Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 10:33

Z tym Cristante to ja mam nadzieje, że to spóźniony prima aprilis. Chociaż patrząc na to kto jest naszym trenerem to...ehhhh.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 11:53

Michael_M pisze: 08 kwietnia 2022, 10:33 Z tym Cristante to ja mam nadzieje, że to spóźniony prima aprilis. Chociaż patrząc na to kto jest naszym trenerem to...ehhhh.
Zależy od roli. Ktoś musi wchodzić z ławki (być na pozycji 5/6 do wejścia). Jeśli byłaby to opcja budżetowa i on gotów byłby występować w takiej roli, to dlaczego nie. Ale tylko jako zapchajdziura po rewolucji w pomocy (bo większość hajsu wydamy na Zaniolo, Jorginho i Pogbę/SMSa).

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 12:19

Szczerze to nie chce mi się wierzyć, że zgodziłby się grać ławkowicza. Gość wyrabia średnio ponad 40 meczy na sezon. Poza tym też swoje by kosztował. Na bank będą chcieli więcej jak 20 mln. Za taką kasę to ja już wolę Frattesiego, który prezentuje się lepiej niż przyzwoicie w każdej roli w środku pomocy. Bardzo przypomina mi Marchisio. Nie jest wybitny w żadnej roli, ale w żadnej też nie można powiedzieć, że jest słaby. Cristante to typowy defensywny włoski beton.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 15:29

Sms Loca Jorginho i nagle mamy pomoc na europejskim
Poziomie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fivapoPL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 15:40

Adrian27th pisze: 08 kwietnia 2022, 15:29 Sms Loca Jorginho i nagle mamy pomoc na europejskim
Poziomie.
Sms Loca Pogba

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 16:28

SMS i Pogba wykluczają się. Wszystko przemawia za piłkarzem Lazio.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 16:40

I bardzo dobrze, 100x wolę Serba, Pogba niech nagrywa tiktoki i psuje szatnię PSG. Pytanie na ile to realny temat, czy SMS jest raczej jednym z wielu obserwowanych.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 18:07

Gdybym był kibicem PSG/Realu: Pogba > SMS, w kontekście transferu do Juve od tego mercato i w przyszłości: Pogba < SMS.

Jeśli ktoś uważa, że Emerson Palmieri i/lub Marcos Alonso są odpowiednimi kandydatami do podstawowej 11stki, niech lepiej wlepi sobie bana na temat mercato, bo za takie herezje będzie się palił w piekle. Jakby co to ostrzegałem :beer:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2022, 18:25

jackop pisze: 08 kwietnia 2022, 18:07

Jeśli ktoś uważa, że Emerson Palmieri i/lub Marcos Alonso są odpowiednimi kandydatami do podstawowej 11stki, niech lepiej wlepi sobie bana na temat mercato, bo za takie herezje będzie się palił w piekle. Jakby co to ostrzegałem :beer:
Są tu, aż tacy zwyrodnialcy?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2022, 10:24

Minął miesiąc odkąd okazało się, że Pawełek może odejść za darmo ale jakoś nie widać wojny o tego wspaniałego piłkarza. Póki co, interesują się nim tacy "giganci" jak Arsenal, Newcastle, Tottenham oraz inter a miało to inaczej wyglądać. Pawełek gdyby był mądry to pogoniłby swojego agenta i został tutaj zapewne. Ja w dalszym ciągu cieszę się że odchodzi bo jestem nim strasznie zmęczony i mam wrażenie, że zarząd także.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2022, 12:18

Przedłużenie Dybali < transfer +pensja Raspadoriego

Taniej i zdecydowanie bardziej przyszłościowi wychodzi drugi wariant i brawo że klub to widzi.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2022, 13:00

Najwyższa pora zacząć myśleć logicznie i pozbywać się regularnie bezużytecznych odpadów.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2022, 17:50

CB: Rudiger :bad: , Milenkovic :dontknow:
LB: Emerson Palmieri :stop: , Renan Lodi :ok:
RB: Molina :?:
MID: Jorginho :whiteflag: , Renato Sanches :stop: , Pogba :dontknow: , Milinkovic Savic :ok:
ATT: Raspadori :think: , Zaniolo :think:

2/11

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2022, 12:53

Moim zdaniem najważniejszym kryterium, którym powinien się zarząd kierować przy zatrudnianiu nowych zawodników, to ich charakter. Obecnej drużynie brakuje woli walki, ambicji i umiejętności wzięcia na siebie odpowiedzialności. Są jakieś światełka w tunelu w postaci Chiesy czy Vlao, może też Deligta, aczkolwiek nie jestem co do tego ostatniego pewien. Pozostali zawodnicy są lepszymi bądź gorszymi wyrobnikami. W trudnych momentach nie ma komu wstrząsnąć drużyną.
Wiadomo jednak, że do charakteru potrzebne są też umiejętności i teraz powstaje pytanie, kto mógłby być liderem, zwłaszcza w drugiej linii, zarówno pod względem charakteru jak i umiejętności.
Z wymienianych w mediach nazwisk, moim zdaniem ani Pogba ani SMS nie spełniają tych dwóch kryteriów jednocześnie. Co do Zaniolo i Jorginho to sam nie wiem, chociaż intuicyjnie chętnie bym ich zobaczył w Juve.
Aha, inne kluczowe pozycje do obsadzenia to LO (Sandro jest kompletnie wypalonym wrakiem) i ŚO (Chiellini i Bonu to już emeryci).
Zatem rewolucji w składzie ciąg dalszy nastąpić musi.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2022, 14:41

Charakterni? U nas to jest wielkie poruszenie by De Ligt przejął rolę kapitana. Koleś mający 22 lata ma większe jaja niż 99% tej kadry.
Cuadrado to też taki kapitan jak Dybala. Gramy syf, Ronaldo się wścieka by jakoś wstrząsnąć tą drużyną...nie calma calma. Wolę mieć w klubie furiatów na boisku jak Conte bo przynajmniej będę miał pewność, że jak przegramy to będę miał pewność że zrobili co mogli i nie odpuszczali. Dobrze, że przynajmniej wzięli się za kontrakty że te bez charakterne pusie nie drenują budżetu.

Zablokowany