- pomocnik
- napastnik
- skrzydłowy

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ponoć Agresti pisał o 6 nowych, nie 7. No i pytanie, czy w to wliczają się Gatti + Fagioli/Rovella? Jeśli tak, to z Pogbą i Di Marią zostają jeszcze tylko 2 puste sloty 

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
@Crunny nie masz wyjścia, musisz nam to rozrysować i oznaczyć kolorami, bo się nie połapiemy.
Oby mama pozwoliła Bagiecie przeprowadzić się do Anglii
Oby mama pozwoliła Bagiecie przeprowadzić się do Anglii

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
o rok wydłużamy kontakt ze sporą obniżką klauzuli?

rozumiem, że za rok zostałoby mu tylko 12 miesięcy do końca kontraktu, ale mam nadzieję, że ta klauzula nie będzie jednak zbyt niska...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Mówiło się, że De Ligt chce klauzuli w wysokości 75-85 mln i od tego uzależniał przedłużenie kontraktu. Nie oszukujmy się, on za rok, góra dwa odejdzie ( osobiście przypuszczam, że za rok ), przynajmniej nie zostawi nas z niczym. Prawdopodobnie tylko temu ma służyć przedłużenie umowy.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Gość, który chce przyjść tylko na rok jeszcze sobie dorobić - super
Gość, który ostatnio więcej czasu spędza w gabinetach medycznych a jak już jest zdrowy to bardziej jest zainteresowany instagramem niż boisku - super
Gość, który był chyba najlepszym graczem Interu - odpad

Nie no bajka, bierzmy więcej "doświadczonych" graczy, bez formy, bez większej motywacji z ciągłymi kontuzjami i liczmy, że stanie się cud, sztab Allegrego nie sprawi, że Pogba będzie pół sezonu siedział w J-Medical a Di Maria nie będzie już myślami w Argentynie. Ważne, że nie przyjdzie odpad z Interu

W przeciwieństwie do niektórych nie mam od razu alergii na graczy w sile wieku czy nawet tych 30+, ale zdecydowanie tutaj jak już brać takiego gracza, to pewniak za względnie "normalną" kasę, żeby ew. jak nie wypali to nie bolało klubowych finansów.
Wiadomo, że najlepiej byłoby w ogóle nie patrzeć w stronę takich graczy, ale z obecnym trenerem i zarządem to mało realne. Ale też trzeba pamiętać Pirlo, Barze czy Alvesa, którzy późno przychodzili a stali się bardzo ważnymi graczami.
Trochę kiepski żart, jak dla mnie w takim wypadku powinni szukać De Ligtowi już teraz nowego klubu i brać Bremera, który naprawdę względem jakości sportowej może pójść za relatywnie niewielkie pieniądze, piszą o 25/30 mln. Brazylijczyk raptem 2 lata młodszy od Holendra a w tym sezonie zdecydowanie lepszy.MRN pisze: ↑26 maja 2022, 23:37 Mówiło się, że De Ligt chce klauzuli w wysokości 75-85 mln i od tego uzależniał przedłużenie kontraktu. Nie oszukujmy się, on za rok, góra dwa odejdzie ( osobiście przypuszczam, że za rok ), przynajmniej nie zostawi nas z niczym. Prawdopodobnie tylko temu ma służyć przedłużenie umowy.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
@AdiJuve
Bremer jest o dwa lata starszy
Przypuszczam, że - jak ktoś to już na forum podnosił - chodzi o plusvalenzę. De Ligt jeszcze przez rok się zamortyzuje, a nie oszukujmy się, klauzula na poziomie 150 milionów jest niedorzeczna i nie ma racji bytu, bo nikt jej nie zapłaci.
Bremer jest o dwa lata starszy

Przypuszczam, że - jak ktoś to już na forum podnosił - chodzi o plusvalenzę. De Ligt jeszcze przez rok się zamortyzuje, a nie oszukujmy się, klauzula na poziomie 150 milionów jest niedorzeczna i nie ma racji bytu, bo nikt jej nie zapłaci.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Oczywiście, ze straszyB@rt pisze: ↑27 maja 2022, 00:24 @AdiJuve
Bremer jest o dwa lata starszy![]()

