Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- ForzaMilan!!!
- Juventino
Odnośnie Romka to chyba głównie zależy mu na tym żeby grać jako podstawowy zawodnik, już chyba nie jest ważne czy będzie to Juve, Milan czy Lazio - po prostu to taki typ zawodnika który ponad pieniądze i jakiś prestiż wybiera regularna grę. Milan chyba przebił ofertę Lazio o 200 tys, ale raczej to nic nie da, w Juve również nie miałby pewnego pierwszego składu - więc na 80% strzelam że będzie zawodnikiem Lazio. No i osobiście to życzę mu powodzenia, bo to po prostu dobry chłopak, nie leciał na kasę, ułożony, zawsze walczący o każdą piłkę, nigdy nie można było mu zarzucić braku zaangażowania, odchodzi bo chce grać i takie coś rozumiem i szanuje w przeciwieństwie do kłamstw takiego Kessiego.
"Jak informuje rzymski dziennik Il Corriere dello Sport, przenosiny Alessio Romagnolego do Lazio na zasadzie wolnego transferu są bliskie finalizacji. Włoch podpisze w Wiecznym Mieście pięcioletni kontrakt, na mocy którego zarobki 3,2 mln euro netto rocznie. Aktualnie strony dopracowują jeszcze kwestię prowizji."
"Jak informuje rzymski dziennik Il Corriere dello Sport, przenosiny Alessio Romagnolego do Lazio na zasadzie wolnego transferu są bliskie finalizacji. Włoch podpisze w Wiecznym Mieście pięcioletni kontrakt, na mocy którego zarobki 3,2 mln euro netto rocznie. Aktualnie strony dopracowują jeszcze kwestię prowizji."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Oczywiście, że nie miałby pewnego składu bo dzban w garniturku mając do wyboru zdrowego Romka czy Chielliniego z jedną nogą wybierze tego drugiego...jest jeszcze synek De Sciglio, który jest bardziej dojrzały i chrzest na ławce już przeszedł. To co my w ostatnich latach robimy z obroną to przerażające. Oddajemy lekką ręką Romero, Demirala, którzy Atalancie wymiatają a my za holenderskiego przeciętniaka, któremu Demiral nie ustępuje dajemy 85 mln.

- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Dajcie spokój juz z tym Milenkovicem. Przecież Rugani łapiący ciągłość, prezentowaną jakością, co najmniej nie ustępuje.
De Ligt to klasa, żaden przeciętniak. Brakuje tylko uzupełnienia dla niego. Na pewno nie jest to Bonucci. Demiral idealnie by się wpisywał w parę z Holendrem. Pisałem to sezon temu, tym bardziej jestem pewien, że by tak było teraz, no ale...
De Ligt to klasa, żaden przeciętniak. Brakuje tylko uzupełnienia dla niego. Na pewno nie jest to Bonucci. Demiral idealnie by się wpisywał w parę z Holendrem. Pisałem to sezon temu, tym bardziej jestem pewien, że by tak było teraz, no ale...
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Daj spokój z tym Demiralem, bo i tak wiadomo, że Atalanta go wykupi nawet za wcześniej ustaloną kwotę, gdyż Real czy jakikolwiek klub z topu Premier League z miejsca da im za Turka 10-15 mln € więcej niż całkowita suma jaką Bergamo przeleje na nasze konto. Jedyna opcja, że Atalanta odeśle Meriha do Turynu, to jakaś poważna kontuzja przed końcem wypożyczenia (czego mu oczywiście nie życzę).Volto pisze: ↑02 kwietnia 2022, 13:26 Dajcie spokój juz z tym Milenkovicem. Przecież Rugani łapiący ciągłość, prezentowaną jakością, co najmniej nie ustępuje.
