Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Cherki który nawet w Lyonie nie jest podstawowym wyborem ? U Maxa nie ma szans na grę. Skończył by jak Ihattaren na wypożyczeniu (może bez prywatnych problemów).
Jeśli planujemy kupić Zaniolo, to bez sensu, że oddaliśmy Kulusevskiego. Pozycja na boisku podobna, poziom raczej też. Z tym, że Szwed ma całe więzadła.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
To Allegri jest jeszcze zbyt niedojrzały, bo zatrzymał się na futbolu z jego dzieciństwa (czytaj catenaccio)

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ci dziennikarze jacyś chyba nie ogarnięci, Berardi, Zaniolo, Salah wszyscy na pozycje Chiesy, czy my go nie chcemy wykupić czy o co w tym chodzi, dlaczego nikt nie łączy nas z żadnym zawodnikiem który gra na lewym skrzydle, skoro nie mamy tak absolutnie nikogo?
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Może Mandżukić by wrócił żeby rywalizować z jego następcą na tej pozycji - Moratą ?
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Lepiej nie śledzić newsów transferowych - człowiek się tylko denerwuje. Większość nie ma sensu, kompletnego. Już widzę u nas Salaha, Rudigera co chce kupę kasy, Pogbe - instagramowego gwiazdora z sianem we łbie, a już na pewno Zaniolo wycenianego o 40 baniek za dużo, a na dokładkę oddać naszego najlepszego środkowego pomocnika - Hamburgera.
Ja tam wierzę, że to wszystko jest zasloną dymną pod rzeczywiste (inteligentne) ruchy wiosną. Na razie strach się bać.
Aha - Chiesa jest PRAWYM skrzydlowym. Już JP zapomnieli jak się oburzało (słusznie), że Amator wystawiał go notorycznie na lewej? Teraz JP nie pamięta?
No i dajcie spokój z fantazjowaniem z tą ulgą podatkową. Dzięki niej nie będziemy dawać bajońskich kontraktów i pompować kominu płacowego, po to jest F1, żeby do tego nie dopuścić.
Ta. Już damy mu 13 na rękę. Na pewno reszta to zaakceptuje i pokornie będzie zgadzać się na obniżki/niewielkie podwyżki. De Ligt to już na mur beton.

Ja tam wierzę, że to wszystko jest zasloną dymną pod rzeczywiste (inteligentne) ruchy wiosną. Na razie strach się bać.
Aha - Chiesa jest PRAWYM skrzydlowym. Już JP zapomnieli jak się oburzało (słusznie), że Amator wystawiał go notorycznie na lewej? Teraz JP nie pamięta?

No i dajcie spokój z fantazjowaniem z tą ulgą podatkową. Dzięki niej nie będziemy dawać bajońskich kontraktów i pompować kominu płacowego, po to jest F1, żeby do tego nie dopuścić.
MRN pisze: ↑23 marca 2022, 17:08 Uważajcie z tym Salahem bo to samo twierdziliście w przypadku Vlaho. GdS ostatnio jest dobrze poinformowana jeżeli chodzi o Juve. Pomiędzy klubem a Salahem od jakiegoś czasu są kwasy a w Juve może liczyć na 16 mln brutto dzięki uldze podatkowej. Transfer bardzo trudny ale nie nierealny.