Nie no dajmy sobie spokój z plusvalenzą, ten rok, aż tak istotny w tym kontekście nie będzie, Zakładając, że ostateczni kosztował 85 mln to +/- to na koniec tego sezonu w księgach zalegał będzie na ok 34 mln. Także tutaj w tym aspekcie łatwo będzie zaliczyć zysk kapitałowy i to nie mały. A teraz jest szansa wziąć nawet lepszego gracza na zastępstwo za być może mniej niż połowę kasy za transfer Holendra.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Może dla ciebie to nie ma znaczenia, ale dla mnie ma i nie chcę widzieć w Juve piłkarza z przeszłością w gorszej części Mediolanu.AdiJuve pisze: ↑26 maja 2022, 23:53Gość, który chce przyjść tylko na rok jeszcze sobie dorobić - super
Gość, który ostatnio więcej czasu spędza w gabinetach medycznych a jak już jest zdrowy to bardziej jest zainteresowany instagramem niż boisku - super
Gość, który był chyba najlepszym graczem Interu - odpad![]()
Nie no bajka, bierzmy więcej "doświadczonych" graczy, bez formy, bez większej motywacji z ciągłymi kontuzjami i liczmy, że stanie się cud, sztab Allegrego nie sprawi, że Pogba będzie pół sezonu siedział w J-Medical a Di Maria nie będzie już myślami w Argentynie. Ważne, że nie przyjdzie odpad z Interu
W przeciwieństwie do niektórych nie mam od razu alergii na graczy w sile wieku czy nawet tych 30+, ale zdecydowanie tutaj jak już brać takiego gracza, to pewniak za względnie "normalną" kasę, żeby ew. jak nie wypali to nie bolało klubowych finansów.
Wiadomo, że najlepiej byłoby w ogóle nie patrzeć w stronę takich graczy, ale z obecnym trenerem i zarządem to mało realne. Ale też trzeba pamiętać Pirlo, Barze czy Alvesa, którzy późno przychodzili a stali się bardzo ważnymi graczami.
Trochę kiepski żart, jak dla mnie w takim wypadku powinni szukać De Ligtowi już teraz nowego klubu i brać Bremera, który naprawdę względem jakości sportowej może pójść za relatywnie niewielkie pieniądze, piszą o 25/30 mln. Brazylijczyk raptem 2 lata młodszy od Holendra a w tym sezonie zdecydowanie lepszy.MRN pisze: ↑26 maja 2022, 23:37 Mówiło się, że De Ligt chce klauzuli w wysokości 75-85 mln i od tego uzależniał przedłużenie kontraktu. Nie oszukujmy się, on za rok, góra dwa odejdzie ( osobiście przypuszczam, że za rok ), przynajmniej nie zostawi nas z niczym. Prawdopodobnie tylko temu ma służyć przedłużenie umowy.
Di Maria na rok? Super! Chiesa będzie mógł spokojnie doleczyć kontuzję i wrócić do składu, a w tym czasie Argentyńczyk da na pewno sporo asyst i goli.
Wolałbym SMSa niż Pogbę, ale patrząc, że mamy jeszcze do załatania środek obrony i lewą obronę to uważam, że
Pogba za free > SMS za ~80mln
Zgodzę się tylko z fragmentem odnośnie obrony. Jeśli udałoby się spieniężyć holendra za kwotę z obecnej klauzuli + ściągnąć Bremera za 20-30mln to nawet bym się nie zastanawiał.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
@Adi...ja od dawna twierdzę, że De Ligt to przerost formy nad treścią i powinni go odpalić. Nie jestem co prawda jego fanem ale jako kibic Juve nie widzę w nim niczego co by uzasadniało takie uwielbienie JP do niego i to jeszcze za taką kasę. Bremer nakrył De Ligta czapą, o czym my tu w ogóle dyskutujemy ? De Ligt nie daje nam jakości jakiej oczekiwaliśmy a jest to zawodnik, którego sprzedaż mogłaby nam sfinansować mercato i pomóc załatać dziury. To niesamowite, że odpalamy lekką ręką Demirala ale wstawiamy do składu De Ligta, który czym się zasłużył ? Od 3 lata facet jest u nas i o ile na początku były głosy, że musi się dostosować, jest młody i musi robić błędy ale po tym okresie ja nadal czytam takie dyrdymały. Nie jest wartością dodaną ani tutaj, ani w reprze a jeden dobry sezon w Ajaxie przesłonił wszystkim oczy. Ja na jego temat zdania już nie zmienię, podobnie jak byłem głuchy na sugestie kolegów w sprawie Keana, że "będziemy mieli z niego sporo pociechy".
Ostatnio kolega @jackop wykopał moje teksty broniące Bentancura a jak wiadomo, jestem przeciwnikiem tego zawodnika. Ok, z tym, że psalmy pochwalne pisałem 5 lat temu kiedy wchodził do drużyny ale im dalej w las...no kurde, wybaczcie Panowie. A wracając do De Ligta to sam uważam, że klauzula jaką ma to abstrakcja, za tę kwotę nikt go nie kupi. Uważam, że gdybyśmy za niego dostali 80 mln (czytaj : znajdzie się jeleń, który tyle za niego wybuli) to byłoby fantastycznie. Wiem, że wielu sądzi inaczej, ja zaś nigdy nie miałem problemów nawet na forum ze słowem "przepraszam" w stosunku do kogokolwiek. Liczyłem na to, że będę mógł odszczekać swoje za Bentancura, Keana, Locatelliego ale ta chwila długo nie może nadejść. Osobiście byłem wielkim zwolennikiem Kulusevskiego ale wyszło jak wyszło, naturalnie mam na myśli czas spędzony u nas.
Mamy lipną pomoc i chciałbym zobaczyć ją w takiej formie:

Ostatnio kolega @jackop wykopał moje teksty broniące Bentancura a jak wiadomo, jestem przeciwnikiem tego zawodnika. Ok, z tym, że psalmy pochwalne pisałem 5 lat temu kiedy wchodził do drużyny ale im dalej w las...no kurde, wybaczcie Panowie. A wracając do De Ligta to sam uważam, że klauzula jaką ma to abstrakcja, za tę kwotę nikt go nie kupi. Uważam, że gdybyśmy za niego dostali 80 mln (czytaj : znajdzie się jeleń, który tyle za niego wybuli) to byłoby fantastycznie. Wiem, że wielu sądzi inaczej, ja zaś nigdy nie miałem problemów nawet na forum ze słowem "przepraszam" w stosunku do kogokolwiek. Liczyłem na to, że będę mógł odszczekać swoje za Bentancura, Keana, Locatelliego ale ta chwila długo nie może nadejść. Osobiście byłem wielkim zwolennikiem Kulusevskiego ale wyszło jak wyszło, naturalnie mam na myśli czas spędzony u nas.
Mamy lipną pomoc i chciałbym zobaczyć ją w takiej formie:

Ostatnio zmieniony 27 maja 2022, 08:49 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kamciu
- Interista
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
De Ligt jedzie na latce najwiekszego mlodego talentu (jesli chodzi o obronce) z czasow Ajaxu. Facet postrzegany jest za topa przez pryzmat wieku oraz tego fenomenalnego sezonu w poprzednim klubie. Oczywiscie jest to bardzo dobry gracz, ale w mojej opinii mocno "przehajpowany". On od 3 sezonow nie pokazal nic nadzwyczajnego, a momentami potrafi byc elektryczny. 3 lata... troche sporo jak na czekanie az w pelni rozkwitnie udowadniajac swoj potencjal i wartosc. W tym sezonie nie umiescilbym go nawet w top5 obroncow Serie A.MRN pisze: ↑27 maja 2022, 08:16 @Adi...ja od dawna twierdzę, że De Ligt to przerost formy nad treścią i powinni go odpalić. Nie jestem co prawda jego fanem ale jako kibic Juve nie widzę w nim niczego co by uzasadniało takie uwielbienie JP do niego i to jeszcze za taką kasę. Bremer nakrył De Ligta czapą, o czym my tu w ogóle dyskutujemy ? De Ligt nie daje nam jakości jakiej oczekiwaliśmy a jest to zawodnik, którego sprzedaż mogłaby nam sfinansować mercato i pomóc załatać dziury. To niesamowite, że odpalamy lekką ręką Demirala ale wstawiamy do składu De Ligta, który czym się zasłużył ? Od 3 lata facet jest u nas i o ile na początku były głosy, że musi się dostosować, jest młody i musi robić błędy ale po tym okresie ja nadal czytam takie dyrdymały. Nie jest wartością dodaną ani tutaj, ani w reprze a jeden dobry sezon w Ajaxie przesłonił wszystkim oczy. Ja na jego temat zdania już nie zmienię, podobnie jak byłem głuchy na sugestie kolegów w sprawie Keana, że "będziemy mieli z niego sporo pociechy".
Toz to druga linia na top10 Serie A.
Pazza Inter