Napisałem, że potrzebny nam jest minimum jeden środkowy obrońca, a w gruncie rzeczy to przydaliby się aż dwaj i akurat taki Milenković byłby dobry jako uzupełnienie składu do De Ligta, Bonucciego i Ruganiego. Dodatkowo dorzuciłbym do tego grona jeszcze Bremera/Gintera/Luiza Felipe i śmiało można byłoby grać trójką w obronie. Zresztą dalsza kariera Matthijsa w Juve wcale nie jest taka pewna, bo jak nie chcemy się z nim pożegnać za drobne, to obowiązkowo musimy latem przedłużyć z nim kontrakt chociażby o rok (inaczej może skończyć się jak z Dybalą). Ja bym się wcale nie zdziwił, gdyby przy świetnej ofercie De Ligt został sprzedany już w lipcu/sierpniu, a w jego miejsce przyszedłby właśnie Bremer lub np. Botman.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
To jasne, że Turka wykupią, mleko rozlane, jednak każdy ogarnięty wiedział, że tak się stanie. Inna sprawa, iż mając Ruganiego, nie ma sensu wykładać sporego hajsu (a kluby z Anglii ponoć się nim interesują) za Serba, który wcale lepszy nie jest, toż to bezsens.
Jak już to uderzać po partnera Holendra, nie żadne półśrodki. Bonu raz, że nie prezentuje wystarczającej jakości bez Chielliniego, dwa - ostatni sezon i ten obecny to mnożące się problemy zdrowotne, lepiej nie będzie. Rugani jako czwarty do gry i piąty rezerwowy jest nam tylko potrzebny, Kielona nie liczę nawet, to już wrak (niestety), jeśli chodzi o sprawność fizyczną. Oczywiście trzeba rozwiązać - tak czy inaczej - sprawę MdL, mam nadzieje, że zostanie, a nie wygląda, żeby palił się do odejścia.
Jak już to uderzać po partnera Holendra, nie żadne półśrodki. Bonu raz, że nie prezentuje wystarczającej jakości bez Chielliniego, dwa - ostatni sezon i ten obecny to mnożące się problemy zdrowotne, lepiej nie będzie. Rugani jako czwarty do gry i piąty rezerwowy jest nam tylko potrzebny, Kielona nie liczę nawet, to już wrak (niestety), jeśli chodzi o sprawność fizyczną. Oczywiście trzeba rozwiązać - tak czy inaczej - sprawę MdL, mam nadzieje, że zostanie, a nie wygląda, żeby palił się do odejścia.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Absolutnie nie wierzę w to, że Rudiger dostałby u nas 10-11 mln netto. Nie ma szans na takie zarobki, myślę, że maksymalnie mógłby u nas dostać tyle co Vlahović (7,5) lub znacznie mniej prawdopodobna opcja w stylu De Ligt, czyli sporo niższa (niż 10-11 melonów) podstawa ale z bonusem.
- notquite.mytempo
- Juventino
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Konto zdążyło od wczoraj zmienić swoją nazwę na twitterze. Wczoraj nazywało się "JuveNews_EN" czy coś podobnego, więc jakaś część kibiców była narażona na zmylenie. Nic nowego w tych czasach.
Analizując koncepcję ItalJuve:
- numerem 1 wydaje się być Zaniolo do ataku
- powraca Rovella, którego powitałbym w szerokim składzie pomocy z otwartymi ramionami
- możliwy powrót Jorginho do Italii
- Romagnoli to nie ten poziom niestety
- Frattesi wydaje się być niemożliwy, ze względu na aktualny skład pomocy. Chyba, że planujemy zostać z parą Locatelli+Zakaria i do nich dokładać kluczowych pomocników i paru Włochów
- Potencjał na kolejnych Włochów w Juve na pewno będzie na LO, gdzie słyszymy plotki o Andrei Cambiaso czy Emersonie
- Możliwe, że przyjdzie jakiś włoski zapchajdziura w miejsce Bernardeschiego (chociaż optymalnym rozwiązaniem byłby Berna na niższym kontrakcie); nie chcę dziada Berardiego, który raczej nie zgodziłby się na ławkę i pensję minimalną
Analizując koncepcję ItalJuve:
- numerem 1 wydaje się być Zaniolo do ataku
- powraca Rovella, którego powitałbym w szerokim składzie pomocy z otwartymi ramionami
- możliwy powrót Jorginho do Italii
- Romagnoli to nie ten poziom niestety
- Frattesi wydaje się być niemożliwy, ze względu na aktualny skład pomocy. Chyba, że planujemy zostać z parą Locatelli+Zakaria i do nich dokładać kluczowych pomocników i paru Włochów
- Potencjał na kolejnych Włochów w Juve na pewno będzie na LO, gdzie słyszymy plotki o Andrei Cambiaso czy Emersonie
- Możliwe, że przyjdzie jakiś włoski zapchajdziura w miejsce Bernardeschiego (chociaż optymalnym rozwiązaniem byłby Berna na niższym kontrakcie); nie chcę dziada Berardiego, który raczej nie zgodziłby się na ławkę i pensję minimalną
- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jak dla mnie Frattesi to bardzo możliwy transfer. W obecnej kadrze jak wspomniałeś tylko Locatelli i Zakaria są nie do ruszenia. Reszta będzie wypychana (Arthur) oraz będzie próbowano użyć ich do ściągnięcia innych zawodników (Rabiot/McKennie).