Ta. Już damy mu 13 na rękę. Na pewno reszta to zaakceptuje i pokornie będzie zgadzać się na obniżki/niewielkie podwyżki. De Ligt to już na mur beton.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Cała trójka z Chelsea coraz bliżej Juve:
1. Emerson (za free)
2. Rudiger (za free)
3. Jorginho (kontrakt do 2023 + chce wrócić do Włoch)
Każdy z nich wymiatał już kiedyś w Serie A i jest okazją. Według mnie taki pakiet ratunkowy z Chelsea z miejsca podniósłby poziom sportowy drużyny, bo każdy znalazłby pewnie miejsce w 1. składzie. Nawet taki Emerson, ponieważ A.Sandro ver. 2022 to cień piłkarza z lat 2015-2018.
X - Vlahović - Chiesa
Locatelli - Jorginho - Zakaria
Emerson - de Ligt - Rudiger - Danilo
Szczęsny
1. Emerson (za free)
2. Rudiger (za free)
3. Jorginho (kontrakt do 2023 + chce wrócić do Włoch)
Każdy z nich wymiatał już kiedyś w Serie A i jest okazją. Według mnie taki pakiet ratunkowy z Chelsea z miejsca podniósłby poziom sportowy drużyny, bo każdy znalazłby pewnie miejsce w 1. składzie. Nawet taki Emerson, ponieważ A.Sandro ver. 2022 to cień piłkarza z lat 2015-2018.
X - Vlahović - Chiesa
Locatelli - Jorginho - Zakaria
Emerson - de Ligt - Rudiger - Danilo
Szczęsny
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
De Ligt będzie się burzył? Przecież z bonusami może zgarnąć nawet 12mln, chyba ma na tyle świadomości, wydaje się mądrym gościem, że taki Salah jednak jest lepszym graczem na tę chwilę i De Ligt sam jeszcze swoje zarobi. Co do ew. obniżki musi być świadomy, ze zarabia jak gracz klasy światowej i mało realne jest by któryś klub sypnął mu taką kasą, także czy w Juve czy w innym klubie nie ma co liczyć na większe pieniądze.Volto pisze: ↑23 marca 2022, 23:24 Lepiej nie śledzić newsów transferowych - człowiek się tylko denerwuje. Większość nie ma sensu, kompletnego. Już widzę u nas Salaha, Rudigera co chce kupę kasy, Pogbe - instagramowego gwiazdora z sianem we łbie, a już na pewno Zaniolo wycenianego o 40 baniek za dużo, a na dokładkę oddać naszego najlepszego środkowego pomocnika - Hamburgera.![]()
Aha - Chiesa jest PRAWYM skrzydlowym. Już JP zapomnieli jak się oburzało (słusznie), że Amator wystawiał go notorycznie na lewej? Teraz JP nie pamięta?![]()
MRN pisze: ↑23 marca 2022, 17:08 Uważajcie z tym Salahem bo to samo twierdziliście w przypadku Vlaho. GdS ostatnio jest dobrze poinformowana jeżeli chodzi o Juve. Pomiędzy klubem a Salahem od jakiegoś czasu są kwasy a w Juve może liczyć na 16 mln brutto dzięki uldze podatkowej. Transfer bardzo trudny ale nie nierealny.![]()
Odnośnie komina to myślę, ze większość graczy ma jednak świadomość, że taki Salah o gracz z absolutnego top 10 świata, realnie budżet klubowy przy tych 13mln kosztowałby ok 16,5 mln czyli niewiele więcej niż Dybala na kontrakcie 7,5mln. Oczywiście kwestia kwoty netto, ale wspomniany De Ligt ma nawet 12mln do zgarnięcia, czyli czy to byłby aż taki komin z tymi 13mln to względem De Ligta nie dużo więcej.
Oczywiście to tylko teoretyczne kwestie bo szanse na ten transfer są minimalne.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ciekawostka dotycząca Arrivabene podana przez osobę, która dobrze go zna : kiedy okazało się, że trafi do Juventusu, pewne było to że dni Ronaldo w Juve są policzone. Jeżeli ktoś będzie próbował z nim pogrywać to wiadomo, że szybko odejdzie z Juve (casus Dybala)
Transfer Locatellego był dogadany dużo wcześniej aniżeli podawały to media ale żadna formuła mu nie odpowiadała. Cherubini musiał kombinować dotąd aż ręka Arrivabene nie klepnęła dłonią w stół. Facet jest bardzo drobiazgowy, wszystko musi grać do ostatniego detalu, także w księgach.
Transfer Locatellego był dogadany dużo wcześniej aniżeli podawały to media ale żadna formuła mu nie odpowiadała. Cherubini musiał kombinować dotąd aż ręka Arrivabene nie klepnęła dłonią w stół. Facet jest bardzo drobiazgowy, wszystko musi grać do ostatniego detalu, także w księgach.

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Zapewne wyrobił sobie ten nawyk w Ferrari gdzie detale są serio mini mikro malusie. Podoba mi się to. Ma być tak...a nie inaczej. Podoba mi się też podejście typu "Chcieliście wydymać Freda, teraz Fred wydyma was".MRN pisze: ↑24 marca 2022, 13:37 Transfer Locatellego był dogadany dużo wcześniej aniżeli podawały to media ale żadna formuła mu nie odpowiadała. Cherubini musiał kombinować dotąd aż ręka Arrivabene nie klepnęła dłonią w stół. Facet jest bardzo drobiazgowy, wszystko musi grać do ostatniego detalu, także w księgach.
- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
To idź i wynegocjuj lepsze warunki.
Ja nie wiem...jak masz najlepsze karty w ręce to ty stawiasz warunki. Jak nie to grasz tak jak się da. Co Ty myślisz, że Arrivabene jak łysy z lombardu powie, że najlepsze co może zaoferować to 20 mln i jeszcze Rocco powinien go po rękach całować, że ma możliwość robić deale z wielkim Juventusem?
Juventus ściąga największego prospekta od lat w linii ataku we Włoszech, a i tak pojawią się stękacze i jęczydupy.
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nie wiemy jak było z Vlahoviciem. Transfer tego piłkarza to nie tylko styczeń - negocjacje toczyły się już od listopada kiedy wiadomym było jaką kwotę możemy wywalić. Ponadto co innego Sassuolo a co innego Fiorentina. Przypuszczam że Viola wolałaby puścić Vlaho za darmo po zakończeniu kontraktu niż iść nam na rękę ale w takim przypadku i oni byliby w ciemnej doopie. Sassuolo tego problemu nie miało, podobnie jak nóż im się nie otwiera na dźwięk słowa Juve.
Mnie też podoba się postawa Arrivabene, kogoś takiego było trzeba.
Mnie też podoba się postawa Arrivabene, kogoś takiego było trzeba.

- BlackJack
Ta ulga, to jest jakis tam plusik w kwestii skuszenia potencjalnego nowego nabytku i handicap dla Juventusu, jak chodzi o mozliwosc zaproponowania wysokosci kontraktu. Ale nic decydujacego.Volto pisze: ↑23 marca 2022, 23:24No i dajcie spokój z fantazjowaniem z tą ulgą podatkową. Dzięki niej nie będziemy dawać bajońskich kontraktów i pompować kominu płacowego, po to jest F1, żeby do tego nie dopuścić.
Dla mnie tak po prawdzie, to de Ligt nie pokazal jeszcze nic, co uprawniałoby do żądania podwyżki...
Tez jakos jestem ZA tym, zeby przyszedl, pomimo 30-stki.