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Powinniśmy ruszyć po Bremera (wolałbym zdecydowanie jego niż dawać horrendalne wynagrodzenie Rüdigerowi), do tego Udogie na lewą obronę, do środka SMS i niech już będzie ten Zaniolo do wzmocnienia ofensywy - moje fantamercato
- Hans
- Juventino
Na początku to trzeba ustalić w co my gramy w następnym sezonie. Raspadori i zaniolo jako następcy Dybali, czyli 4312? Gdzie Chiesa będzie grał? Z Vlaho w ataku? 
Bo jak 433, to po co zastępca Pawełka, skoro potrzeba skrzydłowych, a jakoś nie widzę tam grającego raspe ani zaniolo. Swoją drogą zaniolo to jest takie ogromne ryzyko, w Romie kontuzje, to co dopiero u nas

Bo jak 433, to po co zastępca Pawełka, skoro potrzeba skrzydłowych, a jakoś nie widzę tam grającego raspe ani zaniolo. Swoją drogą zaniolo to jest takie ogromne ryzyko, w Romie kontuzje, to co dopiero u nas
Sms jak najbardziej, tylko nie chce mi się w to wierzyć, ze względu na koszt jego kary. O ile w przypadku piłkarza w wieku 20-24 lata ( potencjalnie dużo sezonów u nas i ze względu na wiek w razie czego mniejszy problem ze sprzedażą za dobrą cenę ), myślę że spokojnie wyłożylibyśmy te 60-70mln, o tyle z arrivabene za gościa 27-28 lat już przekonany nie jestem.
Ale szkielet drużyny wyglądałby już bardzo dobrze.
Chiesa - Vlaho - xxxx
Loca - xxxxx - SMS
Xxxx- de Ligt- xxxx Cuadrado
Ale szkielet drużyny wyglądałby już bardzo dobrze.
Chiesa - Vlaho - xxxx
Loca - xxxxx - SMS
Xxxx- de Ligt- xxxx Cuadrado
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nie wiem czy ten Bremer jest możliwy. Raz, że Toro, dwa - po akcji z Gattim Toro nie będzie z nami prawdopodobnie rozmawiać a kolejna sprawa to gość podobno jest nakręcony na inter o ile to w ogóle prawda. SMS to moje mokre marzenie od dawna ale czy w ogóle podchodzimy do niego na serio ? Mercato będzie bardzo ciekawe, to nie ulega wątpliwości i skoro odpuszczamy Dybalę oraz Bernę za darmo to widocznie środki na wzmocnienia się znajdą bo sam Elkann wspominał o tym, że zasoby będą aby wrócić na szczyt. Raspadori ? Jestem jego fanem, Zaniolo też lubię ale mam obawy o to, że przy naszych profesjonalistach w JMedical oraz metodach treningowych Maxa, Zaniolo jeszcze więcej czasu spędzi na L4 niż rozkapryszony chłopczyk.